Ako zmakčit boilies?

Čo pridať do boilies na vtáčích z oboch aby boli po uvarení nie moc tvrdé a nepraskali sa. Chcel by som dosiahnuť konzistenciu tuhej plastelíny.
Autor diskuse: bobco - Profil , 7.5.2023 kaprařina - domací dílna

chesper - Profil | Út 6.2.2024 17:12:39

Dedenko >> ale kdepak nepraskají

Gusto222 - Profil | Út 6.2.2024 9:15:03

Ako konzervačná a zmäkčujúca látka sa používa ako tu niekto spomenul glycerol (slúži aj ako sladidlo) prípadne kyselina mravčia oboje dostaneš kúpiť na krmiva Hulín za veľmi slušné peniaze dávkovanie uvadzajú ale to si musíš vyskúšať sám pri výrobe a testovaní guličiek.

sidneyv - Profil | Pá 8.9.2023 8:04:57

pridaj xantanovu gumu

Beerotzutz - Profil | Čt 7.9.2023 20:38:00

Dedenko >> Voda za praskání nemůže,vyráběl jsem koule,kde byla mimo vajec i voda a nepraskaly..

Beerotzutz - Profil | Čt 7.9.2023 20:36:04

https://www.krmivahulin.cz/p/glycerol-cisty-bezvody-glycerin-99-5#2891

Jeho největší předností je však to, že dokáže výrobek tzv. "změkčit" i při částečném vysušení, takže je stále mírně pružný, přitom velmi tuhý, ale propichnutelný jehlou, či snadno vrtatelný.

Rookie - Profil | Čt 7.9.2023 15:44:10

já bych přidal řepkový olej
přiměřeně
zkoušet!

Rookie - Profil | Čt 7.9.2023 15:34:36

Bobo >> to se mu bude kazit

Dedenko - Profil | Čt 7.9.2023 8:21:08

Pri vyrobe boiles nesmieš dat vodu iba vajcia od vody praskaju

Bobo - Profil | Ne 7.5.2023 21:48:43

Vyskusaj to chvilu parit kde Ti stvrdne len vrch.