Štika na sardeli

Vaření ryb

1,5lg štiky
sůl
60g másla
1 citron
1 cibule
2-3 sardelky
zelená petržel
30g hladké mouky
0.25l zakysané smetany
0,25l rybí polévky
olej

Vykuchanou štiku rozdělíme na díly. každý osolíme a podusíme na másle. Sardelky vykostíme a posekáme, jemně pokrájíme zelenou petržel a cibulku. Vše dáme na rozpuštěné máslo a necháme zpěnit. Přidáme mouku, mírně ji opražíme, zalijeme vodou a rozkvedlanou hustou smetanou, necháme povařit a procedíme na štiku. Tento postup se rovněž hodí na úpravu rybího filé, tresky, makrely, halibuta. Ze sladkovodních ryb upravujeme tímto způsobem kapra, štiku a candáta. Příloha: brambory, těstoviny

 

Josef Vychytil - Profil, 1.7.2006
Průměrná známka: žádná

Diskuse k receptu

Žádné zápisy.