Štika na nivě

Pečení ryb

Porce štiky zbavené páteře cca 1 kg, sůl, máslo,koření podle vlastních zkušeností a chuti,min.1/4 litru smetany ke šlehání, nejlépe 33%ní,cca 150g sýra Niva,víc není na škodu.
Porce štiky nasolíme, okořeníme podle chuti. Používám Kotányi + přídavek sladké papriky, naopak Nadir a Avokádo mi nechutná.Vložíme do zapékací Simax mísy na rozpuštěné máslo, kůží nahoru. Másla moc ne,jen aby se nepřipeklo, protože už smetana je dost mastná.Při 180°C pečeme asi 25-30min. podle velikosti porcí.V hrnečku rozdrobíme nivu a vidličkou rozděláme se smetanou kaši, kterou rybu polejeme a necháme ještě asi 10 minut dopéci.Příloha opečené brambůrky, můžeme dát i k rybě, ale pak více smetany a Nivy.

 

rybomil, 30.11.-000
Průměrná známka: žádná

Diskuse k receptu

peeta - Profil | Út 28.10.2008 18:38:21

Prave jsem dovaril, dojedli jsme, mne i manzelce moc chutnalo a navic jsem ziskal plusove body za uvareni... Maly postreh - rybu moc nesolte, niva je hodne slana sama o sobe. Diky za recept.