Poraďte s výběrem prutu :Shimano nebo Greys?

Může mi někdo poradit, jestli Shimáno Tribal XTR-A 12ft 3lb nebo Greys Platinum 50carp rod 12,6ft 3lb.S přihlédnutím na materiál ze kterých jsou vyrobeny. Budou používány převážně na odhoz kolem 120m.Děkuji za odpovědi. Scorpi
Autor diskuse: scorpi - Profil , 19.12.2008 kaprařina - náčiní, doplňky

rocce - Profil | Út 23.12.2008 21:50:59 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

scorpi >> tribal je tribal,jsou v pohodě tam jsem naprosto spokojený,ale co se týká Greys Platinum,tak s těmi jsem bohužel nechytal. Ale kdybych měl znova vybírat,tak bych asi znova volil Tribal. Je pravda,že Greys má doživotní záruku,ale nevím zdali se to týká i u nás,prorože kdyby se s ním do budoucna něco přihodilo tak nevím jestli prodejce ti vymění kus za kus ještě v záruční době. Shimano si to dovolit může,když ho zakoupíš Gammarusu,tak ti ho bez problému vymění celý kus za kus jestliže bude na krámu. Měl sem kdysi problém s levnějším prutem od Shimana a reklamace tak proběhla ( netýkalo se to zlomené špičky). Loni touto dobou sem kupoval Tribal a ptal jsem se zda-li reklamace by byla taky tak vyřízena,a odpověd byla,že ano.Samozřejmě,že Greys Platinum je taky dobrá volba,ale co se týká reklamací tak nevím,jak se to řeší.Je jisté,že někdo s pruty od Greys už určitě problém měl,rozhodně v nižších cenových relacích,ten by mohl vysvětlit jak to probíhá. Já sem se tenkrát rozhodl pro Tribal,ale mám ho v zápřahu rok,taksi myslím,že na recenzi je ještě brzo.Jinak zatím o.k.

lefevr - Profil | Pá 19.12.2008 16:58:59 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Pokud bych osobně takto uvažoval o výběru vhodné značky a nebyl bych si jistý, snažil bych se navštívit nějakou akci spojenou předvedením prutu, nebo zajet někam na kaprařský maraton a zde bych zkonzultoval svůj názor, popřípadě ho poopravil, protože v případě zavádění modelů prutů na trh, jsou zpravidla testovány, což zase může udělat testér firmy nebo někdo kdo pruty dostane na odzkoušení.