Rybí sekaná.

Rybí karbenátky, salámy

Rybí sekaná.
1 kg čisté bílé ryby( plotice, cejn, tloušť), 60 dkg slaniny, 5 větších brambor sk. C, 1 cibule, 2 vejce, strouhanka ze 2 housek, 3 stroužky česneku, ½ citronu, 2 lžíce oleje, špetka drceného kmínu, pepř, majoránka a sůl.
Očištěné ryby povaříme 5 minut ve slané vodě (vývar lze použít pro rybí polévku). Vychladlé ryby obereme z kostí a maso i kůže umeleme na masovém mlýnku, přidáváme do mlýnku na kostičky nakrájenou a napůl rozpuštěnou slaninu a dozlatova usmaženou cibuli. Uvařené a oloupané brambory najemno postrouháme, přidáme a promícháme se žloutky, dále přidáme tuhý sníh ze dvou bílků (malou část uchováme pro další použití) , okořeníme, přidáme rozetřený česnek se solí, promícháme a podle potřeby zahustíme strouhankou. Z hmoty vypracujeme 2 stejné šišky. Vložíme na vymaštěný pekáč, namašlujeme uchovanou části bílků s vodou, podlijeme trochou vody a ve vyhřáté troubě upečeme dozlatova. Podáváme s na másle podušenou zeleninou, bramborovou kaší a salátem z polníčků.
Dobrou chuť.
Vojta

 

vokl - Profil, 4.4.2010
Průměrná známka: žádná

Diskuse k receptu

Žádné zápisy.