Moravskoslezský kraj: Vedro trápí ryby, rybáři je převážejí do řek

tuzemak - Profil | Pá 7.8.2015 12:06:49

Heatley >> vždy si najdou nějaký argumenty,bohužel u vody to vypadá jinak,než ty argumenty.-)))

mmmml - Profil | Pá 7.8.2015 12:05:40

Nejhorší na tom je,že když se do něčeho"pustíme"většinou už taky víme,jakej negativní dopad to bude mít ale co by člověk neudělal pro guldeny.Pak si pobrečíme,(to umíme skvěle)X let kecáme o tom jak to zas napravit.Pak se prohlásí že na to nejsou guldeny.

Heatley - Profil | Pá 7.8.2015 11:56:15

tuzemak >> Bohužel to nikdy nepřiznají,ale mohlo se konečně o tom začít více mluvit...

tuzemak - Profil | Pá 7.8.2015 11:38:24

Heatley >> jenže toto povodí Moravy nikdy nepřizná,ať si kdo chce co chce říká,kdejaká revitalizace je pračka na peníze.-(((

nofish - Profil | Pá 7.8.2015 11:35:06

Heatley >> Hodně velký kus pravdy...

Heatley - Profil | Pá 7.8.2015 11:32:12

Za nedostatek vody v potocích a řekách na Moravě a ve Slezsku může Povodí Moravy,potažmo Povodí Odry.
Jejich bezohledná práce na našich tocích,bezcitná devastace životního přostředí v našich potocích a řekách,napřimování vodních toků,rušení tůní,takže od břehu ke břehu sotva po kotníky vody.Kácení veškerého porostu kolem břehů,voda se tak prohřívá daleko rychleji a není zde tak žádný stín a už vůbec ne úkryt pro ryby před žárem slunce.
Vydlaždění břehů lomovým kamenem, a následné zanášení toků v důsledku rovného koryta se při větších průtocích nemá dno kde prohloubit.To vše je práce Povodí Moravy a oni by měli nést veškerou zodpovědnost za současný stav jak povrchové tak podzemní vody.

Samozřejmě je zde i více faktorů,extrémní sucho,špatná práce v zemědělství a v lesích...o tom se však všude mluví,tak jsem chtěl vyzdvihnout o čem se moc nemluví a je to právě taky jeden z faktorů...

Honza7 - Profil | Pá 7.8.2015 6:04:20

Příroda nám zase ukázala svou sílu a zároveň sklízíme úrodu za neodborné zásahy do přírody. Tohle vše bude mít fatální vliv především na lososovité ryby. Smůla našeho regionu je v tom, že na vodním dílu Šance probíhají opravy a tak v uvedené nádrži je minimální množství vody.
Likvidací umělých líhní při MO ještě umocní nedostatek plůdku lososovitých ryb a zvýší jeho cenu. To, že se zase dostanou do našich vod geneticky nepůvodní ryby je bohužel s nákupem tohoto cenného materiálu smutnou realitou.