Orlík je žumpa! Podle výzkumu nebude nikdy čistý

Autor diskuse: kurell - Profil , 24.10.2010

kurell - Profil | Út 26.10.2010 10:59:51

tak už je to mimo téma zamikám

yvana - Profil | Út 26.10.2010 10:59:31

Miraryb >> No chudák nejsem jenom já,ale všichni rybáři co chytají na Orlíku.Stačí když se zvedne voda a po řece plava takový bordel,že je to až k nevíře.Někam sem jsem dávala fotky,jak může taky vypadat bordel na Orlíku.Jak tady chlapi píšou,tak má každý v něčem pravdu,je třeba změna va všem.Co je platný,že jeden rybář to uklidí,když i nerybář dělá bordel.Vidím to když přijede rodina z dětma,všude papírky,plasty atd.Neříkám,že to dělají všichni,ale už jsem viděla dost lidí co si myslí,že řeka je smetiště,tak se tam hodí staré gumy,nepotřebný nábytek,zkrátka všechno.Tak se potom nemůžeme divit,že když se valí bordel,není kam nahodit,někdy je žumpa čistější,než řeka.:-(

retrívr - Profil | Út 26.10.2010 10:54:34

Mrknato >> Je to tak.Proto se moc ani neví o "místních" vodách, kam nemůže nikdo, co tam je za ryby a obsádku, to je mazec.Kam se hrabou soukromáky.

Mrknato - Profil | Út 26.10.2010 10:38:12

retrívr >> To už bordel je a obrovský. Pouze není vidět. Ta RMVéčka MO se už neuvádí v soupise územních revírů a tak tolik nedráždí.....

retrívr - Profil | Út 26.10.2010 10:27:40

Mrknato >> To máš pravdu, znepříjemní to ale chytačku.Budou-li to do budoucna dělat i další, doplatí na to jen rybář, který v oné MO není.Bude-li jich přibývat bude to další bordel.

Mrknato - Profil | Út 26.10.2010 10:17:01

retrívr >> Pokud to je samostatně hospodařící MO, pak mě to netrápí. Je to jejich voda, klidně ji mohou provozovat jako nerevír, lovit tam lukem a pod ledem třeba jesetery.
Zvířeckost jsou MO, které provádí pro uživatele (ÚS) některé činnosti a mají současně své revíry, rybníky, jezera. Tam probíhá zajímavé hospodaření, kdy za územní peníze se mohou plnit MO soukromé vody. MO pak nebude mít zájem o podporu původních druhů, ale o podporu ryby domácí a možnost být u "zdroje" a moci si "přepouštět vodu" mezi územním a soukromým revírem. To je ta svazopráce...... proto jsou tolik nutné MO brigády.

retrívr - Profil | Út 26.10.2010 10:03:09

Znám ještě horší případ.Do "pstruhového rybníku" se vůbec pstruzi nevysazují.Vysazují se kapři,karasi a dokonce velcí candáti.Vode je hlídána jako ortodoxně pstruhová.Jde o samostatně hospodařící MO.

SOPTIK 52 - Profil | Út 26.10.2010 9:40:25

Mrknato >> ahojky,jako když mi vidíš do makovice.Vystihl jsi vše opravdu tak,jak to to chodí asi ve více MO.Díky.

Mrknato - Profil | Út 26.10.2010 9:18:46

Přemas >> CarpHunder - 26.10.2010 8:49:55 >> Rozdělení revírů na P a MP, na pásma pstruhová, lipanová, parmová a cejnová je spíše administrativní. Sám víš, že se někde pstruhovi daří lépe v parmovém pásmu, než v neobyvatelném pstruhovém. Stejně tak znám i části lipanových pásem, kde může být i pár kaprů.
Hospodář je dnes volen MO. Ten územní, co je opravdu hospodář (u nás) nemá v mnoha případech ani možnost zasáhnout do zarybňování, natož hospodaření MO. Neovlivní ani chov a jeho strukturu ve svazu. Pak je těžké nějak řídit vysazovaání a hospodaření. Proto ve mě stále sílí přesvědčení, že zarybňování a hospodaření je věcí skutečného hospodáře a ne výborů MO, které ovládají ty své zvolené pseudohospodáře, kteří by měli být pouze pomocníky hospodáře a provádět jeho rozhodnutí, ne vůli členské základny. Pak se není co divit, že v "administranivních" pstruhovkách se loví mraky kaprů a v opravdových pstruhovkách pstruzi scházejí. Byli projedeni ještě než se vysadili právě v těch kaprech.

CarpHunder - Profil | Út 26.10.2010 8:49:55

Mrknato >> viz k tomu vysazování, to je ten hlavní problém, kdy mnoho hospodářů a jemu věřících není schopna rozpoznat, které vody jsou pstruhového pásma, které parmového, cejnového atd. Proto je mnoho pstruhových vod (horské jezírka, potůčky atd.) zamořeno kaprem, amurem a jiným plévem a naopak mnoho zabahněných stok 300m n. m. jsou považovány za vody pstruhové a nesmyslně hájeny a osazovány jako vody pstruhové.

Kreja - Profil | Út 26.10.2010 7:54:41

časem z toho bude druhá Šírava-největší CHaP

drozďák 30,42 - Profil | Po 25.10.2010 17:33:26

Mrknato >> jistě, šlo mi jen o to poukázat na fakt, kdo to stádo tvoří. Je to ještě silnější lumpenproletariát než elektorát určující politický směr. Tady je v rybařině zakořeněná poptávka po atributech obsahující slova a spojení "kapr, hodně, zadarmo, vždycky, všichni, pro všechny, všech". A jak se do Olšin volá, tak se z nich ozývá. Změnit systém znamená změnit myšlení rybářského elektorátu - anebo ten elektorát odstřihnout od hlasovacího práva (což bych ostatně uvítal i mimo rybařinu...)

Mrknato - Profil | Po 25.10.2010 15:55:22

Bosanac >> Jistě že po svazové linii jsou MO podřízeny ÚS a ten zase Radě. To ale nesouvisí s VRP. Ten dává stát uživatelům, ne svazu. Někde MO, někde ÚS, někde Radě a někde někomu úplně jinému. Průser je, že svazová linie se prolíná s liníí VRP o které by měly rozhodovat rybářské orgány, ale nerozhodují ani prd.

Mrknato - Profil | Po 25.10.2010 15:47:59

drozďák 30,42 >> Stádo lze ovládat různě. Žiju ve 100000 městě a jsem ovládán stejně, jako někdo, kdo žije na vísce o 50 lidech. Ovládají mě lidi které jsem nevolil, neznám je, nikdy je neuvidím a žiju. Ty které jsem volil (do obecního zastupitelstva) mě neovládají a nemám od nich nic, je to jen struktura, stejně jako okresy, kraje... Tak si to představuju i s rybařením. Všude se šetří, proč nezačít konečně i strukturou Svazu. Rozdělit svaz na ty "soukromníky na soukromých vodách" a státní vody (řeky a přehrady) spravovat centrálně státem, krajem územním svazem s minimem administrativy a maximem prospěchu jak pro ukojení rybářů, tedy peníze pro podporu původním druhům, podporu biodiverzity a živ. prostředí. To druhé MO , spolky při vší úctě nemohou......
ÚS je obrazem struktury MO. ÚS není svéprávný subjekt. Je to "kašpárek" kterého využívá sám svaz, tedy MO. Peněz, které mizí bez užitku je drtivě nejvíc v MO, proto je tu někdo "důležitý" , který nemá dozírat svazově na tento tok a jeho kontinuitu. Proto ti bafuňáři mezi které se dostane jen pár vyjímek kterým jde o revíry a to omylem tam nikoho nepustí kdo by je ohrozil (to neznám zprostředkovaně jen z MRKu a TV).....

drozďák 30,42 - Profil | Po 25.10.2010 15:33:15

Bosanac >> Lojzo, je a není. Ty progresivní MO určitě paralyzovány jsou. Je to potřeba pánč "my na ÚS chceme, aby se to jako dělalo líp, ale zase žádná revoluce, pánové, to by jste nás srali, pánč my máme svý jistý a chceme to tak i nadále".
No a ten zbytek? Ten drží za to níže vyjmenované hubu a krok. Sice se nic neděje, kapr, rybníky a výtěžnost, ale zase máme na ÚV (pardon ÚS) klid a nic po nás nechtějí, nikdo neřve a všichni spokojeně drží hubu, sem tam mlasknou. Ti nás budou volit za čtyři járy zase.
A členům, těm to vyhovuje.

Změna přijde buď zevnitř (a toho se moc nebojím), anebo zvenčí. Ale z donucení, ne protože by o ní někdo stál. Srát by to mohlo snad jedině stát či jeho ministerstva. Za prvé 400 mega v talonu mohou být s vysychajícím korytem zajímavé prachy a za druhé by se třeba někdo v Bruselu či MŽP mohl začít ptát, jak je to s ochranou vod, původních druhů apod. ne na papíře, ale v reálu.

Bosanac - Profil | Po 25.10.2010 15:24:23

Mrknato >> MO je paralyzovana a co je jeste horsi parazitovana od strany US .

drozďák 30,42 - Profil | Po 25.10.2010 15:21:19

Mrknato >> není to o tom, co dělají či nedělají. Oba víme, že z hlediska hospodaření a skutečné péče o revíry se ve většině MO dělá hovno.
Nicméně MO je základní organizační jednotkou - sdružuje stádo.
A to přeci v současném ČRS stačí - je to argument nad argumenty.
Šancí na nápravu měli současní uživatelé tři prdele času. To by jejich činnost musela být ovšem motivována skutečnou péčí o revíry a ne snahou se za každou cenu udržet u koryta. Ta politika je průhledná jak pauzák a její výsledky to plně dokazují. Oni nechtějí revoltu, nechtějí progres, nechtějí zvelebení revírů a skutečné hospodaření. To by totiž znamenalo přiznání svého dílu viny, odklon od prolidové strategie, nepopulární kroky a opatření. To všechno v součtu znamená vratkou sesli. Podívej se na ÚS, kdo v nich sedí. Jedni a ti samí bafuňáři, až na vyjímky stejná banda či odkojenci bandy původní.
Spolu kradli, spolu viseli....

Mrknato - Profil | Po 25.10.2010 15:10:39

drozďák 30,42 >> Naprostý souhlas až na ty glejty, to je jiná historie. Je to neustálé prolínání se hlav prdelemi..... Závěr : v tomto análním kolotoči nelze postupovat při VRP dle zákona, proto se musí změnit. Zákon, nebo kolotoč. Současně dekrety drží ÚS. Rozsah možností lovu je dostatečný, peníze skoro dostatečné, pokud se nebude svazoičinit. Nestálo by to za pokus? Revíry nikdo neodveze, neukradne. Pouze si stále myslím, že by se měla dát současným uživatelům šance na nápravu a ne je podvazovat naprosto odborně nekompetentními členy, kteří objevili, že prostřednictvíim BP jde skoro vše.
Stále mi nikdo neargumentoval tím, co MO dějají tak nezastupirtelného, vyjímečného, že by to bez nich nešlo a vyzískaných cca 300mega by nezlepšilo situaci revírů?

Bosanac - Profil | Po 25.10.2010 15:03:06

drozďák 30,42 >> Ti to umis napsat hezky cesky . Dekuji a podepisuji .

Mrknato - Profil | Po 25.10.2010 15:01:10

Bosanac >> ÚS je paralyzován MO, tedy těmi, kteří za současný stav chovu, toku peněz a stavu revírů nesou vinu. Pokud by současný stav někdo připisoval ÚS, pak by ÚS musel mít i právo rozhodovat, ale to mají zástupci MO na konferenci, tedy velmi staré kaprostruktury. Starat se má uživatel a to je ÚS, ne MO. MO parazitují, protože z jejich rozpočtu do územních revírů nepadne ani šupina. Na co tedy v územním systému lovu jsou? Na levnou rybu? Kde je? Levného , ale opravdu levného kapra nakoupím 2x levněji u komerčního chovatele....

drozďák 30,42 - Profil | Po 25.10.2010 14:55:52

Bosanac >> to by ale musel MRKnato připustit, že územáky jsou veskrze plné pokrytců, kteří sice stále obviňují vedení MO z nekompetentnosti a činí je vinnými za kdeco, pročež jim pro sichr vezmou glejty k hospodaření. Na druhou stranu jim ale lezou do zadku, pánč majorita s volebním právem prostě drží v ČRS otěže a je potřeba si jí předcházet. Tak se tolerují i finanční plnění brigád, pár rybníků v RMV režimu, něco pytlů šrotu a každý Vánoce chlastačka s vytahanou obstarožní striptérkou (pánč tolik peněz zase není) a říká se tomu hospodaření MO.

Rozebrat ten systém na atomy. A je úplně jedno, kde člověk začne...

Mrknato - Profil | Po 25.10.2010 14:54:13

Jarda Š. >> Pokud si to právo "uhájí", nemůže pak fungovat územní hospodaření. Teoreticky neexistuje možnost jak to "uhájit". Jen tak na okraj. U nás se vybere na povolenkách cca 3miliony a do "našich" vod a že jich máme hodně, jde 800tisíc. 400tisíc jde z CS povolenek. Tedy 2.2 milionu jde např, těm horalům, aby vysazovali pstruhy, pro které nemáme u nás podmínky. Na kapry mohou k nám, u nás podmínky máme, a na pstruhy zase my k nim. Pokud ne, a oni si místo pstruhů budou vysazovat kapry a ještě do svých návesňáků, pak to bude konec územního a CS hospodaření. Za těch 2.2 milionu můžeme nakoupit mraky pstruhů do "našich" dvou menších řek.

Jarda Š. - Profil | Po 25.10.2010 14:53:16

Bosanac >> Dělat si z toho srandu, to je asi tak jediné, co s tím naděláme, když kaprolovci mají v ČRS "ústavní" většinu.

pepa-č - Profil | Po 25.10.2010 14:50:46

šumava >> přesně - sepsat studii, vyčíslit náklady na její pořízení, natáhnout packu, otevřít dlaň a nezapomenout do studie připsat, že "Praktickému provedení závěrů této studie brání současný stav vědecko-technického poznání a možností lidstva, omezené zdroje (finanční, lidské, energetické) a nelze vyloučit, že v budoucnu by mohly být tyto závěry zpochybněny, nebo dokonce silně zpochybněny, díky novým poznatkům, které dnes ještě nejsou a nemohou být známy, pročež je nutno do budoucna ohledně zkoumaného předmětu podniknout další výzkumy a postupovat velmi rozvážně a poznatky současným výzkumem vytvořené považovat již dnes za neprůkazné"

alda2211 - Profil | Po 25.10.2010 14:47:43

Mrknato >> vzhledem k tomu ze to mas do me studny peknej kousek tak uz zacni kopat ja prohloubym studnu aby jsi mel spad :-)) ja tvrdim ze ma velkej kapr zustat ve svem prostredi a jedla velikost patri na cesky talir od nepameti v umernym mnozstvi ne ze jsou jedinci co maji 200-300ks za rok

Bosanac - Profil | Po 25.10.2010 14:47:30

Jarda Š. >> Doufam ze si delas srandu s tim pravem na kapra .

Bosanac - Profil | Po 25.10.2010 14:46:24

Mrknato >> Pri selhani uzemniho hospodareni neposilame MO do pr..le ale uzemni svaz . MO se ma starat a ne US . Tu svoji teorii jsi solidne posr.l .

Jarda Š. - Profil | Po 25.10.2010 14:44:53

Mrknato >> To by podle tebe měli být horáci diskriminováni tím, že by museli na kapry jezdit "do kraje"? To jsou tvrdí chlapi, ti si svoje právo na rybu opravdu domácí uhájí.