Tuniak na masle s jemnou bylinnou solou

Pečení ryb

K priprave potrebujeme: jedneho asi 0.75kg tuniaka, hladku muku, jemnu bylinnu sol/smes na ryby (v tomto pripade od Botanicus), 1 citron, maslo

Dobre umyteho tuniaka obalime v zmesi z hladnej muky a jemnej bylinnej soli. Solou nemusime setrit. Zprudka opecieme na panvici na rozpalenom masle asi 7-10 min po oboch stranach. Potom tuniaka prelozime na plech este zlahka posypeme zmesou z hl. muky a jemnej bylinnej soli, zalejeme rozpalenym maslom a nechame pri 180°C piect v rure asi 30min.
Pokrajaneho tuniaka zlahka pokropime citronom a podavame s poharom chladneho bieleho vina.
Je to fantasticke! Kedze som ho pred chvilou dojedol s mojou drahou.

 

oliv, 2.7.2006
Průměrná známka: žádná

Diskuse k receptu

Žádné zápisy.