Rybáři podepisují petici za záchranu candáta, bojí se vybíjení

nekut - Profil | Ne 23.10.2016 20:19:03

Je to marný, marný, marný. Pokud party rybářů, které jsou tvořeny známými, sousedé v kempech, ve stálých přívěsech, chataři a chalupáři, pravidelní návštěvníci penzionů, se dohodnou, že větší míra nástražek je blbost, každý to přeci ví, je vymalováno. Že některé party známých berou co vytáhnou se přeci ví. Jenže na někoho ukázat, tak by do hospody takový člověk mohl jezdit až do Budějovic, a možná ani tam ne. Je to v lidech, ale hlavně v těch okolo nás. Je to jako s tím, že každý ví kdo ve vsi chlastá a řídí, ale dokud mu takový vesnický hrdina neporazí někoho z rodiny - pohoda.

karlak - Profil | Ne 23.10.2016 19:43:14

no ano ale vetsinou ti sami rybari se v minulych letech prave podilely na tom vybijeni techto ryb jen si prectete stare clanky kde se udava ze rybari z okolnich zemi to lipno plundruji zcela beztrestne nebo za par euro a o mistnich tzv, rybarich ani nebudu mluvit sam jsem byl nekolikrat svedkem kdy se chlubily ze jich maji 200 za sezonu navic kazde omezeni vetsinou vyvola negativni reakci a tak za tou zkouskou CRS stojim neni snad vsem dnum konec a uvidime za dva az tri roky

Honza7 - Profil | Čt 20.10.2016 23:38:48

Oživení populace ještě nic nehovoří o věkové skladbě daného živočišného druhu. V případě, že počet generační ryb bude o dost nižší, než tomu bývalo v minulosti, tak tohle oživení populace nemá z dlouhodobého hlediska žádnou perspektivu. Úmrtnost v prvních dvou letech je u candáta výrazně vyšší, než u starších ryb. Je tedy zapotřebí mít dostatečně silnou základnu generačních ryb a ta může z dlouhodobého hlediska ( tedy pokud jsou pravidla rybolovu nastaveny tak, aby v daném revíru byla schopna nastupující generace generačních ryb pokrýt ztráty té předchozí ) pokrývat ztráty daného rybího druhu i do budoucna.
Uvedená petice podle mě má smysl a pokud se podle ní nastaví pravidla v uvedeném revíru, tak to napomůže stabilizovat stavy candáta do budoucnosti.