Kam kráčíš,česká kaprařino?

Nedá mi to a musím vložit otázku, ke které mě vyprovokovalo shlédnutí jednoho videa. V prvním momentě jsem se musel smát, ale postupem času jsem si uvědomil, že to až taková sranda není a spíš mi z toho bylo smutno.
Jde o debatu člena jednoho z českých kaprařů s členem RS. Ač se mi to nepíše lehce, tak ten kaprař byl zralej na minimálně zápis za neslušné a hulvátské chování. Podstatou debaty je konflikt kapraře co hrdině všechny kapry pouští, olizuje a zakapává klinikem a na druhé straně je postarší člen RS co se snaží vysvětlit, že to tak úplně normální není. Mimochodem ten porybnej celou dobu argumentuje a mluví slušně.
Upozorňuji, že nechci v otázce žádnej masakr a průběh si ukočíruji.
http://www.youtube.com/watch?v=93RSRnlb9uQ
23 nových příspěvků od Vaší poslední návštěvy.

NNetipa - poslední hrdina MRKu - Profil | Čt 9.5.2013 10:18:04

afjee >> Z mýho pohledu tady nejde vůbec o střet dvou generací a náhled na rybařinu, ale o skutečnost, že nositelem té "nové" moderní rybařiny je takovej buranskej vandrák, jenž je nalomen, zmasírován a utvořen mediálním tlakem moderní kaprařiny.
Včera jsem se byl projít kolem jednoho většího rybníka, který mám u chalupy a kde jsem jako malej chytal úhoře a kapři na žižalu a ten pokrok tam jako je. Rybník obsypanej bivakama, pentapodama, všude na zemi podložky, hlásiče hlásily co minutu pohyb vlasce, či ještě lépe navíjení vlasce rybářem přes zaplý hlásič a rybáři vyvalení v lehátkách sportovně chytali bronz. Je to rybník místního významu, který je plný násaďáků maximálně pár kusů kaprů kolem 60cm a ty idioti si tam hráli na Nikla či na Krásu. Musí to být požitek zdolávat na 4lb prut ze sta metrů násaďáka 40cm každých dvacet minut.
Ne, oni to prostě na ten feeder nebo matchku nedají, bo tak se to nedělá. Radši s sebou potáhnout x metráků krámů, tři hodiny stavět základní tábor, pět hodin chytat násaďáky a pak opět tři hodiny základní tábor bourat.

NKocháč - Profil | Čt 9.5.2013 9:01:48

Špek >> Nejde o nic jinýho než aby obě skupiny pochopily své omyly:
1. Kapraři pouštěči by měli pochopit, že současné zarybňování by při striktním dodržování chyť a pusť vedlo k zničení vod. Není problém, když si násaďáka rybář vezme v rozumné míře. Byť je dle rybářského řádu možné odnést ročně stovky ryb. Tatktéž by měli pochopit, že nesmyslné zavádění horní míry na revírech kde kapři v podstatě nedorostou do této míry je nesmysl. Současné zákony nám absolutně nedávají šanci něco smysluplně upravit a ve vazbě na kaprařinu a stav myšlení rybářské populace ani nemá smysl v současné době něco navrhovat. Důkazem jsou lovy nonstop na D5 a D7 za poslední dva roky.
2. Klasičtí rybáři by asi měli pochopit, že je nás tolik, že nesoudné drancování revírů je opačný extrém, který povede jen k tomu, že budeme sedět na revírech a doufat, že zase nasypou, protože jinak je to max o dekubitech.

Ideální by byl rozumný střed, kdy má kaprař toužící po trofeji možnost si kapra chytit, ale nesmí se stát z revírů přerybněné kaprodromy. Jakou má potom takový kapr hodnotu? V revírech by měla být rozumná piramida celé obsádky, kdy trofejní ryba má opravdu hodnotu. Stejně tak by si měl pro svoji potřebu rybář v klidu nasazeného kapříka klepnout a odnést domů.

Osobně jsem se rozhodl, že občas kapra velikosti kolem 50cm zmasím a ženě udělám radost, má ryby ráda. Když jsem ji v neděli dovezl prvního kapra po několika letech striktního chyť a pusť, byla v šoku :o))

Nzvědavec - Profil | Út 7.5.2013 21:33:05 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Klasická ukázka intolerance a neporozumnění. Přesně takhle vypadá diskuze když jsou zúčastnění přesvědčení o té své pravdě a neposlouchají argumenty druhé strany. Sám za sebe mohu říci, že si nedovoluju odsuzovat rybáře za to, že chytí kapra a vezme si ho domů. Pokud je vše v souladu s RŘ není co řešit. Stejně tak nikomu neupírám jeho názor když praktikuje "chyť a pusť". Je to každého osobní rozhodnutí a nic ho neopravňuje napadat zastánce jiné myšlenky.
Dovolím si však připsat vlastní zážitek. Na Nechranicích proběhlo zarybnění a jako obvykle nasadili kapříky kolem 35 cm. Samozřejmě byli žraví, takže nějakou dobu se nic jiného nechytilo. Seděl jsem tam, dílem jsem se bavil a dílem jsem na nich zkoušel různé nástrahy. Přišel tam jeden týpek, rozbalil vercajk a samozřejmě začal tahat jednoho za druhým. Po pár kapřících se začal vztekat a vrchol byl když vytáhl kapříka, smýkal s ním po břehu, aby se mu vyhákl a pak ho nakopal do vody!!! To jsem nevydržel a dost nevybíravě jsem na něj zařval. Poté mne málem ranila mrtvice když na mě vytáhl placku!! Zkrátím to, jen jsem předeslal, že jakmile se zvednu a dojdu k němu tak bude mít velkou smůlu. Byl dost rychlý. V žádném případě nejsem zastáncem podobných řešení, ale tady to jinak nešlo.A co jsem tím chtěl říci? Nechť si každý zvolí svou cestu v rámci platných řádů a soustřeďme se na tu skutečnou škodnou nejen nazývající se pytláci, ale i tu v našich řadách.

Ngeorge87 - Profil | Út 7.5.2013 14:29:16

Éčko:-) >> blbec nie. Medicínske termíny sú len debil, imbecil a idiot. V tomto poradí podľa klesajúceho IQ. Pán s bivakom do týchto kategórií ale nespadá, lebo jeho kognitívne schopnosti sa zdajú v poriadku. Je to proste chrapúň čo si myslí, že nad neho niet. Nemušíš byť mentálne zaostalý na to aby si bol neznesiteľný čurák.

Nkakr - Profil | Út 7.5.2013 13:19:10

Když byl natočen bobrman úplně na šrot, kterak v době zapovězené loví na rybičku, bylo sděleno Úřadem pro ochranu osobních údajů, že nelze video bez souhlasu natáčené osoby zveřejnit a tedy vlastně neexistuje. Škoda, MRK by se chechtal ještě dnes.
Zajímalo by mně, zda pán s helmou na hlavě dal souhlas s uvedením videa na veřejném webu.....

NEfis9 - Profil | Út 7.5.2013 12:59:11

Soulfish >> Výborný nápad deset litrů za povolenku. A kde bych na to asi podle tebe měla vzít se dvěma dětma? právě v tu chvilku by si tu povolneku mohl dovolit jen "rádoby rybář" s vybavením za statísíce, ale normální rybář jako např. já s rodinou zcela jistě ne. Nesnáším extrémismus a to na obě strany. Nevidím důvod, proč rybu nepustit a nevidím důvod, proč si rybu neodnést. Ale řešit něco takhle nesmyslnou věcí jako je cena povolenky za deset litrů pro lidi v produktivním věku je padlý na hlavu. Zřejmě kolega Mrkos a jeho příznivci nemají rodiny, hypotéky, nejsou samoživitelé nebo dostávají na alimentech nehorázné sumy a jiné a zřejmě jako jedni z mála mají nadstandardní příjem. Ještě pár takovejch volovin a bude extrémista i ze mě! Začněte přemejšlet hlavama a ne hlavičkama. Rybařina tu byla odjakživa a kůli pár volům by se z ní neměl stát sport pro bohaté, to nechme obchodníkům. Jinak doporučuju vydávat povolenky v této hodnotě max. kormoránům ;-)

NRadek Fox - Profil | Po 22.7.2013 14:45:05

Šupina >> Je úplně jedno jestli používáš háček s protihrotem nebo bez protihrotu. Dva hlavní důvody proč jsou kapři dojebaní vidím úplně jinde.

Ten první naplňují lidé, kteří si hrají na rybáře, přitom se k rybě neumí chovat šetrně a je pro veliký problém používat rozum. On je totiž obrovský rozdíl v tahání i zasekávání žraloků či merlinů v porovnáním s kaprem, línem atd. Kolikrát jsem měl možnost shlédnout na zdejších videích zásek a brutální zdolávání sladkovodních ryb, že by onen "rybář" zasloužil dostat sám po tlamě. V tom případě ani deset háčků bez protihrotu nepomůže.

No a ten druhý. Ono je totiž celé opakované pouštění a honění si trika za "sportovními" úlovky absolutně nepřirozené. Ryba i další zvířectvo je a bude pro člověka v první řadě potrava, vždyť jsme byli téměř celou existenci lidstva lovci. Ano, v dnešní přemodernizované době, kdy místo lovu kráčí lidé do supermarketu jsme si z toho udělali koníček a stav mnohých ryb ukazuje, že to prostě není normální. Díky mediální masáži se zvýšil počet "sportovních" rybářů, kteří se jimi stali mnohdy přes noc a odnáší to osádka našich vod, která se s tím těžko pere.

Jo, já sám chytám ryby od dětství a téměř ke všem dovednostem jsem se dopracoval sám či za pomoci starších podotýkám zkušených rybářů. Byly to úžasné časy bez internetu a hromad rybářských časopisů. Dnes je to u břehu samý "sportovec" a hrůzostrašné výsledky jsou viditelné nejen na rybách, ale i březích a jinde :-((

NShu-lin - Profil | St 8.5.2013 22:32:02

Z kaprařiny se stala šaškárna nevýdanná.Chytal jsem kapry,budu chytat kapry,ale nazívat se kaprařem nebudu,styděl bych se. Pán na vydeu je výsledek masáže co dostává ze všech stran, akakorát si to neumí v hlavě přebrat,nebo je debil.

NCerebro - Profil | St 8.5.2013 1:36:05

Chvíli mi to trvalo ale přelouskal jsem to celé na jeden zátah. A zkusím shrnout a přihodím svou trošku do mlýna. (možná to bude na přeskáčku a možná i trochu nepochopotelné ale co by člověk chtěl v 1h ráno :) Takže za mě: Nemůže nikdo říct, že jen jeden důvod zapříčinil stav našich revírů je to souhra mnoha okolností. První ale nejdůležitější je zničení prostředí a přírodních podmínek ve kterém ten či onen druh žil a prospíval. Pak jsou další důvody jako hospodaření a neúměrný odlov a tlak na revíry atd... Lidi jsou jací jsou pro hlupáka každý hloupý. Z tohoto videa nelze nikoho soudit, každý z nich je nějak vychovaný každý má svůj názor (ani jeden nemá pravdu svět není černobílý) Jeden se nechtěl bavit a druhý to nechtěl respektovat. Jak dlouho si má nechat člověk otravovat, když chce mít u vody jen klid a ten druhý to nechce pochopit? Někdo tu psal, že ho mohl pán jako RS zažalovat za vyhrožování... z druhé strany mám si člověk nechat srát na hlavu z neoprávněné autority? Neúcta ke starším? možná, možná ne. Když je někdo tvrdohlavej jak ten druhej tak prostě kosa padne na kámen. Nic jiného bych v tom asi neviděl. Když si dva blbouni chtějí rozbít huby je to jen jejich věc. Tady ani nejde o to, jestli je to kaprař x RS nebo mládí x staří. Lidi by se měli snažit se tolerovat, alespoň v rámci možností ale nejde vždy jen ustupovat někde každý máme hranici přes kterou už nejede vlak.
Ještě doplním, že zastávám názor chyť a pusť, ryby jím ale vepřové je vepřové a ryby se mi nechce ani zabíjet, krom feedru a chytání na rybičku se snažím obsáhnout všechny styly chytání a každý mi přináší jiný druh uspokojení. Nevadí mi, když si někdo sem tam odnese nějakou rybu na jídlo ale co mi vadí, když si plno lidí chodí v první řadě jen pro tu rybu a snaží se aby se jim povolenka atd. vrátila, když už teda na ty ryby jedou. A troufám, si tvrdit, že u vody nás je much a všichni co nám nejde jen o to jedno, bychom byli radši kdyby tito "rybáři" dostali místo povolenek poukazy na kapry do Tesca a v závěru budem spokojeni všichni. Bohužel jsou to jen mé sny a to co nám budoucnost nejspíš přinese nevypadá růžově. Takže zachovejte paniku bude hůř!

Npike perch - Profil | Čt 9.5.2013 17:50:59

to jsou všechno jen provokativní kecy...když si chce vzít někdo kapra,nebo jinou rybu,tak at si jí přeci vezme,na co si tu lidi hrajete?vy všichni co tu píšete negativa o zabíjení ryb,jste vegetariáni?já si myslím že vzít rybu neni nic špatnýho,mám jí koupit v krámu když mám povolenku?blbost ..a vy ortodoxní pouštěči..kdyby jste ty ryby milovali jak tady píšete,tak je přeci vubec nechytáte..nebo vy si myslíte že ryba je ráda,když jí zaháknete na háček a zápolíte s ní třeba deset minut?pak hezká fotečka a šup s ní do vody.....pak přijedete domu a dáte si vepříka kterej byl před pár dny čipera ,jak ten chycenej kapřík..akorát ho skolili na jatkách.nevidím v tom rozdíl---takový řeči co se tu vedou muže podle mě mít jen zapřísáhej vegetarián a milovník přírody...ja sám si vezmu kapra když mám na něj chut ,vegetarián nejsem,takže mi to přijde normální...a nejlepší foto muj lov...na grilu pul prasete a tři kuřata a napsáno u toho vše puštěno..a pak si myslíte jakej ste udělali dobrej skutek--vzpamatujte se...neříkam že je dobrý vzít vše co chytnu ,ale pár kapříku,nebo jiných ryb ,na tom nevidím nic špatnýho ..omlouvám se vegetariánum a veganum a vy ostatní až přestanete žrát sakum prdum maso tak pak teprve moralizujte...ahoj

NParanoidní Schizofre - Profil | Čt 9.5.2013 8:43:45

q: Kam kráčíš,česká kaprařino?
a: V rámci mezilidských vztahů bezohledně, rovnou mezi hýždě.....

NKocháč - Profil | Út 7.5.2013 14:29:17

blackfish >> Nesouhlasím, ten kaprař se rozhodl, že z porybného udělá troubu a rozhodli se ten rozhovor natočit. On věděl, že to natáčí, porybnej asi ne. No a celý to posadil do roviny, já jsem kaprař co pouští ryby a vy jste blbec co nic neví. Porybnej agrumentoval o prokázaných ne jen dobrých přínosech lovu strikní metodou chyť a pusť. V podstatě řekl, že není normální chytat ryby jen pro zábavu z lovu a měl pravdu. Kapraři si myslí, že jsou něco víc, když ryby pouští a že jsou kapři jejich kamarádi. Prdlajs, kdyby kapři mohli tak nás nakopou do zandelí. Kapři žijí dle přírodních zákonů a predátorů se bojí a udělají všechno pro to, aby uloveni nebyli a když už třeba na háček chyceni jsou tak dají všechnu sílu do toho, aby se háčku zbavili a zůstali ve vodě. Porybnej dobře argumentoval úsekem pstruhovky chyť a pusť kde zpětně puštěné ryby často uhynou. Ten kaprař ho ale neposlouchal a celé video se nese v duchu já jsem ten dobrej kaprař a vy jste blbec. :o)) tak to vidím já.

NtomisBMW - Profil | Út 7.5.2013 12:30:00

Kocháč - >> pokud jsem to pochopil dobře tak kaprařovi nejde o rybáře co si veme domu rybu na jídlo ale rozčiluje se nad masařkama který futrujou mrazáky hospody atd. nebo? pokud bych tam byl přiklonil bych se ke kaprařovi a zrovínka tet to máme u nás nasadilo se a sám porybný mi řekl že za 4 vycházky k tomu revíru má 96 kontrol jindy by jich na tom samém revíru měl sotva 10 tak o čem to je ?...

Nbooster - Profil | St 8.5.2013 16:24:09

Až na tu kanální mluvu má ten rybář v podstatě skoro ve všem pravdu: masaření a plnění mražáků, braní sotva měrových ryb, neetické způsoby lovu (srkačka, dva háky), co se nasadí je do pár dní venku a pro ty, co chtějí chytat tak nějak průběžně, zbývá jen prázdná voda. Prostě ulovit a zmasit za každou cenu. Na menších vodách cca do 3 ha nemá ryba (kapr) šanci dosáhnout nějaké slušné míry, vše se vylupe. Nejsem ortodoxní keč end rilís, ale velkou většinu vracím živlu, kterému ryba patří - vodě. Přivlastním si tak 5, max. 7 kousků , musí mít kolem padesáti cm. Vím o "rybářích", co berou 40,41cm, vždyť to budou dva řízky-to jsou pro mě větší h-v-da než ten, co mluví jak kanál, i když to se mi samosebou taky hnusí.

N: vydrák - Profil | St 8.5.2013 10:21:00

Kocháč >> Tou větou (ať jde uxa do prdele) mi trochu připomínáš toho kapraře z videa.

Ngregyn - Profil | Út 7.5.2013 20:29:22

Čau,tak tuto,nebo podobnou situaci už zažil asi každý s nás.Je to střet rozdílných názorú a hlavně generací.Bohužel jsme národ netolerantní a dle mého názoru nám absolutně chybí úcta ke stáří(a to se nám všem jednou vrátí).

NF16 - Profil | Út 7.5.2013 13:32:29

asi tak...

Nfotojakes - Profil | Út 7.5.2013 13:22:51 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Kocháč - >> tohle video někdo (myslím, že autor) vkládal i de sekce videií a po shlédnutí jsem ho smazal.

Ty názory velké části rybářů jsou značně pokroucené a především zahnané do extrému. Je to důsledek toho, že lidi jsou líní přemýšlet a přiklání se bez vlastního názoru k názorům jiných a bohužel právě ty extrémní názory nejvíce táhnou. A jak je známo, extrém plodí jen další extrém, svůj protipól a propast mezi názory se prohlubuje. Navíc mnoho jedinců přejatý názor opět o kousek posune, aby byl zajímavější a tak to jde v řadě dál a dál. Sice ne v rybařině, ale tohle jsem si v reálu na plno vyzkoušel v roce 2008-2009, kdy jsem demonstrace fotil v helmě a neprůstřelné vestě. Přitom na začátku bylo jedno jediné video a v něm pár vět, které to celé rozpoutalo.

To podání vlastních (přejatých) názorů v tomto případě je hovadismus jedince. Porybný ať už byl, nebo nebyl pod vlivem si zaslouží uznání, že se nenechal strhnout a jednal stále v klidu a bez výlevů jako jeho "protivník".

Lepší to bohužel nebude, je to odraz celospolečenského vývoje, který nesměřuje dobrým směrem a na nějakou dobu ho zase narovná až pořádná rána. I touto cestou do sra*ek se dá pozitivně ovlivnit pár rozumných jedinců, ale celkovou situaci to nezlepší, jen oddálí tu těžkou ránu, která přijít musí. Bylo tomu tak v historii vždy a dnešní technika tomu nezabrání.

Z mého pohledu je důležité zůstat sám sebou a nenechat se tolik ovlivňovat názory jiných, třeba si je vyslechnout, ale udělat si názor vlastní. A když už chci někoho pozitivně ovlivnit, tak mu musím jen napovědět, aby nad tím začal sám přemýšlet.

NKocháč - Profil | Čt 9.5.2013 10:28:00

snipe >> Jasný, je to o tom, že náš trh je malej a firem je hodně, jenže ten koláč už není skoro kam zvětšovat. Proto vzešel požadavek asi prioritně od firem, aby měly trh větší a hustí do lidí názory, které vedou ne jen k zlepšení stavu, často spíš ke zhoršení. Těch kaprařskejch rychlokvašek je hodně a chtějí chytat kapry co jejich ikony. Jenže ty ikony na to mají prostředky, čas a schopné rybáře. Nikdo nenapíše pod fotku, že seděl na fleku, kterej mu kamarád držel dva týdny dopředu a řádně připravoval, že potom tam sám seděl ještě tejden, než du dvacítku vydoloval. Článek je potom o montáži, o kuličce, která tu rybu chytla a nakonci se posteskne nad pravidlama a masařkama. Tohle si přečte začínající kaprař, vyrazí, vyhoří a ještě se musí dívat jak děda odnáší násaďáka. Jednoduše se potom stává zastáncem metody chyť a pusť a nepřítelem toho dědy :o)
Je to pořád dokola stejný a nebyl jsem jinej. Když si přečtu svoje názory pár let zpět, tak jsem nebyl jinej. Proto jsme zakládali spolek a prosazovali K-70 a lov nonstop a jezdili kvůli tomu po ministerstvech :o))) Dneska se tomu musím smát.

NKocháč - Profil | Čt 9.5.2013 9:12:27

Knedla12 >> Byť jsou kapraři vnímaní jako křiklouni co chtějí sobecky jen změny pro sebe a velkých kaprů všude spoustu, znám hodně normálních kaprařů co mají podobné názory, takových kluků je hodně. Jenže poslední léta se neděje nic jinýho než, že se líhnou noví a noví kapraři co přejímají extrémní pokroucené názory často produkované firmama. Ono je v celku logické, že firmy chtějí, aby byly i jelita co ani neumí nahodit úspěšné. On totiž takovej novej kaprař rychle vyhoří, když zjistí, že trofeje z obrázů časopisů jsou v podstatě nedostižné sny. A v této živné půdě se extrémní názory uchytnou celkem rychle. Potom se děje to co se děje. Kapraři nadávají každému co klepne kapra, chtějí nonstop a horní míry, ale vůbec jim nedochází, že tohle je cesta do prdele.

Pokud má kaprařina mít úroveň, je potřeba myšlení kaprařů narovnat. Obávám se, že to bude běh na hodně dlouhou trať.

NMiamiB - Profil | St 8.5.2013 20:59:26

Přirovnávat kapra k psovi, to už je hardcore, taky vyznávám chyť a pusť a taky u nás na chalupě to dědci kosej a pořádají soutěže v tom, kdo bude mít v lístku víc kaprů a potom brečej, že to nebere a že tam nejsou žádný větší ryby a je jich míň a míň. Ale na videu se sešly 2 extrémy, pro jednoho je kapr posvátnej a druhýmu je u prd.... Něco mezitím si myslím, že je normální.

NCarpmasters138 - Profil | St 8.5.2013 19:20:58

Zdarec. Po shlédnuti videa musím souhlasit s mládencem, který je zastáncem lovu chyť a pusť. Samozřejmě nikomu nevnucuji pouštět všechny ryby, které kdo chytí a jít si koupit rybu do Tesca. Myslím, že mládenec mluví o úplně jiných rybářech. No, ty spíše ani rybáři nazývat nebudu! Jsou rybáři, kteří své veškeré úlovky pouští.. Pak jsou tu ti, kteří si vezmou sem tam rybu pro svou spotřebu. V závěru tu jsou masařky, které drancují vodu dokud tam něco je a o těch mluvil i mládenec. Tak se nad tím nepozastavujte když si sem tam vezmete nějakou rybu od vody. Já ho neznám a nečetl jsem ani diskuze k tomu videu, ale musím se ho zastat. Jsou opravdy čety, které drancují vodu a ne pro svou spotřebu, ale pro kšeft, protože cena povolenky se jim musí vrátit několikanásobně. My tady s tím nic neuděláme. Můžeme klábosit donekonečna a bude to stejně pořád nezměněno. Tady přichází nařadu profesionální RS, ale ta je většinou úplně někde jinde než má být. Podobně je to i s nepořádkem kolem vody. Je to prostě v člověku a pokud je člověk hyena, tak ho nezmění ani kulka v hlavě a že si ji někteří zaslouží už raději ani psát nebudu. Takových diskuzí je tady plná prdel, ale změna žádná.Takže úplně zbytečně plkáme a stěžujeme si.

NKocháč - Profil | St 8.5.2013 16:50:12

Kubac >> Máš právo si to myslet :o) Já si naopak o tobě myslím, že jsi hlupák co si myslel, že natočí tajně RS, aby z něj mohl udělat na internetu pitomce, no a ono to dopadlo naopak, za pitomce jsi ty a tvůj kamarád, jste ostuda kaprařiny, ale je vás podobných hodně, buď v klidu naverbuj kamarády ať vaše "kaprařské názory" podpoří.

Nvikikaca - Profil | St 8.5.2013 16:26:22

Kubac >> nechápu proč jste vůbec zveřejnily vlastní hulvátství a hloupost :-) při poslechu vaších argumentů a slovníku se nedivím že jsme ostraváci všem pro smích.

NKocháč - Profil | St 8.5.2013 16:21:55

Kubac >> gratuluju, natočil jsi Vaši hloupost.

NPoušťák - Profil | Út 7.5.2013 22:01:43

Fishky >> já si spíše myslím že jsi to trochu špatně vysvětlil.Ti rádoby rybáři spíš odtahaj od vody větší množství ryb než smí,ale akorát těch nasazených jatečních a nemyslím si že jsou to jen staré ročníky.Velké kapry většinou chytají a prodávají do soukr.revírů opravdu mladší ročníkyV lesích také pytlačí bandy starých důchodců pytláků v džípech zvěř a na pastvinách kradou hosp.zvířata ve velkém staří lidé za účelem prodeje?Je to akorát v lidech a potom v malých postizích za tyto a jiná zvěrstva.

Nnofish - Profil | Út 7.5.2013 21:28:32

Fishky >> Jsem taky mladý a řeknu ti jedno. Tohle není o Mladý/Starý. Ani náhodou. Tohle je o člověku. A viděl jsem teda víc mladších lidí co záměrně chytají spíš větší ryby na žrádlo, či někam jinam...
Já se taky v létě griluju a v zimě mrznu, o nic nevypovídá. Proč ubylo těch velkých ryb? Protože se asi teda vychytaly. A kdo je vychytal? Důchodci? Myslíš ti, co jim je teď 65 a víc let? Jako že se v 55-ti letech vrhli na vychytávání velkých ryb a teď se zase vrátili k medovkám a krmítkům?
Podle mě to máš v hlavě trošku pomotané, pokud jde o stav vod, vělké ryby a o tu "nenažranost důhodců".

Nracek macek 1 - Profil | Út 7.5.2013 17:42:09

Duch kaprařiny se uplně podle mě vytratil.. Podle mě kaprařina je skoro každému jen pro smích.Když vidím co nekteří jakoby kapraři u vody předvádějí tak to je prostě k pláči ( ožralí hovada, hulváctví , když nechtáš na danou firmu tak si debil,a jiné postřehy) Toto jsou pouze příklady které jsem zažil nebo byl svědkem u vody . Nejsem zastáncem chyt a pust ,ale jsem pro čas od času si rybu vzít jen pro svoji potřebu v rozumném množství. Když je na některých revýrech K70 tak by se to mělo dodržovat ,nebo něco jiného co je na dané vodě za zákazy, Taky chytám rád v noci,ale snažím se, abych někoho nerušil nebo neupozornoval na sebe ( ožralové jsou slyšet na dálku ) - Určitě by každy rybář měl mít minimálně slušné chování a vystupování když se baví s RS . Nechci házet všechny do jednoho pytle ,ale připadámi,že těch slušných je čím dál mín .

NCarcas - Profil | Út 7.5.2013 16:07:50

Ian >> Tak to je zápis opravdu parádní.
1/ nevím proč 1 dva kapry do měsíce ryby jsou zdravé a kaprů jako sraček,nemám problém s rodinou snízt jednoho kapra týdně.
2/ Pokud často vidíš jak někdo tahá domů podmíráky není problém zavolat ryb.stráž ale to je zase takový to JPP.
3/ Za pár kaprů 9 mm do čela tak to je názor normálního vola a nemá smysl to komentovat.

NDarcy - Profil | Út 7.5.2013 15:22:58 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Kocháč - >> Díky za kouzelné video, které ukázalo problémy současné rybařiny a nejen kaprařiny.Nebudu odsuzovat ani jednoho účastníka debaty. Vulgarity, používá více nebo méně každý z nás, jejich používání v rozhovoru se starším člověkem je ale poněkud mimo. Jeden příklad: proti mně jde mladá dvojice, velmi solidně oblečená. Samozřejmě že se dívám především na pohlednou mladou ženu. Solidní dojem končí, když mladík osloví dívku: "P.čo, vole,... Musím připustit, že když jsem byl v letech kapraře z videa, tak jsem také občas tíhnul k extremním názorům a řešením. Ale. To ale, spočívá v tom, že neumíme diskutovat. Neumíme přijmout část názorů druhého, omezeně a tvrdě si stojíme za svým subjektivním názorem. Bohužel ani na MRKu, to není mnohdy jiné. Měli bychom si uvědomit že pravda je většinou vždy někde uprostřed. Platí jedna výjimka. Když už tady byl citován Werich: "Pokud chcete diskutovat s pitomcem, vězte že on si totéž myslí o vás."

NWoohooo - Profil | Út 7.5.2013 14:33:30 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Kocháč - >> Rybarskemu odvetvi se proste povedl skvely marketingovy tah :))) za pomoci par "opravdoivych kapraskych znacek", prehrsle predpazenych videii a fotek :))) dostat k vode lidi kery by jinac ani nenapadlo něco takového provozovat :))) temhle lidem je uplne u zadnice priroda, ryby a dokonce i jini rybari ... prirpaveni namasírovat sve ego se pokazde vydavaji k vode jen zavodit se sobe rovnymi coz sou pro ne akorát oni sami a pani z tech fotek a videi z obalu koulis atd :))) kerym to pokazde bez ohledu na rybarsky rad, slusne chovani a uctu k zivomu dou nandat ... proto sem si poslední roky oblibil mensi revíry kde vim ze tech velkych kapru moc není a vim ze tihle pomatenci to tam nevyhledavaji ... znam spoustu rybar uco radi chytaji kapry vcetne me :))) ale kaprari jake mam ja i ty na mysli pro me nejsou rybari :)))

NKocháč - Profil | Út 7.5.2013 12:38:57

tomisBMW >> Je to jen o jediném, agresivní, teatrální a neslušné chování. Podle ani ta RS nevěděla, že si ji ti kluci natáčí. Každopádně si kluci myslí, že tohle je ta správná kaprařina a přístup ke svému okolí. Ten porybnej slušně argumentoval a ten kaprař jen sprostě urážel.
1.Proč by si měl chodit kupovat kapra do Tesca, rybář si pořídil povolenku a má právo si rybu odnést.
2. Nemá pravdu v tom, že opakované chytání kaprů na háček a pouštění jim nevadí. Můžeme debatovat slušně o tom jak moc jim to škodí nebo neškodí.
3. A ty agresivní urážky a zhazování jiného názoru je to nejhorší. Choval se jako dobytek.

Jasně, že nikdo z nás není bez viny, ale tady jde o cílené natočení debaty aniž by o tom RS věděla a pokus o jeho ztrapnění. Podle mě ze sebe udělali blbce autoři videa.

NPYTLAKS - Profil | Ne 12.5.2013 20:18:51

ty voe,to je jak na dětském pískovišti:-))

NKocháč - Profil | Čt 9.5.2013 11:24:49

sirHerry >> V MRS máme jednoho kapra na den. To nic neřeší. A pokud se nepletu, tak jsme v minulosti měli i limit na počet odnesených kaprů za rok. Jediným důsledkem bylo braní kaprů a nezapisování. Takové omezení musí jít ruku v ruce s kontrolou, ale to RS nejsou schopny ohlídat. Ony možná celkové evidence ukáží, že těch opravdu masařek zase není tolik. V každé MO jen jednotlivci. Většina rybářů si odnese od vody ročně jen pár ryb, max desítek kusů. Těch co mají nad 100ks za rok moc nebude, ale ti ty vody plení nejvíc. Na druhou stranu jsou rybáři co ryby neberou nebo dokonce ani nechodí. Z tohoto důvodu to asi MRS ani moc neřeší a drří stávající trend. Na svazových vodách se hospodaří systémem zarybňovacích plánů a každý rok se násada doplňuje. Nějaký systém chyť a pusť je úplně mimo vnímání svazu. Každý má prostě právo si rybu ponechat nebo pustit. Možná by stačilo se zaměřit na osoby co řád nedodržují a ty co masí a nezapisují postupně odchytat. Mnohde se to děje a mnohde taky děje a neřeší, protože je to soused. Máme tel čísla na profi RS a ta by mohla zakročit. V případě, že známe týpky co jezdí pravidelně děně pro více ryb než je povoleno není nic jednoduššího než zavolat profi RS a tyhle individua nechat chytit při činu.

NRadek Fox - Profil | Čt 9.5.2013 10:46:06

terminator >> Jirko, přesně tak, je to vše jenom v lidech a jejich chování, pokud je někdo debil, tak jím bohužel většinou zůstane !!!

Nterminator - Profil | Čt 9.5.2013 10:39:49

Tady na sebe pořád kydaj špínu zastánci té či oné rybolovné techniky. Přitom by bylo se dalo všechno shrnout do diskuse Kam kráčíš národe Český.

NKocháč - Profil | Čt 9.5.2013 10:12:23

Fishky >> Jen taková malá hypotéza, kdybych narazil na toho porybného já.
Vysvětlil bych mu, že mě baví chytat ryby a stejně jako rybář co má rád maso a má právo si rybu dle rř ponechat mám i já právo rybu pustit. Že se nepovažuju za něco víc, když ryby pouštím a že jsem přesvědčenej, že nejde srovnávat úhyn choulostivých pstruhů na úseku chyť a pusť s úhynem kapra, který vydrží podstatně nešetrnější zacházení. Nabídl bych mu kafe a židličku a pokusil se mu vysvětlit, že kaprařina není jen ten extrémní přístup. Co se týče feedraře co popíchá 30 kaprů a vše pustí a jde domu, snažil bych se mu říct, že na to má právo stejně jako ta masařka co vody v rámci rř rabuje a zeptal se ho, kdo ve finále našemu koníčku víc uškodí, jestli ten co ryby pro svoji radost chytá a pouští nebo ten co je chytá a komleptně odnáší. Oni jsou totiž ve většině rybáři pro vodu neškodní, většina si odnese pár ryb a hotovo, ale skupinka pár masařek je schopná vodu v průběhu několika dní či měsíců úplně vychytat. Znám lidi co mají ročně přes sto kaprů zapsaných a jednoduše se dá zjistit kolik metráků do vody MO dá. Potom člověk jednoduše přijde k tomu, že vodu vychytalo max 5 rybářů a ty stovky dalších tam potom sedí jak pecky než se zase nasype

NMrknato - Profil | Čt 9.5.2013 7:13:36

Šámik >> V kalný vodě zakrmuji rousnicemi, které potírám žloudkem s partiklem blech, které vysypu k rousnicím a do vyšlehaného bílku s kypřícím práškem, vanilkou a šafránem. Bolelíz také nenechávám oschnout, váleček jen nařežu, pozor, ale nedoříznu a peletové polobolelís, si pak odlamuji přímo až u vody, podle potřeby. Dědky, co masaří kapří miminka 45cm zvu na své besedy, kde jim dám svůj Mrknatův kbelík na střeva a odpad z kapř, aby se neválel u vody a promítám jim film jak zacházet s kapřem, jak ho položit na předložku či pekáč a jak dochutit kliikem. Pozor v době tření kapř, pak kapř vůbec nechytám, čímž jsem stanovil nový rozměr WaM kaprařiny.....

Nšpaky - Profil | St 8.5.2013 15:34:53

Chlapi to video,je autentické a věřte mi nebo ne.Vím to, protože znám tu vodu a všechny aktéry.Celé to vzniklo,protože kluci tam jeli na pár dní si zachytat a odpočinout si.Jeden den tam dorazil člen RS,který je všem dobře známá figurka a začal jim tam vykládat svůj pohled na rybařinu,který je úplně jiný než jejich pohled.Já na jejich místě,bych taky nechtěl poslouchat názory tohoto pána,protože jsou v rozporu smým pohledem na kaprařinu.Škoda,že tam taky nezazněla věta z loňského roku,kdy jednomu kolegovi pan porybný do očí řekl,že kdyby tam chytil kapra nad 70 tak by skončil v uďáku.Nebudu uvádět revír,ale je tam K70.Pokud mi člen RS řekne toto do očí,tak u mě skončil,protože to je jak kdyby policajt šel a ukradl v obchodě nějaké zboží apod.Určitě stojím na straně kluků,protože vím,že milují kaprařinu jako nádherného koníčka,který jim neslouží jako možnost si naplnit mražák.Podotýkám,že nemám problém,když si vezme rybář od vody rybu na kterou má nárok,ale nemělo by se to přehánět.Já sám si odnesu max.tak do pěti kaprů za rok.A to ještě tak padesátky.Nechápu,jak někdo může vzít kapra přes osmdesát,protože mi by to srdce asi nedovolilo.Né asi,ale určitě.Ale každý je jiný a taky má jiný názor.Je to škoda,že většina to ,ale pořád bere jako masařinu,viz každý rok na podzim při odhájení...To člověk nestíhá chápat některé borce co u té vody předvádějí!!!Každý ať se s tím popasuje v hlavě sám.Všem přeji krásnou sezónu a ať vám to jezdí:-)

NChlumik99 - Profil | St 8.5.2013 12:24:15

Video je teda dost bídný :-) Chování k RS je hodně špatné já kontrole nabídnu aspoň kafe a jsem rád, že tam vubec nějaká je. Kolikrát se mi stalo, že po týdnu na jednom místě, které není nikterak špatně přístupné jsem neměl ani jednu kotrolu to mi příjde dost špatné. Proto by jsme se měli k podobným týpkum chovat slušně a být rádi, že tam někdo aspoň je a trošku ty vody pohlídá.

Njaryn82 - Profil | St 8.5.2013 12:13:11

Kocháč - >> Ahoj tak jsem na to mrknul a přikláním se na stranu toho dědy.Je pravda že mu řekl že se sním nechce bavit a děda mlel furt dál ale arogance toho rybáře je špatná.Já myslím že říct že si má koupit kapra v Tesku je hovadina.Děda má pravdu vzít za rok 30 kaprů není nic špatnýho.Myslím že ryb si každý může podle řádu brát podle libosti jen je potřeba chránit trofejní ryby a né jen kapry ale všechny.Mluvil jsem u vody minulí týden s jedním porybným na stejné téma a schodli jsme se na K70tce i on souhlasil. Pak říkal že i když neberu žádné ryby že si je mám psát klidně každý den 2 kapry že jim jinak nedávaj prachy na nové ryby a nemaj čím prokázat výtěžnost vody, no a na tom asi něco bude.

Nkakr - Profil | Út 7.5.2013 21:19:07

Fishky >>
Je to jasný, velké kapry vychytali důchodci ,něco sežrali, zbytek odvezli na soukromáky, by si kapánek přilepšili k bídné penzi.
Chytali je na kolínka obalená ve strouhance a brambory, na koulís jim nezbývají love.....

NFishky - Profil | Út 7.5.2013 21:02:57

gregyn >> možná jen chybí hlubší zamyšlení - kam obojí vede. Mladí ať jsou jakýkoliv, neškodí ani mě, ani Tobě, ani jiným. Ano, když vidím ten čurbes na břehu, tak se za obdobné partičky stydím, že chytáme "oba" kapry a patříme tak do stejného "pytle" kaprařů. Na druhou stranu - co ta starší generace? Ta, která nám předala revíry ve zbídačeném stavu a přitom sama když je od svých předků dostala, tak byly revíry plné ryb - otázka zní proč? Proč se najednou vysazuje jen kapr, proč najednou chytit karasa je pomalu zázrak, proč dravci mizí, proč úlovek obyčejného pruhovatého okouna, kterého bývalo všude jak máku je najednou jako šafránu a chytají se vesměs jen ty malé mladé ročníky? Mladí na schůze nechodí a staří si odhlasují kapř kapř kapř. A tři krát kapř a potočák = cesta do pekel. Je to jak v kruhu, já nic, já muzikant. At ten rozhovor měl směřovat či vypovídat o čemkoliv, tak jsou mi sympatičtější ti mladí, i když maj na břehu mrdník. Chtě nechtě rád bych si ještě jednou chytil velkého okouna, candáta či štiku a spřístupem alá "nafukovací mražák" to bohužel nepůjde - a tohle není o "kaprařině", tohle je o "masařině" :-(

Nmarmyš - Profil | Út 7.5.2013 19:05:07

Domino222 >> Taky pouštím,zrovna včera měl 64 cm,ale dovedu to zdůvodnit-byl to šupináč a já chci do udírny lysce.Pokud by mi ale někdo tvrdil,že mám pouštět vše a ryby si koupit,tak by narazil.

NNeBeroun alias Qwert - Profil | Út 7.5.2013 16:59:48

Klasický "ostravský spasitel" .. vsadím se, že neumí navázat háček s lopatkou :-)

NNetipa - poslední hrdina MRKu - Profil | Út 7.5.2013 14:46:11 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Kocháč - >> Kam kráčí česká kaprařina, to vím už dávno. Výhledově je kaprařina odsouzena k sebezničení a klasicky, jako u všeho, za to můžou peníze, hloupost a ignoranství lidí. Poslední dva atributy potvrdil autor tohoto videa, přičemž bych se nebál napsat, že ze sebe udělal akorát tak kreténa

NPetr Havlíček - Profil | Út 7.5.2013 14:07:54

Ten rádoby kaprař je především člověk, který tak, jak se vyjadřuje v tomto snímku se patrně vyjadřuje i v normálním životě.

Prostě člověk se kterým, když někdo nesouhlasí, tak je u něj d.ebil a zasloužil by "pře.sdržku". On neumí vyjádřit svůj názor slušným způsobem.

NMrKos - Profil | Út 7.5.2013 13:21:56

jinak k otázce: celé roky tvrdím, že kaprařina je technika sdružující zaostalé a primitivní jedince už i proto, že jim stačí koupit jeden průměrný časák, pytlík hotových koulí, podle obrázku v časáku navázat samosek, nasadit rovnátko s červíkem, zapnout příposlech a kapry to přes noc chytá samo v podstatě kdekoliv... video je jen špičkou ledovce a docela pěkně se v něm odráží stav naší kaprařské společnosti

prostě a´t chceme nebo nechceme, tak mezi kapraři je největší % (nezaměňovat s počtem) jedinců, co se takto chovají a co v duchu okřídleného "když pouštím, tak můžu" předvádějí podobná představení

Nkritik - Profil | Út 7.5.2013 12:24:42

Typický obrázek mladého českého kapraře, krutě WaM, jak by napsal doživotně zde vyloučený kolega Malamut. Borci na videjku by si měli uvědomit, že to není jenom o focení, pusinkování a patlání kapřích tlam klinikem. Hulvátství, agresivita, bezohlednost a neúcta, to je dnešní trend. A nejenom v kaprařině.

NFil@s - Profil | Ne 21.7.2013 13:01:55

Šupina >> Nemyslím si, že by měl zrovna protihrot velký podíl na poškození ryby. Podle mě za to daleko více může způsob zdolávání a taky následné zacházení s rybou.

NRadek Fox - Profil | So 20.7.2013 14:43:38

Bude klid, už ho mají :-)) MUDr. Chocholouškovi se totiž podařil úlovek roku :-))

NRST - Profil | Ne 12.5.2013 20:14:54

Kubac >> Vůbec první ubohej příspěvek v této diskusi bylo tvoje video a výkon tvého kolegy, seš tipický pitomec kterýsi myslí že ví všechno nejlíp a že je jeho názor nejlepší. Co jsi udělal proto aby se nemasařilo (to že si někdo veme rybu není opakuji není masařina) já vím natočil si viiideo ve kterém si chtěl ukázat jací ste borci a jak s dědkem zametete. Bohužel nikdo kdo má kouska rozumu nemůže s Vaším přístupem souhlasit.

P.S. Mimochodem víš jak, kdy a proč se u nás objevil kapr??

Npiskothonza - Profil | Pá 10.5.2013 20:58:53

Velmi smutný na tom je,že takový,,typy"chytaj ryby a ještě horší je,že ten druhej,,typ totálního burana"vůbec vykonává funkci RS....pak to nemá u našich vod vypadat,tak,jak to vypadá...

Nmarmyš - Profil | Pá 10.5.2013 20:18:02

: vydrák - 10.5.2013 19:57:28 A nemůže to být tím,že nepoužívá selektivní nástrahy,lapne kus,nebo dva a jede domů?

NEl Duffus - Profil | Pá 10.5.2013 13:37:49

Původně jsem chtěl napsat, že z videa o třech aktérech z nichž jeden mlčí, druhej argumentuje popíchanejma pstruhama a třetí se neumí vůbec chovat a nemá ani kapku úcty ke stáří, se nedají dělat přehnané závěry.
Nicméně si myslím, že to video je opravdu docela vypovídající a nabývám z něj dojmu, že hlavně v mladé rybářské populaci nám poněkud chybí určitej střední proud. Tedy rybáři, kteří se chovají slušně u vody, vezmou si ryb tolik, kolik sami snědí a jsou tak nějak normální, zblblí reklamou jenom trochu a nejsou prostě extrémní ani v jednom směru...

NDarcy - Profil | Čt 9.5.2013 14:57:11

Kocháč >> Znám ostrahu revíru, která chodí na kontrolu s pitbulem a pistolí. U nás chodí v noci RS s policií. Zřizovatel by měl RS vytvářet lepší podmínky i když to není v zákoně, tam by měly tlačit svazy. Škoda, že neprošel v parlamentu zákon na zřízení státní ozbrojené stráže která by chránila lesy a vody. Pravice řvala, že to jsou nové Lidové milice. To, co se děje u vody, je nic, proti tomu co se děje v lesích.

Nkicison - Profil | Čt 9.5.2013 10:58:21

Nevim proč to každej řeší jestly si vezmeš od vody tolik nebo tolik ryb kdyby se každej starat o sebe možná by udělal líp.Jinak potkat toho ukecanýho rybáře co si hraje na Vágnera bych nechtěl potkat někde u vody protože by moc suchej nezůstal.Ale jak je vidět když nemáme úctu k starším lidem nikdy ji asi nebudeme mít k rybám.Já osobně i kdybych byl moc naštvanej na člena RS a byl starší a zkušenější sedl bych si na p*del a vyslechl ho.

NKocháč - Profil | Čt 9.5.2013 10:02:43

AntonM >> Internet neposkytuje dostatek informací o protistraně a mnohdy narazím na blbce, což evidentně není tvůj případ. Máš pravdu, že mnohdy reaguji jak reaguji a dost lidí mě má za namyšleného chyrtolína, možná oprávněně. Naštval jsem už tolik lidí právě kvůli tomu, že napíši bez obalu co si myslím. Uznávám, že nemusím mít vždycky pravdu :o)
Kdyby se do mě někdo pustil tak jak mnohdy já, tak bych asi skákal dva metry do vzduchu :o)
Ale snažím se polepšit a už spoustu příspěvků co jsem v minulosti odentroval mažu :o)

NMrknato - Profil | Čt 9.5.2013 7:54:59

kakr >> Karle, když kapře pouští? Tak mu to dovolíme ne? No a já bych si zase tady prosadil, že když jdu k vodě jen 2x za rok, že bych si moch vzít místo 2 kapř šest kousků, víc bych stejně neunes, co vy na to? Šak se nějak domluvíme, my starší jsme byli v odborech a taky na vojně, jsme vlastně veteráni, tak alespoň nějaká výhoda...... V sovětském svazu třeba veteráni VVV nemusí čekat ve frontách.....

NShu-lin - Profil | St 8.5.2013 23:10:21

Chtěl bych do ruky dostat vostrýho a moderního kapraře.At mi naváže balaton,převáženej splávek,propad,chytání z hladiny a jiný.Podle mě do toho ty kluci spadnou hlava nehlava ,sotva se rozkoukali a vzali si za vzor toho ze stránky časopisu.Kažnej z nás starších si prošel tim krmítkem s houskou nebo kolínkem,ale poznali jsme kde se ta ryba zdržuje na jaře,kde vlétě. A nepotřebovali jsme na to knížky,časposisy,jenom jsme chodili k vodě a koukali kde se co děje.



N: vydrák - Profil | St 8.5.2013 19:19:43

Kam také kráčí česká kaprařina - viz.můj lov.

Nkubacarp - Profil | St 8.5.2013 17:41:44

A teď se zeptej "Kam kráčí"!!!!
(sory za autorský práva :D)

NKubac - Profil | St 8.5.2013 17:33:37

vikikaca >> nic proti tobě nemám jen říkám, že když neznáte podrobnosti videa, tak tady nepište nesmysly....tobě taky petrův zdar

Nkritik - Profil | St 8.5.2013 17:29:43

Kubac >> Ty, nic, ty muzikant...... vlastně režisér :-)
Važ slova o chudáčcích a radši hoď do placu nějaký hodnotný argument, zatím tvrdě dostáváte :-))

NKubac - Profil | St 8.5.2013 17:26:07

vikikaca >> ty si běz prosazovat své názory na Antky a na Vrbici, můžete si tam teď klidně otevřít bazar bivaků. Nasadili vám tam 70tky a můžete se z toho všichni zbláznit....... Taky se nemusíš montovat do všech diskusí, na které tu narazíš, jak to máš ve zvyku ;-)

NKubac - Profil | St 8.5.2013 17:17:17

Kocháč >> nikoho verbovat nepotřebuju :) ani to nemá cenu proti takovým, jako jste vy.....chudáčci.....pište si tu co chcete, ale já jsem nic špatného neudělal. Nebudu tady nikoho srovnávat, ale zamyslete se nad sebou, než budete kritizovat druhé

NLosPafkos - Profil | St 8.5.2013 16:39:58

Darcy >> odměny udavačům a vyhrazené parkování pro bivaky-to je na odměnu a sochu od samotného Stalina.

Ntuzemak - Profil | St 8.5.2013 16:26:42

Darcy >> pokud bys chtěl odměňovat udavačství,tak výbor MO by nedělal nic jinýho,než řešil jeden bonz za druhým,udávání už tu bylo,a jak to dopadlo?otřesný názor máš!!

NČekura - Profil | St 8.5.2013 15:39:51

Dendy036 >> No četl jsem diskusi, kde ti dva rybáři video komentují, podle toho co píšou tak "dědu" znají, vědí co má za názory, a utvrzuje mě to v názoru že rybář debatu vyprovokoval úmyslně, jenže ji potom psychicky nezvládl a naštval akorát sám sebe. Nehledě k tomu že vyhraněností své "jediné správné" pravdy a neochotou uznat že druhý může mít jiný názor (jakkoli dobrý či špatný) se vlastně sám postavil na úroveň toho "dědka", který si slepě prosazuje svůj názor. Osobně když budu vědět co je dotyčný zač, tak pozdravím a víc na něho nebudu reagovat. On si chvíli bude povídat sám se sebou a když se nedočká reakce tak ho to přestane bavit a zmizí. Ale to je zase jen můj názor, netvrdím že s ním musí někdo souhlasit! :-)

Nmaryo - Profil | St 8.5.2013 14:08:24

Dost dobře nechápu smysl otázky... Moje rybařina je o klidu u vody a o přírodě (alespoň co z ní ještě zbylo) a když při tom prostě nechci zabíjet ryby, je to moje věc. Do mě kdyby strejda vandroval, proč pouštím ryby, poslal bych ho do prdele... Jako kdyby jste rejpaly do lidí kteří chodí na procházky do lesa, proč při tom nesbírají houby...

NČekura - Profil | St 8.5.2013 11:33:51

Zdar kucí! Tady jsem si přečet názory obou kaprařů co na videu vystupujou, http://www.mrk.cz/diskuse.php?id=641112&page=98 zdá se že RS je místní "figurka" známá svými názory, čímž je jasný že hádka byla vyvolaná úmyslně, přesto že tam tvrděj, že kaprař co se hádá o natáčení nevěděl. Pouze mě to utvrzuje v názoru že jde jenom o cholerickej výlev jednoho burana, prosazujícího svůj vyhraněnej (spíš už extremistickej) názor! Tím se nechci zastávat RS, to je zase extrém z druhýho pólu.

Nu.x.a. - Profil | St 8.5.2013 9:51:35

k lešenářům(cop.Baron 007) se nikdy nepřidám,dělají u vody bordel,mají blbé nemístní řeči,kadí za roh v lesíku,jsou od bahna,nejsou vegetariání a melou kraviny,video jasně ukázalo co je českej kaprař zač.. z prvu jsem myslel že se jedná o kontrolu ukrajinců popřípadě jiná národnost...

N: vydrák - Profil | St 8.5.2013 8:59:14

Tak jsem si dal taky tu práci a přelouskal všech 280 reakcí.
Naprosto souhlasím s tím,co napsal Kocháč asi na 11 stránce - cituji: ..ten kaprař se rozhodl, že z porybného udělá troubu a rozhodli se ten rozhovor natočit. On věděl, že to natáčí, porybnej asi ne. No a celý to posadil do roviny, já jsem kaprař co pouští ryby a vy jste blbec co nic neví.

Jinak,kapraře s bivakama nevyhledávám a snažím se jim vyhýbat.Nechodím na soukromý revíry a na Orlíku jsem si našel takový úsek přehrady(cca 8km),kam nevedou žádný silnice a kam se kaprař s bivakem nedostane.
(pozn.na soukromáku jsem byl asi 3x na setkání s přáteli.Nehážu všechny kapraře do jednoho pytle)

NMrknato - Profil | St 8.5.2013 8:34:29

Příroda přece funguje.... kapraře se utlučou mezi sebou, blbý je, že to bude dlouho trvat.

NIvoD. - Profil | St 8.5.2013 7:13:58

Kocháč: Kdyby jsi místo to ho šel na ryby......K videu se vyjadřovat nehodlám.Je doplňim vyznám slova cyp.

Karlson: Když jsem faral na Paskově, robil sem se starym haviřem ktery sem přišel z Hlubiny. I ten pravil, že na dul přijela delegace z Prahy a ti se ptali lidi z předku co je to cyp. No i jeden posměvaček vykladal těm pražakum, že je to nemotorny haviř vy cypi pražšti. cela šachta se smiala jaci su ti pražaci cypi! No ja už něfaram ale vas maju za cypy furt bo věřitě takim cypovinam.

Cyp - Hornicky učeň.

NRadek Fox - Profil | Út 7.5.2013 22:39:21

Kocháč - >> Petře, otázka měla znít: Kam kráčíš národe český?

To video je názorná ukázka současné kultury i chování většiny našeho bolševikem poštiženého národa, a pokud někdy dojde ke zlepšení, tak se toho my ani naše děti určitě nedočkáme :-((

Nnofish - Profil | Út 7.5.2013 21:49:55

rover >> nevím, neumím, nechápu, neznám... a je mi to jedno, protože tohle je zas diskuze jak... Stačilo si počkat a už je to tu, důchodci, masaři, komunisti u svazu...
Největší prča pak je, když se začne brečet nad tím, jak nejsou v revírech ryby a jak bylo kdysi lépe. MI to přitom nepřipadá, že by to bylo až tak hrozné. Až na systém "kapra do každé louže" Pokud je člověk zblblý různými články, videi, možná má na te rybolov jiné nároky, asi...

NFishky - Profil | Út 7.5.2013 21:15:09

nofish >> Mám kopec známých - "kaprařů", co jsou v dobrém slova smyslu blázny do svého koníčku a jsou schopní jít i v prosinci k vodě a pořádně vymrznout. Nechytají dravce až na fakt výjimky a věnují se jen kaprům - přesto těch velkých ryb ubylo - proč? Protože k nám dorazil pokrok, vybavení je mnohem lepší, nástrahy jsou mnohem lepší a ve spojení s českou nenažraností to je mela pro naše revíry? A kdo je víc "nenažraný", ta mladá či starší generace? Promiň, ale fakt se mi moc ten křivý pohled na mladé nezamlouvá.

NUmpaLumpa - Profil | Út 7.5.2013 21:11:51

Mě osobně se líbí názory kapraře, podstatě to co vadí jemu vadí i mě. Ale mohl to vysvětlit bez těch zvířat, pánských přirození a jiných neslušných slov.
Můj názor =D

Nnofish - Profil | Út 7.5.2013 21:07:01

Fishky >> "Na druhou stranu - co ta starší generace? Ta, která nám předala revíry ve zbýdačeném stavu a přitom sama když je od svých předků dostala, tak byly revíry plné ryb - otázka zní proč?" --- to myslíš vážně? Tohle cos napsal?
Nějak to nesedí dohromady s tím, že se na boilies vytahali velcí kapři na svazových vodách. Protože ti starší generace záměrně nechytá prasokapry. Alespoň o takových nevím... Takže by to stálo za vysvětlení. Takže dnešní důchodci naše revíry vychytali?

NBarbusek - Profil | Út 7.5.2013 21:00:41

ten v tom modrým byl Kocháč?

Nkarloson® - Profil | Út 7.5.2013 19:50:55

Kocháč - >> Já spíše taky tíhnu ke kaprařině, když mám chuť dát si kapra k obědu, tak to neřeším a kapra vezmu, ale musí to být takovej akorátní kolem 50cm. Kecy o masařích nemusím a povznášení CHaP mě jde taky proti srsti, na videu je vidět jenom hovado pan kaprař, kterej účelově a zbaběle vytáčí dědouška, kterej byl chlap a udržel se a neujel bez diskuze, páč až mě bude 60+ tak abych měl strach se hádat s rozdivočeným protivníkem a navíc tam byli dva, ale myslím že to všechno hrál protože si předtím pustil kameru a teď nad svým dílem onanuje a dokazuje si jakej je borec. Ale na druhou stranu RS mě dostal názorem popíchat kapry, že je to špatně, to bych se přikláněl k tomu kaprařovi a zase s kaprařem souhlasím že jsou někteří jedinci hovada a sežerou kdejakou šupinu a tak jak řekl že se jim to kuwa musí přece vyplatit.. Svou pravdu mají oba dva, bohužel dost kaprařů si honí svoje ega tím jací jsou borci a jak pouští ryby. Další si na ně jen hrají a když je nikdo nevidí tak kapra seberou taky. A ještě mimo téma, vůbec se mě nelíbí škatulkování na kapraře a třeba muškaře. Každej chytá jak umí jak ho to baví a taky na co má finance.

Nnofish - Profil | Út 7.5.2013 19:32:41

zelí >> 20-30 candošů jen tak někdo nenachytá, to se neboj....
Ale o to mi nejde. Z prvé ani tady v těch končinách se sprostá slova při debatě s cizím člověkem nepoužívají, není to slušné. Takže to ve slabikáři fakt není :-) A ten pán mluvil normálně.... denně jednám s lidmi a tak 50% z nich jsou důchodci. Půlka z nich mluví takhle "divně" když jsou rozrušení, vždyť na to mají i věk :-)

NBaťour - Profil | Út 7.5.2013 19:24:57

To není kaprař ale sprostý hovado a to se nezmění i když bude celej život pouštět !!!!!!

Nzelí - Profil | Út 7.5.2013 19:20:51

Nechci nic ani nikoho pranyrovat,ale pustil jsem si to 2 x abych vsemu porozumel.Mno nemuzu rici ze by rybař byl nejak extra hulvat.Po celou dobu mluvil klidne,nerval,panovi i dokonce po celou dobu vykal. To ze za kazdym slovem rika ty pičo,tak to u chacharu je naprosto normalni slovo a dokonce bych rekl ze ho maji na Ostravsku i ve slabikaři:-)))
Co se tyká udajne RS,tak tam bych si asi taky nedovolil tvrdit ze byl nadranej. Uz jenom to ze asi prijel na motorce ( helma ) :-))))
Ta cela debata byla vyprovokovana ASI za ucelem nejakeho vtipneho videa,ale dopadlo to jak to dopadlo.
Ano 20 ci 30 kapru za rok ( sežranejch ) je opravdu nic,ale zase na druhou stranu pokud je ma nekdo v mrazaku,tak tomu potom nerozumim.
Ale z pohledu dravacu tak 20 ci 30 candatu za rok,tak to uz je citelna ztrata. O tom by mel nekdo natocit video:-)))

NKocháč - Profil | Út 7.5.2013 18:51:45

Dulf >> a přesně o to jde, jak se kaprařina nechala zmasírovat. Je to jak kult kapra. Za těch x let se stala lež pravdou

NDulf - Profil | Út 7.5.2013 18:49:25

zdar.Osobně to vidím tak,že strycu narazil na slaboduchého jedince.Ale ani to mu nedává právo nutit někoho do diskuze,když o ní nestojí.Měl se sebrat a jít do řiti.To kdo jak chytá je každýho věc,pokud je to v mezích pravidel.Vždy tvrdím,že každej extrém stojí za prd.Osobně bych to řešil s jistou grácií s ohledem na věk toho strejdy.Myslím,že toto vystoupení nemá žádnou vypovídající hodnotu o tom,kam se lov kaprů ubírá.Vypovídá pouze o tom jaký vliv má jistá masáž na určité jedince.Toť můj názor.

NTurňa - Profil | Út 7.5.2013 18:06:58

Kocháč - >> Je to ostuda.... z obou stran.

NRadek Fox - Profil | Po 22.7.2013 17:00:39

vikikaca >> Nezlob se, ale připadá mi, že jsi trochu zabedněný. Musíš si uvědomit, že na světě existuje spousta lidí a ne všichni se chovají stejně jako Ty.

Nmarmyš - Profil | Po 22.7.2013 16:42:50

vikikaca >> Nejsi sám,kdo chytá kapry.Projdi se kolem Mušova a koukni,na co se loví.Už jen ta váha zátěže a kapří třepání hlavou té tlamě nepřidají.

Nmarmyš - Profil | Po 22.7.2013 14:48:06

vikikaca >> Co to máte za výraz--šetrné zdolávání. Podle mě pěkná blbost. Kaprák prut,pletenka,kapr několik metrů od břehu...Bych chtěl vidět,jak šetrně zdolávat. Blbé kecy akorát.Doufám že tu udělá někdo přednášku o vypružování.

NTulo - Profil | Ne 21.7.2013 21:43:24

Šupina >> pozére haček bez protihrotu dokaže udělat větší zlo než s protihrotem.Vše je na rybaří.

NŠámik - Profil | Ne 12.5.2013 21:35:55

rover >> Jsou takový rybáři,co uměj přečíst situaci.Já to neumím.Určitě je to o zkušenostech a zaměřit se na to.

Npiskothonza - Profil | Ne 12.5.2013 21:04:32

ahoj,kluci kaprařský by se měli vybodnout na rybařinu a pan RS zahodit placku,chytit se za ruce a začít obcházet revír,mám info,že se kolem potuluje rozum,když budete mít to štěstí,třeba se Vám podaří, ho potkat,držím palce....

NČekura - Profil | Ne 12.5.2013 20:37:55

kritik >> Tak v tom mu nepomůžu, v navigaci se nevyznám. :-))) Ale lítat umím, hlavně na hubu! :-)))

NRST - Profil | Ne 12.5.2013 20:34:47

likin >> Správně dal bych všem pro výstrahu červenou, a Kubacovy dvě:-))

Nlikin - Profil | Ne 12.5.2013 20:33:50

"Upozorňuji, že nechci v otázce žádnej masakr a průběh si ukočíruji. "

Myslím, že se to zvrtlo a asi by bylo potřeba to uzavřít.......

NFRANK71 - Profil | Ne 12.5.2013 20:22:41

A já myslel, že jediný jelito byl Dejv.

NKocháč - Profil | Ne 12.5.2013 20:17:10

Kubac >> Tak mi nic nepiš. A žij si ve svém omylu ty jediná pravdo. Rádoby kapraři jsou zlo české kaprařiny. Tupej převzatej názor nabulíkovaného stáda. O tom, co se děje ve vodě, jak fungují svazy a co obnáší naše zákony víš absolutní hovno. Jen meleš pořád dokola kraviny. Natočil jsi na tajno postaršího porybného a myslel si jaká budeš hvězda a ono prd, jsi za debila a patří ti to. A ani ti nedochází, že máme z 90ti procent stejné názory :-) stejně ti to nedojde a budeš zbytečně nasranej.

NKubac - Profil | Ne 12.5.2013 20:14:07

kritik >> pokud možno, mluv za sebe ;-)

Červené karty: u.x.a., king76