MRK.cz - stále na rybách - ryby a rybaření

MRK.cz - Stále na rybách

Uzený kapr

Uzení ryb

Kapra nakrájim na potkovy tak 3 cm široký pak ho naložím do hrnce se slanou vodou. Do vody dám na 1,5-2 litru asi 150 gramů soli a aspon 4 stroužky česeneku bud ho nakrájím nebo rozmačkám . Nechám ho přes noc v chladu. Udim kapra tak že potkovy podvážu prováskem a pomalu udim ze začátku jenom teplým kouřem po 4 hodinách přiložim aby se kapr dodál když se hodně fajruje hned vod začátku tak popraská a neni tak doprej. udim asi 4 -5 hodin.Udim bukem,ne dubem ten je kyselej.

 

Tomáš556 - ®, 11.11.2011
Průměrná známka: 1,40

Diskuse k receptu

N ploutev4 - ® Ne 23.11.2014 18:53:57
uzený kapr je výborný. já dávám 6 deka soli na 1 litr vody a svářené kření na ryby.
N tuzemak - ® Ne 14.7.2013 12:37:49
já udím následovně,rybu nakrájím na podkovy,utřu česnek ze solí,rybu tím potřu a nechám v ledničce přes noc uležet,druhý den to fláknu do vyhřátý udírny,ke konci uzení to občas postříkám smíchaným olejem a pivem,získá to parádní barvu a chuť..
N Krtek11111 - ® Ne 14.7.2013 12:30:32
já jsem zkoušel, dva stroužky česneku rozmačkat a dvě polívkoví žlíce soli udělat s toho pastu a nandat na 3 kapry nechat týden v lednici a nechal jsem to vyudit v plynové udírně a říkám vám že to nemá chybu a můžu říct že je to lepší než v domácí udírně:) a pěkně štavnatý:) a to ryby normálně nejím
N biliboj - ® Ne 14.7.2013 12:12:38
tý soli je skoro moc dáváme 60 g na litr a je to akorát a to jím slaný dost potom už je z toho slaneček a strácí se chuť kapra
N retrívr - ® Čt 22.12.2011 18:24:48
TIRO >> Teď jsi mne nahlodal. Ta čtvrtka tam , jen si neumím vybavit, zda si nepletu dobu s naložením.Možná máš pravdu, že je 2 a čtvrt a 3 a čtvrt naložený v soli, tedy slaný vodě. TE´D omluva jsem zmatenej.Mluvím ale o kaprovi a těch 80 plaí. Výsledek chutnán několikrát.
N TIRO - ® Čt 22.12.2011 18:15:16
retrívr >> To je moc, když udíte cejny, tak je maso na žebrech spečené a kosti se nedají vytáhnout.
N TIRO - ® Čt 22.12.2011 18:12:38
S lákem souhlasím, jen doporučuji česnek rozmačkat. Uzení začít s otevřenou udírnou aby ryby oschly. K uzení si přidávám ještě sýr eidam v utěrce a kus klobásy. Po změknutí se ze sýru udělá krásná kapka a po vyuzení připomíná slovenský oštěpek. Pozor, udit jen do 60 stupňů. Nejlepší je mít v udírně píschnutý kotelní teploměr. Pak je to hračka.
N retrívr - ® Čt 22.12.2011 18:06:20
Tomáš556 >> Dík. Já jen proo, že kamarád udí na 80 přesně 3 a čtrvrt hod., spíš míň a je to zlatové a super.Tak mne to zajímá. OK.
N Tomáš556 - ® Čt 22.12.2011 17:58:57
retrívr >> na kolik stupnu nevim ja v udirně nemam teploměr možná kolem 50-70 ke koncí víc
N retrívr - ® Čt 22.12.2011 17:51:15
Tomáš556 - >> Mě to příjde hrozně dlouho.Na kolik to udíš ?
N Tomáš556 - ® Čt 22.12.2011 17:40:38
trool >> třeba jo ale maso bude asi hodně mastný.
N Dida - ® St 21.12.2011 12:54:45
nedavno jsem dělal téměř stejným recptem, můžu jen doporučit, ten česnek v tom nemá chybu, ještě přidávám do nálevu nakrájené kousky citronu.
N trool - ® St 21.12.2011 12:44:51
Muže to byt dobre i naložene voleji.

[ Vstoupit do diskuse - 13 reakcí ]

Co je nového - všechna témata
Akční nabídky
Všechny slevy a akce
akce, rybareniPrologic set hrazd a vidliček (SLEVA 53%)

Za 999
Skvělý set od firmy Prologic ve kterém získáte čtyři vidličky a dvě hrazdy na tři pruty! Dali jsme dohromady naše vidličky a hrazdy a vytvořili tak perfektní lehký a kompaktní set, který je dodáván v elegantním pevném přepravním obalu. Tato verze pojme tři pruty.

akce, rybareniFOR JOB Komplet Walis Camou

Za 295
Nepromokavý komplet uložený ve skladné tašce, určený pro splynutí s okolím za deštivého počasí, v límci je integrovaná nepromokavá kapuce, ve velikosti XL, XXL


Na toto místo můžete sami vložit své oznámení ostatním čtenářům MRKu.

Kalendář akcí
Seznam závodů
Výsledky závodů
Všechny výsledky
Doporučujeme prodejnu
Adresář prodejen
Rybářské potřeby  NA SOUTOKU - Kralupy n.V. Rybářské potřeby NA SOUTOKU - Kralupy n.V.

Kralupy nad Vltavou, Žižkova 913