Jste pro hájení pstruha potočního a případně i lipana ?

Poslední roky některé rybí druhy rychle mizí a za pár let už možná budeme potrávat tyto krasavce jen v knížkách. Myslím si, že jednou z cest jak je zachovat je úplné hájení pstruha potočního a lipana. Na P vodách bych také dal lov pouze na háčky bezprotihrotu a nebo se zamáčlými protihroty.
Autor diskuse: Udo - Profil , 30.4.2013 dravci - RŘ, MO, svazy

Nairfish - Profil | Čt 2.5.2013 14:28:47 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Lauri >> K čemu by potom byly pstruhovky? No koupíš si dobrý foťák a můžeš "lovit" co hrdlo ráčí.:))

NDrozďák - Profil | Čt 2.5.2013 12:40:16 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Udo - >> nejsem pro toto řešení, respektive ne v okamžiku, kdy nebude následováno souborem skutečně komplexních opatření.
Vše podstatné shrnuli kolegové níže, nejblíž je mi svými komenty asi názor Butchiho, ale i jiných.

Za sebe doplním jen přesvědčení, že dílčí opatření nemá smysl. Zároveň jsem přesvědčen, že za současné konstelace (míním tím zejména kvalitu hospodaření ČRS, způsob nastavení kontrolních mechanismů, schopnost účinné lobby ČRS ve vztahu k subjektům mimo rámec sportovního rybolovu) bude pouze drastickým omezením možnosti rybářů lovit tyto druhy ryb s velmi diskutabilním pozitivním vlivem na obsádku revíru.
Byť si nedělám žádné iluze o "kvalitě" členské základny, jsou rybáři dle mého přesvědčení na chvostu ve výčtu všech aspektů, které mají negativní dopad na obsádku původních lososovitých ryb.
Ti rozumnější z nás mají dostatek prostředků jak omezit svůj negativní vliv u vody i bez řádu a papírů.
Dobytkové, vandráci a pseudorybáři naopak x možností, jak bez valného postihu na drtivé většině lokalit kašlat na současné, už tak benevolentní předpisy.

NMAXXSKATER - Profil | Út 30.4.2013 14:29:26 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Udo >> Většina lidí taky zmasí radši kapra než lína kvůli ochraně populace lína, ale stejně to moc nepomáhá, takže když si lidi vezmou radši duháka nebo sivena na pánvičku (což asi stejně většina dělá už teď), tak to nemusí ve finále až tak moc pomoct.