LRU feeder 1. liga - Sázava

Diskuse k mini článku LRU feeder 1. liga - Sázava

Autor diskuse: Martin M. - Profil , 8.11.2018

já 2 - Profil | Út 13.11.2018 21:43:18

Mirek.V >> S tím forpasem bych tipnul, že to byl numen... Ale ani cizí ruku do ohně za to nedám

Mirek.V - Profil | Ne 11.11.2018 16:29:12

V sobotu, na první kolo závodu jsem se byl v Ratajích podívat. Vidět to jednou na vlastní oči a něco se přiučit. U nás doma se to nakonec vyvinulo tak, že jsem s sebou vezl manželku a vnuka, kterému letos na Silvestra budou teprve tři roky.
Na dálnici od Prahy, pár kilometrů před odbočkou byla dopravní zácpa, jakou jsem nezažil. Časová ztráta víc než hodina, a tak jsme dorazili pozdě a já neviděl zakrmení a začátek. Skoro hodina kola byla pryč. Prošel jsem si pomaloučku celou trať tam a zase zpátky, zčásti s rodinou a z větší části sám. To už žena s vnukem byli na jídle a pak oba usnuli v autě, které ohřívalo sluníčko. Ve stínu byla docela zima a trochu jsem litoval ty, kteří si flek ve stínu pod stromy vylosovali a půl dne se s kapucou na hlavě dívali na to, jak soused deset metrů vedle je na slunci v tričku.
Záběrů jsem za necelé tři hodiny viděl málo a ryb taky. Slyšel jsem, jak v sektoru A jeden ze závodníků říká kolegovi, že dneska to bude hodně dlouhé kolo.
Pak mě zaujalo, jak někdo měnil návazec a otevřel dřevěný zásobník, který byl snad delší než metr a široký alespoň dvacetpět centimetrů. To jsem tedy koukal.
A ještě musím povrdit, že P. Konopásek chytá efektivně oukleje. Na to jsem se vydržel dívat snad půl hodiny. Vnuk už o to ale zájem neměl a na moje lákání, aby se šel podívat, jak pán chytá jednu malou rybu za druhou, nereagoval. Já ještě zachytil, jak se na Konopáska přišli podívat známí, nebo rodina a on si jim postěžoval, že se při tom ani nestačí napít.
To už se ale žena začala ptát, jak dlouho tu ještě budeme a já jsem se musel rozloučit s tím, že uvidím konec kola, natož výsledky vážení. Příště je s sebou nevezmu! I když, vlastně, vnuka ano. Z toho by jednou rybář mohl být.

A taky děkuji za zajímavý a hezky napsaný článek.

Dědek - Profil | Ne 11.11.2018 0:12:33

Opět fajn čtení.
Rád čtu tvé reporty ze závodů. Dokážeš psát obšírně a přitom konkrétně k různým situacím. I pro mě, nezávodníka, dokážeš zprostředkovávat, jak atmosféru závodu, tak problémy i úspěchy, stejně tak vytvořit svůj popis napínavým.
U tebe prostě klasika a běžný standard :-)
Díky, opět si mě pobavil :-) A na závěr samozřejmá gratulace :-)