"Štocký MARATON" 50hodin NONSTOP - závod dvojic

Datum akce: 5.7.2007 - Přidat do kalendáře v mobilu

Zaměření: Všeobecné

Časový harmonogram:

  5.7.2007  – 1.den
6.00 –  7.30 Prezentace, losování
  7.30  –  9.00 Přesun na závodní místa
9.00  –  9.30 Příprava na závod a krmení
9.30  -------- Začátek závodu
  6.7.2007 – 2.den
--------------- Průběh závodu
  7.7.2007 – 3.den
11.30 -------- Konec závodu
13.30 -------- Vyhlášení výsledků a slavnostní předání cen

Cena:   2000, - Kč ( dvojice - team ) ( V ceně závodu je 6 a 7.7.- ráno polévka + 2 x jídlo )

Maximální počet dvojic: 50

Boduje se jen UŠLECHTILÁ RYBA viz níže

Místo konání závodů:  Štoky, Kraj - Vysočina,
Mezi Jihlavou a Havlíčkovým Brodem v obci Štoky odbočit na Dobronín, Polná.
Asi po 1.5 km je vidět na pravé straně od silnice rybník " ŠTOCKÝ ".

Rybník má 7 hektarů vodní plochy, stojatá voda, rovný břeh, louka, les, z lesa mírně svažitý. 6 metry mezi dvojicemi, prostor pro nahazování bezproblémový. Přítomnost ryb na co si vzpomenete mimo cejna a bolena, hlavně trofejní kapr, takže foťáky a kamery sebou !!!

Způsob přihlášení do závodu :  Každá dvojice loví sama za sebe, jako team. Forma přihlášení je přesně popsána na http://www.webby.cz/sportovni-rybolov .


!!! Pozor !!! – Sledujte prosím u každého závodu i položku „Doplněk“, kde bude  zveřejněn obsah, který bude mít informativní charakter a nebude v žádném případě souviset se změnou pravidel těchto propozic.

Závodit může každý bez rozdílu věku a závodníci v teamu nemusí být držiteli Rybářského lístku.
Startovné se vrací jen ze zvlášť závažných důvodů !!!

Povolené způsoby rybolovu:  POLOŽENÁ, FEEDER, PLAVANÁ

Každý jednotlivec v teamu loví na JEDEN prut s JEDNÍM návazcem a JEDNOHÁČKEM bez PROTIHROTU ( lze zamáčknout přímo u vody neplatí pro PLAVANÁ ).
Součástí udice může být i krmítko !!!
Ostatní pruty mohou být připraveny k lovu, ale nesmí být nahozeny ani s prázdnými háčky !!!

Měření hloubky a vyvažování splávků je povoleno provádět 5 min. před odstartováním závodů !!!

Vnadění – Krmení – Nástrahy: Krmení je povoleno 5 minut před zahájením závodu.  Není povoleno zavážení ani brodění za účelem krmení. Lze krmit jen ze břehu za pomocí ruky, praku, kobry nebo krmné lopatky. Lze krmit i krmítkem, které je součástí udice. Množství krmení – neomezeno.

!!! Zakázané způsoby krmení !!!: Team nesmí po startu závodu používat ke krmení větších koulí než je velikost mandarinky. Zákaz krmení hrachem a nevařenou kukuřicí !!!

Nástrahy: Team může použít pouze nástrahy povolené rybářským řádem !!!

!!! Zakázané nástrahy !!!:  Živá rybka a zákonem chránění živočichové.

Hodnoceni - Losování – Bodování – Ceny: Hodnotí se: Ušlechtilá ryba ( kapr, amur, tolstolobik, štika, candát, sumec, jeseter, lín ) 1cm = 1 bod

Měření ryb provádí členové teamu nebo rozhodčí, který dohlíží na správnost a zapisuje do sumáře teamu. Hodnoty zapsané v sumáři  stvrdí svým podpisem jeden člen teamu na konci každého poločasu a odevzdá rozhodčímu.

Losování: Dle zkušeností z minulých závodů, jsme se rozhodli od r. 2007 přistoupit ke zcela novému způsobu losování tak, abychom zajistili objektivnost, průhlednost a spravedlivost  pro všechny závodníky !!!

Ceny:  1. - 3. místo Finanční hotovost + Poháry (viz. „Doplněk“ u každého závodu na webu ),  Cena za  Největší rybu (Pohár + věcná cena ) a Cena ( Překvapení ) za PRVNÍ chycenou bodovanou rybu  a další věcné ceny do 15. místa.

Podmínky pořadatele: Team musí mít vyprošťovač háčků nebo peán, metr k měření úlovků, podložku pod ryby,  podběrák pro  bezpečné vylovení a vezírek pouze ze síťoviny nebo EKO pytel min. délka 2 m umožňující  uchování živých(!) a nepoškozených(!) úlovků. ( Tyto pytle je možno si půjčit přímo u pořadatele oproti záloze 500 - , Kč, nebo si je lze zakoupit. ). U nahozených prutů musí být vždy aspoň jeden člen teamu !!!. Pokud budou nepřítomni oba členové teamu, nesmí být pruty nahozeny !!!!

Sdělení pořadatele: Členové jednotivých teamů berou na vědomí, že se účastní rybářských závodů na vlastní nebezpečí !!! V případě protestu musí protestující team složit u ředitele závodu kauci ve výši 1.000, - Kč, které budou vráceny  pouze v případě uznání protestu.
Při nevhodném chování ( větší „promile“, které by obtěžovalo ostatní závodníky a narušovalo průběh závodů ), nešetrném zacházení s rybou nebo pří nedodržení pravidel těchto propozic si pořadatel vyhrazuje právo odebrat soutěžícímu teamu výsledkovou listinu, dvojici odvolat ze soutěže a případně i vykázat z areálu rybníka !!!!!!

Závody se konají za každého počasí vyjma hurikánů a povodní !!!!


Ubytování  -  Strava: V průběhu závodu bude otevřen stánek s občerstvením v „pevném“ i „tekutém“ stavu.
Ubytovat se lze v nedalekém penzionu "FARMA ŠTOKY" , který se nachází cca 1 km od rybníka nebo přímo v areálu rybníka pod stany, stanovými přístřešky, možnost umístění karavanu.

KONTAKTY:

Farma Štoky spol. s.r.o.
Štoky 78
582 53 Štoky

IČ: 46975845
DIČ: CZ 46975845

Ředitel závodů: Nekulová Václava
Mobil: +420 739 203 799
Email: vnekulova@atlas.cz

Technický ředitel: Nekula František
Mobil: +420 736 674 123

Hlavní rozhodčí: Hrubý Pavel

 

fishstok - Profil - 31.5.2007