Stát chce sjednotit časy pro lov ryb. Rybáři se bojí zmatku

venybit - Profil | Pá 3.11.2017 10:24:05 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Hlavně aby do toho zase nekecala horda autistů. Pro které je každá změna téměř smrt a vždy jen k horšímu. V poslední době to tu řídí lidé,kteří i kdyby rybář levitoval ,tak po něm najdou pošlapanou trávu a dají tam závoru. Kolem Labe bují závorová loby :) Hlupákům nedochází,že čím víc závor přidají ,tím naženou rybáře na místa kde závory nejsou . Je to jako kdyby jste všechna divoká prasata z republiky nahnali do Prahy ,aby vám neryla na poli . To je logika houpacího koně. Stejné to je pokaždé s tou 24kou . Otevřou jeden dva useky ,tam se nahrnou rybáři z celé republiky. A pak chodí a ukazují, podívejte jaký je tady po nich bordel :) No, aby nebyl . Kdyby se hodila 24ka na celý svaz,tak si toho ani nikdo nevšimne. Rybáři by se přes léto rozlezli na svá oblíbená místa ,no a krom teplých dnů ,těch bláznů co bivakují když venku mrzne je opravdu minimum. Takže nějakých 8měsíců v roce bude u vody pár bláznů. To nikoho nemůže obtěžovat ani o trochu víc,jako potkat v lese Myslivce na procházce. No a k tomu pořádně rozšířit pravomoci Rybářské stráže ,rozhodně nevracet pitlačení mezi tresné činy . To rozhodně není společensky nebezpečné natolik,aby šel člověk do vězení. Ale možnosti tučné pokuty bych Porybným dal. Někteří mají sebou vybavení za půl milionu a dělají bordel. Takového poučí jedině pokutička okolo 50 000kč. Však to může být na Porybném jak to vyhodnotí ,chlapovi z děckem dá za litr . Bandě ožralů za 50. To je fér. Takto je dnes rybářská stráž spíš pro smích. I když abych je nehaněl,dělají co můžou. V poslední době rozhodně kontrolují víc a člověk je potká i v noci a nejen v létě . Takže je vidět, že to jde když se chce.Ono všechno jde když se chce.

u x a - Profil | Pá 3.11.2017 19:43:07

rici2 >> přesně, moc bych si přál jako byl před rokem 2000,hájení tekoucích vod mi schází nejvic a rybám taky,chtěl by ten starý řád drobné úpravy např by mi nevadilo K120..

rici2 - Profil | Pá 3.11.2017 19:38:54

u x a >> hodinu pred a hodku po nekde funguje a neni problem. Jdu rano na ryby, tak mrknu na predpoved v kolik vychazi slunce, no a hodku pred uz tam muzu strasit, stejne tak i vecer. A kazdej to chape, teda krom Cechu, vlastne :)

hraji - Profil | Pá 3.11.2017 12:46:14

Napadla mne dnes taková věc, je to sice pouhá vize, ale kdo ví, zda se nenaplní. Dnes se tu jásá, jak JV porazil svaz, když MZe přijalo jeho návrh na úpravu denní doby lovu. Zkusme trochu předvídat, co bude.
A) svaz přijme denní doby lovu uvedené v novele vyhlášky (tato možnost byla velmi pravděpodobná, pokud by MZe podpořilo návrh předložený svazy, jinak ji považuji za málo pravděpodobnou)
B) svaz nepřijme denní doby lovu, uvedené v novele vyhlášky a využije ustanovení o možnosti upravení denní doby lovu. A nyní nám nastávají další možné scénáře:
B1: svaz schválí denní doby lovu uvedené v BP podle svého původního návrhu (ta lepší varianta)
B2: svaz schválí denní doby lovu podle stavu před vydáním novely (tedy de fakto potvrdí dnešní stav - horší varianta) - v takovém případě by se pro rybáře stalo vítězství JV vítězstvím Pyrhovým. A já si umím takový scénář dost dobře a konkrétně představit.
Soutěživí kolegové mohou uzavírat sázky na konečný výsledek. ;-)

Dědek - Profil | Pá 3.11.2017 19:37:14

Jarda Š. >> Jsem přesvědčený o tom, že vůle by i byla, ale důvěra, ta nikoliv...
A nejde o to, jestli jsou tam ti nejvyšší jen z Prahy. Prostě těm lidem málo kdo věří a MRS asi vůbec ne. Já jsem z Ostravy a nevěřím jim ani dobrý den. Kdo jednou zklame a hlavně lže, je pro mě mrtvý...

u x a - Profil | Pá 3.11.2017 18:28:48

ja bych povolil jen lov od úsvitu do soumraku..a nebyl by žádnej zmatek..

Dědek - Profil | Pá 3.11.2017 14:31:13

FRANK71 >> prý máme vod až moc, ale jsou prý drahé. Třeba v současné době, za současného stavu, Vrbice. Nechal bych jí vychytat členy a vrátil majiteli. Stejně se k ní díky cyklistovi starostovi dostaneš jen z jedné strany, jinak a auto musíš nechat na obrovském parkovišti a mazat do kola pěšky. Už tam skoro nikdo nejezdí, kromě místních. Kolem Vrbice chce pán starosta postavit z peněz EU cyklostezku... K čemu taková voda? No a takových vod je více. A že je nás moc? Nemyslím si. Však také máme dvakrát dražší povolenku, než všichni ostatní. Kdybychom nemuseli peníze posílat do Prahy, bylo by vše jiné :-)))

mzxy - Profil | Pá 3.11.2017 14:05:27

Jeden svaz/ československý rybářský svaz/ tady kdysi byl a fungoval , jeden velký svaz je silnější než dva nebo pět menších , a již svatopluk pravil že v jednotě je síla a je to svatá pravda....stačí jen správně nastavit všechna pravidla, aby moravák neměl pocit že je komandován z práglu a proto musí klást odpor...ale tato šance tady v minulosti nebyla využita a dnes jsme tam kde jsme

ToM1977 - Profil | Pá 3.11.2017 12:35:49

Igo. >> cítím, že si to nepřipustíš, ale ano, bude to přesně tak, jak píšeš. Touto změnou přibude těch, co si bivak pořídí a začnou jej používat. V případě, že sleduješ i jiné dění, než je rybařina, tak víš, jak to chodí a dáš mi za pravdu.

ToM1977 - Profil | Pá 3.11.2017 11:02:27

venybit >> psali jsme si o tom spolu včera. Na světě nejsou jen rybáři. Jestli si někdo myslí, že zvýšení počtu bivakujících kolem vod, což prodloužení doby lovu přinese, nikdo nevšimne a bude to dlouhodobě tolerováno, tak se hodně plete...