Povolenka pro chytání non-stop

Čaute,

byli byste pro možnost si připlatit zato, že smíte chytat (především kaprařit) přes noc? Příklad místo standardní polovenky by byla možnost si koupit povolenku nonstop, která by byla dražší než standardní.
Co si o tom myslíte? Výhody, nevýhody. Dle mě by to bylo výhodný pro všechny, jak svaz víc peněz, atraktivita revírů, tak rybáře kapraře..
Autor diskuse: Stara321 - Profil , 2.4.2019 kaprařina - RŘ, MO, svazy
31 nových příspěvků od Vaší poslední návštěvy.

Nsindeji3 - Profil | Út 2.4.2019 14:20:52

Můj názor je, že pro každého člena svazu a držitele povolenky by na daném revíru měla platit stejná pravidla. Když vydělám víc peněz, tak si připlatím lepší službu a mám na dané vodě privilegia před ostatními členy, to mi nepřijde dobrý. Je to trošku tenkej led. Nejsem proti, když se na některém revíru, kde budou časté noční kontroly, pár měsíců v roce vyhlásí nonstop, ale to už tak dnes je.

Další věci, co bych rád zmínil:
Znamenalo by to víc lidí, kteří budou spát u vody (na lehátku, v přístřešku) a nebudou u nahozených prutů. Drtivá většina nebude celou noc sedět vzhůru u prutů. Že některé po záběru okamžitě probudí pípák a vylítnou pokaždé ze spacáku není argument, takhle to určitě není u všech, kteří by takto chytali. Nebyl jsem pro prodloužení doby lovu, ale to hlavně z jiného důvodu - a to protože je potřeba doba klidu pro ryby, vodní živočichy, přírodu kolem vody, což je i věc, kterou požadovalo MZe zdůvodnit, když se to prodloužení doby lovu vyjednávalo. Rovnou bych se vzdal myšlenky, že to bude jenom pro kapraře, sumcaře atd. Kdyby taková možnost byla, tak by si to mohl koupit každý a lovit takhle třeba candáty a víme, že v noci je toho méně vidět, takže choutky porušit pravidla jsou větší než přes den. Nonstop a parta kamarádů láká k tomu láká se ožrat (to dražší povolenka neeliminuje). Osobně fakt nemám rád, když si partičky kaprařů privatizují místa, střídají se tam a nikoho tam týdny nepustí, jestli by se tohle díky nonstopu rozšířilo, tak to bych nerad (neříkám, že se to nutně musí stát, ale docela bych se toho bál).

NDěda Lebeda - Profil | Út 2.4.2019 17:59:21

Stara321 - >> ja si myslim, ze byste meli jit uz pomalu vsichni svorne do hajzlu s temi debilnimi napady....

NDušan_hp - Profil | St 3.4.2019 9:32:01

Já bych si tu 24h také připlatil, i v noci se dá chytat s grácií!

NToM1977 - Profil | Út 2.4.2019 20:47:55

Nonstop chytání vetsinou znamena kempovani na břehu. Jako občan (v tu chvíli nerybář) s tim zásadně nesouhlasim a pokud se začne objevovat a nejedná se o soukromý pozemek (jakože na svazovkach ve vetsine pripadu nejedna) kontaktoval bych PČR a uvědomil příslušný obecní úřad, aby zasáhl.
Víte proč? Protože světě div se, nejsou všichni rybáři a všichni nejsou zvědaví chodit kolem vody, která připomíná kemp se vším, co to obnáší. Takže se s tema stiznostma začne plnit schranka mistniho uradu a v ci prospěch asi tak bude postupovat zastupitelstvo? Nespokojených občanů! Takže přibudou cedule, vyhlášky a dopadne to tak, že si nebudeme moct v dešti otevřít ani deštník.
Nejsme tu sami, to si uvědomte...

NTarn - Profil | Pá 5.4.2019 21:02:11

sven >> :)) zase jedna diskuse o něčem, o čem zadavatel nic neví a lidi se tu dohadují naprosto zbytečně. Pro Ty co nechápou jak to s dobou lovu funguje, tak ji upravuje zákon, repektive vyhláška k zákonu a případné vyjímky. To znamená, že nerozhoduje CRS, který vydává povolenky. Takže to prostě nelze. Pokud se zmení doba lovu tak smerem k revíru, nebo revírům, ale nikoliv k vybrané skupině rybářů, kteří si jaksi připlatí. Pokud někdo dočetl až sem a stále nechápe, tak dám polopatický příklad. Je to stejné, jako by někdo chtěl zaplatit v autoškole o dva tři litry víc za řidičák aby mohl po dálnici jezdit 160. Ti co si nepřiplatili budou jezdit 130

Nsur - Profil | Čt 4.4.2019 7:49:47

Stanování v přírodě se zakazuje aby nahnali lidi do kempu a vypadla z toho nějaká koruna. Kdo porušuje pravidla chodí k vodě nonstop už teď.
Nevidím nic špatného na tom že když celý týden ráno vstanu jdu do práce, vracím se na večer, doma něco udělám a jdu spat, a znova a znova tak chci strávit nonstop víkend v přírodě.
Každý nadává na dnešní mládež že jen sedí doma u TV, PC, čučí do mobilu. A teď už se nadává i na to že chce někdo strávit celý víkend v přírode u vody? Ten svět se řítí do pěkný prdele

Npepa-č - Profil | St 3.4.2019 19:38:38

a já chci povolenku na 3 pruty, připlatím si.
a já chci povolenku, abych si mohl nechat víc ryb, připlatím si.
a já chci povolenku, abych mohl chytat i tam, kde se to nesmí, připlatím si.
a já chci povolenku, aby tam, kde chytám já, nesměl nikdo jiný, připlatím si.

Nhraji - Profil | St 3.4.2019 13:45:32

Tomas Krlin >> ono je to s tím přístupem na břehy trošku složitější, než tu píšeš. Ano, zákon ti dává možnost vstupovat na pobřežní pozemky, ale ještě je tu i vlastnické právo, a to má přednost. A stanovat (respektive tábořit) abychom se drželi správných výrazů, nemůžeš například na soukromém pozemku bez souhlasu majitele, i když tam žádná vyhláška neplatí. Hodně moc tu problematiku zjednodušuješ. Ty můžeš vstoupit na pobřežní pozemek za účelem výkonu rybářského práva, ale to nemá s tábořením nic společného.

NEsox 2 - Profil | St 3.4.2019 4:12:15

Já bych to povolil, ale jen tak na 3 měsíce v roce. A to od 1.12. do 28.2. Trochu by jim ten zápal pro rybaření non - stop vychladl.

NSumect - Profil | Út 9.4.2019 19:52:01

Ani náhodou! Stačily dva roky 24 h na Labi 25, ve dne v noci ohně, bivak na karavan jeden vedle druhého, nepořádek u vody, o nechtěném "hnojení" okolí ani nemluvě. Odvážení ryb a mraky další nešvarů. Neházím všechny kapraře na jednu hromadu, ale právě těmi dobrými a jejich dobrými úmysly se kryjí ti bordeláři, kteří se s tím svezou. To by pak výjimku chěli sumcaři a tadlší skupiny.
Nesystémová řešení nemají žádný smysl a jsou spíše na škodu.

Nsplavek - Profil | Út 2.4.2019 21:01:38

Je zajímavé jak ti kapraři dokáží vždycky vymyslet něco,po čem je hovno viz. božská K-70. Ve své podstatě nesmysl. No a teď se někdo chytne tohohle nesmyslu. Jak už tvrdil pan Milan Lasica ve filmu Obsluhoval jsem Anglického krále : "Lidstvo jest plémě blbé a zdegenerované"!

NTomáš7 - Profil | Út 2.4.2019 19:03:17

Jestli by se mi líbila nonstopka? Libila a jak. Na kapra, na uhore, na sumce. Klidně bych dal dvoj nebo trojnásobek, protože noční rybaření je balzám na duši.
Jestli by se měla nonstopka zavádět? Ani omylem. Lidi se neumí chovat. Bordel. Chlastacky. Chrápání ve stanu. RS je pomálu. Na nonstopku by se rybarem nesměl stát každý trouba.

NDěda Lebeda - Profil | Út 2.4.2019 18:45:03

coudi >> vulgarismus je vyjadrovaci prostredek. Prostredek sdeluje informaci. Kdyz vulgarismem popisu co si myslim, jsem uprimny. Kdyz ti reknu dobre rano, ale budu tim myslet nazdar ty curaku, pak jsem jako vetsina modernich krivochcalek...

NDěda Lebeda - Profil | Út 2.4.2019 18:07:26

Casio >> me nevadi, ze se chyta nonstop, ale ze nonstop chytaj hlavne kokoti...ponevadz kdo neni kokot, toho by to nenapadlo zavadet...a nejde mi o to, ze nekdo chyta, ale ze kvuli konicku neda prirode klidu, cimz je debil, takhle priroda nefunguje...jde o jakousi prirozenou inteligenci, ani nemusis mit vysoky moralni standard. Chces tezit nonstop? No tak jsi pica...

NToM1977 - Profil | Út 2.4.2019 15:12:20

absolutní souhlas se sindeji3.
Snad jen doplním, že pokud chce někdo chytat nonstop, tak jsou na to soukromé rybníky, kde je i soukromý pozemek.
Jsem radikálně proti, aby si party kohokoliv (rybářů nebo nerybářů) zabíraly části pobřeží na x dní a kempovali tam. Od toho jsou kempy, ne veřejný prostor.

NStara321 - Profil | Út 9.4.2019 20:04:35

Souhlasim s tim ze dobrych umyslu vyuzivaji nepoctivci kteri toho zneuzivaji. Bohuzel je spousta rybaru co se neumi chovat a tak je tezky najit kompromis pro vsechny..

NNeznámý rybář - Profil | Ne 7.4.2019 18:57:45

Určitě lidi co by chtěli chytat přes noc by si měli připlatit, další přirážka by měla být za dodržování K70 a za stan. Potom rybáři co odnesou 10 kaprů těm by se povolenka na další rok zlevnila o 25%, při 50 kaprů levnější o 50% protože stan patří do kempu a kapr je nejlepší v trojobalu.

Nsven - Profil | So 6.4.2019 21:57:00

glaza >> jj dědek jsem. Když budeš mít hodně štěstí, také se toho dožiješ..
Co tam máš dál ? :-)

NRezeň 5,125 - Profil | So 6.4.2019 19:48:14

nofish >> stejně tak je tam nežádoucí i kapr...
Já nic nepřekrucuju.
Prerybneny vody sou hlavně kaprem..., Kvanta bile ryby sou minulost, navíc ta se dá redukovat dravci, ale omezení na dravce jsem jaksi nezaznamenal, zato K70 a omezený odnos bernejch kapru je v zásadě plošně.

NTarn - Profil | So 6.4.2019 14:04:26

kakr >> Tak si dejme příklad. RS jako úřední osoba zjistí, že předseda MO nevlastní oprávnění zacházet s el.agregátem, například, nebo že došlo na jejich revíru vlivem masivního nasazení kapra, nebo jiné ryby k vymizení jiných druhů a voda vykazuje značně zhoršenou kvalitu prokazatelně špatným hospodařením. I tyhle věci kontroluje RS. A jak asi bude postupovat, pokud od kontrolované MO pobírá odměnu za svou práci ?

NDanda05 - Profil | Pá 5.4.2019 15:58:03

Serjoža >> to ze to nebaví delší dobu u vody tebe, neznamená, ze to nebaví někoho jiného.

NPstruh27 - Profil | Čt 4.4.2019 7:39:35

Stara321 - >> nemyslím si že by "nonstop" povolenka , aj keď drahšia bola šťastné riešenie....... potom by vláčkari chceli povolenku na ktorú môžu celoročne vláčiť, ďalšia skupina by chcela celeročne loviť na pstruhových vodách, iný by chcel drahšiu povolenku s možnosťou strieľať ryby harpunou a tak podobne. Pravidla su dané a mali by byť pre všetkých rovnaké.

Nsur - Profil | Út 2.4.2019 22:24:49

Nezlobte se na mě ale když je někdo pytlák tak ho zákon nezajímá, když je někdo hovado tak se tak chová i přes den, když někdo nectí počet přivlastňenych ryb tak to má v paží i přes den. Přijde mě že proti nonstop chytání tady válčí lidi který na to nemají čas, nebo je stará nepustí přes noc k vodě a závidí těm co tu možnost mají . Klid přírodě? I myslivci chodí do lesů přes noc a nemyslím si že tím ruší přírodu. Nic by se nezměnilo vše bude tak jak do dnes

NDěda Lebeda - Profil | Út 2.4.2019 19:54:39

Vazeni kaprolovci. Lov je lov. Lovit s cilem neulovit, je jako sukat za panenstvi...

Nkamo - Profil | Út 2.4.2019 18:35:38

Casio >> Neznám, znám jen bandy nalitých "kaprařů", krmítkáři se zpravidla do band a tlup nesrocují, ti které znám, přijedou na mopedu, tím je již samotná nalitost vyloučena, lapí kapra nebo dva a frčí domů, nezabírají místa, nechrání ryby neustálým ochytáváním a opětovným pouštěním, a kupodivu revírům škodí nejméně, rozhodně méně než "sportovci".

Nkamo - Profil | Út 2.4.2019 18:08:57

Stara321 >> To, že se při rybolovu spí úplně normální není, zvlášť když se spící lovci považují za sportovce. To o krmítkářích a jimi odnesených rybách je jen blábol, anebo závist. To bychom se spíš mohli bavit o prodejích kaprů do soukromáků, v tom fakt krmítkáři nejedou. A jen tak na okraj, kapr není kámoš ani partner, je to jídlo, a pro nalovení jídla netřeba lovit nonstop.

NDěda Lebeda - Profil | Út 2.4.2019 18:05:07

Stara321 >> pises, ze te zajima co si o tom myslime. Klid, je stav duse, ktery jiz dnes nelze navodit, nicmene jsem v klidu vetsim, nez si dovedes predstavit. Ja si proste a jednoduse opravdu myslim, ze byste meli svorne za rucicku, jako lumici kterym se podobate, naskakat ze skaly do vody...klidne po pulnoci a bez povolenky...jste idioti, vymejslite picoviny a vyuzivate toho, ze doba debily protezuje...socialne, ekonomicke a politicke principy a internet vedou k tomu, ze muzes polozit takovy dotaz a nebyt za to po zasluze pochvalen...

Nhraji - Profil | Út 2.4.2019 14:53:17

Denní doby lovu určuje vyhláška k zákonu. Určuje je pro všechny rybáře naprosto stejně a nerozlišuje ani podle druhu lovené ryby, ani podle použité techniky. Pokud tedy někdy bude ve vyhlášce stanovena denní doba lovu na 24 hodin, bude to pro všechny, ne jen pro držitele speciální povolenky. Je tedy zavedení takové povolenky vůbec potřeba? Nestačí pouze přesvědčit vedení svazů o tom, že by se měla provést novela vyhlášky? Pak by mohli lovit ve dvě ráno i muškaři, což by bylo spravedlivé. Ono zavést speciální povolenku, bez změny vyhlášky, stejně nelze.

NČík - Profil | St 10.4.2019 21:14:20

Slavíček >> Ale on ten limit v některých územních svazech je. Třeba v jihočeském je limit 50 ks ušlechtilých ryb. A i tady se najdou vychcánci co si raději koupí celosvazovku ( sice je o 700,-Kč dražší) a na tu se limit nevztahuje. Muselo by to platit ve všech územích svazech, aby to mělo smysl.

NSlavíček - Profil | Út 9.4.2019 19:16:08

Neznámý rybář >> Vidim trosku jinak limit 30 uslechtilych ryb za rok pak kdo chce chytat dalsi plnou cenu listku.Pak ty vody nebudou zdevastovany jak jsou.Kdo chce k vode chodit pouze jak do masny at plati.

NKnapík - Profil | Po 8.4.2019 12:36:09

Malda512 >> ono to mělo jít opačným směrem hned vloni, v rámci prodloužení denní doby lovu na 4-24 a 6-22hod došlo k reálnému prodloužení denního lovu o cca 25%, což je přesně i to číslo, o jehož výši měla být už nyní povolenka dražší. Ale nestalo se.

NMalda512 - Profil | Po 8.4.2019 12:14:54

glaza >> Vůbec mne neznáš ,ale hned mne soudíš.
PS : Oprav si ty hrubky v textu a nauč se slovosled . Když už poukazuješ na pravopis někoho druhého.

Nsven - Profil | Ne 7.4.2019 13:05:27

Ravachol >> pro začátek, bychom mohli vydat nějaké dluhopisy :-)) Aby bylo na rozjezd :-)

NRavachol - Profil | Ne 7.4.2019 12:29:12

Co takhle delší sezóna lovu dravců pro ty co si za povolenku chtějí připlatit? Svaz dostane víc peněz na zarybnění a aspoň nás v květnu na štikách nebude tolik...prachy to pěkně vyselektujou :) Ať se to furt netočí jen kolem kaprů...

Ntatyk - Profil | Ne 7.4.2019 12:21:34

sven >> Ve světle nových trendů jsem rád, že mne považuješ za starou strukturu. A tím bych to uzavřel . A teď si můžeš ten svůj Ban strčit ......... .

Nsven - Profil | Ne 7.4.2019 10:59:14

tatyk >> nepamatuji se, že bych kdy nějaký příspěvek, adresoval tobě, tedy ti je houby po tom, co zde s kolegy řešíme. To jednak.
Pokud tě naše diskuze nezajímá či nějak vnitřně zneklidňuje, můžeš se převexlovat do jiné diskuse....účast zde není povinná.
Nakonec ani jednou jsi do ní nepřispěl...tedy mimo sedmi dislajků ... což považuji za ubohost..
Možná tě trochu omlouvá, jsi-li tzv. "postřelená husa" a nedokážeš zformulovat smysluplnou a legislativou podloženou větu, na obhajobu svého názoru a tedy se vyjádříš poněkud primitivnějším prostředkem.
Moderátor diskuse, nemá narozdíl od tebe žádných námitek, protože jistě ví že diskutované téma, se zadaným souvisí velmi. I když chápu, že pro některé staré struktůry, může být velice nepříjemné.
"Staré" není vyjadření věku ale zkostnatělého postoje ...

Btw. Ban byl pouze jednodenní aby si stačil vychladnout....

Nglaza - Profil | Ne 7.4.2019 1:05:57

Malda512 >> Nauč se psát :))) "ty jsou hlupák" a klidně se k němu schovej do díry :))(

NMalda512 - Profil | So 6.4.2019 22:45:17

glaza >> Ty nejsi splachovací. Ty jsou hlupák. A to je sakra rozdíl. Sven byl k tobě až moc milej.

Nfheavy - Profil | So 6.4.2019 22:02:39

sven >> na slovači to uz je nejakej rok zpetne ,nic novyho,stejne jako kdyz te u nich chyti si utrhnout nekde na poli par klasu kukurice,muze to mit docela neprijemny nasledky,joi na chudej lid musi byt prisnost,jak jsem psal jedine represe nic jinyho uz v dnesni dobe nefunguje jak by mnelo ))
co setyka te ricky tak to se deje uz roky taky nic novyho nebo neznamyho,bezna praxe ,ziju holt v jinym kraju ))

Nfheavy - Profil | So 6.4.2019 21:47:16

sven >> dyt sem rikal ze na Slovači to maji zmaknuty,u nas by to bylo nekde potreba jako soli )))

Nnofish - Profil | So 6.4.2019 14:52:57

Tarn >> na kvalitu vody má vliv víc faktorů. Kapr dokáže vodu zakalit. Ale plotice a drobné ryby, jsou třeba pro rozvoj sinic díky potlačení zooplanktonu, daleko nápomocnější. Nevím, kdo přesně má nějaké zkušenosti, že jen kapr dokáže ovlivnit kvalitu vody. U nás nění ani na přerybnění kaprem šance. Hned je rychle redukován :-)
Ale že potlačuje ostatní druhy ryb, to je jiná, s tím souhlasím.

Nfheavy - Profil | So 6.4.2019 14:52:23

Tarn >> no ale kdyz reknu modelovou situaci predseda bude chytat ryby a jeho placena RS ho bude kontrolovat a zjisti zavazny prestupek,muze mu zebrat papiry kdyz je ti jehoi chlebodarce coo?? vim ze je to extremni priklad ale jakse rika vrana k vrane seda a zrovna tak si vzajemne neublizi takze moralka je stejne mimo ,sorry jen takovy mensi fopa )))

Nkakr - Profil | So 6.4.2019 14:52:13

Tarn >>
Samozřejmě musí být agregátník řádně proškolen a mít patřičné osvědčení, které je oprávněna RS kontrolovat. Ale nikdy jsem neviděl, že by si lovnou elektrodu pod napětím vzal do ruky někdo bez oprávnění a věř, že jsem toho viděl hodně.
Dal jsi hodně špatný příklad.
Musím se smát, na jedné straně rybolovci řvou, že je málo kontrol, že je potřeba RS zacálovat a na druhé jiná skupina naříká, jak je to nezákonné.Fakt si myslíte, že než do profi RS spolek jde nemá vše velmi důkladně prověřeno od právníků, ne od "odborníků" na MRKu??

NTarn - Profil | So 6.4.2019 14:48:44

nofish >> Jo to chápu, ale potom teda asi všichni co píšou o tom, že přerybnění kaprem má devastující účinek na kvalitu vody píšou scifi ? Ale tak jako tak, byl to jen příklad na dokreslení , zda je markantní, nebo individuální je jedno, pro zhodnocení rozporu o kterém píšeme , nemá až tak vliv. :) Můj názor je ten, že RS navržena a pocházející z MO, ji nemůže objektivně kontrolovat, respektive její členy a činnosti v rozsahu, jaký RS ukládá a opravňuje zákon.

NTarn - Profil | So 6.4.2019 14:32:25

kakr >> Já chápu že musíš být v opozici, bereš to asi osobně. Jinak bys nehledal pořád mouchy na základní myšlence. A to je, že ten kdo platí mzdy kontrolnímu orgánu obecně, nemůže být zároveň potenciálním objektem kontroly. To jestli ho platí Franta, nebo Pepa, jestli kapr zhoršuje či zlepšuje stav vody je fuk. Obecně šlo o tu myšlenku nahoře.

NTarn - Profil | So 6.4.2019 14:11:43

sven >> A nemusíme chodit daleko. Pamatuješ na Lipeňáka jak tady bojoval za Lipno, dával sem fotky co se tam děje a nadával jak jim SUS hází klacky pod nohy a vrací se povolenky za pytel obilí ? Jak výdejny povolenek prodávají nástražní rybičky pod 10 cm a povolenku prodají každému, kdo si řekne ? No a od té doby, co se stali vlastně profi RS, úřední osobou zřízenou státem , potažmo k tomu určeným orgánem, ale na výplatní pásce je má JčSuS, tady nezazněl jediný problém ? To se mávnutím proutku vše vyřešilo ? Asi ne co ? Spíš prostě nemohu vystupovat proti někomu, kdo mne platí.

Nsven - Profil | So 6.4.2019 13:35:07

kakr >> Ono je prakticky jedno, jestli se jedná o odkaz z roku 2013, když podle toho odkazu funguje vaše činnost dodnes..
Pokud by se jednalo o spolkem placené hlídače MRS revírů, kteří prošli spolkovým výběrovým řízením, nebylo by to nic proti ničemu.
Ovšem v tom případě, by nemohli požívat statut úřední osoby.
Pokud korumpujete odměnami státem jmenované úřední osoby, které mají vaší spolkovou činnost kontrolovat ve smyslu zákona 99/2004, pak to rozhodně jedno není...
Jak jsem už psal, všeho dočasu..
podobně jako nabádání BPVRP MRS aby rybolovec nabodl rybu, která se mu nevejde do podběráku, na zákonem zakázaný bodec..
Už se vidím jak v ML, vystavím nabodnutého patnáctikilového šupináče, s douškou "sorry ale mám malý podběrák"...:-)
Máš pravdu, postaru se žít nedá....ale pokud by do toho někdo občas nezavrtal, rádi by si tak někteří žili dál... :-)

Nnofish - Profil | So 6.4.2019 13:23:47

Vik >> já bych ji dal klidně taky za 5-10tis, ale hlavně, kdyby to šlo, radikálně omezil vysazování kapra na úkor jiných druhů ryb. Kapr na MP a granuloví pstruzi na P vodě jsou to, co dnešní rybařinu ničí nejvíc.

Nnofish - Profil | So 6.4.2019 12:42:08

sven >> Krásně napsáno :-) děkuji.

Nsven - Profil | So 6.4.2019 12:29:21

Malda512 >> Nelze porovnávat činnost dobrovolného sdružení občanů za účelem sportovního rybolovu a firmy produkující prvoplánově zisk.

Jaká pravidla si spolek demokraticky nastavil, taková platí.
Včetně systému vysaď a chyť.
Díky této filozofii, přežil spolkový rybolov cca od roku 1890 Rakousko-Uhersko, první světovovou válku, první republiku, německou okupaci a druhou světovou válku, druhou republiku, třetí republiku včetně socialismu, sovětskou okupaci a rozpad Československa..
Od převratu 1989 uplynulo 30 let a stále jsou díky zavedenému systému, vody plné ryb..
Pokud spolkoví rybáři nepodlehnou privatizačním tlakům, který na ně zjevně i skrytě působí, především prostřednictvím kaproprůmyslu a kaprololobby, může tomu tak být i dalších sto let.
Tím netvrdím, že je vše v pořádku ale tvrdím, že jakmile ze začnou podnikat "radikální "kroky,
půjde svazová rybařina rovnou cestou do prdele...stejně jako tomu bylo v případě zemědělství, potravinářského, těžkého, lehkého, chemického, těžebního, apod. průmyslu atd. atd.
Hladoví vlčaci jen čekají na svou příležitost...
Ale jinakTi dávám za pravdu.

Ncomputerfish - Profil | So 6.4.2019 12:16:39

Malda512 >> Letos jsme při sumarizaci našli povolenku, která byla rybářskému exotovi za přestupky 4x odebrána a zase za dva měsíce vrácena. Tady je něco evidentně špatně.

Nsven - Profil | So 6.4.2019 11:56:25

kakr >>Nic se neděje...to jen úřední osoba v kontrolním poměru k z.s MRS, pobírá od této odměnu, vyplývající ze smlouvy o dílo ...
Ale jinak na tom nic korupčního není, žejo :-)

http://www.mrs-mo-nmnm.estranky.cz/clanky/archiv/vy​berove-rizeni-mrs-rybarska-straz.html

Nkakr - Profil | So 6.4.2019 9:35:00

sven >>
Dovolím si podotknout, že profi RS nejsou v zaměstnaneckém poměru se z.s.
Není na tom nic korupčního, ani protiprávního.

NTarn - Profil | Pá 5.4.2019 21:16:35

fheavy >> No jo a ještě by chtěli platit v obuvi a zboží vyzvedávat v masně :))

Nfheavy - Profil | Pá 5.4.2019 21:11:04

Tarn >> no treba si nekdo mysli ze si za penize muze koupit nebo predelat zakon
ona dnesni spolecnost tak nechtene k tomu lidi vychovava nebo temer vybizi i kdyz je to nemoralni a proti prdeli ))))

NVetesnik.J - Profil | Pá 5.4.2019 19:20:11

Já bych byl pro, klidně bych si připlatil pokud by to nebyl nějáký nesmysl ale třeba do 5.t za rok. A kdyby ty peníze šli na Profi RS byl by i pořádek u vody.

NToM1977 - Profil | Pá 5.4.2019 7:31:18

Rožnovák >> já se s tebou nehádám ;-)
Můj názor je ten, že pokud bude umožněno si koupit za nadstandardní finanční podmínky nonstop povolenku, povede to mimo jiné k ještě většímu počtu stanů kolem vody, což není pro vody dobré. Proč to není dobré a k čemu to povede a v hraničních situacích může vést, jsem již napsal níže :-P

Nsur - Profil | Čt 4.4.2019 9:00:33

ToM1977 >> Za posledních pár let "rybářů" přibylo, jen v mém okolí má za posledních pár let nově povolenku hromda lidi do kterých bych to nikdy neřekl. Nově jsou povolenky pro každého kdo si ji zaplatí (cizinci, lidi co jedou na víkend k vodě a vůbec nemají ponětí o pravidlech lovu.) možná právě proto těch stanů, bivaků tak rapidně přibylo.

NToM1977 - Profil | Čt 4.4.2019 8:44:56

sur >> ano, v tomto kontextu máš pravdu, že to je paradox.
Sice chceme aby se děti víc hýbaly, ale aby bylo "normou", že si kdo chce, kde chce postaví stan a je tam týden, dva, není pro výchovu asi to pravý ořechový.

NHide - Profil | St 3.4.2019 23:38:35

Jasně chce to přísnost, žádný stany, bivaky, deštníky a když bude pršet zakázat i pláštěnky. K vodě moct jít chytat jen s malou svačinou a max. 1 litrem vody. Pivo se zakazuje jako veškeré ostatní alkoholické nápoje. O cigaretách ani nemluvím- přísný zákaz pod pokutou 100 000 protože se po kuřácích nacházejí vajgly. Chytání non-stop? heh ryba se potřebuje přeci vyspat ona ví kdy je půlnoc a může jít v klidu spát. Teď vážně. Chytání non-stop přeci nechtějí jen kapraři ale i sumcaři a ostatní kdo rád chodí na ryby. Ten kdo de k vodě jen když je hezké počasí a světlo, tak ten toho druhého co rybařinu miluje a chodí na ryby pokaždé co má volný čas zákonitě nemůže chápat. Stejně tak to platí i v opačném případě. Zakažte si klidně veškeré přístřešky u vody, když člověk rybaření bere opravdu vážně, tak i ten měsíc vydrží jen ve spacáku s plachtou.

Nmedvěd - Profil | St 3.4.2019 21:10:51

pepa-č >> a daně za letošní rok jsi zaplatíl?A co na ten příští?

NVladk - Profil | St 3.4.2019 16:37:03

Tomas Krlin >> A pravě ten vstup na pozemek je absolutně nejvetší zlo.

Tohle zahubilo jeden revir co jsem měl rád. Majitelka si tam dala i ceduli aby ji tam nechodili. Tak se naštvala a řešila to uředně, revir je ted soukromý. Nový najemník je spokojeny, baba taky a svaz utřel nos. A na ryby 20 km...

NTomas Krlin - Profil | St 3.4.2019 14:53:14

ToM1977 >> Uz jsem svuj nazor psal v samostatnem postu. Tvuj vzkaz a vsechny ty promenne okolo mi prisly tak moc scifi, ze jsem si nebyl jisty, jestli to chapu spravne, chapal jsem.
Jinak, pises o tom, ze lidi nechapou a sam nechapes (me teda urcite ne...) a pises... :D ale uz to neres, jinak nebud citlivka, jsi chlap, dehonestace vypada upne jinak...

NToM1977 - Profil | St 3.4.2019 14:03:33

Tomas Krlin >> tak mohl jsem napsat jen prostou informaci, že s tímto zavedením nesouhlasím, to by ale zadavatel mohl udělat jen anketu.
Ale on se ptal, co si myslíme, že by to přineslo za pozitiva i negativa. Já jsem napsal svoje názory. To, že je nechápeš nebo vidíš jinak je naprosto v pořádku, co však není v pořádku je, hned v druhém příspěvku přejít do dehonestace a shození názorů ostatních s prohlášením, že tomu nerozumíš.
Bohužel přesně proto, že to lidi jako ty nechápou (myšleno, že vidí jen "já" jsem rybář a nikdo jiný, než rybáři vody nevyužívají) je velká šance, že to dopadne tak, jak píšu...

Nrici2 - Profil | St 3.4.2019 13:25:17

ToM1977 >> Víš jak, nechápu, proč míchat dohromady stan a rybaření, když půjdu v létě v 10 večer na sumce a budu chtít chytak do 5 do rána, tak stan nepotřebuju, pro stany jsou kempy,nebo místa, kde je to povolené. Jde mi jenom o tu možnost nočního chytání a tu ted prostě nemáme.

NToM1977 - Profil | St 3.4.2019 13:00:56

rici2 >> opět se na to díváš pohledem, že jsi rybář. To, že jsme rybáři nás nijak neopravňuje okupovat týden jakékoliv veřejné místo.
Je úplně jedno, jestli je po tobě bordel nebo ne. Pokud by měly jít do dané obce nějaký peníze, tak to těžko bude nějaká část z ceny povolenky. Proč by to ty obce dělaly tak složitě? Pro ně by bylo nejjednodušší a nejlegálnější vyhradit část pozemku, kterej bude placenej a bude vyhrazenej pro rybáře mající povolenku. Jedniný, co se svazem budou muset projednat je to, aby byla část daného revíru v režimu nonstop. A je to zase o tom. Udělá se část revíru prakticky jako soukromá a stejně, kdo zde bude chtít nonstop, bude muset platit za dny pobytu, co tam bude.
Toto se má dít na soukromácích a ne tím prznit svazový vody.
My se tu nebavíme o pozemcích, který jsou výhradně pro rybáře a o tom, co tam budeme/nebudeme moct dělat. Bavíme se o veřejných prostranstvích. A když bude kolem vody neustále vidět stany, tak to budou chtít všichni. Pejskaři, sportovci, jogíni, kuchaři, dětský skupiny, chiovatelé koče, dravců, králíků. Najednou se rozkřikne, že tady se stanovat smí. Tak jedem na 14 dní na dovču mimo kemp. Ušetříme za poplatek v kempu. Líbí se ti ta představa? Mě teda ne. Ani jako rybáři, ani jako nerybáři...

Ntuzemak - Profil | St 3.4.2019 11:58:11

sindeji3 >> kam ses určil sám je mě asi víš kde...

Nvenybit - Profil | St 3.4.2019 11:44:22

tuzemak >> Koukám,že ty v tom máš hned jasno. Já třeba bivakuju u vody ,a kapry nechytám, ani sumce. Tak co jsem já? Co je u tebe bobkař? Ty nepoužíváš krmítko? Tak to jsi ale kaprař ,Protože ty chytají s olovem , nebo ne? Nebo jak to máš rozdělené? Nejspíš by jsis měl pořídit brýle , když tedy vidíš všude bordel od všech ostatních rybářů.
Protože já už jsem roky neviděl bordel kolem žádného bivaku . V dnešní době to jsou ty nejzodpovědnější rybáři. Všechen bordel co vidím kolem vody, bývá po mejdanech omladiny z města ,která ani ryby nechytá. Po Ukrajincích , kterých sem Babiš natahl půl milionu a nemaj žádné vychování. A po důchodcích ,kteří si z rybaření udělali vedlejší zdroj peněz. Tím nemyslím všechny, ale zpravidla to tak je,že ryby cpou do aut starší lidé ,a ti samí házejí do křoví plechovky.

NPedro1 - Profil | St 3.4.2019 10:07:11

Dušan_hp >> Ten vlevo je muškař a ten vpravo vláčkař.To jsem poznal hned:-)

NToM1977 - Profil | St 3.4.2019 8:50:10

bjwir >> já právě proto schválně neuvedl řádný název rybolovné techniky ;-) Jen jsem uvedl ten stan/bivak.
Ty zákazy stanování ale přece nejsou jen kvůli bincu kolem. Dokonce bych řekl, že to je vedlejší problém. Problém je ten, že není chtěný, aby byly všude stany a vegetili tam lidi. Je jedno, jestli rybáři nebo parta výrostků, kteří se rozhodli strávit týden prázdnin na Kozí horce na pláži mimo kemp. Nelíbí se mi to, nechci to, nevidím důvod, proč by tomu tak mělo být. To za mě, jako za občana/nerybáře.
Jako rybář vidím to, že pokud nebudou mít stan, nebudou tím pádem týdny na jednom (většinou nejatraktivnějším) místě, na místech se protočí více rybářů, je větší šance se na místo dostat, je větší šance pro nerybáře si v té zátočině v osamocení sednout a prožít příjemné chvilky.
Když na těch místech je neustále stan, toto všechno padá, jeden člověk (parta lidí), rybářů/nerybářů si dlouhodobě ilegálně zabírá veřejný prostor a k tomu nevidím jedinej důvod.

NTomas Krlin - Profil | St 3.4.2019 7:56:01

Nektere reviry nonstop chytani v urcitem obdobi roku maji, vsichni vime, jak to tam potom vypada.
Jsem kaprar, chodil jsem dlouhe roky na soukromaky, kde se takrka vsude chyta nonstop a jedine kvuli koho bych uvazoval o nonstop jsou mozna SUMCARI.
Na soukromkach kazdy vidi, jak styl chytani nonstop funguje, hodne rybaru zlitych do bezvedomi a nekolikaminutove jizdy za doprovodu jekotu hlasice nastaveneho na 120% hlasitost, nez se radoby dobytek vzbudi a jakoze si zajde zdolat kapra, ktereho by samozrejme bez nonstop rybolovu nechytl...
Ale u kapraru, vole to mi reknete, nestaci nekomu chytat 20hodin denne? Asi ne, 24hodin v kuse nonstop se chytat neda, clovek musi i spat a jestli chce nekdo spat na rybach, at si chrape doma a k vode chodi chytat ryby - to plati i pro vyletniky a vypravare atd.
Jako vzdycky, psanim nikdy nenapise clovek vsechno, nevidim vsechno cerne a bile, ale u tohohle jsem hodne nalomeny...

Nbjwir - Profil | St 3.4.2019 7:51:15

ToM1977 >> Vidíš mě zase jako nerybáře dost vytáčejí cyklostezky..Nemám nic proti cyklistům , výletníkům ale k čemu mi je do řiti kus asfaltu dva metry od vody , kde ještě musím usekat kořeny stromům ?
Kdysi jsem byl za zavedení 24h lovu..poslední dobou se čím dál víc dostávám do stádia že jsem proti,argumenty pro jsou stále stejné ale argumenty proti se díky chování některých jedinců začínají navyšovat do jiných rozměrů :) . Píše se tady jak příroda nemůže jít v noci k vodě kvůli rybářům..Pánové kdo zažil jak leží na lehátku , kouká na pruty a vedle nich dojdou srnky se napít k vodě by nechtěl už nic jiného :) je to něco úžasného , když vám vleze ježek k lehátku a dupe tam je taky paráda , s raním sluncem vyletí ledňáček:) Je to vždy o přístupu lidí , když se u mě nebo když jedu s kamarádem někdo zastaví nabídneme kafe , pokecáme,někteří kolemjdoucí se i vrací je to prostě fajn a když odjíždíme zůstává po nás maximálně slehnutá tráva..A je to špatně ? Tohle určitě ne...Bohužel pak jsou lidi a party lidí kterým je tohle naprosto šumák , řvou , jsou arogantní , bordel je po nich ještě měsíc protože pytel na odpadky je sprosté slovo ...To nejsou rybáři , jsou to hovada které MY sami musíme hnát ze svazu bičem...Z 90% jsou to lidi kteří přijedou k vodě luxusními vozy (nezávidím jim je, vydělali si na ně je to jejich plus -> ale asi jsou díky tomu zvyklí na něco úplně jiného)..Dokud nám ze zákona případně spolku nevzniknou dostatečně tvrdé tresty tak se tahle situace nezmění...

NToM1977 - Profil | St 3.4.2019 7:33:03

Rožnovák >> pointou je, že většina z nás tady tento problém bere z pohledu rybářů. Ale jak dokola píšu. Nejsou na světě jen rybáři. Dokonce nerybářů je na světe víc. Mě jako občana nerybáře štve, že jdu s rodinou kolem vody a procházím kempem. Např. kolem Príglu, kde na každé ceduli je přeškrtnutej stan. Za poslední rok, dva je těch stanů víc a víc. Všichni, kdo tam bivakují, porušují vyhlášku. Až začnou chodit stížnosti na PČR, začne "stanaře" pakovat a pokud se to bude stále opakovat, zasáhne zastupitelstvo a začnou jiný cedule. Třeba ty, že se v určitých (atraktivních, myšleno v dobrém dojezdu autem, MHD apod.) zakáže lovit v létě a nebo vůbec. Těm nerybářům se to dřív nebo později přestane líbit a tyto zákazy si u zastupitelů prosadí, pokud se bude určitá skupina rybářů roztahovat po veřejných pozemcích.
A jako rybáři mě vadí, že reálně dlouhodobě okupují rybářsky atraktivní místa, a že svým chováním přibližují dobu, kdy začnou právě ty tabule, vyhlášky apod.

Ntuzemak - Profil | Út 2.4.2019 23:05:50

Rybář kaprař, nebezpečná kombinace, tato sorta dělá bordel u vody, vidim to dnes a denně. 🤮🤮

Nfish2 - Profil | Út 2.4.2019 22:38:38

hydrolog >> 30 hodin denně chytá jenom Chuck Norris.

NVladk - Profil | Út 2.4.2019 20:09:07

Děda Lebeda >> Sis dneska neco vzal? Tady davas moudra jak udernik na sjezdu...

NDěda Lebeda - Profil | Út 2.4.2019 19:41:07

Casio >> kdyz 24h lov, tak IQ testy. Pod 110 neexistuje nonstop. Kapraru budou razem maximalne desitky...

Nkamo - Profil | Út 2.4.2019 19:20:59

Casio >> Co v noci kontrolovat? Například přítomnost u prutů, počet nahozených prutů, sakování nezapsaných ryb za účelem ranního focení, odvoz kaprů do soukromáků, v podstatě všechny kaprařské disciplíny.

Ncoudi - Profil | Út 2.4.2019 18:18:14

Děda Lebeda >>
No, po tvých příspěvcích, kde se to hemží sprostými slovy bych o klidném stavu duše dost pochyboval. Názor může mít každý jiný.

NStara321 - Profil | Út 2.4.2019 18:14:39

Děda Lebeda >> proto tady dostavas tolik prostoru. Ses dukaz arogantnich rybaru kteri se nedokazi normalne bavit. Ale aspon pokecame

NDěda Lebeda - Profil | Út 2.4.2019 18:14:27

Casio >> me prijde ze principem tech dnesnich debilu je jit lovit, protoze nelovim...

NStara321 - Profil | Út 2.4.2019 17:58:36

Ja si osobne nemyslim ze by chytani pres noc byla takova divocina a tahaly se ryby od vody. Kdo chce tak si rybu odnese kdykoli. To ze se u vody spi je normalni a spi se jak v noci tak pres den. Financni znevyhodneni ostatnich, penize tecou do soukromaku coz je skoda. Krmitkari si stejne tahaji od vody nejvic ryb, pres noc nechytaj takze znevyhodneni by byli spis rybari kteri chtej chytat prave pres noc bo v noci, z rana vetsi kusy hold berou..

Nsindeji3 - Profil | Út 2.4.2019 17:14:24

kamo >> byl to normální dotaz, nemusíš z něho hned dělat blbce

Nkamo - Profil | Út 2.4.2019 17:10:43

Stara321 - >> V sobotu se nějaký podobný požadavek řešil, kontaktuj Dytrycha co to vedl, tak nějak se ten šašek jmenuje, posil jejich řady a bojujte, jen z vás bude mít tak 99,9% normálních rybářů dost prdel. Anebo jezdi na soukromáky a budeš mít klid ty i ostatní.

Nsplávkař - Profil | Út 2.4.2019 15:25:14

sindeji3 >> Nesmis verit tomu, ze o hospodareni na revirech rozhoduje clenska schuze tak jak to casto rikaji mocichtivi populiste. Az se bude lamat chleba tak to bude v parlamentu.

Červené karty: Děda Lebeda