Plzeň povolila snížit hladinu Mže, v bahně se uvařily chráněné mihule

šumava - Profil | Čt 25.7.2013 15:53:11

SlavnýLovecPampalini >> přečti si co jsem psal níže - to o Kořensku.

SlavnýLovecPampalini - Profil | Čt 25.7.2013 15:12:56

šumava >> no ale oni to vypouštěj někdy úplně zbytečně, třeba na tom Kořensku to rozhodně nedělaj kvůli povodním, hladinu měněj jenom když je potřeba mlít elektriku,(jó na podzim že je odpuštíno to beru, ale bývá to i jindy zcela bezdůvodně) a na Rozkoši už tuplem ne, jak krásně se na Rozkoši dřív chytalo, traviny 40metrů od břehu a vnich velcí kapři líni, dravci, dneska to je všechno na 300metrech, nehledě na to kolik vodních živočichů tam uhyne.. a když jsou povodně tak neupouštěj, Orlík byl před povodněmi plnej po okraj, neupustil se ani litr vody navíc, aby mohli mlýt elektriku, to že to nevěděli jsou kecy, chcalo dva tejdny před tim a hlásili ještě týden vydatných dešťů, děda se vracel z dovolený z Kořenska a divil se tomu, no taky pár dní na to už to vyplavovalo Prahu, Mělník a další města

šumava - Profil | St 24.7.2013 19:37:32

SlavnýLovecPampalini >> s vodohospodáři bych byl opatrný. V první řadě, u všech vodních dšl, je třeba brát na zřetel čemu slouží, respektive proč byla vybudována. Pak nemůže být člověk překvapen, když rybník není vypouštěn aby zachytil povodňovou vodu, nebo naopak přehrada je upouštěna při probíhajícím výtěru ryb ap. Některé věci se nám nemusí líbit, ale prostě vše má sloužit tomu, proč to bylo postaveno. Ostatní funkce mohou a musí být zohledňovány, ale nemohou se z nich stát priority. Konkrétně třeba Kořensko, bylo vybudováno jako ponořený stupeň, který má vyrovnávat v koncovém vzdutí VD Orlík hladinu, aby co nejvíce omezil kolísání v horní části vzdutí Orlíka. Dle karty jsi mlaďoch a nemůžeš tudíž pamatovat jak to vypadalo kolem Týna před výstavbou Kořenska. ( já zase nepamatuji jaké to bylo před výstavbou Orlíka :-) ) Není to zcela jednoduché a skloubit zájmy všech zainteresovaných je málokdy možné tak, aby se nikdo z nich necítil ublížen. Samozřejmě nejen to Kořensko.

Ravachol - Profil | Út 23.7.2013 13:13:35

Siven Polní >> v pohode, taky mi obcas ujede ruka a podari se spek typu "trpitka" :) To kolem Frydlantu mi uniklo - ale projdu to asi jindy, ted bych si zkazil chut pred obedem

Siven Polní - Profil | Út 23.7.2013 13:08:32

Ravachol >> Sorry za pravopis - "zprzněné" samozřejmě, asi moc kávičky...

Siven Polní - Profil | Út 23.7.2013 13:06:38

Ravachol >> Právě, fakt to není jen v rámci ochrany životního prostředí. Prostě tady číhajín dravci, kteří hledají skulinky a příležitosti. A liknavá komunikace státních a obecních složek jim v tom nahrává. Vem si, jak przní bohatí Rusové Karlovarsko. A vesele se dodatečně kolauduje - místo aby to pár mafošům srovnali buldozerama na jejich vlastní náklady. Všechny případy tak dopadnou.
Loni touto dobou se tu přetřásala dementní vodní kopaná ve Smědé ve Frýdlantu. Starosta snad chtěl obec zmedializovat, tak sáhl (patrně dle své inteligence) k originálnímu kousku. Tam by sis početl, jak úřady selhávaly a nic vidět nechtěly, jeden to házel na druhého, názory se transformovaly v opačné ze dne na den.... V chráněné rybí oblasti, kde je zákaz brodění, se kvůli tomu na poslední chvíli slovovaly ryby. To nevymyslíš. Jediné pozitivní bylo, že se toho Nova zalekla - po dotěrných dotazech rybářů ohledně jejího údajného sponzorství akce, a stáhla se i se štábem - uvědomila si hrozbu. Ale slavnost se konala. Jsou zde na MRKu i fotky (vodní kopaná ve Frýdlantu). Fakt maso, asi si tu diskusi z nostalgie projedu :))))

SlavnýLovecPampalini - Profil | Út 23.7.2013 12:32:12

ty vole tohle mě tak pije krev, za to bych střílel... vodohospodáři no, všechno poserou, Rozkoš podělaj odpouštěním, na Kořensku díky nim chcípne všechno co je blíž 20metru břehu a takhle bych mohl dál pokračovat...

Ravachol - Profil | Út 23.7.2013 11:45:49

Siven Polní >> jak pises...ale fakt me to dostalo, ze se spousta veci neda zarazit dopredu, ale az uz je pozde...jsou ty zakony a postupy proste nejak prapodivne navrzeny

Siven Polní - Profil | Út 23.7.2013 11:32:24

Ravachol >> Jo, tak to je stejný jako třeba památkáři. Oni (a OÚ nebo katastrální ú. - teď fakt nevím) ti nedají povolení dům přestavět, ty ho ale stejně stavíš, už je to sprzněné - zaplatíš pokutu a dostaneš dodatečné povolení. Když na to máš, je to brnkačka... A takhle je to i se zavážením kuňek a čolkovišť- když se to investorovi vyplatí, tak poruší zákon, a ono se to nakonec poddá. Proti úřadům nic nemám, jen jejich komunikace a činorodost není prostě efektivní. A hrozby za porušení zákona či vyhlášky jsou velice relativní.

Ravachol - Profil | Út 23.7.2013 11:18:26

šumava >> ono to je asi i byrokraticky dost nedoreseny, a casto se to asi neda dopredu resit. Jsem takhle volal na AOPK do Plzně kvuli nejaky radě ohledně plánovanýho zavážení okolí lokality s výskytem kuněk a čolků velkejch a chlapik mi tam pověděl, že maj svazany ruce a pokud nebudou jezdit tatry primo pres čolky a kunky, nemuze s tim dopredu nic delat.Taky z toho byl rozladěněj, ale pravomoce maj jako statni organ dost mizerny a zadny cerveny eso v rukavu nemaj - prej az ta situace teoreticky nastane, mam zavolat zminenou inspekci zivotniho prostredi :)
To mě jako dost prekvapilo

Siven Polní - Profil | Út 23.7.2013 11:12:00

šumava >> A to je právě vůbec to nejhorší... Máš děsivou pravdu.

Ravachol - Profil | Út 23.7.2013 11:00:19

šumava >> jo, presne tak si to vzdycky taky rikam, kdyz nekde na netu ctu nejaky blaboly o necem o cem mam naky info...nevěřit nikomu :))

šumava - Profil | Út 23.7.2013 10:43:28

Ravachol >> když si příslušný orgán ŽP, který k takovému zákroku dává souhlas nezjistí přítomnost či nezajistí případnou záchranu chráněných živočichů, nemůžeš chtít po běžném pisálkovi aby se obtěžoval co vlastně za živočicha se tam ,uvařilo´. Obratlovec kruhoústý a tím spíše správné druhové jméno či nedejbože vývojové stádiu živočicha je zcela mimo rozlišení. Zpráva pak získává na ,těžké věrohodnosti´. No a představ si, jaké hovadiny píší o jiných věcech, kde to nejsme schopni rozlišit :-)

Ravachol - Profil | Út 23.7.2013 10:37:48

šumava >> vidis, to jsem si ani nevsiml, ze tam pisou mihule ricni - jen jsem zaregistroval ze tam o nich psali jako o rybkach... :))

šumava - Profil | Út 23.7.2013 10:34:58

jo, mihule říční, když už chtějí o tom psát, mohli by si zjistit že šlo o mihule potoční a kdyby se to bralo do důsledku, tak v tomto ročním období a ve dnových sedimentech, šlo o minohy.

Ravachol - Profil | Út 23.7.2013 10:30:20

Nerodia >> s tim rakem bahennim to bude asi tezsi...on byl do cesky republiky zavlecenej teprv pred nakymi stopadesati lety a kdyz "nejsou" prachy ani na ochranu u nas puvodnich druhu, nejakym aktivitam na bahenniho raka bych moc sanci nedaval :(

Ravachol - Profil | Út 23.7.2013 10:15:14

Nerodia >> ptat se kde byli ochranci prirody se nemusis - je to v tom clanku napsany - vybirali je z blata (jestli jsou to ti zminovani ekologove :), staci si precist vic nez jen nadpis - myslis ze se jich povodi pta (CSOP, DUHY, ARNIKY, atd...jako neziskovych organizaci) jestli muze hybat s hladinou? spis jsem rad ze jako jedini zalezli do toho blata a zkouseli zachranit co se da....jako statni organ to měla monitorovat inspekce zivotniho prostredi...ochranarsky organizace na tohle moc pravomoce nemaj - muzou dat maximalne echo na zminenou inspekci zivotniho prostredi...

JKB - Profil | Út 23.7.2013 9:50:24

Nerodia >> A co je na tom nadpisu spatne?

Nerodia - Profil | Út 23.7.2013 9:19:52

Poslal bych je zpět do školy aby je naučily číst.
Hned nad tím článkem je další článek o počasí s tímto nadpisem :
Meteorologové: Sucho potrvá do konce července, spodní vody je ale dost.

(o)_(o) - Profil | Út 23.7.2013 9:11:48

Hovinkám není radno věřit, ty jejich lži a polopravdy...