Vánoční kapříková polévka

Rybí polévky

Vezmi čistý hrnec (mám pokračovat?)…, vlož do něj očištěnou kapří hlavu (bez žaber a očí), případně ploutve a výřez, vnitřnosti zbavené střev a žlučníku, mrkev, petržel, celer – přiměřeně, 6 kuliček nového koření, 6 kuliček pepře, 2 bobkové listy, jednu celou cibuli, zalij vodou a přiměřeně osol.

Postav na sporák, přiveď do varu a na mírném ohni vař do měkka.

Vyjmi uvařenou zeleninu, hlavu, vnitřnosti atd. Poté polévku přeceď do jiného čistého hrnce.

Ober maso a vlož do čisté polévky. Vnitřnosti, mrkev, celer a petržel rozmačkej vidličkou na jemno (nebo propasíruj přes jemné sítko) a vlož do polévky. Dále do polévky přidej sterilovaný hrášek (bez nálevu a propláchnutý ve vodě).

Polévku přiveď do varu. Pokud je málo hustá, upraž na másle lžíci krupice (do růžova), nechej vychladnout a vychladlou přidej do vroucí polévky. Polévku za častého míchání vař ještě 10 minut. V této době ji dochuť, pokud je to nutné, solí a pepřem.

Na talíře připrav na másle osmaženou na kostičky nakrájenou housku (nebo rohlíky), přelij horkou polévkou, ozdob nakrájenou zelenou petrželkou a podávej na stůl.

Přeji DOBROU CHUŤ!

Pokud Ti polévka nebude chutnat, není to moje vina, ale URČITĚ JSI NĚCO ZMRŠIL!!!

 

pajasoptik - Profil, 22.12.2007
Průměrná známka: 5,00

Diskuse k receptu

Žádné zápisy.