MRK.cz - stále na rybách - ryby a rybaření

MRK.cz - Stále na rybách

Cejn na pánvě

Smažení ryb

cejn,sůl pepř,rybí koření,kmín,máslo


připravené filety z cejna dáme na pánev kde je máslo a smažíme do měkka.
(nebojte se dát hodně soli)
DOBROU CHUŤ!!!

 

25525 - ®, 2.6.2014
Průměrná známka: 2,89

Diskuse k receptu

N aguirre - ® St 24.8.2016 21:51:16
joch >>
To poznam, dik.
N joch - ® St 24.8.2016 21:44:16
aguirre >> nevim nasel jsem nejake video treba to nejak pomuze:https://m.youtube.com/watch?v=hdHgfPJ3iho
N já 2 - ® St 24.8.2016 21:37:38
aguirre >> Učil, ale mile rád a rychle zapomněl! Když rybu děláš bez kůže rychle se vysouší, to už je lepší kůži dát zvířeti sloupnutou z upravené ryby. Někde níž v diskuzi jsem psal, jak zpracovávám ryby...
N computerfish - ® St 24.8.2016 20:59:35
Takto je to správně. A šum s filetem na pánev. Někde kostru použije na salát. Já ne.
N aguirre - ® St 24.8.2016 20:56:03
já 2 >>
Ty si sa to predsa tiez ucil a o kozu prichadzas dobrovolne:-)
N já 2 - ® St 24.8.2016 20:17:24
aguirre >> To se neuč, přijdeš o spoustu dobrého masa a hlavně kůži...
N aguirre - ® St 24.8.2016 19:53:56
joch >>
O.k. To chce asi vela cviku. Zatial to nedam.
N joch - ® St 24.8.2016 13:53:34
aguirre >> polozim si tu půlku cejna pred sebe v miste kde byl ocas si ho chytnu vidličkou a od ní filetovacím nožem seříznu i kůži i šupiny
N aguirre - ® So 20.8.2016 20:33:33
joch >>
A.co supiny? Davas ich dole? Ako?
N švadlen - ® St 25.5.2016 20:56:52
Dnes jsem kuchal cejna 45 z Litické přehrady,už byl vytřený
N švadlen - ® St 25.5.2016 20:53:12
Sa(l)micka >> Když ten ocas nezatáhne tak použít rozbrušovačku.
N Anýzový dědek - ® St 25.5.2016 20:23:28
marmyš >> ..... -:)))
N Anýzový dědek - ® St 25.5.2016 20:21:53
švadlen >> Nádhernou klidně sežer.to je škodná. Bahenní je chráněná....a záleží na výskytu....)))
N já 2 - ® St 25.5.2016 19:47:05
Sa(l)micka >> V jedné knížce psaly, že nejlepší ze člověka je předloktí.
N Sa(l)micka - ® St 25.5.2016 19:46:03
já 2 >> Tak si připrav smyčku a Marmyš prej zatáhne ocas. Pánský přední je kvalitní maso, je brzy měkký, málo stojí, pouští šťávu, rychle se udělá a neleze mezi zuby.
N já 2 - ® St 25.5.2016 19:42:57
Sa(l)micka >> Začínám mít hlad!
N Sa(l)micka - ® St 25.5.2016 19:37:34
švadlen >> Nu, návod ze starý kuchařky je sice na karety (kuchařka, kterou napsal V. Vrabec vydaná v roce 1965), ale funkční by byl.

Návod zní takto:
Želvu pověsíme za zadní nohy hlavou dolů a jakmile hlavu vystrčí, dáme kolem ní smyčku a touto smyčkou jí hlavu co nejvíc vytáhneme z krunýře, načež ji u samého trupu odřízneme ostrým nožem. Po odříznutí hlavy necháme želvu dobře vykrvácet, k čemuž je zapotřebí celého dne. Krev zachytíme do podstavené nádoby, abychom ji mohli dále zužitkovat.
Usmrcenou želvu položíme hřbetem na prkénko a buď ostrým nožem vjedeme mezi vrchí a spodní část krunýře a spodní krunýř oddělíme, anebo sekáčkem odsekneme po stranách spodní krunýř od horního a potom ostrým nožem odřízneme želvu od spodního krunýře.
Při kuchání dbáme, abychom nepoškodili žluč. Odstraníme všechny vnitřnosti kromě jater a malých žlutých vajíček, pokud je v útrobách želvy najdeme. Krev, byla-li zachycena, upotřebíme k výrobě knedlíčků, a malá žlutá vajíčka vkládáme do polévky neb ragů krátce před jeho dohotovením.
Nakonec v krunýři zbydou čtyři nohy a ostatní maso želvy. Nohy želvy vložíme na 5 minut do vařící vody, abychom z nich pak mohli stáhnout kůži. Nejhodnotnější je maso z nohou, zbylé použijeme při přípravě polévky. Takto očištěné a dobře opláchnuté želví maso je připraveno k tepelnému zpracování.

Ale takhle Bohouš ani Žoržína neskončejí.
N švadlen - ® St 25.5.2016 19:14:09
Sa(l)micka >> A jak se kuchají ,rozbrušovačkou ?

[ Vstoupit do diskuse - 68 reakcí ]

Co je nového - všechna témata
Akční nabídky
Všechny slevy a akce
akce, rybareniPruty Chub Outkast MKII

Za 2.990
Nový model tenkých a osvědčených prutů i s korkovou rukojetí 12ft 3lb, i bez ní s novou nižší cenou od dnešního dne. Je více modelů a při koupi 2ks můžete mít mnohem levněji i Chub Spod rod

akce, rybareniFox Micro swinger set na 3 pruty -40%

Za 1.395
Snížená cena za sadu tří swingerů i s polstrovaným kufříkem Fox v ceně 900,-Kč. Osvědčená kvalita Fox, kupujte jen originál. U nás na 100% nejnižší cena platí jen do vyprodání


Na toto místo můžete sami vložit své oznámení ostatním čtenářům MRKu.

Kalendář akcí
Seznam závodů
Výsledky závodů
Všechny výsledky
Doporučujeme e-shop
Rubrika E-shopy
InRybareni.cz InRybareni.cz

Rybářský obchod InRybaření.cz nabízí prvotřídní zboží nejvyšší kvality, seriózní jednání a vstřícnost. V našem internetovém obchodě...