RYBOMÁNIE na rybách #9 - Přívlač na Orlíku s Mírou Vojtkem

Ahoj! V devátém pokračování pořadu mě na ryby pozval Míra Vojtek, a to konkrétně na Orlík, kde jsme zkoušeli chytit nějaké dravce z lodi :-)

Dave1989 - Profil, 12.11.2023

Uživatel je autorem nebo spoluautorem tohoto videa.

Diskuse k tomuto rybářskému videu

Dave1989 - Profil | Ne 19.11.2023 22:46:18

aleš vavřina >> Z tvého projevu Aleši jsem už pochopil, že jsi člověk, který je přesvědčen o tom, že jeho názor je pravda a nic než pravda, ale ty dokonce i víš co má video propagovat! Neskutečný, nestíhám zírat. To že píšeš nesmysl za nesmyslem z čehož jsem tě usvědčil (např. když jsi nám tu tvrdil, že je na Orlíku zakázáno jezdit ve skluzu) to je v pořádku. Čoveče a ono je to zase jinak. Rybománie je podcast (už v něm bylo 37 většinou poměrně významných a úspěšných hostů), a já s nimi (některými) potom jezdím k vodě a oni ukážou svoje umění v praxi. Byl jsem třeba dvakrát s jedním z nejúspěšnějších plavačkářů v ČR Frantou Hanáčkem, reprezentantem LRÚ přívlač Honzou Novým a dalšími. Tenhle díl je s Mírou Vojtkem a je to díl o něm. On takhle chytá, a tak je to na videu zachyceno ať se ti to líbí nebo ne. Propagace sond to vážně není :D Vůbec nechápu kde bereš tu drzost tu naznačovat, že někdo jako on chytat ryby neumí, a tak potřebuje sondu. Míra je zkušený závodník, profesionální průvodce, a na rybách je skoro pořád. Opravdu bych tě s ním chtěl vidět na vodě, jak bys mu to ukázal. Achjo.

aleš vavřina - Profil | Ne 19.11.2023 21:56:54

$ >> řekl jsi hodně klíčovou větu - "... lze I bez echa. Kdo ví nebo umí, tohle nepotřebuje." - tesat do kamene!!!
Ale v tom je asi ten nelíbík- to video právě má být propagaci echolotu a podobných nesmyslů- získat znalosti trvá dlouho, chce to mít i talent, ... - ale s koupí supermoderniho echa si výše uvedené atributy kupuješ.... a jen mohu doplnit tvou další větu:" rybarina, jak ji mnozi zname, je pomalu pryč." - a je to škoda, sami se zbavuje klasického pojetí rybolovu s použitím zaklinacich (zakryvacich) formuli - moderní přístup, efektivita, .... - ale v reálu jde jen o lenost, pohodlí a peníze za které si to vše (uspech) kupujes.

Dave1989 - Profil | Ne 19.11.2023 21:01:45

$ >> Promiň, nemůžu se pouštět do nějaký hlubší diskuze s někým, kdo nemá ani koule na to vyplnit tu jméno a schovává se za anonymním profilem. Říkáš pohřeb Westinu...oni to vidí jinak. Respektuju, že se ti video nelíbí. U vody už jsem natáčel s mnohými úspěšnými rybáři lovícími různými technikami a to ani nemluvím o těch, kteří byli u mě ve studiu na rozhovoru. Třeba se ti trefím do vkusu něčím jiným. Měj se hezky ahoj

$ - Profil | Ne 19.11.2023 19:47:22

Dave1989 - >> to je dobře, že se ti můj příspěvek nelíbí.
Video bych nazval 'pohřeb značky Westin a echolotů'.
Na echolotu jsme viděli spoustu ryb i nástrahu, ale jaksi jsme nedokázali udělat záběr, že.
Máme tady naprosto super nástrahu od firmy Westin s plíškem. Už včera, když tady lovily štiky, nic jsem nechytl. Tak si to dnes zopáknem.
Promiň, zapomněl jsem na 2 bolínky, co se spletou komukoli.
A na hurvínka 64, co se proměnil během zdolávání z metrové štiky.
🤣 Jó, těším se na další pecky

sliver - Profil | Ne 19.11.2023 12:30:34

Martin M. >> já jsem přesvědčený, že jeden z hlavních faktorů úbytku dravců, je následek přecpání revíru kaprama. Dopady známe. A protože na Mušovských nádržích se jim daří na celé rozloze, tak to tak vypadá.

$ - Profil | Ne 19.11.2023 10:29:53

Nikdy bych nevěřil, že to řeknu, ale zlatý videa Simča a Vágnera. A to vůbec nejsem jejich fanda. Rybařina, jak ji mnozí známe, je pomalu pryč. Čumět na obrazovku při rybolovu.....
Jinak Orlík jsem kdysi sjel echolotem poměrně důkladně. V 80% procentech jsem zjistil určitou souvislost s výskytem ryb. A lze i bez echa. Kdo ví nebo umí, tohle nepotřebuje

aleš vavřina - Profil | Ne 19.11.2023 7:14:13

Martin M. >> taky pravda..., víc pisnu sz v pondělí z počítače...

Martin M. - Profil | So 18.11.2023 23:23:20

aleš vavřina >> tohle bych bral, kdyby tam candatu pred 10ti rokama (pred slavickama) bylo aspon tolik, co ted na Orliku, jenze nikdy nebylo. Podle mne je hlavni problem v tom, ze dokud je dost kapru, tak si lidi ani moc nestezuji a vse je ok.

aleš vavřina - Profil | So 18.11.2023 22:54:51

Martin M. >> u d5,d6 a d7 si myslim, ze jsou tyto problémy:
1- kormorani - je jich tam moc celou zimu, vlastne celorocne a hromadu candatu vyberou
2 - slavicky- filtratori v obrovském počtu co zásadně ovlivňují planktonni spolecenstva nádrží
3 - nedostatek pludku bílých ryb = absence potravy, ten pludek fakt rapidně ubývá- pozorování na placacce agregatu, stejně tak ubývá i candati pludek

Martin M. - Profil | So 18.11.2023 22:30:00

sliver >> nejak nam ty candati chybi i tam, kde se s hladinou nesibuje.
Priklad Musov a NM, hladina cely rok plus minus stejna, podminky na rozmnozovani rekl bych vyborne, bile ryby spousta, rozhloha v souctu jako Orlik, akorat na Orliku se chytne rocne 6000 candatu a u nas na obou nadrzich dohromady 600ks. Podobne okoun 2000ks vs 100ks, sumec 1500ks vs 300ks, jen u stiky je to tesne 600ks vs 300ks. Tedy zadna regulace vysky hladiny nepomuze, spise bys z toho udelal presne opacny zaver, protoze Orlik se upousti a NM vubec.

sliver - Profil | So 18.11.2023 22:08:54

aleš vavřina >> bohužel je pravda, že většina rybičkářů neumí vlastně na rybku chytat. O velikosti to ani moc není, spíš o vyladění sestavy. Na match jsem se něco nachytal na slunky okouny, háčky v jícnu mělo jen pár. Tím plastovým vyprošťovačem ho vytáhneš jak nic bez poškození. I pár štik přes metr ochutnalo slunky a dvacítka silon vydržel. Víc jim chutnaly mřenky. Jó, bejvávalo :-)

sliver - Profil | So 18.11.2023 21:55:49

Martin M. >> přestal bych přemýšlet nad omezeními a začal bych se zamýšlet, jak bránit podnikům povodí spouštět vodu v choulostivém čase. Šak ať si udělají rezervu na tání včas, ne. Nejdřív to postihne štiky, pak okouny, pak plotice a cejny.
S hnízdama pro candáty by lodičkáři s těma ošklivýma echolotama taky pomohli, kdyby byl ovšem zájem.