Vyhláška města Poděbrady - zákazy zákazy

Autor diskuse: románek - Profil , 20.1.2024

bochovák - Profil | St 24.1.2024 12:54:34

Ahoj. S bivakem k vodě jezdím od roku 2006. Tyhle všechny zákazy by mě mohli zvedat ze židle, protože se mě taky týkají, ale předem říkám, že se pod tohle nepodepíšu.
Pokud tě vezmu za slovo :
1.grilování si každý vezme po svém
2.vybudování parkovacích míst (pískovna Hradíšťko u Kolína má parkoviště hned u vody pro 20 aut. Nestojí na něm nikdo. Rybáři jezdí autem po cyklostezce až k vodě a rozjíždí travnaté plochy!!! Labe v Poděbradech u školního statku má sjezd k vodě a hned u něj místo pro auta. Frajeři na to kašlou a jedou dalších 50 metrů autem na travnatou plochu. O 200 metrů dál přejíždí cyklostezku a zajíždí zase do příbřežních pozemků. Proč? Protože jsou líný vyložit věci a odvézt auto 200 metrů na plochu, kde stát můžou!!!)
3.volný přístup na pozemky ( opět Labe Poděbrady a louky u dálničního mostu. Stávající cesta, byť v zákazu vjezdu, jim nestačila a museli vyjezdit další koleje, aby si to zkrátili ( ☝️ ty louky si majitel zemědělec seká na seno!!! Další případ na dolním Labi pod Lovosicema frajeři rozjezdili zemědělci oseté pole. Už se tam zajet nedá, protože tam majitel natáhl ocelový lano)
Až se někteří začnou chovat jak mají a budou respektovat pravidla, tak to má smysl. Dovolil by mi někdo z nich, abych si rozdělal na jeho zahradě oheň a opek buřta? Určitě ne. A ještě bych dostal přes hubu.
Spoustě majitelů pozemků to nevadí a nechávají nás tam chytat i s bivakem viz pískovna Obědovice. A takhle by se mohlo přidat spoustu dalších rybářů, co tenhle ,, průser " od svých kolegů vidí.

vydra Lucky - Profil | Pá 26.1.2024 19:21:37

Než sepisovat hloupé petice, rybáři MO Poděbrady konali.

Informace k obecně závazné vyhlášce MěÚ Poděbrady
Publikováno 25. 1. 2024 | Autor: David Šandor
Vážení rybáři

Dnes 25.1.2024 v 10:30 hod proběhla na Městském úřadu Poděbrady schůzka s panem starostou Mgr. Romanem Schulzem a zastupitelem Ing. Radkem Smejkalem.

MO byla zastoupena předsedou MO a předsedou dozorčí komise MO. Na programu byla Obecně závazná vyhláška města Poděbrady, kterou se dne 13.12.2023 usneslo vydat zastupitelstvo města Poděbrady.

Tato vyhláška se přímo týkala nás rybářů a našeho pobytu kolem vod v k.ú. Poděbrady. Pana starostu jsme seznámili s naší činností, kterou provozujeme a dále s prácemi které kolem vod v k.ú. Poděbrady vykonáváme. Dále jsme uvedli systém našeho hospodaření a následujících příjmů plynoucích do rozpočtu MO. Samozřejmě jsme se snažili najít kompromis mezi vyhláškou města a MO, kdy jsme navrhli úpravu vyhlášky, která by nebyla pro nás rybáře tak omezující jako současné znění.

Náš návrh :

Rybářský přístřešek povolen na rybářských revírech č. 411054 a č. 411162 pro držitele platné povolenky k lovu.

v našem slangu : (Bivak, Brolly, Deštník i s bočnicemi)

Na této úpravě jsme se při jednání shodli a pan starosta přislíbil projednání změny v zastupitelstvu Města Poděbrady.

Při jednání jsme samozřejmě nabídli i spolupráci s MP Poděbrady a PČR Poděbrady Tak jako s Poříčním oddělení PČR v rámci běžných kontrol rybářské stráže, kdy s jednotlivými složkami, vstoupíme v jednání.

Toto jednání nebylo v žádném případě směřováno na úpravu silničního provozu a vjezdů do míst, kde jsou platné zákazy vjezdů a jiná omezení.

hraji - Profil | Pá 26.1.2024 8:28:38

FISH HOBO >> pokud petice požaduje nesplnitelné, je to blábol, nikoliv petice. Pokud začneš měnit obsah petice, až získáš 5000 podpisů, je to podvod na těch, co podepsali původní znění. Tož asi tak. Dneska může sestavit petici každý neumětel. Ale je vůbec možné naplnit to, co je v petici požadováno, aniž by nastal rozpor s platnou legislativou? Zkus ten blábol předložit právníkovi a uvidíš, co se dozvíš.

razisdas - Profil | Po 22.1.2024 16:25:51

My, jako rybáři sice máme povoleno vstupovat na pozemky, ale musime si uvedomit, ze si tam nemuzeme delat co se nam zachce. Ty pozemky mají vlastníka a my tam jsme jen hosty a dle toho se máme chovat.
Nikomu z nás by se nelíbilo, kdyby na jeho pozemku někdo bez povolení neustále parkoval a bivakoval.
Na vlastní kuzi jsem zazil pojeb od vlastnika za to, ze jsem si na kraji brehu rozlozil deku a sel se vykoupat. A proc? Prave proto ze si tam lidi na cely louce delali plaz, parkoviste a zdupali mu travu a on to nemohl posekat. A tak to zatrhl vsem.
Až vlastníkum dojde trpělivost,tak budem mit utrum.

TEZAR - Profil | Út 23.1.2024 21:41:47

U nás na Berounce to obec kvůli rybářským partám,které po sobě nechávaly hromady bordelu,vyřešila elegantně.A můžu potvrdit,že je tam už rok klid a čisto.Myslím,že to bude fungovat i jinde a pro přírodu jen dobře.

bochovák - Profil | Pá 26.1.2024 17:58:25

FISH HOBO - Zrovna jsem dokoukal tvé video. Musím se přiznat, že jsem ho chtěl po 13 minutách vypnout. Ale vydržel jsem. Omlouvám se ale tohle je scifi výplod. Zdevastovat příbřežní partie, co 5 kilometrů, sjezdem do vody, vybudovat tam parkoviště, zasypat štěrkem pole a louky majitelům pozemků, protože Pepa z Horní Dolní chce k vodě. Neeeeee 🤣 K vodě chodí jen rybáři, co mají rádi přírodu. A proto jsou u každé vodní plochy, v křoví, za stromama, na stromech pytle s odpadem, zesraný břehy . . . . .
Tohle je můj poslední zápis do diskuze.

Pedro1 - Profil | Út 30.1.2024 11:24:02

Řízek 5,125 >> Nebudeme si nic nalhávat, já bydlet v maloměstě, na dohled od řeky a od lesa, tak budu první, kdo bude na úřadě řvát, že nechci v okolí žádný karavany, rybáře v bivaci, rybáře obecně, houbaře taky ne (takže žádná parkoviště) a turisti ať si bydlí v hotelu a neotravují po městě, nebo procházkama přírodou.
Tak to prostě je.

Danda05 - Profil | Čt 25.1.2024 21:37:23

FISH HOBO >> prosím? Já jsem tě nějak urážel? Jen jsem se zeptal co to kje za blábol.

hraji - Profil | St 24.1.2024 13:42:46

FISH HOBO >> to není petice, to je blábol naprosto bez šance i kdyby to podepsalo deset tisíc lidí.

Řízek 5,125 - Profil | Út 30.1.2024 9:38:03

ehm-zde to samé v bledě modrým. princip je pořád stejný..

https://www.novinky.cz/clanek/auto-konec-svobody-karavanistum-pristrihli-na-horach-kridla-40458898

Následovaly stopky
Mnohé horské obce daly karavanistům stopku. „Udělali si to sami. Splašky lili do lesa. Odpadky a smrad,“ popsala obyvatelka Pece pod Sněžkou.

„Fakt je, že někteří karavanisté se nechovají zrovna příkladně. Takových je ale zlomek. Zkazí to však všem ostatním,“ podotkl Ševců....

hraji - Profil | So 27.1.2024 7:46:53

FISH HOBO >> ztrácet čas diskutováním o tomhle nesmyslu je zbytečné. Nic to nepřinese. Ostatně, nejsem zdaleka sám, kdo si myslí, že jsi sepsal blábol.

hit - Profil | Pá 26.1.2024 16:46:42

Už snad Platon znal autora petice. ----„Moudří lidé mluví, protože mají co říci; hlupáci mluví, aby něco řekli.“ I když jistě budu označen za hovado, tak prohlašuji naprosto pravdivě, že větší blábol označený jako petice jsem nikdy nečetl.

kůrovecR - Profil | St 24.1.2024 16:49:35

Mluvčí města Poděbrady řekla,že postih není primárně cílen proti rybářům s platným rybářským průkazem,ale proti narkomanům a bezdomovcům.To jsem nevěděl,že v Poděbradech mají fetky a bezďáci bivaky a karavany.Kdyby to myslela vážně tak by ve vyhlášce uvedli například mimo vozidel členů ČRS.Takhle jí z tlamy pada jen trus.

razisdas - Profil | St 24.1.2024 16:02:24

Co vim tak za ucelem vykonu rybarskeho prava mame povoleno vstupovat na soukrome pozemky. Nikde jsem nenasel ze tam mame dovoleno vjizdet, nebo taborit.
Pohybujeme se na soukromych pozemcich, kde muzeme max prochazet, sednout si. Nemame dovoleno po nich jezdit, na nich parkovat, na nich taborit, rozdelavat ohne. Kdyz si nekdo postavi bivak na prespani, tak je to uz na majiteli pozemku jestli to bude tolerovat. Kdyz se nekdo chce na nejakem miste zdrzet dele, je prece jednoduche se s majitelem domluvit a tim predejit problemum.
Pristup k vode omezen neni. Auto se necha na nejblizsim moznem miste a na flek u vody se dojde po svych a cajky odnosi v teplejch.

Cerebro - Profil | St 24.1.2024 13:37:40

Musím říct, že mi osobně absolutně nevadí zákazy vjezdu a chápu je, klidně by to mohl být slušný přísun do rozpočtu obce na pokutách. Na druhou stranu mi ale vadí zákaz přespávání u vody pokud má člověk kolem sebe pořádek a nedělá táboráky.

$ - Profil | Út 23.1.2024 5:34:11

KarelM >> že to 5% kazí celku je platná věc. A nejen v rybařině. Mě tak napadá, jak je nakládáno s prostředky za brigády? Kdyby svaz tu úklidovku několikrát v sezóně zaplatil, jistě by ještě dost zbylo a věc mohla fungovat. Ale znovu říkám, je to jev, který jsem nezaregistroval. Tvoje slova ale nezpochybňuji.
S kajakem jsi jel přes vrata nebo jsi přetahoval? Ptám se, protože vím, kde se dělá, že se nevidí a telefon se nezvedne...

razisdas - Profil | Po 22.1.2024 22:09:28

$ >> chápu že seš naštvanej, protože se musíš omezit. Ale zamysli se kdo za to může. Úředník, nebo ti, co svým chováním obtěžují okolí.
Spíš sem chtěl říct, že si jako rybáři sami potápíme loď. Tím jak se kolikrát chováme. Neříkám všichni. Ale těch pár jedinců to kazí všem - viz tento případ.
A ano, každý kousek země někomu patří. Taky tě vlastník ze svého pozemku může kdykoli vyprovodit. To, že se u nás drží pravidlo volného průchodu krajinou, je ve srovnání se světem spíš rarita, než pravidlo. Takže si toho važme.

bochovák - Profil | Po 22.1.2024 18:25:47

$ - s tím už se bohužel budeme muset smířit. Vyhláška vešla v platnost a horko těžko bude někdo zastupitele přesvědčovat, aby došlo ke změně. Poděbradští policajti jezdili od předloňska na levém břehu od dálničního mostu po proudu směrem k městu. Všechny chytací místa byly zarostlý vysokou trávou. Když jsem se přesouval lodí na oblíbený místa, tak jsem tomu nevěřil, že tam někdo nechytá. Loni se tam zase obytňáky a najetý osobáky hromadily, protože tam policajti přestali jezdit.
Máš pravdu, že kdyby se to porušování zákazu vjezdu postihovalo důsledněji, tak k tomuhle opatření nemuselo dojít.
Pro město je jednodušší a pohodlnější vydat zákaz táboření.
Vícedenní kaprařina s bivakem, bude za chvíli na svazových revírech utopie.

$ - Profil | Ne 21.1.2024 16:16:45

Na ten úsek jezdím spoustu let. Občas i s bivakem.
Krátce to shrnu. Za ty roky je po rybářích jen místy udusaná tráva, na exponovanějších místech vyšlapaná na hlínu. A to je vše. Nikdy žádný bordel. Snad jednou pár vajglů po nějakém praseti. Ano, možná někde nějaký podpapírák.....
Ale... tisíce pejskařů a hovna po nich. Hovna po divočácích. Oblíbené místo pro koňaře, padá to z nich každou chvíli , po pěšince kolem vody.
Fízlové tam loni dostali nějaký SUV, tak se mrdali do rybářů od loňska.
Všichni jsme si tam toho blahodárného stavu tak nějak vážili a hleděli jsme nikomu nedat záminku. Takže za mě klasická úřednická kokotina úředníka kokota.
Nejsem naštvanej, protože je to jedno z mých oblíbených míst. Ale proto, že tam tu situaci znám dobře a dlouho. K tomuto neměl úřad žádný důvod.

Řízek 5,125 - Profil | Út 30.1.2024 12:17:51

Pedro1 >> je to otázka nějaké úměry-když tam budou dva až tři, a nebude po nich bordel, tak to není nic proti ničemu, když jich bude padesát-už je to problém.

FRANK71 - Profil | Pá 26.1.2024 20:03:54

Rybkin >> Jirko, já myslím, že Hobo nic neudělá. Jen se snaží získat více lidí, aby měl sledovanost na YouTube.

roman - Profil | Pá 26.1.2024 10:48:03

Ono jde spíš jen o zvýšení sledovanosti, nic víc, nic míň....

Danda05 - Profil | St 24.1.2024 22:29:00

FISH HOBO >> co to je za blábol?

Karel K70 - Profil | St 24.1.2024 18:59:23

TEZAR >> Na podobný místo jezdím na Labe.Povolení od obce,kontroluje to tam každý týden starosta,má přehled kdo má povolení,jednou to prosereš a máš šlus.Všechna povolení je na adresu,spz vozidla.Navíc tam jezdí i policie a kontroluje povolení.Letos to tam ukážu velitelovi Bohoušovi,když už utratil prachy za CS povolenku.

$ - Profil | Út 23.1.2024 21:18:15

vydra Lucky >> ahoj Franto. Když se smíříme s tím, co se nás zatím netýká, bude se nás to brzy týkat.
Jsou tady podle mě dva předpoklady, proč by to mohlo být jak říkám.
1) kdo jiný by na břehu řeky měl být v temných hodinách, než rybář
2) za co jiného utratit peníze za brigády nejúčelněji vzhledem k jejich původu? Tedy za úklid, neboť se vykupujeme defacto z té samé činnosti.

KarelM - Profil | Út 23.1.2024 0:21:38

od HK až do Děčína - mam to projetý na kajaku, kdekoliv jsem vylezl na břeh, bordel. Já myslim že tak 95% lidí je vcelku normálních a odvezou si co tam přivezli. Jenže těch zbývajících pět procent stačí na to to tam zrichtovat. Dojemný jsou ty pytle s odpadkama pověšený na větvi. Jako asi pro pocit, že jsem po sobě uklidil. A že to úklidová služba bude mít easy. Lahve od chlastu v lepšim případě odnesený kousek dál od vody. Vůbec se poděbradským nedivim.

$ - Profil | Po 22.1.2024 22:29:15

razisdas >> mě to zas tak moc neomezí. Spíš mi tam chybí to, jaké okolí rybáři obtěžovali? Nejde o ublíženost, ale o znalost revíru i rybářů. Nikdo nebyl obtěžován a nenapadá mě čím. Naopak to nám šly občas na nervy pravidelné a dlouhotrvající hudební produkce jak ze soutoku s Cidlinou, tak od kempu na úrovni jezu. To bývá i slušně nablito. Ale řekli jsme si, každý si chce užít to svoje. No šlape se jen po jedněch, že.. a ještě se to široce chápe. A proto dobře nám tak

bochovák - Profil | Po 22.1.2024 10:38:45

Bylo mi řečeno, že už toho bylo až moc. A borci s obytnýma autama si mají uvědomit, že nejsou v kempu. Tohle do lesa k vodě opravdu nepatří.

bochovák - Profil | Po 22.1.2024 10:34:53

Teď jsem se na to byl zeptat na MU v Poděbradech a je to z důvodu nerespektování zákazových značek pro vjezd motorových vozidel ze strany od poděbradského zdymadla na levém břehu a od dálničního mostu na levém břehu. Není to o odpadcích, ale o tom, že si pár borců myslí, že můžou všude a všechno. V Poděbradech bydlím 8 let a pohybuju se po obou březích od Nymburka po soutok Labe s Cidlinou. A odpadky od rybářů taky kupodivu opravdu nejsou.
Takže až si bude někdo stěžovat, že nemůže bivakovat tam, kde doteď jezdil s autem za prdelí, tak ať si uvědomí, proč už nemůže. Takže velké díky těm, co to tady pos..li nám všem.

vydra Lucky - Profil | Ne 21.1.2024 19:57:59

Jen se opravdu divím, že to nepřišlo dříve. Jezdím tam poměrně hodně na kole. Poslední dobou těch bivaků i obytňáků bylo více než dost. A světe div se, i s auty na místech, kam se jinak než projetím zákazu vjezdu nedostanete. Porybný to nemůže řešit a policie má jiné starosti, než se stále dokola otravovat s idioty v zákazu vjezdu, co mají legendy o cestování v časoprostoru. Za mě dobře.

$ - Profil | Ne 21.1.2024 16:33:36

E-FOX >> ty auta a bivaky jsou všude od Nymburka po Kolín. To říkám, protože ty revíry znám a navštěvuji. Samozřejmě předpokládám, že situace dále po i proti proudu je totožná

kaprus - Profil | St 31.1.2024 5:20:23

vydra Lucky >> měl na sobě modré montérky, možná zna od Foxe.
To ani ty čučky si nenaserou takhle blízko zemljanky. A tam to teda vypadá jak v hororu....

kaprus - Profil | Út 30.1.2024 13:39:01

FISH HOBO >> To je tam ale od čuček ten bordel. Kdyby tam šlo autem , byl by tam aj od rybářů a všech.
U Dřevnice sem viděl frajera v byvaku a měl u sebe metr čerstvě nasráno. Úplně na prostředku, malém sem to trefil 😆
Kaprař...

FRANK71 - Profil | So 27.1.2024 11:12:15

kubsta - 26.1.2024 22:30:58 >> prý usnul a RS ho probudila po konci doby lovu.😊

Rybkin - Profil | Pá 26.1.2024 20:11:56

FRANK71 >> Co ti budu vyprávět. Dlouho jsem se tak nezasmál jako když napsal že mu na to peníze dá stát a za dva měsíce to bude hotový :-)

Rybkin - Profil | Pá 26.1.2024 19:31:40

vydra Lucky >> Super, tady už někdo použil hlavu

hit - Profil | Pá 26.1.2024 17:12:44

FISH HOBO >> Já nejsem ten kdo si tady delší dobu dělá ostudu.Ale když je někdo přesvědčen, že všichni ostatní jsou ovce a on sepsáním blábolu je spasí-těžko ho zřejmě přesvědčit o opaku.A tímto už opravdu končím jakoukoliv debatu s tebou .

razisdas - Profil | Pá 26.1.2024 17:03:02

FISH HOBO >> @bochovák reaguje na tvuj zapis v diskusi, takze nelze. Navic te cituje.

kakr - Profil | Pá 26.1.2024 11:35:36

FISH HOBO >>
Připomínáš mně slavného dona Quijote de la Mancha a jeho boj s větrnými mlýny.

Rudina - Profil | Pá 26.1.2024 11:09:31

hostesky nahoře bez? Hmmmmm, hlavně doufám, že to budou ženský a ne genderově neutrální muži. Takže podepisuji :-)

FISH HOBO - Profil | Čt 25.1.2024 23:37:11

kůrovecR >> Ti bezdomovci a fetky nemají hlavně auta... Bohužel jen obhajuje něčí nesmyslné rozhodnutí!

vydra Lucky - Profil | Út 23.1.2024 22:05:01

$ >> ona každá mince má dvě strany. Nepořádek kolem vody není jen po rybářích. Pozemky nejsou rybářů. Na tom se asi shodneme. Brigáda na úklid břehů dává smysl. Ale peníze za brigády žádná organizace, ani svaz úklidovce nedá. Také tvrdím, že chytat do ... sbalit, jít domů, vrátit se a v ... začít znovu je pakárna. Dvacet čtyřka je luxus, který vadí z mnoha důvodů. Pytláctví, kontroly, byvakování, nepořádek, ...a cesta jak to lidem zprotivit je stanovená doba lovu, zákaz byvaků, omezení krmení a co já vím, co ještě. Já si už pár let neberu svazovou povolenku a jezdím soukromáky. Vrátil jsem i odznak porybného a na svaz kašlu. Mám pokoj a užívám si rybaření podle pravidel, ale bez pakárny.

$ - Profil | Po 22.1.2024 14:39:43

bochovák >> a proto je to úřednický průjem.
Zákaz bivakování protože nerespektování zákazu vjezdu. Tohle můžou vyblít snad jen v týhle kolonii.
To je jako zákaz vejít se psem na vodítku, protože nebyl respektován zákaz volného pobíhání psů. Prostě namísto stižení přestupků, které mimochodem byly právě městem dlouhé roky tolerovány, zakážkou něco zcela jiného. Znám kluky, co tam tlačili trakař plný kaprařiny nebo sumcařiny X kilometrů.
Nebudu se tě ptát, jestli jsi se s takovou odpovědí spokojil, protože by to nakonec stejně skončilo pokrčením úřednických ramínek a větou: teď to tak prostě je