Pstruzi z direk v aspiku

Rybí saláty a zavináče

Pstruzi z direk v aspiku

Suroviny :
2 ks pstruhů z direk
1 x Moravanka (Kunovjanka)
menší mrkev
menší petržel
2 x bobkový list
nové koření
celý pepř
cukr
vegeta
1 x želatina v prášku

Postup :
Ryby s kořenovou zeleninou a divokým kořením vaříme tak dlouho, aby šlo maso od kosti.
Scedíme Moravanku, ale nálev nevyléváme !!!
Obojí zeleninu (Moravanka+vařená) rozsekáme pomocí robotu na kostičky velkosti jakou máme rádi.
Obereme maso z ryb. Smícháme zeleninu a rybí maso, které potrháme na menší kousky.
Dochutíme vegetou a mletým pepřem. Vše zalijeme nálevem.
Směs nalijeme do formy (srnčí hřbet) nebo do misek. Lehce upěchujeme, tak aby směs byla pod nálevem.
Dáme vychladit.

Nálev :
Lák z Moravanky doředíme vodou na 0,5 l a dochutíme cukrem a pepřem.
Nasypeme želatinu a vše přivedeme k varu dle návodu.
Jeden pytlík je 0,5 l nálevu a to nám postačí.

Dobrou chuť.

 

mirinos - Profil, 19.1.2009
Průměrná známka: 2,00

Diskuse k receptu

Žádné zápisy.