Přitvrzení kontrol rybářů v západních čechách

Autor diskuse: Bláža - Profil , 24.7.2014

POSTLÍK 666 - Profil | Pá 25.7.2014 19:00:33

Ahoj všem..Buzerace v práci,buerace doma a čím dál větší buzerace u vody!!! vždy jak vydím jak se ke mě blíží kokůtek s plackou RS.. tak mám 100 chutí ho přetáhnout podběrákem po té jeho nepříjemné hubě..Před cigošema co pytlačí jsou posraní až za ušima,,to dělají že je nevydí a normálního slušného rybáře buzerujou za každou cypovinu..

S&F - pescador - Profil | So 2.8.2014 9:51:43 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

elhierro >> ...... ale taky úcty k někomu co se stará o to aby kolem vody nebylo
totální bezvládí a nepořádek. Zvláště k té RS co dělají tuhle "špinavou" práci ve vlastním volném čase který by mohl věnovat rodině nebo jinak čas využít smysluplněji než si dělat nepřátele,nechat si nadávat,urážet a dohadovat se s ... a to ke všemu zadarmo.
Zajímavé je,že venku kde se RS z nikým nepárá se i naši rybáři dokážou chovat tak jak mají a s pokorou .....

S&F - pescador - Profil | Pá 25.7.2014 12:06:41 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Tak jak píše kolega níž. CELOREPUBLIKOVĚ !!!
Jinak "česká" klasika - RS -"dle ryb.řádu musíte mít doklady potřebný u sebe vždy i když lovíte nástražní rybičky"
- Rybář - " Jo ,já vím ... my jezdíme večer na candáty a přes den nechytáme jinak bych si to vzal"
ten člověk snad chodí na MRK nebo tady tohle blekotání a výmluva je zde co chvilka ...
A ten "kýbl" potočáků tomu dodal punc ....
Proto tvrdím. Nepovolovat ale naopak zpřísnit a tvrdší postihy nebo i zde je jasně vidět,že dneska ryby loví kdejaký vandrák !! (copyright ZN)

Fild@ - Profil | Čt 24.7.2014 22:21:35 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Jsem pro, aby se ty karty zavedly celorepublikově, a na RČ. Když někdo spáchá dopravní přestupek, taky je to v centrální evidenci.

Takira - Profil | Čt 31.7.2014 22:29:33

Za sebe: Přijde "údajná" RS, pozdravi a prokáže se odznakem a doklady, chova se slušně-OK, vidí mé doklady a věřím, ze je RS. Neudělá něco z toho nebo sám dělá přestupek ma smůlu-chovám se stejně,řeknu mu kde mám papíry a je na něm, zda se podle toho zachová. Může si je sám vzít z batohu pokud chce byt bran za zloděje a nést za své chování následky tak jako já si ponesu následky za své chování.
Osobni zkušenost: reka, jde okolo mě, vidí jak zapisují příchod, já jeho zdravím, on mě ne. Nahodím a hele mladej naval papíry. Ok, starej ukaž legitku. Neukažu, vidíš odznak. Ten ti musí stačit! Fajn, neukazes, ukažu ti něco já. A raďeji zmiz než se budeš divit. A najednou cumel jak tele na novy vrata, na vnitrni straně vesty mi visí odznak (totalitní myslivecká stráž, témeř totožný a odznakem RS) a druhé překvapeni. Zmizel jak pára.
O 2 dny později,stejný revír. Lovim a přišel jiný člen RS, od viděni ho znám. Pozdravil, provedl kontrolu bez jakéhokoliv problému a dali jsme se do řeči.Říkám mu co se mi stalo a on se poťouchle usmiva. Jo, toho znám a je to takový hovado. Už dostal parkrat do nosu a pořád si nedá pokoj. A bud klidnej, ten čumák mu zase někdo natluče.
Dnes se mnou chodí cca 30 kg krásný mazlíček s milým úsměvem, vražedným tempem a smrtícím stiskem. Ženám leží u nohou a muže chytá za koule.

tuzemak - Profil | Pá 25.7.2014 19:30:58

S&F - pescador >> mám jednu zkušenost s RS,ne zrovna košér,jel sem na jeden revír vedlejší MO,sotva sem donesl vercajk na flek,už u mě stál,že kontrola toho a toho,v pořádku,jen sem mu naznačil,že jak ví,že budu lovit,metr sem musel ukázat,pean,podběrák,prostě mě prolustroval fest,žádnou chybu nenašel,když sem mu řekl,že bych rád viděl odznak a průkaz člena RS,tak to začalo divadlo,no zkrátím to,bylo z jeho strany více neslušnosti,řekl sem mu,že zavolám PČR,a vtom jako kdyby zamrzl,za hodinu dojel kamoš,já mu to řekl,a on mě zdělil,že to je ten a ten,že naproti v baráku je šmírák,a všecky cizáky hlásí RS.Znám chování lidí,nejen tu na Mrku,ale i u vody,je to hnus,RS to nemá lehký,ale někteří by měli dělat psychotesty....

Jarda Š. - Profil | Pá 25.7.2014 15:59:37

arnošt >> S cenou roční územní povolenky je to tak, že tomu, kdo na ryby chodí často a je finančně situován alespoň průměrně, připadá nízká, naopak tomu, kdo jde na ryby párkrát do roka a "má hlubko do kapsy", se zdá dost vysoká. V případě výrazného zdražení by si jí mnoho rybářů přestalo kupovat, vystoupili by ze svazu a občas si zajeli na "soukromák", takže by spíš podstatně ubylo členů, než že by se podstatně zvýšily rozpočty uživatelů revírů.

geriatrix - Profil | Pá 1.8.2014 5:53:42

chlupi >> Nezlob se, ale z toho co jsi napsal, tak RŘ si porušil pouze ty a rybář, který čistil rybu u vody a pak naházel odpad do vody, ostatní se chovali dle RŘ, tak nevím proč je napadáš.

Tady tvoje tvrzení" Beztak me zkontroloval jen kvuli tomu, ze sem mel nahozino na miste, kde chtel chytat..."

a další " a trada zkontrolovat par kluku, co mu o kus dal sedeli na miste"

člověče kde ten porybnej chtěl všude chytat ?

Buď rád, že za to, že jsi nebyl u prutů a chrápal v bivaku jenom "Trochu brblal"
Nauč se přiznat chybu a buď rád, že se k tobě takhle shovívavě choval.

aleš vavřina - Profil | Pá 25.7.2014 11:14:05

Celkem zajímavý a přínosný počin. Jen se ale řeklo A) a už se neřeklo B), což v praxi může znamenat problém.
A) centrální evidence přestupků a doklad umožňující si ihned prolustrovat minulost rybáře - super, jednoznačná podpora pro celorepublikové zavedení na RČ
B) - nevyřčeno - proces zápisu přestupků do karty - tedy ZADOKUMENTOVÁNÍ a projednání přestupku správním orgánem - tedy jasně a transparentně stanovit podmínky, za nichž je přestupek rybáři připsán a stanovit i odpovědnost přestupek řešící osoby

Pro rejpaly - to není chytračení, to je úvaha nad dalšími nevyřčenými souvislostmi.

MuRRon - Profil | Čt 24.7.2014 21:59:00

Ale jo proč né, určitě jsou takové typy lidí a né několik, co udělají průser, přijdou o papíry a z vesela jdou k jiné organizaci, a chytají dál.. a na tváři mají úsměv, jak s nimi zase pěkně Čecháček Vymr* :-))), Já jsem Pro karty.

Bláža - Profil | So 2.8.2014 21:34:53

Zavírám tuto diskuzi, vždy když začne pan kolega rybář Mrknato rozebírat, co je dle zákona , a co ne zvrhne se to k nicneříkajícím hádkám, takže končíme.

S&F - pescador - Profil | So 2.8.2014 9:26:39

Bláža - >> Prosím Tě zamkni to tady nebo z některých zápisů rádoby taky rybářů a jejich pohledu na
věc kolem RS je mi opravdu smutno.

elhierro - Profil | So 2.8.2014 9:22:59

freddys >> hraji už toho na Mrku naplácal. Mohl by vydat sbírků blábolů. Stovky sběratelů nosí staré, neplatné odznaky jako dekorace, pak se najde hlava pomazaná, která by je všechny pozavírala. :-)

kakr - Profil | So 2.8.2014 8:07:28

Takira >>
Člen RS je při provádění kontroly povinen bez vyžádání předložit průkaz RS a odznak RS. Na odznaku je číslo, které je totožné s číslem průkazu.
Pokud tak RS neučiní nepostupuje dle §17 odst.1písm. a,b, zákona č. 99/2004 Sb.

RS která se prokazuje jen plackou není (alespoň pro mně) RS a povolenku bych jí nepředložil.
Stačí?

elhierro - Profil | Pá 1.8.2014 22:19:18

Takira >> Ahoj Vašku, je hezké, když si ještě v dnešní době člověk váží kamarádů. Tedy klidně tu "placku" nos.

rover - Profil | Pá 1.8.2014 21:30:31

Takira >> Klidně ho nos, s neplatnými "věcmi", si můžeš dělat, co jen chceš, ...a když blb nalítne, jen dobře :-)

Unkas - Profil | Pá 1.8.2014 16:59:49

kakr >> Před 75 lety to možná fungovalo. Dneska by rybář po hodině nepřítomnosti u prutů našel patrně velký H--O.

PaJaS - Profil | Pá 1.8.2014 11:23:16

kakr >> "Lovné nářadí musí po dobu nepřítomnosti rybáře býti označeno jeho jménem a adresou" ... to aby bylo možno rybáři zaslat děkovný dopis? :-D

kakr - Profil | Pá 1.8.2014 11:13:50

Chce to novelu BP (RŘ).
Stačí jen opsat co platilo před více než 75 roky.

Loviti smí jen ten, na jehož jméno zní lístek. Vzdálí-li se od vody na dobu delší jedné hodiny, musí udice z vody vytáhnouti.
Lovné nářadí musí po dobu nepřítomnosti rybáře býti označeno jeho jménem a adresou. Neoznačené možno zabaviti.

chlupi - Profil | Pá 1.8.2014 10:04:31

computerfish >>
Jojo, pěknej prevít.. :))

chlupi - Profil | Pá 1.8.2014 9:58:28

geriatrix >>
Napsal jsem jen svoji zkušenost a co se tam deje.

Mist na chytani tam zas tak moc neni a kdyz proste nekdo byl na jeho obvyklem miste sel ke me a chtel, abych mu uhnul.

Chapu ze v radu po nas chteji abychom si pruty privazali k rukam a mohli tak neprodlene reagovat, ale to potom porusuje rad kazdej, kdo si jen odskoci kousek do krovi na malou. Prodleva mezi reakci pri sezeni a ležení je opravdu jen chvilka, ikdyz chapu, ze nekomu je to proti srsti uz jen z principu.

Samozrejme tim prispevkem nechci spinit RS na hnevkach, delaji co mohou. Velka voda na par lidi..

Mimochodem 70+ se vraci do vody.

hraji - Profil | Čt 31.7.2014 22:43:42

Takira >> tomu se říká trestný čin zneužití pravomoci úřední osoby, anonymní hrdino s odznakem na vnitřní straně vesty. ;-)

bart.bm - Profil | Čt 31.7.2014 15:12:46

S&F - pescador >> podobna zkusenost jako rostlik s cikanama....sadili duhaky a nad nema cca 30m pytlacili cikani.kdyz to osazenstvo videlo vytocili se na podpadku a za avii se jen zaprasilo....sedelo v ni asi 5lidi z toho 4porybni...nez dojeli policajti...asi hodina byly morgosi fuc...na zadost o vysvetleni pri schuzi MO jsem byl nakonec za hlupaka ja...ze maj rodiny a za to vyhrozovani jim to nestoji atd.atd....tak jsem rek tenkrat at funkci slozi a daj to mladym....no to jsem si dovolil asi rict to nejhorsi...ziskat placku neni tak jednoduche jak si myslis.ruka rukuju myje a....vis tuhle pepa to dela uz 40 let a bylo by nefer.....jenze Pepek sotva leze a dycha...zajimal by me vekovy prumer RS dle MO.a nebo kolik je RS nad 50let z celkoveho poctu.asi by to bylo zajimave pocteni.

kakr - Profil | Pá 25.7.2014 19:53:01

tuzemak >>
I kdyby slušně pozdravil??:-))

Kubalorenc - Profil | Pá 25.7.2014 16:22:48

Jarda Š. >> u nas je to neco cca 200 kc na ctvrt roku na pohone hmoty a dalsi vydaje jako telfwn, obleceni atd..... To mi tak mozna vyjde nato abych se za toho ctvrt roku 3x dostavil na schuzi RS :-D a o povolence si taky muzem nechat zdat pontom co to uvcrs v ostrave orezal a je na 27 clenu RS asi 5 povolenek :-D

tuzemak - Profil | Pá 25.7.2014 15:17:29

arnošt >> zdražovat povolenky?peněz je na svazu dost,jen vykopat tu chátru co stím neumí hospodařit...

kakr - Profil | Pá 25.7.2014 13:41:00

fotojakes >>
Nevím, kdo centrální databázi trestanců spravuje za ČRS, za MRS to dělá KK (kárná komise).
Na to jak je evidence vedena stačí uvést jen dvě čísla.
Celý ČRS (cca 240 000) členů má v databázi uvedeno 8 (slovy osm) trestanců.
MRS (cca 70 000) členů má trestanců 29 (slovy dvacetdevět).

fotojakes - Profil | Pá 25.7.2014 13:32:44

Anýzový dědek >> ti co ochotní jsou to často vzdávají z důvodu bezmoci (viz reportáž). Když někoho po velké snaze konečně přistihneš a on je za chvilku zpět s novou povolenkou a ještě se směje, že ho to na úřadě stálo pár stovek, těžko se budeš dál snažit.

tuzemak - Profil | Pá 25.7.2014 13:29:36

Anýzový dědek >> peněz ve svazu je 3 prdele,jen ty kancelářský stím neumí hospodařit,nebo spíš nechtějí.....

tuzemak - Profil | Pá 25.7.2014 13:16:20

jo kdyby byla taková RS všude jako vtomto videu,to by ubylo dacanů u vody,bohužel velká část chodí jen na kraj revíru,běda lozit někde ve křovíí,to jim prý nestojí za to,se rozčilovat s pytlákama,nebo čekat od nich kudlu do zad,hlavní je,že mají odznak a buzerují a buzerují za vajgla vedle stoličky...

Shawt - Profil | Čt 24.7.2014 22:06:36

Konecne se neco deje, jen tak dale a klidne pritvrdit tresty, at plnici mrazaku zmizi od vod.

Bláža - Profil | Čt 24.7.2014 22:02:12

lipenak >> Standart možná... ;o)))

Jen by to měli zavést urychleně celorepublikově, aby nemohli nikam...