ME národů v plavané Uherské Hradiště

Tak jsem se zamyslel, proč se dělá ME v plavané v Uherském Hradišti na řece Moravě a ne třeba na Labi v Pardubicích. Vedla mě k tomu tato úvaha. Labe v Pardubicích zná velká část naší reprezentace (Konopáskové) tak dokonale, že naši kadeti a junioři na této trati získali tituly mistrů světa. Na těchto titulech mají svůj podíl právě bratři Konopáskové (samozřejmě nejen oni) a jejich rady a znalost trati. O tom nelze asi pochybovat. Proč tedy nevyužít domácího prostředí základu naší reprezentace a pro úspěch tím udělat maximum. Zdá se mě, že případný úspěch na tomto klání asi nebude tím hlavním motivem při rozhodování, kde toto ME udělat. Nebo se pletu? Co si o tom myslíte vy?
Autor diskuse: Petr Havlíček - Profil , 25.1.2008 plavaná - ostatní

hook - Profil | Ne 3.2.2008 15:16:08

Pike: jestli si myslíš, že sport, není podporován z našich daní tak se pleteš. Nejen fobalisti a hokejisti dostávájí dotace z rozpočtu státu. K tomu ti přikládám tabulku z pro tebe asi panfletu, který se jmenuje USNESENÍ VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY ze dne 9.července 2003 č. 673 ke Směrům státní politiky ve sportu na léta 2004 až 2006. kde zjistíš, že ty i já dotujeme nemalou částkou hokejisty v jejich kratochvíli, za kterou jsou ještě dobře placeni. Mají plat, který se pohybuje tak trochu nad celorepublikovým průměrem. pokud chceš celý dokument e-mailem není problém.

LRU - Profil | Pá 25.1.2008 14:49:38

ME - Hradište:
Tato skutečnost,í nezaskočila jen reprezentaci CZ .
I přes snahu a zájem reprezentantú ČR se nepodařilo dosáhnout/protlačit/ uspořádaní na trati v Pardubicích.
Je trochu zajímavé že o této skutečnosti se začalo hovořit až v této dobe.Podle zvyku se o závodní tratí jedná z dost velkým předstihem a zpravidla závodní trať schválluje komise z CIPSu /kdy komisaři jezdí na obhlídku trate i rok dopředu, neli i více .
Proto o rozhodnutí o míste konání závodu by museli být informováni již min.vloni na SO.

Podle šumu v tom hrá roli lukrativní nabídka dotace na uspořádaní ME v Hradišti.

To že Konopásci /a nejen oni/ nejsou moc nadšeni tímto rozhodnutím, není třeba komentovat, při jejich kvalitách a z přehledu jejich výsledkú pro ne nebude problém uhrát ME .Určite dají do toho vše.