Kam kráčíš,česká kaprařino?

Nedá mi to a musím vložit otázku, ke které mě vyprovokovalo shlédnutí jednoho videa. V prvním momentě jsem se musel smát, ale postupem času jsem si uvědomil, že to až taková sranda není a spíš mi z toho bylo smutno.
Jde o debatu člena jednoho z českých kaprařů s členem RS. Ač se mi to nepíše lehce, tak ten kaprař byl zralej na minimálně zápis za neslušné a hulvátské chování. Podstatou debaty je konflikt kapraře co hrdině všechny kapry pouští, olizuje a zakapává klinikem a na druhé straně je postarší člen RS co se snaží vysvětlit, že to tak úplně normální není. Mimochodem ten porybnej celou dobu argumentuje a mluví slušně.
Upozorňuji, že nechci v otázce žádnej masakr a průběh si ukočíruji.
http://www.youtube.com/watch?v=93RSRnlb9uQ

Nzvědavec - Profil | Út 7.5.2013 21:33:05 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Klasická ukázka intolerance a neporozumnění. Přesně takhle vypadá diskuze když jsou zúčastnění přesvědčení o té své pravdě a neposlouchají argumenty druhé strany. Sám za sebe mohu říci, že si nedovoluju odsuzovat rybáře za to, že chytí kapra a vezme si ho domů. Pokud je vše v souladu s RŘ není co řešit. Stejně tak nikomu neupírám jeho názor když praktikuje "chyť a pusť". Je to každého osobní rozhodnutí a nic ho neopravňuje napadat zastánce jiné myšlenky.
Dovolím si však připsat vlastní zážitek. Na Nechranicích proběhlo zarybnění a jako obvykle nasadili kapříky kolem 35 cm. Samozřejmě byli žraví, takže nějakou dobu se nic jiného nechytilo. Seděl jsem tam, dílem jsem se bavil a dílem jsem na nich zkoušel různé nástrahy. Přišel tam jeden týpek, rozbalil vercajk a samozřejmě začal tahat jednoho za druhým. Po pár kapřících se začal vztekat a vrchol byl když vytáhl kapříka, smýkal s ním po břehu, aby se mu vyhákl a pak ho nakopal do vody!!! To jsem nevydržel a dost nevybíravě jsem na něj zařval. Poté mne málem ranila mrtvice když na mě vytáhl placku!! Zkrátím to, jen jsem předeslal, že jakmile se zvednu a dojdu k němu tak bude mít velkou smůlu. Byl dost rychlý. V žádném případě nejsem zastáncem podobných řešení, ale tady to jinak nešlo.A co jsem tím chtěl říci? Nechť si každý zvolí svou cestu v rámci platných řádů a soustřeďme se na tu skutečnou škodnou nejen nazývající se pytláci, ale i tu v našich řadách.

NDarcy - Profil | Út 7.5.2013 15:22:58 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Kocháč - >> Díky za kouzelné video, které ukázalo problémy současné rybařiny a nejen kaprařiny.Nebudu odsuzovat ani jednoho účastníka debaty. Vulgarity, používá více nebo méně každý z nás, jejich používání v rozhovoru se starším člověkem je ale poněkud mimo. Jeden příklad: proti mně jde mladá dvojice, velmi solidně oblečená. Samozřejmě že se dívám především na pohlednou mladou ženu. Solidní dojem končí, když mladík osloví dívku: "P.čo, vole,... Musím připustit, že když jsem byl v letech kapraře z videa, tak jsem také občas tíhnul k extremním názorům a řešením. Ale. To ale, spočívá v tom, že neumíme diskutovat. Neumíme přijmout část názorů druhého, omezeně a tvrdě si stojíme za svým subjektivním názorem. Bohužel ani na MRKu, to není mnohdy jiné. Měli bychom si uvědomit že pravda je většinou vždy někde uprostřed. Platí jedna výjimka. Když už tady byl citován Werich: "Pokud chcete diskutovat s pitomcem, vězte že on si totéž myslí o vás."

NButchi - Profil | Út 7.5.2013 14:48:58 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Klasický případ totální gumy, která akorát přejala něčí názory a není stavu to jakkoliv obhájit, teda kromě opakování slova kurva, nesmysly, mražák..
O rybách toho evidentně taky moc neví.

Pokud jde tomu umělci o sport, tak ať se dá na atletiku.

A v těchto lidech je budoucnost české kaprařiny, gratuluju všem, kteří ji tam v touze prodávat víc a víc přivedli.

NNetipa - poslední hrdina MRKu - Profil | Út 7.5.2013 14:46:11 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Kocháč - >> Kam kráčí česká kaprařina, to vím už dávno. Výhledově je kaprařina odsouzena k sebezničení a klasicky, jako u všeho, za to můžou peníze, hloupost a ignoranství lidí. Poslední dva atributy potvrdil autor tohoto videa, přičemž bych se nebál napsat, že ze sebe udělal akorát tak kreténa

NWoohooo - Profil | Út 7.5.2013 14:33:30 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Kocháč - >> Rybarskemu odvetvi se proste povedl skvely marketingovy tah :))) za pomoci par "opravdoivych kapraskych znacek", prehrsle predpazenych videii a fotek :))) dostat k vode lidi kery by jinac ani nenapadlo něco takového provozovat :))) temhle lidem je uplne u zadnice priroda, ryby a dokonce i jini rybari ... prirpaveni namasírovat sve ego se pokazde vydavaji k vode jen zavodit se sobe rovnymi coz sou pro ne akorát oni sami a pani z tech fotek a videi z obalu koulis atd :))) kerym to pokazde bez ohledu na rybarsky rad, slusne chovani a uctu k zivomu dou nandat ... proto sem si poslední roky oblibil mensi revíry kde vim ze tech velkych kapru moc není a vim ze tihle pomatenci to tam nevyhledavaji ... znam spoustu rybar uco radi chytaji kapry vcetne me :))) ale kaprari jake mam ja i ty na mysli pro me nejsou rybari :)))

Nfotojakes - Profil | Út 7.5.2013 13:22:51 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Kocháč - >> tohle video někdo (myslím, že autor) vkládal i de sekce videií a po shlédnutí jsem ho smazal.

Ty názory velké části rybářů jsou značně pokroucené a především zahnané do extrému. Je to důsledek toho, že lidi jsou líní přemýšlet a přiklání se bez vlastního názoru k názorům jiných a bohužel právě ty extrémní názory nejvíce táhnou. A jak je známo, extrém plodí jen další extrém, svůj protipól a propast mezi názory se prohlubuje. Navíc mnoho jedinců přejatý názor opět o kousek posune, aby byl zajímavější a tak to jde v řadě dál a dál. Sice ne v rybařině, ale tohle jsem si v reálu na plno vyzkoušel v roce 2008-2009, kdy jsem demonstrace fotil v helmě a neprůstřelné vestě. Přitom na začátku bylo jedno jediné video a v něm pár vět, které to celé rozpoutalo.

To podání vlastních (přejatých) názorů v tomto případě je hovadismus jedince. Porybný ať už byl, nebo nebyl pod vlivem si zaslouží uznání, že se nenechal strhnout a jednal stále v klidu a bez výlevů jako jeho "protivník".

Lepší to bohužel nebude, je to odraz celospolečenského vývoje, který nesměřuje dobrým směrem a na nějakou dobu ho zase narovná až pořádná rána. I touto cestou do sra*ek se dá pozitivně ovlivnit pár rozumných jedinců, ale celkovou situaci to nezlepší, jen oddálí tu těžkou ránu, která přijít musí. Bylo tomu tak v historii vždy a dnešní technika tomu nezabrání.

Z mého pohledu je důležité zůstat sám sebou a nenechat se tolik ovlivňovat názory jiných, třeba si je vyslechnout, ale udělat si názor vlastní. A když už chci někoho pozitivně ovlivnit, tak mu musím jen napovědět, aby nad tím začal sám přemýšlet.

NJM - Profil | Út 7.5.2013 13:08:20 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Hlavně je to celé ujeté. Z nějakého zvráceného důvodu Ti dva spolu chtěli diskutovat a vzhledem k tomu kdo z nich si to potají natáčel,mě přijde jako záměr toho porybného vytočit, znemožnit nebo případně to pak použít proti němu. Takže klasicky prasárna a porušování pravidel slušného chování. Co se týče toho kdo má nebo nemá pravdu z pohledu rybařiny, tak podle mě je pravda úplně někde jinde, ale už tu byla milionkrát napsána. Prostě všeho s mírou a s citem k rybám a přírodě. Jednoduše řečeno, každý extrémismus (ať Chyť a pusť nebo Všechno sežer) je špatný a přírodě škodlivý.

Červené karty: u.x.a., king76