Cejn na pánvě
Smažení rybcejn,sůl pepř,rybí koření,kmín,máslo
připravené filety z cejna dáme na pánev kde je máslo a smažíme do měkka.
(nebojte se dát hodně soli)
DOBROU CHUŤ!!!
Diskuse k receptu
joch - Profil | St 24.8.2016 21:44:16
já 2 - Profil | St 24.8.2016 21:37:38
computerfish - Profil | St 24.8.2016 20:59:35
aguirre - Profil | St 24.8.2016 20:56:03
Ty si sa to predsa tiez ucil a o kozu prichadzas dobrovolne:-)
já 2 - Profil | St 24.8.2016 20:17:24
joch - Profil | St 24.8.2016 13:53:34
švadlen - Profil | St 25.5.2016 20:56:52
švadlen - Profil | St 25.5.2016 20:53:12
Anýzový dědek - Profil | St 25.5.2016 20:21:53
já 2 - Profil | St 25.5.2016 19:47:05
Sa(l)micka - Profil | St 25.5.2016 19:46:03
Sa(l)micka - Profil | St 25.5.2016 19:37:34
Návod zní takto:
Želvu pověsíme za zadní nohy hlavou dolů a jakmile hlavu vystrčí, dáme kolem ní smyčku a touto smyčkou jí hlavu co nejvíc vytáhneme z krunýře, načež ji u samého trupu odřízneme ostrým nožem. Po odříznutí hlavy necháme želvu dobře vykrvácet, k čemuž je zapotřebí celého dne. Krev zachytíme do podstavené nádoby, abychom ji mohli dále zužitkovat.
Usmrcenou želvu položíme hřbetem na prkénko a buď ostrým nožem vjedeme mezi vrchí a spodní část krunýře a spodní krunýř oddělíme, anebo sekáčkem odsekneme po stranách spodní krunýř od horního a potom ostrým nožem odřízneme želvu od spodního krunýře.
Při kuchání dbáme, abychom nepoškodili žluč. Odstraníme všechny vnitřnosti kromě jater a malých žlutých vajíček, pokud je v útrobách želvy najdeme. Krev, byla-li zachycena, upotřebíme k výrobě knedlíčků, a malá žlutá vajíčka vkládáme do polévky neb ragů krátce před jeho dohotovením.
Nakonec v krunýři zbydou čtyři nohy a ostatní maso želvy. Nohy želvy vložíme na 5 minut do vařící vody, abychom z nich pak mohli stáhnout kůži. Nejhodnotnější je maso z nohou, zbylé použijeme při přípravě polévky. Takto očištěné a dobře opláchnuté želví maso je připraveno k tepelnému zpracování.
Ale takhle Bohouš ani Žoržína neskončejí.
Kde to žije - všechna témata
PáV lipenské přehradě přibývá sumců velkých, kteří likvidují candáty (Bleskovka) 34
PáŠírava Big 6 Challange alebo "Šíravská šestka" 5
PáKorda Developments a vše co k této značce patří 818
PáAllegro CZ/SK - postrehy a tipy na nákup 49
PáChov okrasného ptactva 829
PáLowrance hook 9 2
PáPrut Sportex 3m, 2,7 nebo 3lb na menší vody a loď 31
PáOhře, úlovky, nástraha 818
PáOrient Rods pruty 187
ČtBitcoin (a jiné krypto) mezi rybáři 657
ČtMalé kalendáře k povolence 281
ČtPivo- craft beer 488
ČtLehátko Fox dutalite 6-nohé 0
ČtMethod je nutné krmení? 22
ČtVíkend v MRS - revír a ubytování 4
Co je nového - všeobecné
ÚtBleskovka: Kvůli invaznímu sumečkovi se v Pasohlávkách vypouští mokřady
NeBleskovka: V lipenské přehradě přibývá sumců velkých, kteří likvidují candáty
NeBleskovka: Dynamický vývoj řeky Moravy
. . . Video: Zimní feeder - mražení červi a lisovaný rohlík
. . . Článek: Rybář Jarmil Koloušek a MRK.cz - ukázka z knihy Netipy + soutěž
. . . Článek: Polední ryby nejsou náhoda
. . . Miničlánek: Závěr sezóny s osobákem
. . . Recenze: Nabíjecí čelovka Fenix HM65R
. . . Miničlánek: Karas obecný - pomozte najít lokality
Oznámení - obecné
Na toto místo můžete sami vložit své oznámení ostatním čtenářům MRKu.
Kalendář akcí - obecné
20.4.!!!PŘESUNUTO NA 15.6.2024!!!,...
20.4.Rybářské závody Rybnik Talian
20.4.Skutečský kapřík
20.4.Rybářské závody Ledce u Plzně
21.4.Dětské závody Skuteč
21.4.Karasobraní - Vrabčák Moravský...
26.4.Benátský Blinkr 2024
27.4.OBSAZENO !!!! Jarní rybářské...
27.4.Jarní rybářské závody Víceměřice...
27.4.Přísnotické jarní závody
Doporučujeme e-shop
www.chytil.cz
Firma Chytil byla založena v roce 2000 a od té doby vyrábí nejrůznější návnady a nástrahy pro lov nejen kaprovitých ryb....