Kde se vzal kaviár?

Diskuse k bleskovce Kde se vzal kaviár?

Autor diskuse: DAVISS - Profil , 26.8.2009

Robert(původní) - Profil | Pá 4.9.2009 12:00:29

Kaviár nejím. Na pravý nemám a ten levný je jenom želatina v rybím tuku.

tucnak11 - Profil | Čt 27.8.2009 17:34:33

Lauri >> Kamarade te obyčejne kaviary s tymato drachyma co stoi 1 kilo 5 tys.dolaru tak nemořemy rovnat,jedl jisem pravy a je rozdil obrovski proti tyma za 30 kč sklenička.Tak jak psal SVEN. potyh lacnychmaš žizen jak vstekla hiena ve vyprahle poušti.

Lauri - Profil | Čt 27.8.2009 7:30:55

JKL >> věřím věřím kaviár se dá dělat ze všeho, tady je jeden ze pstruha duhového, není špatný,ale pořád to chutná stejně. Denně bych ho jíst nemusel, ikdyž ryby a výrobky z ryb mám rád.

sven - Profil | St 26.8.2009 21:26:08

trubadurek >> nevím, jestli jsem to vyhrotil ale vím jistě, že většina lidí, kteří si v dobré víře dnes kupují tzv. kaviár ani netuší, že to je pouze předražená, laciná imitace. To, že na to "mají", neznamená, že to také dostanou. Ale to je jejich problém.
Mě osobně kaviár moc nechutnal. Jsou to jen přesolené syrové jikry, po kterých máš žízeń jak vlčák. To tresčí játra, jak píše tucnak11, to je jiná káva :-)))

sven - Profil | St 26.8.2009 21:17:41

tucnak11 >> to mi je jasné, že je to potvora žravá. Problém je, že nejvhodnější je pro něj právě ta studená pstruhová voda, ve které ale není vítaný. A tam kde by nikomu nevadil, tam mu to zase nevyhovuje. Teď jen najít ten správný kompromis.

trubadurek - Profil | St 26.8.2009 21:12:00

sven - no nevim, ale kaviár je opravdová lahůdka... Akorát si trochu vyhrotil, že ho z tuzemců ochutnal málokdo :-)

tucnak11 - Profil | St 26.8.2009 21:10:48

Sven >> sven >> Kamarade Mnik je ryba horši jak Jelec bere všehno co mu přyjde pot tlamu a pstuhy 2 ročky to byla pohoutka pro něho je tovelmi škodliva ryba a spustošeje populace pstruha.

sven - Profil | St 26.8.2009 21:07:52

tucnak11 >> u nás je ten problém, že tu jsou všude pstruhovky a tak o mníka tu není žádný zájem.

sven - Profil | St 26.8.2009 21:05:42

tucnak11 >> za to měl dostat metál a ne mít průser. :-) Co s granuláčema.

tucnak11 - Profil | St 26.8.2009 21:04:10

Sven >> sven >> Je to krasna chytačka na Feedr.Vprosincy chytam na rybky male okleje a ot 16 března jak je delši zima tak na jatra nebo homač hnojaku.Musiš hnet zatnout bo ta nenažrana ryba hnet ma haček u řitnimu otvoru.

tucnak11 - Profil | St 26.8.2009 20:57:40

Sven >> sven >> To nevim a take se dostali do pstruhove,vuli tomu měl jeden maitel pruser utekly mu s lihně,a potom jak dělalisme vylov Jelcu na pstruhove tak tahalisme 60-70 svině a ziralisme jak pav jak se dostali ař potom se to zjistilo tak nam za škodu dal 200 kg granulače abysme si nasadili.

tucnak11 - Profil | St 26.8.2009 20:55:20

JKL >> Samozřejme že je to treskovita ryba proto je dobra.Mnam.

sven - Profil | St 26.8.2009 20:52:30

tucnak11 >> tak to se jim tam asi dobře daří, když vydrželi osm roků.
Myslíš, že se tam i vytírají?

JKL - Profil | St 26.8.2009 20:49:43

tucnak11 >> Bodejť by nebyl dobrej - i s játrama. Vždyť je to treska, ne?? :-))

tucnak11 - Profil | St 26.8.2009 20:39:39

Sven >> sven >> Kamarade ja mam jeden usek s 2 velkyma splavami kde se mik sdryžuje vuli kysliku a kamenitemu dnu a take 8 roku temu byli na vyskum nasazeni do bečvy .Nikdo se tomu nevěnuje bo je zima a ja mam vřdycky čas,termoska s slivou a ura.

tucnak11 - Profil | St 26.8.2009 20:37:11

Uxa >> Co si tym myslel.

Uxa - Profil | St 26.8.2009 20:32:24

úchylácí to se mi snad jebom zdá takové téma a na mrku fuj.

sven - Profil | St 26.8.2009 20:27:11

tucnak11 >> Tak to Ti upřimně závidím.U nás chytit mníka jako vyhrát ve sportce :-)))

tucnak11 - Profil | St 26.8.2009 20:23:56

Sven >> sven >> Nevim jak u tebe bo na Bečvě je jich dost jen musim čekat aš začne sněžit a mrznout to je nejlepši doba.

sven - Profil | St 26.8.2009 20:19:44

tucnak11 >> to je dobrá rada. Teď ještě, kde vzít toho mníka :-)))

tucnak11 - Profil | St 26.8.2009 20:12:12

mirmen >> Jenom tak sjemna.Na Mazurach jak byl jisem 14 lety kluk tak s strejdou v unoru to je nejlepši doba vuli jatrom chytalisme na rybku ai 60 kusu za den a furt neubyvalo Mniku, neto že maso ma super tak jatra to je pohoutka no jak tresti.

mirmen - Profil | St 26.8.2009 20:08:43

tucnak11 >> děkuju za inspiraci.Moukou jenom poprášené nebo z ní připravit těstíčko?

tucnak11 - Profil | St 26.8.2009 20:05:02

Co kaviar .Jatra s Mnika to je pohoutka zabalene do mouky spaprykou a usmařene do zlatova podavane s vekou na to pokapeny cytronek,do ryti oslintal jisem celou klavesnicy aš začelo se sni kouřyt.

JKL - Profil | St 26.8.2009 17:33:41

Lauri >> On se ten "pravý" kaviár dělá i z vajíček hlemýžďů zahradních (Helix pomatia tuším. ) . :-))

DAVISS - Profil | St 26.8.2009 17:01:05

kolemjdoucí >> šukačku dávám na stejnou úroveň :-)

JSOB - Profil | St 26.8.2009 16:36:55

Kurna chlapi nechte toho. Dostal jsem chut na veprove. :-)))) Takovy pasik na grilu...... :-)

sven - Profil | St 26.8.2009 16:13:20

Moje řeč. Nejlepší kaviár je dozlatova propečená husička s červeným zelím :-)))

kolemjdoucí - Profil | St 26.8.2009 15:09:46

DAVISS >> jen to zelíčko klidně vyměním za špenátek

kolemjdoucí - Profil | St 26.8.2009 15:06:38

DAVISS >> to je lepší jak sex

DAVISS - Profil | St 26.8.2009 15:01:03

kolemjdoucí >> k tomu zelíčko, knedlíček, orosenou kuželku ....

kolemjdoucí - Profil | St 26.8.2009 14:55:20

DAVISS >> jojo taková dobře upečená bokovinka je lepší jak deset kaviárů

DAVISS - Profil | St 26.8.2009 14:53:04

Levandulak >> moje řeč, nejlepší je křídlo z pašíka ;-)

Levandulak - Profil | St 26.8.2009 14:50:33

No asi takhle. Měl jsem jenom ten levnej ze supermarketů a mě to docela chutná. Záleží na chuti každého. Ale u snobů je to vážně spíš jen póza než cokoliv jiného.
Ale konec konců řízek je řízek :-)

Lauri - Profil | St 26.8.2009 13:42:53

Sohlasím se svenem, pravý kaviár asi sotva v čechách seženeme. Platí se za něho i tisíce dolarů. V obchodech většinou seženeme né zrovna levné náhražky třeba z jiker ančoviček,sleďů nebo pstruhů. pravý kaviár jsem bohužel nikdy nejedl,ale nemyslím si že bude chutnat úplně jinak než levnější náhražka, chuť toho co jsem jedl mě dvakrát neoslovila. A proto si také myslím, že kaviár si lidé nekupují protože nic lepšího nikdy nejedli,ale proto aby se pochlubili před ostatními. Bohužel kvůli kaviáru se pytlačí v Rusku ve velké,ale to sem asi moc nepatří.

sven - Profil | St 26.8.2009 13:00:04

Dovolil bych si článku oponovat. Kaviár, myšleno pravý, ochutnal z tuzemců opravdu málokdo. Tím méně je možné ho koupit v jakémkoli supermárketu. Viz např.http://www.vareni.cz/trendy/kaviar/ Několikrát se mi podařilo ochutnat jak černý tak i červený a po pravdě nic moc. Spíš je to záležitost pro předvádění se snobů, kteří nevědí co už by z rozmařilosti do huby vrazili :-)))