Ombudsman ukončil šetření k Bečvě, novela vodního zákona je podle něj nezbytná

zdevac - Profil | Ne 6.2.2022 13:17:06

Honza7 >> Naprostá pravda.

Honza7 - Profil | Ne 6.2.2022 12:28:33

zdevac >> Každý egoista, pomatenec je vždy plně přesvědčen, že má vždy pravdu. Takový blb si většinou myslí, že od doby co vychodil ZŠ se učit nemusí.

zdevac - Profil | Ne 6.2.2022 12:07:17

Honza7 >> Na to, abych třeba něčí názor, že 2+2 je 5, považoval za hloupý, opravdu arbitra nepotřebuji. To samé pak platí třeba o situacích, kdy pisatelé mylně považují korelaci za kauzalitu. O stavbě teorií, které jsou sice vystavěné správně, ale na špatných základech, které si pisatel pouze domýšlí a jsou spíše přáním, než realitou, raději ani nepíšu. Takže fakt ne, na žádný z výše uvedených příkladů arbitr k posouzení chytrosti/hlouposti není potřeba.

Honza7 - Profil | Ne 6.2.2022 0:39:37

zdevac >> Každý má právo na svůj názor, ale ten který je přihlouplý o tom by měl rozhodnout arbitr - na základě vědomostí, norem atd. Vydávat svůj názor za vyjádření arbitra je víc než hloupé a nesvědčí moc o intelektu daného jedince.

zdevac - Profil | So 5.2.2022 22:28:59

Honza7 >> Ty potřebuješ certifikát na to, abys poznal, když nějaký text nemá logiku, vychází ze špatných předpokladů nebo je odtržen od reality?

Honza7 - Profil | So 5.2.2022 0:03:19

zdevac >> V kterém ústavu Ti vydali certifikát arbitra, který rozpozná přihlouplé komentáře?

zdevac - Profil | Pá 4.2.2022 20:16:22

Honza7 >> Tak já nereaguji na otrávený tok, Bečvy a ryb je mi fakt líto, reaguji pouze na přihlouplé komentáře. Takže jestli někde mlčím jako hrob, tak tam asi podobné komentáře nejsou. Nehledej v tom žádnou záhadu :-)

zdevac - Profil | Pá 4.2.2022 20:13:41

eskymak Mrakomor >> Mě to právě přijde, že jsem se nespletl a že mám pravdu stále. Se podívej sám. Bečva zajímá již jen pár fanatiků, co stále útočí a asi budou už útočit pořád, pokud se o Bečvě zmíní někdo jiný, tak jen v rámci obrany. I ti politici, co to měli jako předvolební kampaň, s tím přestali. A že o tom diskutuji? Občas tady kouknu na vtipy a ta diskuze o Bečvě do toho hezky zapadá.

Honza7 - Profil | Pá 4.2.2022 13:03:54

zdevac >> Promiň, kouknul jsem na Tvoji kartu a pak na téma aktivita v diskuzích, všeobecné. Musím konstatovat, že posledních cca 300 zápisů bylo až na čtyři případy ( Stát chce pomoci zvyšování produkce ryb v tuzemsku, obává se však sucha ) čistě věnované otravě Bečvy.
Tak tomu moc nerozumím, za tu dobu bohužel byly i otráveny nějaké toky v Čechách a tam mlčíš jak hrob a nebo toužíš, aby Tě Morava " adoptovala "?

eskymak Mrakomor - Profil | Pá 4.2.2022 10:18:02

zdevac >> To že bečva nikoho nezajímá si už psal před rokem. Už před rokem jsi zminoval jak to vyšumí a za chvili nikdo nebude vědět ani pamatovat. Jsem rád že ses šeredně spletl. Sám jsi toho živým důkazem, když tu o tom diskutuješ, že to vlastně zajímá i tebe...a dokonce až v praze :-))

zdevac - Profil | Čt 3.2.2022 21:20:35

tomvec >> když dáš emoce stranou a nakreslíš si obyčejný jednoduchá rozhodovací diagram, tak v současné situaci se to má tak, že každý výsledek bude obsahovat otrávenou Bečvu. A dále pak různé možnosti, ale otrávená Bečva bude v každé. Pokud se budeme řídit emocemi a city, tak jasně. Ale to ti Bečvu nevrátí a s nápravou nepomůže.

PYTLAKS - Profil | Čt 3.2.2022 20:50:10

tomvec >> nejhorší v tomto státě je,že vymizel selský rozum,očité svědectví x lidí odebrané vzorky a kvůli byrokracii k ničemu,zasah vyšší moci a je to v prdeli

tomvec - Profil | Čt 3.2.2022 20:28:30

zdevac >> hele, ty tomu říkáš realistický přístup, já tomu říkám ignorantství. Ale v něčem máš pravdu, dalo se z toho něco vydolovat. Ale zatím co řvali ti z přímo zasažených MO, kteří na vlastní triko odstraňování následky katastrofy, vedení svazu lezlo Andrejovi do prdele.

zdevac - Profil | Čt 3.2.2022 20:16:10

tomvec >> nebo realistického přístupu k životu? Samozřejmě by bylo lepší, kdyby se to nestalo, ale když už se to stalo, měli se postižení snažit o to, aby z toho získali maximum. Ale trvat na tom, že to určitě byla firma abc a trvat na potrestání není zrovna konstruktivní přístup od někoho, kdo tahá za ten kratší konec.

tomvec - Profil | Čt 3.2.2022 20:12:08

zdevac >> bagatelizovat takto rozsáhlou ekologickou katastrofu je projevem, ehm, třeba ignorantství?

zdevac - Profil | Čt 3.2.2022 20:11:22

PYTLAKS >> Ale jo, to jsem psal také. Přečti si historii, očividně nechápeš, o čem píšu.

PYTLAKS - Profil | Čt 3.2.2022 20:07:33

zdevac >> vyšetřené není proto,že byl Babiš u moci a nebyla vůle nic vyšetřit ty šikulo,zametli všecko co se dalo

zdevac - Profil | Čt 3.2.2022 19:55:55

PYTLAKS >> To jsou všechno teorie. Kontaminovaná voda mohla jít kamkoliv, mohla se otrávit z řeky pijící zvířata, mohlo to zabít lidi.... ale nestalo se nic z toho. Pokud tedy někdo poznal, o co se jedná, nebyla by vše, co píšeš, zbytečným plašením? I roztoku, co ve vodě vše zabije, by trvalo poněkud déle otrávit vodu nebo zabít savce. Nepoužívá se třeba prudce jedovatá kyselina kyanovodíková jako postřik proti škůdcům? Kolik vody z Bečvy by bylo potřeba vypít, aby se otrávil člověk? Jak dlouho trvá a kudy musí voda protéct, než by se dostala do studní? A byla by pak ještě jedovatá? Prostě jen pár pošuků plaší. Promiň, ale je to tak. Každý normální člověk nad tím už dávno mávnul rukou, jen pár zaslepených, co si myslí, že zachraňují lidstvo, pořád něco řve. Nejdříve za vše mohl Babiš, jen počkej, Babiši, až tam nebudeš, jak vše vyšetříme... No, Babiš tam už půl roku není, pod novým vedení a s novými politiky se jen potvrzuje, že předchozí závěry byly správné, a Bečva už dávno nikoho nezajímá. Tak je to váš čas a vaše energie, nic proti. Jen jak jsem psal na začátku - místo toho, aby se dohodou získalo co nejvíce, nemáte nic, ani viníka, jen ostudu, kdy se proti vaší zabedněnosti staví další a další organizace... Gratuluji, šikulové jste.

PYTLAKS - Profil | Čt 3.2.2022 16:42:27

A to jsem se už nechtěl k tomu vyjadřovat 😱

PYTLAKS - Profil | Čt 3.2.2022 16:41:46

zdevac >> běž za roh a dej si facku,jak napsal Honza,kontaminace mohla jít i do okolních studní a nikdo nikoho nevaroval,kdyby se někdo otrávil,tak by byl teprve průser,nevidíš události v širším spektru,cizp to opravdu nevyhodnotila ne dobře nebo objektivně,ale dle potřeby někoho vyššího nebo vyšších

zdevac - Profil | Čt 3.2.2022 15:43:55

Honza7 >> Kdyby kdyby... Co když to ČIŽP vyhodnotila dobře? K čemu vlastně došlo? Fajn, utekla nějaká látka a vytrávila pár ryb na pár km. A co dál? Já chápu, že to rybáře štve, ale jinak se zase tak moc nestalo. Psal jsem to od začátku. Pár lidí se tu považovalo za důležité a měli to za národní tragédii, zejména proto, že to mělo velkou podporu u vybraných politiků, ale vůbec jim nedošlo (a asi ani stále neodchází), že politiky nezajímala Bečva nebo mrtvé ryby, ale hodilo se jim to v rámci předvolebního boje. Ostatně ani ombudsman neřeší havárii jako takovou, ale pouze hodnotí proces, který je dnes v podobných případech nastaven. Ale když vás to pořád baví a nudíte se, tak proč ne.

eskymak Mrakomor - Profil | Čt 3.2.2022 12:03:45

hraji >> jj to už tady bylo. No jo kamarádi no. Ty už jsi tenkrát od kamarádů z inspekce věděl.......jak to doteklo z rožnova. Já at se na to dívám jakkoli - inspekce to pěkně posrala, kryla a teď jsou uplně ti nejnevinější :-)

Honza7 - Profil | Čt 3.2.2022 11:33:18

hraji >> To co uvádíš je část pravdy. To co bylo zanedbáno je nahlášení okolním nemocnicím, že došlo k havárii s určitou nebezpečnou látkou. Pokud se nepletu stalo se to v neděli a ve čtvrtek, tak můžeš mít akorát chlaďák plný mrtvol ( když to přeženu ).
V přehledu činnosti ČIŽP je taky :
- informuje veřejnost i sdělovací prostředky a orgány státní správy o údajích o životním prostředí, které získává při inspekční činnosti,
- podílí se na řešení havárií v oblasti životního prostředí,
Zkus mi na oba body odpovědět - 1) kdo a kdy oficiálně sdělil občanům, kteří bydlí poblíž Bečvy, že nemají využívat vodu ze své studny, případně nevyužívat vodu z Bečvy?
2) jaký byl podíl ČIŽP na řešení odstranění havárie a informovanosti veřejnosti?
K bodu dvě ti z části odpovím, z jejich strany nebyl ani náznak duševní útěchy.

block21 - Profil | Čt 3.2.2022 10:24:17

Hoši,nechte pana ombudsmana na pokoji,vždyť určitě rozhodl správně,bo takový člověk musí rozumět všemu.Proto tam přece sedí....

hraji - Profil | Čt 3.2.2022 9:17:45

Honza7 >> já tedy nevím, jak na severní Moravě, ale že ryby otrávily kyanidy jsme u nás na jižní Moravě věděli ve čtvrtek, na základě rozborů udělaných na univerzitě v Brně. Z hlediska ochrany zdraví zasahujících rybářů má máslo na hlavě HZS, protože oni jsou tou hlavní složkou, která by měla řídit práce na odstranění havárie. Oni měli zjistit, co je ve vodě, a pokud jejich zjištění byla závažná, měli ty rybáře vyhnat z vody, a pustit je tam jen v ochranných oblecích. Ať se na to dívám z jakého chci úhlu, ČIŽP neřídí odstraňování následků havárie.

Honza7 - Profil | Čt 3.2.2022 3:05:22

Ombudsman ukončil šetření k Bečvě a došel k závěru, že novela vodního zákona je nezbytná - tohle ještě dokážu pochopit. To co, ale pochopit se podle mě nedá, je totální informační embargo ze strany ČIŽP, především to, že nikdo neinformoval co způsobilo vytrávení vodního toku - na samotném počátku této události.
Buďme tedy velmi rádi, že to nikdo neodnesl na lidském životě. Takový nic neříkající závěr, kde si podle pana ombudsmana měli předávat všichni informace a neregistrovat, že ČIŽP se chovala úplně opačně se mi zdá opravdu velmi prazvláštní. To už raději do toho nezahrnuji ani likvidaci odebraných vzorků.

Saddám - Profil | Po 31.1.2022 8:48:29

Nejsem žádný nadčlověk, živím se prací a ani v politice se neangažuji, ale musím konstatovat, že současný ombudsman mi ve sporu s úřadem velmi a zásadně pomohl. Mým podnětem se nejen že zabýval, ale podle korespondence, kterou od něj mám, jim pěkně vypral kožíšky. Faktem také je, že od té doby mám relativně klid.
Nebude to holt až tak černobílé, jak zde píšete.

pajagogo - Profil | Ne 30.1.2022 13:52:18

Fishky >> F. - 28.1.2022 8:23:27 >> nikdy žádnej ombudsman ani ombudsvomen od jeho vzniku tu nebyl proto, aby hájil práva lidí, jak se v jeho popisu funkce kasá, nýbrž, aby hájil práva nadlidí, stejně jako jakákoli volená funkce v tomto rádobystátě 😁😁

nebo si snad někdy zažil, aby se tě nějaký volený úředník někdy v něčem zastal, já tedy ve svém celkem dlouhém životě mrzké lúzy nikdy 😁😁

Bacha San - Profil | Pá 28.1.2022 22:29:33

Není to dlouho, co jsem podával k panu ombudsmanovi podnět k šetření. To, co se mi vrátilo, postrádalo jakýkoliv smysl. Byl učiněn rezultát bez znalosti věci. Prostě si to kancelář ani pořádně nepřečetla. Tristní, ale vcelku logické vzhledem k tomu, že státní úředníci jsou přesným vzorkem občanů se vším všudy.

vlaboc - Profil | Pá 28.1.2022 20:22:35

Fishky >> F. - 28.1.2022 8:23:27 >> tenhle necucá, tenhle křečkuje.

eskymak Mrakomor - Profil | Pá 28.1.2022 8:26:51

Já to věděl....že ten ombudsman je politická, placená funkce uplně k hovnu.

F. - Profil | Pá 28.1.2022 8:23:27

Wau, my ještě máme ombudsmana? Když jde o šikanu lidí ze strany úřadu, to se o práci pana ombudsmana nikde nedočtu, ale šetření k Bečvě ukončí? A to jsem si myslel, že je naopak jeho prací tlačit na věci všeobecně prospěšné. Nevysetreni Bečvy prospěje jen smejdovi co to způsobil. Podle mě je nezbytné mít ombudsmana co tu bude pro lidi, jinak je to jen další příživník cucajici státní aparát.

rybomil - Profil | St 26.1.2022 21:42:18

Takže za 5-6 let se možná zjistí že to byli agenti Pfheng du Blejt a Dong li Mun.