Řeka Svitava prokoukla, vyčistili ji dobrovolníci

Autor diskuse: JaMi - Profil , 6.4.2016

Mrknato - Profil | Čt 7.4.2016 12:03:16

kaprus >> Tady ale nejde o uhynulé ryby..... Podle mě si někdo zase sbírá body, třeba bude oplátkou chtít něco navíc......

kakr - Profil | Čt 7.4.2016 10:22:39

Mrknato >>
Už dlouho se neprobírala distribuce a redistribuce, koulís, samosek, můčky, bivaky, čilimníci atd.

Jo a úklid okolo Svitavy od Bílovic nad Svitavou až do Brna máme spolu s Povodím Moravy naplánován na sobotu 9.4. Přijeď, z města perníku to není tak daleko a můžeš přiložit ruku k dílu.-))

kaprus - Profil | Čt 7.4.2016 10:04:49

Mrknato >> Asi je jednodužší a účelnějsí prostě jít a uklidit to za ně. Ale myslím, že diskusi klidně založit můžeš, bude to asi všechno co stím uděláš... . :-(((

kaprus - Profil | Čt 7.4.2016 9:58:43

stoupa066 >> Rybáři na tom podíl samozřejmě mají- dovolili Vám hrabat se ve vodě...
Tyto akce mají především výchovný charakter, protože vyzbíráním petek se až tak kvalita vody nezlepší. Jakože Svitava je jedna z nejšpinavějších řek jakou sem viděl. Takže medializovat!!!
Mrkanto- tys někdy viděl v příkopě pstruhy, lipany, raky? Když to neuklidí zku*vené povodí, je dobré, když to udělá někdo za ně. A když někdo za někoho něco uklidí, je to ostuda??? pro koho? :-)

Mrknato - Profil | Čt 7.4.2016 9:58:39

hraji >> Ať si každý dělá co chce, v rámci možností. Já jen nechápu, že se dělají věci zcela jinak než mají.... O podmínkách výkonu RP rozhodují MO a uživatelé a výkon vlastnických práv na státních pozemcích vykonávají dobrovolníci......
Já bych očekával diskusi na téma, proč Povodí nedělá to samé, jako SÚS? Obě organizace mají velmi podobné zaměření a povinnosti.

hraji - Profil | Čt 7.4.2016 9:21:00

Mrknato >> skoro to vypadá, že zpochybňuješ právo každého občana se svobodně rozhodnout, co bude dělat ve svém čase.
To, že ty něco nechápeš neznamená, že to je vždycky špatně.
A ty kecy o Povodí s tím nemají nic společného.

Mrknato - Profil | Čt 7.4.2016 9:15:05

stoupa066 >> Rozumím tomu, že někdo má potřebu stále uklízet. Když chce uklízet, proč se o tom musí psát v novinách? Co je tím hlavním cílem? Uklidit, nebo být při tom viděn a oslavován? Proč se věci neřeší tak jak mají? Proč povodí pouze "krade dřevo" okolo řek a neprovádí i další úklid? Copak povodí a nejen Moravy nemá vykonávat všechna vlastnická práva s majetkem státu, který má ve správě? Stoupo, je to hanba... stejně, jako když lidi dříve museli chodit na brigády tu do hutí, tu na pole a tu na akce "Z"..........,. Ale jak je vidět, furt se to někomu líbí....

EDit: Tady se už Povodí angažovat bude, jen jestli tam nějací dobrovolníci přijdou ... http://svitavsky.denik.cz/zpravy_region/bude-se-cis​​tit-okoli-rek-20160401.html

stoupa066 - Profil | St 6.4.2016 18:53:46 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Tak za prvé. Nezletilcum se určitě žíla nezkrátí když pro přírodu něco udělají. Nezletilec tam byl pouze jeden a to dcera kolegy a zcela určítě není zeleně masírována.
Za druhé. Nechci se zastávat Povodí Moravy, ale proč by PM mělo nahánět své lidi uklízet bordel který tam udělali místní domorodci. Jo a ty lidi na to opravdu nemají.
A za třetí. Tak jak je článek napsan, je plný chyb. Žádný budoucí ekolog tam nebyl, já nejsem zaměstnanec Povodí a uvedená fotka je bůh ví z čeho ale né z této akce. Toto je fotka z akce a kompletní sestava + fotografka.

Mrknato - Profil | St 6.4.2016 18:22:38

stoupa066 >> Prosím tě a to Povodí Moravy nemá lidi? To musí dělat nezletilci, zblblí zelenou masáží? Proč aktivisti neuklízí také příkopy u cest? To není in?

stoupa066 - Profil | St 6.4.2016 18:10:12

Co by člověk pro tu řeku neudělal. Akorát je smutné, jak se chvástají Svitavští rybáři kteří mají tento revír v užívání a chodí tam lovit, jak si řeku vyčistí. Ale od nich tam nebyla ani noha. Tak jenom čekám kdy se začnou chlubit cizím peřím.
Jo a jinak samozřejmě nejsem z Povodí Moravy. Byl to ing. Pavel Boucník.