Nový rybí přechod na Lužnici

Autor diskuse: Martin M. - Profil , 20.6.2009

Tarn - Profil | Čt 25.6.2009 16:32:54

rybomil >> Omyl, rozprodá zbytek a nahlásí že mu ukradli celou nádrž a bude vysmátej :-)))

rybomil - Profil | Čt 25.6.2009 16:08:25

osprey >> Jediná rozumná argumentace proti bagristovi je párkrát mu loupnout naftu....vypadne určitě :-)

match-oun - Profil | Čt 25.6.2009 13:00:09

Protipovodňové úpravy na Vltavě - narovnat a vydláždit už to víc nejde, pokácíme alespoň všechny porosty na břehu! Holý rovný břeh - nezachtí tolik bordelu a tím i vody - ideální pro povodně! (Moment?! Nezpevňují břehy právě kořeny rostlin a stromů?!)

osprey - Profil | Čt 25.6.2009 12:24:18

hraji: Povodí na tom vydělá už samu existenci části svých pracovních prostředků a pracovních sil.
Je jasné, že pokud budeme pátrat po charakteru zakázek a jejich konkrétním technickém provedení, budeme muset mířit výš.

Bohužel, cokoli v mém okolí vzešlo z rukou zástupců tohoto vznešeného dobročinného spolku, mohu hodnotit spíše negativně. Je mi jasné, že jít vynadat bagristovi je zbytečné. Ale jednou bych ty ondoně, co všechny ty úžasné věci vymýšlejí, fakt rád viděl.

pepa-č - Profil | St 24.6.2009 21:27:14

hraji >> takže rovné kamenem vysypané koryto je tedy na povodně lépe připravné než lužní les? To mi tvrdíš? Samozřejmě, že se jedná o státní zakázky. A kdo sestavuje projekty, které potom stát zafinancuje? Kdo rozhoduje komu se státní zakázka přidělí? Kdo vybírá dodavatele apod? Každý v tomto řetežu "si vydělá". Pokud řetez přerušíš a peníze přestanou téct, dost lidí nebude rádo. Nepřesvědčuj mě o tom. Vím o tom dost. Očividně víc, než kolik si myslíš.

citace: "Povodí na tom nic nevydělá, většina prací se dělá v rámci protipovodňových opatření a to je zakázka státu"

Na státních zakázkách se nic nevydělá? A od kdy? :-)

hraji - Profil | St 24.6.2009 21:14:02

pepa-č >> Mám, bohužel, v poslední době dost často možnost sledovat pracovníky Povodí při práci, dokonce s nimi musím jednat, protože řešíme problémy na naší řece.
A je hodně jednostranný a zaujatý pohled na věc tvrdit, že pracovníci Povodí točí peníze. Povodí na tom nic nevydělá, většina prací se dělá v rámci protipovodňových opatření a to je zakázka státu. A dost těžko si zaměstnanec Povodí může dovolit říct svému nadřízenému, já tu řeku nenechám vybagrovat, já ty stromy nenechám odstranit. Protože při prvním průšvihu při velké vodě se půjde po Povodí a jeho lidech. Ono je hezké kritizovat práci jiných když o ní člověk ví pramálo nebo jen to co vidí bez hlubší znalosti pozadí.

pepa-č - Profil | St 24.6.2009 20:28:10

hraji >> řeky sleduju dlouhodobě, stejně jako sleduju dlouhodobě činnost Povodí Vltavy. Oni taky odtěžení dna opepří narovnáním meandrů, čehokoli nerovného a nelichoběžníkového, břehy vysypou kamením a jinak "prospějou" řece. Že navrhuji ruční práci je tvoje domněnka nepodložená byť jen jediným slůvkem z mých zápisů. Kácení všeho, co na břehu roste (keřů, stromů, vrb) asi taky souvisí se zanášením dna, že jo? Jistě, že ne. Ale podniky Povodí vydělávají činností. A činnost vykazují pilnou a soustavnou. Užitečnou? Sotva. Jen zlomek jejich činmosti prospívá řece, jen zlomek jejich činnosti prospívá protipovodňové bezpečnosti. Vše ostatní (drtivá většina) je jen obchod s kamením a betonem. Peníze se musí točit. A oni je točí.

hraji - Profil | St 24.6.2009 10:00:15

pepa-č >> kdybys řeku sledoval dlouhodobě, věděl bys, že jakýkoliv zásah do dna, například pomocí bagru, má trvanlivost do první velké vody. A že je občas potřeba do řeky zasáhnout, to věděli i naši předci, na Svitavě existovali takzvaní pískaři, kteří pravidelně odtěžovali naplavený písek. Protože jinak by se zanesla nadjezí a podjezí naplaveninami. Je asi nesmysl dnes požadovat, aby Povodí nechalo odtěžit stovky kubíků naplavenin ručně. Takže jiná cesta než bagr asi není. Nebo ty znáš způsob, jak odstranit naplaveniny z řek?

Vítek - Profil | St 24.6.2009 9:47:12

Konsultace u rybářů by jistě Povodí neškodila

Zikmund - Profil | Ne 21.6.2009 7:51:11

pepa-č >> Hmmm... Tak to jsou fakt idioti. Připomíná mi to průběžné zásahy Povodí Moravy na Svitavě. Hlavně, že se vykazuje činnost...

pepa-č - Profil | Ne 21.6.2009 7:45:49

Zikmund >> Oni tam v rámci "operace" zplanýrovali kus nádherný řeky. Sací bagr "vyčistil koryto". Taky nějaký stromy, vrby apod musely ustoupit "ekologii" :-(

Zikmund - Profil | Ne 21.6.2009 7:41:25

pepa-č >> Máš na mysli tuto poznámku, nebo jde o něco jiného?Cituji : ...„Už jsme rádi, že je stavba hotová. Obcí projíždělo mnohem víc náklaďáků, předtím se tady totiž čistila řeka nad jezem..."

pepa-č - Profil | So 20.6.2009 21:06:30

To je sice nádhera, ale že tam při té příležitosti (když už tam ten bagr jednou je, tak ať se prachy točí) zničili dost dlouhý kus krásné neregulované řeky tím, že jí bagr projel sem a tam, tím už se nikdo nechlubí. :-(