Zase lín?

Diskuse k bleskovce Zase lín?

Autor diskuse: ska-la - Profil , 20.11.2019

rybomil - Profil | Pá 29.11.2019 17:35:41

fotojakes >> Jirko rozumný, jenom kolik tak je u vás ta cena toho odkrmenýho ?

splávkař - Profil | Pá 29.11.2019 17:29:57

1Mara >> tam nejde o zadnej rozpor.
Stal se tu podvod ktery zosnoval predseda US spolu se sefem sportovniho odboru CRS, hhospodarem US ve prospech party reprezentantu crs na oficialni akci pod hlavickou CRS. Cely povvod v ramci sveho PR odprezentoval sam DH na WWW strankach US. Poskozena byla asi stovka clenu CRS a cely svaz, LRU CRS byl zostuzen. Odkazovat se s obhajobou tohoto na osobni rovinu je smesne. V osobni rovine by se snad dalo pohlizet na nasledne vyhruzky DH kdyz se snazil vynutit abych o otm co on sam zosnoval a zverejnil dal nepsal. Bylo smutny pozorovat toho hrdinu internetu jak se placa ve srackach co sam nadelal a ti jco mu s tim pomahali, profitovali , zbabele mlceli. Pritom to byli ti, o ktere se DH pri oznameni kandidatury opiral.
Bylo dobre, ze se predsedou nestal a treba se pouci pro priste, memyslim, ze zahodil veskere ambice.

1Mara - Profil | Pá 29.11.2019 15:11:45

splávkař >> to je ale hlavně váš rozpor já to vidím trochu jinak.

splávkař - Profil | Pá 29.11.2019 14:44:35

1Mara >> A to je ono, ty to mas za jednu spatnou vec ktera ti neprijde dulezita.
Ja jsem opakovane DH potkal v situaci kdy si nechal tleskat tam kde by se slusnej clovek stydel, nevzpominam si ze bych od neho videl vystup ktery by si zasluuzil uznani. Rad se predvadel takovy jakeho jsem ho neznal tak jsem mu dal jednim jeho pocinem sanci ukazat, jakym je doopravdy clovekem. Predvedl zumpu kterou jsem ani sam necekal, navic se ukazalo ze je stejnymi lidmi obklopen. Dodnes se nikdo znich neobtezoval rict sorry.

1Mara - Profil | Pá 29.11.2019 14:10:29

splávkař >> To je jedna věc co je na něm špatně, já pak vidím dál co zase udělal i dobře a za ním jsou vidět i výsledky na rozdíl od kecálků co jen kritizují .-)) jako necháme DH hajat, nový předseda taky do dneška zatím nic nepředvedl ......... .-))

splávkař - Profil | Pá 29.11.2019 14:08:27

1Mara >> Vidis, DH zosnoval podvad, lhal , vyhrozoval ve jmenu sveho cile. Nikdy se neomluvil a jede si dal, hnan temi kteri od neho dostavaji co ocekavaji a ostatni jim je sumak.
Ze kakto funguje zajmovy spolek je nakonec ok, ze ten spolek ale na prani vetsiny likviduje vody v poradku neni, ale to si musi osefovat ten, kdo mu ty vody k tem jeho hram poskytuje.

1Mara - Profil | Pá 29.11.2019 13:50:47

splávkař >> do toho dle vašeho sporu mě netahej, s tím nechci mít nic společného, za mě Dušan odvádí dobrou práci a holt se nezavděčí všem. na kapra jsem taky nasraný, ale za to nemůže DH a ono toto zvrátit jen tak lehce nepůjde a i kdyby DH chtěl, jak píšeš, lidi jsou slepý a líný .-(

splávkař - Profil | Pá 29.11.2019 13:45:35

1Mara >> ale tenhle system stoji na tom co vyhovuje vestine, si vzpomen jak se nedavno jeden zkorumpovanej prolhanej podvodnik malem stal predsedou tim, ze tupemu stadu slibil K70 a nonstop na kazde louzi.

1Mara - Profil | Pá 29.11.2019 13:31:08

splávkař >> Tak jestli tam je pochybení tak proč jste nekonali ? napsat stížnost výš a či podat trestní oznámení ? Ale to tady nebudeme rozebírat, já chtěl jen říct, že když se chce ono by to pak nakonec i šlo .-)))

splávkař - Profil | Pá 29.11.2019 13:27:08

1Mara >> v okamziku kdy by se na schuzi s timhle clovek ozval tak vybor davu sdelil, ze tohle sebere pridel kapra, povolenky gratis a pozastavi rychlocistirnu pro echt nonstop borce a 220 z 250 pritomnych by piskalo at drzis hubu.
MO o ktere je rec mela v pronajmu nekolik rybniku po korune v sousedni obci. Vykazovala na nich hospodareni ale ve skutecnosti lezely roky ladem, MO ignorovala i vyzvy k uklidu uhynu ci popadanych vetvi. Opakovane jsem apelovali na vybor aby konal ale vzdy nas vyhodili, ze to funguje skvele. Starosta to videl jinak, dal obeslal vypovedi a pak se dely veci. Me obeslal doporucene sam predseda mo kde vyslovne u vadel, ze pronajata vymera vody a fingovany chov dava MO 40000 rocne aniz by se nekdu uspinil a vyhrozoval vyhazovem z MO a nahradou skody. To mu slo samozrejme snadno vymluvit a nakonec skemral at jsme zticha. O rybniky se stara parta nadsenych dobrovolniku, zdarma tam lovi mistni omladina a ryb krouzek one MO, neb vedouci vi, ze tam kde hospodari MO by rybarinu detem tak max zhnusili. Vyznam teto MO spociva v tom, ze vyda a vybete povolenky tem co chtej na nedalekou prehradu a dal nikoho nic nezajima.

1Mara - Profil | Pá 29.11.2019 12:33:48

splávkař >> No od toho jsou schůze kde by se tohle mělo řešit a nechat postoupit dál .-) Na druhou stranu, s lidmi se těžko pracuje :-)

splávkař - Profil | Pá 29.11.2019 12:32:07

1Mara >> Ja netvrdim ze je to tak vsude, ale uvadim priklad z terenu ktery neni rozhodne ojedinely. Tady to takhle funguje dlouhy roky a sam hospodar mi svyho casu opakovane potvrdil, ze se to deje s vedomim a vlastne i metodickou podporou US.
Kapri si rybnik sami vedome nevypusti.

1Mara - Profil | Pá 29.11.2019 12:20:59

splávkař >> Ale pořád uvádíš jen jeden příklad z tisíců MO :-) jak píšu, všude to tak není a jede to tak jak má .-))

splávkař - Profil | Pá 29.11.2019 11:30:03

1Mara >> DK v teple zahulene kancelare posveti vykazy pripravene tak, jak pravi plan. Roky jsem byl v MO kde se treba pri planu 5450 ks rocka po z chovnych potoku sadilo s vypetim vsech sil 5450 ks po a to i po tri sezony kdy byl agregat mimo provoz a vsichni opravneni k agregatu z MO klidne odprisahli, ze ten rok z chovu do reviru nesel ani kus. Za teto situace sam hospodar cetl na VS podekovani US za prinos P revirum ktery prevysovat jine MO.
RS vysazovani dohlizet muze a dobre si pamatuji jaky bylo haloo kdyz tak nekde cinila!

1Mara - Profil | Pá 29.11.2019 9:44:28

splávkař >> Jinak kontrolu vysazování dodaných ryb od US či MO by měla dělat DK kde je v každé MO tedy u nás to takhle funguje.

splávkař - Profil | Pá 29.11.2019 9:28:53

fotojakes >> A to je ono. RS to dělá skoro zadarmo, hospodář taky tak co bychom po nich chtěli. Ke všemu se ve svazu přání davu staví nad zájmy řádného hospodaření čehož se chopili obchodníci a místo aby se hledaly způsoby jak pomoci rybám tak se řeší jak pomoci kšeftu. Jedním z důsledků je to, že dnes velká část ,,rybářů" žije v přesvědčení, že nejvíc co mohou pro ryby, přírodu udělat je to, že budou pouštět velký kapry.
Profesionalizaci hospodaření na revírech vidím jako jediné východisko už dlouho, jen stále méně vidím důvod k tomu aby byla svěřena do rukou svazů neb jedním z největších argumentů proč systém ještě dnes funguje na socialistický bázi je ten, že o vody se starají spolky které k tomu využívají brigády obrovské masy členů. V okamžiku kdy vody obhospodaří profík, povolenky se pošlou či vymyslí v elektronické formě stejně jako sumáře, peníze se snadno vyberou přes nějaký portál a US,MO budou dobrý tak akorát k tomu, aby si obdělali nějakou svou záhumenku a sehnali něco na bál do tomboly.

lubo*93 - Profil | Čt 28.11.2019 11:20:10

fotojakes >> osobně se Ti Jirko divím, že to ještě děláš... je to řehole... za těch pár roků co jako aktivnější člen a rs funguju, jsem nabyl dojmu, že svaz v současném nastavení funguje jen a pouze na úkor několika lidi co se obětovali a upřednostnili tuhle otročinu před osobní a rodinnou pohodou... syndrom vyhoření některých činovníků může být časem stále aktuálnější téma... ale kudy kam? Současný mentální stav členské základny nedovolí zdražit povolenky či brigády... jsem hodně zvědav jak svaz jako spolek obstojí v tržní době :)

fotojakes - Profil | Čt 28.11.2019 0:09:50

keltt >> Taky myslím, že je na to ještě brzy, ale se současným vývojem to jinam nemůže dojít. Teď na to nemáme, bude to stát peníze, ale myslím, že by se o tom mělo alespoň začít trochu mluvit. To dobrovolničení prostě začíná narážet na svůj strop a já se ani nedivím. Lidi si kdekoliv vydělají podstatně více.

Za měsíc práce hospodáře defakto na plný úvazek si v MO vydělám to co za den-dva brigády v soukromém sektoru a je jedno jestli fotím, nebo dělám alarmy a kamery. A to ještě vím, že ta odměna v MO, kterou mám, je jedna z těch vyšších...

keltt - Profil | St 27.11.2019 23:49:13

fotojakes >> Tomu rozím, ale myslím si, že je to idealistická myšlenka, která se zřejmě nenaplní. Ty lidi pracující pro svaz by musel někdo dobře zaplatit. A kde na to vzít, ...od hloupých členů ? Éra JZD a pod. paskvilů je dávno za náma :-)

fotojakes - Profil | St 27.11.2019 23:41:01

keltt >> tím myslím zaměstnání odpovídajícího počtu vystudovaných (znalých) rybářů, kteří se budou o revíry starat. Dnes máš na ÚS 2-4 lidi na vše (hospodář, technik, řidiči) a to prostě nestačí, když se hospodaří na tisících hektarů a každoročně se přepravují tisíce metráků ryb.

Když členové svazu nechtějí pro svaz pracovat, budou si muset tu práci zaplatit.

keltt - Profil | St 27.11.2019 23:32:15

fotojakes >> Možná by bylo dobré popsat, co přesně je myšleno tou profesionalizací. Slovo "svaz" už samo o sobě tento pokrokový výraz vylučuje. Sám máš vlastní revír, tak ty všechny diference chápeš, ale spousta neználků tady určitě ne.

fotojakes - Profil | St 27.11.2019 23:24:37

keltt >> já myslím, že jsem napsal dost, poměr kusů a poměr váhy kapra a čtyř dalších druhů. Sice v procentech, ale myslím, že to je dost aby si udělal každý obrázek kolik se čeho dává.

Já jsem naopak přesvědčen, že je třeba se připravit na to, že svazy musí projít transformací a určité činnosti profesionalizovat, protože dobrovolníky už není kde brát... V MRS se zdá, že už na tuto cestu vykročili tím, že prakticky zrušili brigádní povinnost. Tím v systému zůstane více peněz, které lze využít k placení potřebné práce, ale i to bude pořád málo. Jak píšeš, jde hlavně o peníze a těch bude s profesionalizací třeba ještě více.

fotojakes - Profil | St 27.11.2019 23:10:19

splávkař >> RS to nevytrhne, kde by vzala potřebné znalosti? V zákoně ani vyhlášce o tom nic není... Tenhle problém je jinde a do budoucna bude jediné řešení profesionalizace péče o revíry. Už teď je velký problém sehnat dobrovolníky na cokoliv a stále se to zhoršuje, tak se ani nedivím, že někde ta štika končí na jednom místě. V naší MO jsem kvůli efektivnímu zarybnění dravci koupil z dotací i motorový člun, aby se s minimem lidí dalo rychle vysazovat velké množství dravců po celé ploše revírů, protože v týdnu, kdy chodí větší část dodávek ryb k sobě seženu 1-3 lidi a to máme 3200 členů.

keltt - Profil | St 27.11.2019 23:07:55

fotojakes >> Když ti to nepřísluší, tak tu Jirko mlátíme pouze prázdnou slámu, a to stále dokola. Nicméně chápu, že je nutné ten socialistický režim udržet co nejdéle, vždyť nám všem jde hlavně o peníze :-) A navíc, kdo si může v dnešní době dovolit hospodařit za cizí na cizím ???

fotojakes - Profil | St 27.11.2019 22:59:37

keltt >> u našeho (myslím MO) zarybnění ti tu napíši vše, protože u nás je vše veřejně ve zpravodaji, případně na webu, ale konkrétní čísla ÚS sem psát nebudu, to mi nepřísluší, takže konkrétní hmotnosti tu nečekejte. Napsal jsem procenta kusů a procentí poměr kapra a čtyř dalších druhů.

A to mi teď ten průměr určitě ještě vyskočil výš, poslední várka skoro 600 ks lína měla 0,38 dkg:-D U amura, kapra, duháka a lína je snaha vysazovat ryby které jsou blízko, nebo lovné v velikosti.

keltt - Profil | St 27.11.2019 22:57:51

splávkař >> Třeba, ale je to bezpředmětné, a neřešící. Mrk je pouze plkací web, kde se nikdy nic nevyřešilo, a ani nikdy nic nevyřeší :-)

splávkař - Profil | St 27.11.2019 22:50:02

keltt >> treba nam tu nekdo kompetentni napise, zda RS ma moznost dohlidnout v terenu na praci hospodare.

keltt - Profil | St 27.11.2019 22:36:25

splávkař >> Vidíš, a já ne. Samotné slovo státní už zavání korupcí, a vším možným, v čechách i nemožným. Řeknu ti jen jedno, co už není možné prodat jinam, to se prodá do svazu. Takový je bohužel, vlastně bohu dík, stav věci. Nějaká RS je absolutně mimo mísu.

splávkař - Profil | St 27.11.2019 22:24:35

keltt >> vidis, ja jsem presvedcen, ze RS je vlastne ,,statni'' dohled nad VRP, tedy i nasazovani.

keltt - Profil | St 27.11.2019 22:18:18

splávkař >> Špatný hospodář, což je ČRS a MRS, zmaří i to, co se zmařit snad vůbec nedá ( myšleno v souvislosti se soukromým vlastnictvím ). RS je určena k něčemu jinému, než kontrolovat nějaké pofidérní, cinklé násady. Ve svazových podmínkách "nějak" asi funguje, v těch soukromých bysme jí vyhnali sukovicí během pár minut nadobro, zbytečná záležitost !

splávkař - Profil | St 27.11.2019 22:07:48

keltt >> Jirka tu prekvapive popsal jak muze nasadu stiky zmarit hospodar. Ja mam zato, ze RS ma na to, aby dohlidla zda se dodrzuje nejaka metodika pri nasazovani. Ty si to nemyslis?