Ze zasedání Rady ČRS (březen 2022)

Autor diskuse: Thomic - Profil , 15.3.2022

TomCR - Profil | St 16.3.2022 12:47:12

Konečně jsme se dočkali dodavatele. Tak teď ještě podepsat smlouvu a zase začnu věřit tomu, že od konce příštího roku opustíme ty naše nestabilní Ryby17. :)

Thomic - Profil | Út 15.3.2022 14:43:15

Martin M. >> Dobrý den, z pohledu sportovce tam bude řešena řada věcí - od sportovní registrační známky, která podle současného plánu přestane existovat v tištěné podobě, přes zakládání a registraci na závody (nejen ligové, ale i "gulášovky"), termínové kalendáře odborů LRU (s možností vkládat propozice jak garantem/organizátorem, tak i SO jako takovým), celkově "předgenerování" propozic a s tím spojený oběh dokumentů (např. schvalovací procesy závodu jako takového, souhlasu uživatele revíru s konáním závodu..), propojení na konkrténí revír (aby se v soupisu revírů ukazovalo, pokud je v nějakém termínu revír kvůli pořádání závodu uzavřen) až po generování výsledků a žebříčků jak pro jednotlivé závody, tak i v rámci lig a sériových závodů. Co na rovinu říct neumím je to, do jaké míry detailu půjdou zadávat přímo do systému průběžné výsledky během závodu - je to předmětem dost intenzivní diskuze v rámci pracovní skupiny Sport a mládež, je tam trochu komplikace v tom, že každé odvětví má úplně jiné bodování, které se liší do určité míry i závod od závodu. Jak nejschůdnější se zatím opravdu jeví to, že bychom to v rámci RIS dotáhli do fáze zadání výsledku konkrétního závodu (po jeho ukončení) do RIS, a umožnili přes API napojení "cizích" systémů, které by umožnily řešit průběh konkrétního závodu - fakt je, že těch variant je tam tolik, že by to mohlo realizaci RIS relativně dost finančně zatížit a pokud již existují, je zbytečné znovu vynalézat kolo. Ale ten závěr berte zatím jako neukončené rozhodnutí, bude to záležet i na jednání s dodavatelem, které bude díky schválení smluvního rámce Radou konečně odstartováno.

Martin M. - Profil | Út 15.3.2022 13:12:15 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Thomic - >> Pekne shrnuti RIS, dekuji. Mam dotaz ohledne rybarskych zavodu, prosim o odpoved - v jakem rozsahu se predpoklada zacleneni LRU soutezi do RIS. Kalendar, vkladani propozic primo poradately, prihlasovani zavodniky, vysledky... Ptam se i proto, ze tu vznikaji soukrome projekty (LRU.sk ale i zahranicni), ktere zrejme budou detailnejsi pro konkretni typy zavodu a pravdepodobne (nemam s tim nic spolecneho, ale tipuji ze to tak je) by ocenily spolupraci s RIS. Myslim, ze RIS nebude mozne vyladit do takove urovne, jake by mohly dosahnout tyto uzce specializovane projekty. Napr. losovani lovnych mist (velmi slozita vec), vkladani ulovku rovnou pri vazeni atd.