usmažené žabičky

Diskuse k rybímu receptu usmažené žabičky

Autor diskuse: Cloud - Profil , 24.1.2015

Piskořík - Profil | Ne 25.1.2015 0:01:44

Obojživelníci a ryby nejdou moc dohromady, to je stará pravda. Problém dnešní doby je, že novodobej Mičurin má tendenci do sebemenší louže narvat nějaký ryby...tohle je takovej velmi velkej a "neviditelnej" problém všeobecného úbytku ocasatých obojživelníků, bohužel...

Piskořík - Profil | Ne 25.1.2015 0:43:13

TEZAR >> Ono by třeba zajímalo, kdyby se někdo hlasitě ozval...nicméně betonová lobby je velmi mocný soupeř...

Tak ještě jednu krasavici, která taky stojí za nějakou tu ochranu...:o)

sven - Profil | So 24.1.2015 23:01:32

TEZAR >> vím, není to nic extra. Asi 60-80cm vody a stejně tolik bahna. Ale nic lepšího není.. Máš pravdu s těmi druhy. Uvidím co seženu, jestli tedy vůbec něco.
Jako děcka jsme chytali nejvíc těch obecných a horských, ti byli všude a spolu. Velkých bylo méně.
No není to krása ? :-)
(vypůjčeno z netu)

sven - Profil | So 24.1.2015 22:33:47

nofish >> to je ten "můj" budoucí čolkáč :-)
Kuwa to byla šichta... vyčistit 25x8m od toho náletu ve vodě.. voda se táhne ještě cca 20m mezi těmi klacky.. To nikdo nevychytá :-)

Bušák - Profil | Po 26.1.2015 23:33:26

TEZAR >> poznáváš to?

Cloud - Profil | So 24.1.2015 21:30:29

jde mi o legraci(mám více receptů),ale bílkovina jako bílkovina!

No a hlady na rybách přece nebudu! :-))

Ravachol - Profil | Ne 25.1.2015 0:40:24

TEZAR >> presne, nejlepsi lokalita co jsem kdysi mel na horsky colky byla stara pozarni nadrz.Na jedny strane uz trochu opadanej beton tak pak mohli po swingersparty zas pekne ven . Jen obecny ropuchy a horsti colci. Normalne na jare to byl zivej guláš :)
A abych to optimisticky ukoncil, ted tam plavou zlatí karásci a vsichni na vsi jsou tak nejak spokojenejsi, páč je na ně radost pohledět :)Je to škoda, ale prostě většina národa to tak chce.

Ravachol - Profil | Ne 25.1.2015 0:06:26

sven >> treba to byl hospodarskej zamer. Rychleji rostou....:)

Ravachol - Profil | Ne 25.1.2015 0:02:51

TEZAR >> ok, ale stejne je to neskutecny se v takovy krajine udrzet - intenzivne obdelavany pole, neustale chemicky šlechtěný velký golfový hriste, hustě zastavěná vesnice a celý je to ohranicený rychlostlí silnicí. Jestli se tam nejaký blatnice udrzely, zaslouzily by vyznamenani minimalne od Miloše :)

TEZAR - Profil | So 24.1.2015 23:14:28

sven >> Z toho bazénku-má tam udělanou mělčinu,kde se dají fotit.-)

Ravachol - Profil | So 24.1.2015 23:03:25

sven >>jako decka jsme tem horskejm hazeli do flasky kostku ledu - cim studenejsi voda, tim pestrej se samec vybarvil :)

Ravachol - Profil | So 24.1.2015 23:00:20

sven >>Zkus chko kokorinsko na čolky, mraky colku v lesnich tunkach na jare - aspon v tech kam zadnej chytrak jeste nenasadil ryby, Taky jsou tam celkem krytí pred splachnutejma chemickejma sajrajtama naseho vyspelyho zemědělství jednadvacatyho století :)

Cloud - Profil | So 24.1.2015 22:42:39

sven >> není za co Tématu nechávám volnej prostor v rámci slušnejch slov! :-)

TEZAR - Profil | So 24.1.2015 22:35:00

sven >> Je-jsou to hezký a moc zajímavý živočichové.Muj známý má v Praze na zahradě bazének a množí se mu tam obecnáci-tak je zkoušíme zase vracet tam,kde dřív byli,ale většina lokalit je zničená,nebo předělaná na chov ryb-bez zarostlých mělčin.

Cloud - Profil | So 24.1.2015 21:59:49

sven >> Jediný pokrm který jsem odmítl byly mnohonožky(u nás stonožky)Jinak dám všechno!

Koukám taky zálesák,zkus odvar z větvičky z parazita Jmelí ,ale bez kuliček,super odvar,na 1litr jedna malá větvička,na osobu neznámou tak decku vývaru :-))

Cloud - Profil | So 24.1.2015 20:56:18

viceroy >> Hmmm,moc ne!

Nemám na své straně vědecky podložená fakta, ale myslím si, že průměrný Evropan pozře žížalu jen ve dvou případech – buď prohrál sázku, nebo se snaží někoho ohromit. K obojímu je potřeba patřičný věk, patřičná hladina alkoholu v krvi, případně kombinace obojího.

Zato průměrný Amazoňan, indián z kmene Yekuana, považuje žížalu za běžnou potravu. Tropické žížaly, o kterých je řeč, se v místním nářečí jmenují Kuru a můžou být až metr dlouhé. Indiáni je pár hodin před usmrcením krmí moukou, jednak proto, že žížaly mají mouku rády a snadno se na ni nechají chytit, zadruhé proto, aby se z jejich trávícího traktu vyloučila hlína. Pak žížaly buď rozvaří s cibulí a rajčaty, nebo smíchají s mletým masem, případně upraví podle jiného receptu. Kuru je důležitou součástí jídelníčku těhotných žen. Díky vápenitým žlázám, které se ukrývají v jejím jícnu, totiž dokáže zajistit potřebné množství vápníku jak matce, tak dítěti.

A pokud jsem vás už stačil znechutit, určitě se nedívejte na film Jak jíst smažené žížaly. Hlavní hrdina z americké základní školy jich kvůli sázce musí pozřít rovnou deset a to za jediný den. To je víc, než my ostatní sníme za celý život.
Ale zase dobrou chuť!