MRK.cz - stále na rybách - ryby a rybaření

MRK.cz - Stále na rybách

Cejn na pánvě

Diskuse k rybímu receptu Cejn na pánvě

Autor diskuse: 25525 ®2.6.2014

Nemůžete zapisovat do této diskuse, protože nejste zaregistrován nebo přihlášen.

[ Nejnovější | << Novější | strana 1 ze 3 | Vybrat stránku | Starší >> | Konec ]

N aguirre - ® St 24.8.2016 21:51:16
joch >>
To poznam, dik.
N joch - ® St 24.8.2016 21:44:16
aguirre >> nevim nasel jsem nejake video treba to nejak pomuze:https://m.youtube.com/watch?v=hdHgfPJ3iho
N já 2 - ® St 24.8.2016 21:37:38
aguirre >> Učil, ale mile rád a rychle zapomněl! Když rybu děláš bez kůže rychle se vysouší, to už je lepší kůži dát zvířeti sloupnutou z upravené ryby. Někde níž v diskuzi jsem psal, jak zpracovávám ryby...
N computerfish - ® St 24.8.2016 20:59:35
Takto je to správně. A šum s filetem na pánev. Někde kostru použije na salát. Já ne.
N aguirre - ® St 24.8.2016 20:56:03
já 2 >>
Ty si sa to predsa tiez ucil a o kozu prichadzas dobrovolne:-)
N já 2 - ® St 24.8.2016 20:17:24
aguirre >> To se neuč, přijdeš o spoustu dobrého masa a hlavně kůži...
N aguirre - ® St 24.8.2016 19:53:56
joch >>
O.k. To chce asi vela cviku. Zatial to nedam.
N joch - ® St 24.8.2016 13:53:34
aguirre >> polozim si tu půlku cejna pred sebe v miste kde byl ocas si ho chytnu vidličkou a od ní filetovacím nožem seříznu i kůži i šupiny
N aguirre - ® So 20.8.2016 20:33:33
joch >>
A.co supiny? Davas ich dole? Ako?
N švadlen - ® St 25.5.2016 20:56:52
Dnes jsem kuchal cejna 45 z Litické přehrady,už byl vytřený
N švadlen - ® St 25.5.2016 20:53:12
Sa(l)micka >> Když ten ocas nezatáhne tak použít rozbrušovačku.
N Anýzový dědek - ® St 25.5.2016 20:23:28
marmyš >> ..... -:)))
N Anýzový dědek - ® St 25.5.2016 20:21:53
švadlen >> Nádhernou klidně sežer.to je škodná. Bahenní je chráněná....a záleží na výskytu....)))
N já 2 - ® St 25.5.2016 19:47:05
Sa(l)micka >> V jedné knížce psaly, že nejlepší ze člověka je předloktí.
N Sa(l)micka - ® St 25.5.2016 19:46:03
já 2 >> Tak si připrav smyčku a Marmyš prej zatáhne ocas. Pánský přední je kvalitní maso, je brzy měkký, málo stojí, pouští šťávu, rychle se udělá a neleze mezi zuby.
N já 2 - ® St 25.5.2016 19:42:57
Sa(l)micka >> Začínám mít hlad!
N Sa(l)micka - ® St 25.5.2016 19:37:34
švadlen >> Nu, návod ze starý kuchařky je sice na karety (kuchařka, kterou napsal V. Vrabec vydaná v roce 1965), ale funkční by byl.

Návod zní takto:
Želvu pověsíme za zadní nohy hlavou dolů a jakmile hlavu vystrčí, dáme kolem ní smyčku a touto smyčkou jí hlavu co nejvíc vytáhneme z krunýře, načež ji u samého trupu odřízneme ostrým nožem. Po odříznutí hlavy necháme želvu dobře vykrvácet, k čemuž je zapotřebí celého dne. Krev zachytíme do podstavené nádoby, abychom ji mohli dále zužitkovat.
Usmrcenou želvu položíme hřbetem na prkénko a buď ostrým nožem vjedeme mezi vrchí a spodní část krunýře a spodní krunýř oddělíme, anebo sekáčkem odsekneme po stranách spodní krunýř od horního a potom ostrým nožem odřízneme želvu od spodního krunýře.
Při kuchání dbáme, abychom nepoškodili žluč. Odstraníme všechny vnitřnosti kromě jater a malých žlutých vajíček, pokud je v útrobách želvy najdeme. Krev, byla-li zachycena, upotřebíme k výrobě knedlíčků, a malá žlutá vajíčka vkládáme do polévky neb ragů krátce před jeho dohotovením.
Nakonec v krunýři zbydou čtyři nohy a ostatní maso želvy. Nohy želvy vložíme na 5 minut do vařící vody, abychom z nich pak mohli stáhnout kůži. Nejhodnotnější je maso z nohou, zbylé použijeme při přípravě polévky. Takto očištěné a dobře opláchnuté želví maso je připraveno k tepelnému zpracování.

Ale takhle Bohouš ani Žoržína neskončejí.
N švadlen - ® St 25.5.2016 19:14:09
Sa(l)micka >> A jak se kuchají ,rozbrušovačkou ?
N Sa(l)micka - ® St 25.5.2016 19:10:07
marmyš >> Zatáhne i vocas? To aby se to od nosu po ocas vešlo do metru?
N marmyš - ® St 25.5.2016 18:59:49
Anýzový dědek >> Nesmíš vše brát doslova,pánvička to srovná:-)
N marmyš - ® St 25.5.2016 18:59:03
Sa(l)micka >> Kdybys měřila mě,zatáhnu i ocas:-)
N Sa(l)micka - ® St 25.5.2016 18:57:24
švadlen >> Jo, už jsem chytla dvě želvy - elegansky, tak právě proto si dělam srandu :) Samo že jsem je zapsala do úlovkáče a na svaz to půjde, protože ty povolenky i pak kontroluju a opravuju celej MO. Ať spočtou i želvy. Jen holt je neměřim od hlavy po konec ocasu, ale jenom krunýř, neb palici vždycky zatahnou.
N švadlen - ® St 25.5.2016 18:52:23
Anýzový dědek >> Ta bahenní je vzácná a asi bude někde v bažinách,ta nádherná se ani nemá pouštět protože je to predátor. jenom nevím jestli by se měla změřit a zapsat do přehledu o ůlovcích,to by na svazu koukali.
N Anýzový dědek - ® St 25.5.2016 18:33:11
marmyš >> Nevím, ale je přísně chráněná (si myslím) :-)))
N marmyš - ® St 25.5.2016 18:29:07
Anýzový dědek >> Ta bahenní je jedovatá?
N Anýzový dědek - ® St 25.5.2016 18:22:46
Sa(l)micka >> Pokud je to želva nádherná (americká) , tak klidně, ale pozor na záměnu s přísně chráněnou želvou bahenní (naše).... :-))
N Sa(l)micka - ® St 25.5.2016 17:56:38
Anýzový dědek >> Teď mi vrtá hlavu, jestli pečenou želvu, nebo želví polívku. Neb tady je kapř, cejni a želvy.
N Anýzový dědek - ® St 25.5.2016 15:26:47
marmyš >> tak tak. .. zase tu máme líny, které rád s křenem... :-))

[ Nejnovější | << Novější | strana 1 ze 3 | Vybrat stránku | Starší >> | Konec ]

[ otázky | všechny ]

Co je nového - všeobecné
Oznámení - obecné
Vložit oznámení

Odcizení?

Zdravím. chtěl jsem se zeptat jestli někomu z Pardubic nebo okolí, nebylo odcizeno rybářské pouzdro na pruty, značky :SEMA RAPTOR...

Poděkovani

Timto chci moc poděkovat uživateli s nickem jova12- Josefu Vašinovi,ktery mě a synovi pujčil na jarni Toačovske 24cte uzavřeny deštnik,protože jsem podcenil matku přirodu,Ještě jednou velke dik,Pepa...

Kalendář akcí - obecné
Seznam závodů
Výsledky závodů
Všechny výsledky
Akční nabídky
Všechny slevy a akce
akce, rybareniPodložka pod ryby JRC High Care XL 114x60cm

Za 2949
podložka pod ryby jrc high care xl 114x60cm


akce, rybareniNový Smáček Drsek menší

Za 10
Zcela nová imitace malé rybičky. Top nástraha na pstruhy a okouny.


Doporučujeme prodejnu
Adresář prodejen
Rybářské potřeby Plzeň Rybářské potřeby Plzeň

Plzeň, Hodonínská 57