Pstruh /losos/ se sýrovo-smetanovo-koprovou omáčko

Pečení ryb

ryba, citron.šťáva, smetana, cca 15 Dkg Nivy a 15 Dkg ementálu, koření na ryby, koprová nať přiměřeně, ale určitě nešetřit!

Rybu /umytou, očištěnou, vykuchanou a osušenou/ pokapeme citronem a posypeme kořenící směsí na ryby a na másle s olivovým olejem opečeme do zlatova /ne příliš prudce /. Ryby vyjmeme a pokud není tuk přepálený dáme zesklovatět cibulku na jemno pokrájenou. Pokud si tukem nejste jisti, začněte na nové pánvi s čerstvým, aby to nebylo hořké. Na změklou cibulku nalejte cca 1/2 litru smetany a rozdrobte Nivu. Za NEUSTÁLÉHO míchání lehce povařte, dokud se sýr nerozpustí. Potom přidejte nastrouhaný ementál a v míchání a rozpouštění pokračujte. Když je vše v krémovité podobě, přidejte rozsekaný kopr a už nevařte. Dosolte, popř. přidejte trochu citronu a bílého pepře a přelijte na rybu. Budete-li zapíjet dobrým bílým vínem tak to nemá chybu! Dobrou chuť

 

Adam - Profil, 30.11.-000
Průměrná známka: žádná

Diskuse k receptu

Žádné zápisy.