Většina lidí nevěří, že se havárie na Bečvě vyšetří, ukazuje průzkum

Gašpi - Profil | Ne 21.3.2021 20:35:06

sven >> ještě jsem Ti chtěl sdělit, že jak jsme se bavili minulý rok o těch trampotách u nás na Ostravě s těmi jako prý problémy s brigádami a tím chlapem rampetem, tak jsi měl naprostou pravdu, že to dopadne, tak že už nedostane papíry a jeho vyhazovem ⛔..... smekám před Tvou na 💯 vyplněnou predikcí ....😁👌 ...

sven - Profil | Po 15.3.2021 14:00:43

Gašpi >> Nevstoupíš dvakrát do téže řeky.. čéďo píďo ..

Bacha San - Profil | Po 15.3.2021 5:25:06

sindeji3 >> Jj, můžeme to nazývat různě, ale výsledek je stejný. Na sociálních sítích se kohokoliv můžeš zeptat koho volil, proč ho volil a koho bude volit příště, a v naprosté většině nedostaneš odpověď, maximálně "ať žije espédé". A proč? Ti lidé to nejsou schopni obhájit. Mají strach ze sebe a hlavně z těch druhých, kteří se chovají stejně a mohli by je skupinově bez argumentů urážet. Prostě stádní komplex a navíc to chce sebevědomí a odvahu.
Neříkám, že nejsou sebevědomí, odvážní a slušní, což je to základní, lidé s vlastním názorem, ale je jich zoufale málo

sindeji3 - Profil | Po 15.3.2021 0:08:45

Bacha San >> Já vypozoroval dvě asi největší skupiny. Lidi s nejistými postoji, kteří jsou si toho vědomi. Buďto si nejsou jisti, protože z těch informací jim neplyne závěr, nebo jim nevěří, nebo ty informace nemají, ale mají v sobě dostatek poctivosti si přiznat, že z toho neplyne postoj za kterým by se vší poctivostí mohli pevně stát. No a pak jsou tady tací, kteří si libovolně zvolí nějaký postoj bez pevných základů za dogma a k němu schánějí argumenty, mají za každou cenu silný výroky a mají sklony k fanatizmu.

Gašpi - Profil | Po 15.3.2021 0:07:20

sven >> doufám, že do budoucna nebudeš už tak demagogicky spolupracovat s politiky na prosvazových zákonech a nebudeš tak demagogicky lobovat za svazové rybáře v parlamentu, aby se nedostaly svazové revíry do soukromých rukou ..... doufám, že se do budoucna na to vysereš

sindeji3 - Profil | Ne 14.3.2021 23:40:32

Gašpi >> To je právě to, co nemá cenu řešit, protože to je obecná vlastnost lidí, tací budou v každé straně. Nevěřím, že v nějaké straně mohou být všichni křišťálově čistí. To nejde uhlídat. Proto podle mýho nemá cenu neustále hledat někoho nového, neumazaného, kterej to tady všechno vyčistí, nebude korupce a bude s našima penězma konat jenom dobro a všichni ho moc pochválí. To je slepá ulička. Já bych byl mnohem radši, kdyby stát byl malej a rozhodoval o co nejmenším množství našich peněz a pak mi tohle může bejt jedno.

Gašpi - Profil | Ne 14.3.2021 22:59:45

sindeji3 >> ono by možná bylo dobré vzít v úvahu i to, že ti politici jsou provázáni s různými businesy a kolegialitně i mezi sebou. Název strany a ani levý nebo pravý směr nemusí hrát roli, když je v danou chvíli zapotřebí krýt záda nějakému busines partnerovi nebo svému kolegovi ....
Mediálně jsou na sebe jako psi a je zajímavé že se v soukromí navzájem pak pozývají na své narozeniny a jiné mejdany ......

Bacha San - Profil | Ne 14.3.2021 21:17:09

FockeWulf >> Hezky shrnuto :-D

FockeWulf - Profil | Ne 14.3.2021 21:02:53

Bacha San >> acha San - 14.3.2021 20:48:26 >> VŠ života v kombinaci s facebůke je jasná diagnóza pro obebrání voličského práva:)

Bacha San - Profil | Ne 14.3.2021 20:48:26

sindeji3 >> Mírně bych tě poopravil. Většina voličů není schopna postavit si vlastní názor na základě sebraných informací. Jsou líní a nemají na to kapacity. Proto se často odvolávají na zdravý rozum, selský rozum, VŠ života a jiné pitomosti, aby nemuseli věcně argumentovat. Proto přebírají názory různých manipulátorů od PR poradců přes sociálně úspěšné psychopaty až po média. Seber těmto lidem mobil a není se s nimi o čem bavit. Je to totiž mnohem snadnější a nemusí svůj názor obhajovat a nedejbože za něj nést zodpovědnost.
A vzhledem k tomu, že největší moc ve státě mají peníze a politik je člověk, který hospodaří s našimi penězi ve svůj vlastní politický a matariální prospěch, vypadá to tady jak to vypadá a nic se nevyšetří.

sindeji3 - Profil | Ne 14.3.2021 19:50:20

sven >> Kvůli tomu jsem vynechal všechny kauzy a profláklý jména. To je to, proč se lidi o politice nechtěj bavit, protože tam člověk neví, čemu má jakou váhu přiřadit a záleží na pocitech, jak kdo interpretuje fakta. Lidi jsou zděšeni, hluboce nesouhlasej, protože emočně přiřadili jinou váhu faktu, o kterém vědí oba zprostředkovaně. Je jasný, že krom přímo zúčastněných má málokdo tolik zaručených informací, že může takovou věc posoudit spravedlivě. Přitom se na tom spousta lidí pořád točí, jako by politika nebyla o ničem jiném než kauzách.

sven - Profil | Ne 14.3.2021 18:04:45

sindeji3 >> Díky za vyjádření názoru. To dnes není samozřejmostí.
Uvidíme, jak situace do voleb vyvrbí.

Honza7 - Profil | Ne 14.3.2021 17:45:20

Peťan3 >> Někdo převzal vzorky s nebezpečnou látkou. Tak takové vzorky nelze jen tak zlikvidovat. Musí se řádně zaevidovat a nechat likvidovat třeba ve spalovně. A tak tady určitě nese minimálně aspoň jeden člověk odpovědnost za nakládání s nebezpečnou látkou. Pokud se to řádně bude vyšetřovat tak se to i řádně rozkryje a nezůstane v tom pouze poslední jedinec.

sindeji3 - Profil | Ne 14.3.2021 17:13:04

sven >> Ideově to mám tak, že nevěřím, že stát může principiálně být tak efektivní, aby bylo ospravedlnitelné to, za co dneska stát utrácí peníze lidí, čímž jim bere lidem svobodu utratit je lépe = zvyšuje jejich závislost na státu. Takže vezmu to vyřazovací metodou:
1) je pro mě nutnou podmínkou, aby můj kandidát nechtěl dosáhnout opak, ale co nejmenší závislosti občana na státu (do čehož počítám i státní zadlužení a inflaci způsobenou zásahem státu).

Různí socani, Piráti, STAN, ANO, Šlachtové, Věci veřejné, Unie svobody, .. atd. chtějí jen vylepšovat současný systém, ale nezmenšovat stát a množství regulací, jejich tendence je často přesně opačná. Jejich téma boj s korupcí a transparentnost je boj s následky, jejichž příčinu měnit nechtějí. Takže teoreticky z toho vychází ODS, Svobodní, kde vidím největší průnik s tím co si myslím já, méně Trikolora a KDU pod Jurečkou a ještě méně TOP09, SPD neberu vážně. Ono se řekne, že ODS už v minulosti zvýšili daně a ANO je snížilo (spolu s ODS), jenže celkově ANO a ČSSD od roku 2013 stát zvětšili. Vybrali od lidí rekordní příjem a ve výsledku udělali závratnou sekyru, ceny letí i díky jejich zásahům nahoru, takže kdybych nebral v potaz tohle, tak snížení daní je supr a souhlasím s tím, ale celkově vláda ANO způsobila vyšší závislost na státu než se snížilo zrušením superhrubé mzdy.

2) V praxi je i v ODS má nemalá část názorově do středu, předseda politolog uplně neoslňuje, prezentují se dost tragicky. Za to někteří u Svobodných jsou na mě radikální až moc, předseda mladej. Ale celkově členové obou těchto stran mi přijdou, že jsou vesměs nejrozumnější z toho, co se nabízí. V hledáčku mám např. Skopečka, z toho jak se prezentuje bych mu dal šanci.

Peťan3 - Profil | Ne 14.3.2021 16:57:58

Nerad píši, ale tohle musím. Někdo odebral vzorky vody, ty se ztratily. Samo se neztratí nic to jen lidi. Asi komu chceme, tomu pomůžeme. Někdo musí toho někoho určit, potrestat. Nikdo nic nedělá, akorát sem tam drobná informace o neúspěchu v pátrání. Dvě možnosti - absolutní neschopnost nebo záměr. Obě možnosti lze řešit radikálně. Tedy přikláním se k většině, nevěřím.

Honza7 - Profil | Ne 14.3.2021 15:57:18

Příspěvky demagoga Sven-a po dnešní komunikaci mi zůstanou utajeny, dostal jsem od něho tvrdý BAN. U manipulátorů se dosti často stává, že pokud člověk není s nimi ve shodě, tak ho se snaží zesměšnit a v případě, že se jim to nedaří, tak provedou radikální řešení v komunikaci.
Zřejmě nechápou slovo diskuse a edukace. V každém případě nenechte se odradit od tohoto manipulátora trpícího na své ego. Tento člověk pro Bečvu nic neudělá, jenom dehonestuje ty lidi kterým Bečva není lhostejná.

sven - Profil | Ne 14.3.2021 15:38:23

Honza7 >> Tak bezva, polaškovali jsme, zasmáli jsme se :-))
Ale v zájmu tvého duševního zdraví aby tě má přítomnost neiritovala, měl bych jedno řešení :-))

Honza7 - Profil | Ne 14.3.2021 15:11:11

sven >> Špatně jsi pochopil zadání této diskuse - TA JE VĚNOVÁNA BEČVĚ. Na své ego si založ vlastní vlákno.

sven - Profil | Ne 14.3.2021 15:08:11

Honza7 >> Jo, na tebe jsem čekal, ty vodborníku :-)
Neplaší se ti breberky ve zkumavce ? :-)

sven - Profil | Ne 14.3.2021 14:55:21

sindeji3 >> Je to možné. Nesleduji jejich aktivity.
Ono je v podstatě jedno, kdo co říká. Stejně nikdo, nikoho neposlouchá...
Jak dopadnou volby, je na voličích.
"Jak si kdo ustele, tak si lehne", říkavala moje babička .-)
Osobně nevidím na politické scéně nikoho, komu bych mohl s čistým svědomím dát svůj hlas. A znovu vybírat mezi menším zlem, rozhodně nehodlám.
A ti kterým bych hlas dal, pochopitelně nemají chuť se v tom hnoji vyválet..
Jak to vidíš Ty ? Máš nějakého kandidáta v hledáčku ?

Honza7 - Profil | Ne 14.3.2021 14:28:20

sven >> Příspěvek demagoga není ani tak zajímavý jak demagog sám. Myslíš, že to zvládneš bez odborné pomoci?

sindeji3 - Profil | Ne 14.3.2021 14:17:55

sven >> Ona je tahle, jak někdo trefně pojmenoval "hnědá tíseň", takovej slepenec dost neukotvenejch názorů, stejně jako většina hnutí a pidistran (co do počtu členů) a nedivím se, že s nima nikdo nechce spolupracovat - když jsem viděl jejich návrhy zákonů, tak je to jako by to psalo malý dítě. Zrovna R. Fiala je odpadlík z ODS, kterej je v jejich klubu ostřejší tužka v penále a občas s ním lze souhlasit, ale většinou ty jejich návrhy jsou jenom na oko a pro marketing, aby mohli "vykázat", že měli ten svůj návrh, ale bylo to tak odfláknutý, že se nedivím, že je nikdo nebere vážně.

sven - Profil | Ne 14.3.2021 13:47:58

Jeník >> Jasně, tomu rozumím.
Přiblížím Ti alespoň v náznaku jeden z těch problémů které trápí nás a o kterých se nemluví u vás..
https://ceskolipsky.denik.cz/zpravy_region/tezba-uranu-nejvetsi-ekologicka-zatez-v-20110915.html

https://vesmir.cz/cz/casopis/archiv-casopisu/2013/cislo-11/ploucnice-zdanlive-idylicka.html

Jinak v pohodě. Díky za věcnou a slušnou diskusi.

sven - Profil | Ne 14.3.2021 13:43:26

Honza7 >> Tvůj pohled mě vůbec nezajímá, stejně jako tvá osoba..
A pokud tě můj příspěvek nějak deprimoval, pak splnil svůj účel bezezbytku.. kašpárku :-)

FockeWulf - Profil | Ne 14.3.2021 13:29:16

Jeník >> Vůbec nic si z takových kreatur typu sven a spol nedělej. Děláš správně svoji práci, věci se posouvají a to je ten pozitivní přínos!

Jeník - Profil | Ne 14.3.2021 13:24:49

sven >> A proboha jen k tomu odvolání ohledně tvé účasti v diskuzi - jen ať se o tom mluví, určitě se ptej, vyjadřuj názory, diskutuj a piš.
Jen je potřeba být připraven na to, ze někdo, komu to není lhostejné, se ozve.

Jeník - Profil | Ne 14.3.2021 13:17:42

FockeWulf >> Ahoj Marťo, ja vím, už jsi mě varoval :-)
Mě to jen prostě mrzí, člověk tomu obětuje celkem vyznamne množství svého času, zda se mi, že neuplynul den, kdybych kolem tohoto za ten půlrok nic neřešil a někdo je s tím hotový raz dva...:-)
To zamrzí.
Ano, fantastické to je, ti lidé to opravdu nevzdávají ani po tolika měsících. To je strašně fajn :-)

Jeník - Profil | Ne 14.3.2021 13:14:39

sven >> Fakt jen krátce - ne, nevyjmenuji podobné katastrofy, protože žádnou takovou nepamatuji.
Ne, tvé vyjádření o neúčasti v diskuzi k Bečvě se týkalo právě onoho našeho transparentního účtu.
Jehož majitelem je ÚS a prostředky budou využity výhradně k (nad)zarybnění.
Ti lidé nejsou naivní, chtěli pomoct jedinou cestou, jak mohli.
Nepochopení svazového hospodaření to není, byli jsme na několika jednáních, máme několik výjimek k obnově určených.
Fakt to chce jen pred souzenim malinko více číst.
A hrstka je opravdu špatně vybrané množství - drtivá část těch lidí ani nejsou rybáři. Netřeba kalkulovat z členů ČRS. Jsou to lidi, kteří v okolí řeky žijí a prostě a jednoduše je to sere.

Jeník - Profil | Ne 14.3.2021 13:08:09

Honza7 >> Děkuji :-)

Honza7 - Profil | Ne 14.3.2021 13:04:49

sven >> Problém každého demagoga je v cílené manipulaci s fakty, které vydává za objektivní vyjádření.
Tohle vyjádření : " Toto je zcela jiná diskuse a tématem mého příspěvku není to ani ono ale konstatování stavu vyšetřování, obecného povědomí a veřejného mínění, vycházející ze současné situace, z okolí mě známých rybářů a nerybářů, s kterými jsem se pokoušel navazát diskusi, na téma Bečva a konec konců i absolutnímu propadu zájmu (až na několik málo skalních) i ve zdejších diskusích " - považuji za čistě manipulativní, poněvadž se snažíš svůj subjektivní názor schovat za vyjádření většiny lidí a maximálně ptáš se lidí kteří v tomto regionu nežijí.
Vyjadřovat se k ekologickým haváriím a zátěžím takovým způsobem : " Á propos, dokázal bys z voleje vyjmenovat alespoň tři nejhorší ekologické záležitosti z mého okolí, se stejným anebo i větším dopadem na životní prostředí, zdraví obyvatel a když už jsme ti rybáři, tak i na čistotu vod ?" spíš svědčí o neznalosti této problematiky, poněvadž nevím jak chceš nějakým způsobem vyčíslit ztrátu : lidi co přijdou o život hned při havárii, proti vlivu havárie na nenarozené děti, případně proti ztrátě na zdraví a následně za předčasná úmrtí v souvislosti s havárií i ze několik desítek let po této události - to je pouze ve vztahu k lidem. Jak to bude s faunou a flórou to je věc druhá. Z hlediska zasažené plochy a následné likvidace kontaminovaného území je věc třetí, vznik škody na ostatních škodách je věc čtvrtá.
"Také to nemyslím zle ", ale máš přístup agenta pojišťovny, který chce vyjebat s poškozeným - z mého pohledu.

sven - Profil | Ne 14.3.2021 10:21:42

Jeník >> To je pravda ale vyjádření platilo v jedné konkrétní diskusi z mnoha paralelních a týkalo se konkrétních záležitostí kolem otravy, odběru vzorků a vyšetřování.

Toto je zcela jiná diskuse a tématem mého příspěvku není to ani ono ale konstatování stavu vyšetřování, obecného povědomí a veřejného mínění, vycházející ze současné situace, z okolí mě známých rybářů a nerybářů, s kterými jsem se pokoušel navazát diskusi, na téma Bečva a konec konců i absolutnímu propadu zájmu (až na několik málo skalních) i ve zdejších diskusích.
Mohu Tě ujistit, že v mém okolí, toto téma nezajímalo takřka nikoho...
Dílem proto, že nikdo z nich až na jednu výjimku, není členem MRKu,
dílem že někteří ani nedokáží Bečvu lokalizovat, dílem že je mnohem více pálí místní ekologické problémy a že jich je...
Á propos, dokázal bys z voleje vyjmenovat alespoň tři nejhorší ekologické záležitosti z mého okolí, se stejným anebo i větším dopadem na životní prostředí, zdraví obyvatel a když už jsme ti rybáři, tak i na čistotu vod ?
Transparentnost nějakého účtu o ničem nevypovídá...maximálně o naivitě dárců..
Podobně jako třeba obdobný transparent na nákup strdlic lososa z Německa CHKO
v minulosti, v naivní snaze DMS dárců o jeho záchranu..
Losos se samozřejmě vrací pouze do místa kde se vylíhl, jak známo..
Tedy byla to stejná situace jako koupit hejno poštovních holubů a vypustit je ze svého holubníku v naivní představě, že se mi vrátí... .-)
V "naivní" mám na mysli, ze strany dárců.. nikoli příjemců...
Osobně se po několika špatných zkušenostech, už podobných koupí odpustků neúčastním..

Pokud někdo "Na Bečvu" dobrovolně přispěl, je to jeho rozhodnutí...
Možná se domnívá, že díky jeho příspěvku, už nikdy v budoucnu Bečvu žádná ekologická havarie nepostihne nebo že bude viník vypátrán dřív anebo si ho bude moci vlastnoručně pověsit na kandelábr...-)
Pokud jeho pohnutkou bylo zarybnění, pak zřejmě nemá tušení, na jakém principu svazové zarybňování funguje...
Ale jak už jsem psal, je to svobodné rozhodnutí každého.

Za hrstkou si samozřejmě stojím :-)
Dokážeš procentuálně vyjádřit, kolik z nás cca 300 000 rybářů, tvoří dárci ?
A kolik z celkového počtů cca 10 500 000 obyvatel tohoto státu ?
Také to nemyslím zle :-)
A jako kolega rybář vám přeji aby se Bečva navrátila do předhavarijního stavu, co nejdřive.



FockeWulf - Profil | Ne 14.3.2021 7:50:11

Jeník >> Ahoj Jeníku, vykašli se na toho propitého komouše svena, dej si ho do ignoru a ušetříš si zdraví. Ten hlupák blije po všech diskuzích a jeho jediným cílem je vše pošpinit, dehonestovat a ničit práci jiných. Podle četnosti jeho příspěvků už určitě nebyl několik let mimo tu díru, kde přebývá:)
To že peníze přibývají je fantastické!

Bacha San - Profil | Ne 14.3.2021 0:42:12

potočák 62 >> O metr piv, že se nic nevyšetří.

Jeník - Profil | Ne 14.3.2021 0:35:18

sven >> Byl bych tady s těmi výroky opatrný.
V poslední diskuzi o Bečvě ses dušoval, jak už se k tomu z opačného konce republiky nebudeš vyjadřovat a soudit.
Mrkni na náš transparent, co, od koho a kdy tam přirostlo.
Uměním za obnovu Bečvy, které proběhlo před dvěma týdny...neuvěřitelné.
A hrstka místních rybářů to není.
Nemyslím to zle, ale ozvat jsem se musel.

Mjaška - Profil | So 13.3.2021 19:58:17

V této fázi se podobné podniky ujistily, že když bude zastání zhora, lze vše. Papírově musí být vše ok, vydávat stanovisko "jánic" a spřátelené organizace, toho času naoko státní, dnes již v moci soukromé, dočistí zbytek problémů. A my si necháme dost líbit, takže moc optimisticky to nevidím ... nejenom s Bečvou, ale spíše celkově.

Vyšetřování skončilo, zapoměňte.