Cyklostezku kolem přehrady chceme! Přípravy však začínají nanovo

jeden3 - Profil | Ne 5.3.2017 11:15:11

sumec 1950 >> nezapomnel-sam mam kamarada rybare vozickare,tak ze moc dobre tuto problematiku znam. A Cyklostezky kolem Hnevkovic-to je presna ukazka toho,jak pro.ebat dotace bez jakehokoliv celkoveho planu,aby stavba mela smysl. A kdyz tedy resime vice cyklostesku - je to opet hnani veci za hranou-at zije gender! Me je pred 50 a tak proste nevezmu kolo,na kterem jezdim rekreacne a nepojedu na narocny terenni trek treba do Alp-protoze mi praskne cevka a budu tahat nohu. Ale tady se asfaltkama kazi krasne vyjizdy adrenalinoveho typu(viz Hnevkovice cesta kolem obory,ktera byla spise pesinou a byla to celkem adrenalinovka-za Hradeckem) Misto toho se tam postavi cyklodalnice!!!! Ja jako staroucek to sice mohu ocenit-ale proc o ten super adrenalin prijdou ti,kteri dospivaji a na to si tu starou cestu dat?
PS: Kdyz mluvis o Hnevkovicich,pokud jsme se chteli dostat s cajkama na misto,kam mas problem se dostat i zdravy,natoz vozickar-pouzili jsme lode a veci na misto prevezli lodi i kdyz to bylo na stejnem brehu ale 1km po ci proti proudu. a i vozicek se na lod v pohde vejde. ja vim,muzes rici ,kazdy nema lod-ale to potom uz je na hodne dlouhou diskuzi.

Serjoža - Profil | Ne 5.3.2017 10:20:10

já 2 >> Možny to je že je po rybářích bordela ale nestavijou se těmto bordelářům cesty aby ten bordel tam mohli dovést.
U nás postavili cyklostezku z jedné vesnice přes řeku do města,dříve u té řeky bylo čisto.Dnes je okolo mostu u řeky všechno možný(igelitky,petflašky atd) a vypadá to že kdo tam jezdí pravidelně tak ho zrovna tam chytně sraní.
Málo lidí v přírodě,málo bordela.Hodně lidí v přírodě,neskutečné bordel.

sumec 1950 - Profil | Ne 5.3.2017 9:20:01

jeden3 >> Hezký příspěvek do diskuze.Jenom jsi jaksi zapoměl na ty rybáře,kteří už se ze zdravotních důvodů se k vodě nedostanou.V Týně nad Vltavou takto sebrali nejméně tři kilometry břehů,aby cyklostezku vyvedli znovu na silnici,a teď řeší jak jí napojit na cyklostezku na druhé straně za Hněvkovickou přehradou směrem na Hlubokou.Přitom ji mohli vést rovnou po levém břehu Vltavy,místa je tam víc než dost.

jeden3 - Profil | Ne 5.3.2017 8:50:34

v pripade cyklodalnic jde opravdu zejmena o dotace EU,tyhle predrazene stezky od nikud nikam-to je cerna dira na penize. A pokud jsou kolem vody-reviru,jen navic usnadnuji pristup k vode po obvodu reviru i rybarum,kterym jde nejvic o pohodli a aby se obtezkani ulovky dostali pohodlne zpet k autu .....
ja sice na kole jezdim take,ale misto asfaltek preferuji prirodni pesiny a cesty...treba takova cesta z Bechyne do Tabora po brehu Luznice dva roky po poslednich velkych povodnich-to byl super zazitek,clovek vice prelezal i s kolem naplavene kmeny,prodiral se metrovyma koprivame,chvilema byl po kotniky v blate-tomu rikam cyklo sport v prirode. Jezsit v lete po prehratem asfaltu????? dekuji nechci. A stejne ,jako kdyz jsem na rybach tak i na kole po me nesmi nikde zustat ani papirek-ale to je dano vychovou a vztahu k prirode a ke svemu okoli,nikoliv jen tim,jestli sedim u vody jako rybar ci jedu kolem vody na kole. To je muj nazor,nikomu ho nevnucuji.

Žroutík - Profil | Ne 5.3.2017 8:09:41

já 2 >> Nezbývá mi než souhlasit

Vítek - Profil | Ne 5.3.2017 7:48:19

Tyhle asfaltové trati u vody negativně ovlivňují výpar vody a způsobují sucho. Navíc jsou nehezké. Když už něco, tak zachovat polní cesty. Není důvod jezdit na kolech po dešti a na bahně.Cyklistika se má provozovat za hezkého počasí.

Rožnovák - Profil | Pá 3.3.2017 22:46:47

Turistický ruch nade vše, ekonomický faktor převládá nade vším, z mého pohledu jasná záležitost, každé místo se snaží zatraktivnit i ty méně zajimavé. Stačí když vybudují pár kilometrů cyklostezky pro sváteční sportovce, na blízkém kopci postaví rozhlednu. Samozřejmá je hustá síť občerstvovcích a ubytovacích kapacit a v nížinně pokud možno vybudují velké zábavní centrum. Léto potom může začít. Někteří místní mají nějaký profit, ale všechen ten pseudotunning přírody je na její úkor.

Cyklostezsky se bohužel staví blízko toků protže voda je nejlepší projektant , když jedu hornatějí krajinou skoro každá cesta či železniční trať vede podél nějaké řeky či potoka.

Karel K70 - Profil | Pá 3.3.2017 17:13:31

sumec 1950 >> Tondo-večer sobě natřu klouby,ráno zjistím-je mi houby!Kdo maže,ten jede!

já 2 - Profil | Pá 3.3.2017 9:06:25

Serjoža >> I když je to střelba do vlastních řad, tak si myslím, že po rybářích je ten bordel mnohem větší...

sumec 1950 - Profil | Pá 3.3.2017 8:43:53

já 2 >> Tak je to dobrý,máš správnej postoj.

já 2 - Profil | Pá 3.3.2017 8:36:20

sumec 1950 >> Naopak, nezabalím a až mě do toho pytle začnou házet, tak jim ukážu jak umím vychytávat. Ale jo, taky chytám ve městě, nebo na dojezd autem, ale občas chci být sám a prakticky je to možné jen na malých řekách a to je ono, chtěl bych někdy být v klidu u nějaké velké, klidně si prolezu kopřivami, nebo rákosím

sumec 1950 - Profil | Pá 3.3.2017 7:44:44

já 2 >> To mě to vadí.Táhne mi na sedmdesátku,a kyčle se hlásí víc než je zdrávo.Taky jednou budeš ve věku kdy ti to bude vadit. A nebo to zabalíš dřív,aby tě neházeli mezi důchodce kteří všechno vychytaj?

já 2 - Profil | Pá 3.3.2017 7:19:08

Nevadí mi táhnout cajky na hřbetě několik kilometrů, abych byl u vody sám... teď budou přibývat další asfaltky za zády, a to jen za předpokladu, že nechají odstup od břehu...

sumec 1950 - Profil | Pá 3.3.2017 7:14:10

Rybáři a voda k sobě neodmyslitelně a odjakživa patří.Tak nechápu proč musí být cyklostezky přímo na břehu řek a přehrad.V praxi je to tak,že jedna skupina lidí,vytlačuje jinou skupinu lidí (rybáře).Je to snad právo silnějšího,a nebo jde jen a jen o peníze za každou cenu z EU?

Serjoža - Profil | Pá 3.3.2017 6:58:29

Když ty cyklostezky chcete tak ale běžte po těch cyklistech uklízet ten bordel co kolem cyklostezek nahážou cyklisti do keřů a všude kolem.To je organizovaný dovoz bordela do přírody,nic jinýho.