1. kolo KP JCUS LRU feeder

Datum akce: 29.4.2017 - Přidat do kalendáře v mobilu

Zaměření: Feeder
Kraj: Jihočeský

Propozice na 1. kolo jihočeského krajského přeboru
Jihočeského územního svazu 2017 v LRU feeder


Pořádá odbor LRU feeder Jihočeského územního svazu s pověřením Rady ČRS, SO LRU feeder.

Termín závodu: 29.4.2017

Místo závodu: 421 075 – Vltava 23 – trať v nadjezí v Hluboké nad Vltavou. Voda mírně tažná až tažná, dle aktuálních vodohospodářských poměrů vodních děl nad a pod úsekem. Hloubka 1,5 - 2 m, svah břehu travnatý. Výskyt ryb: cejn velký, cejnek malý, plotice obecná, podoustev říční, ouklej obecná, kapr obecný, jelci, úhoř.

Organizační výbor:
Ředitel závodu: Radek Křenek
Garant závodu: Vítězslav Toman
Hlavní rozhodčí: Marek Gola
Jury: bude ustanovena před začátkem závodu

Časový harmonogram:
Sobota 29.4.2017
06:00 Sraz, prezentace, zahájení
06:30 Losování 1. kola
07:00 Přesun k sektorům
07:30 1. signál – příprava, vstup do sektorů
08:00 2. signál – kontrola krmení
08:50 3. signál – krmení
09:00 4. signál – začátek 1. kola závodu
11:55 5. signál – 5 min. do konce 1. kola závodu
12:00 6. signál – konec 1. kola závodu – vážení
13:00 Losování 2. kola
13:30  1. signál – příprava, vstup do sektorů
14:00 2. signál – kontrola krmení
14:50 3. signál – krmení
15:00 4. signál – začátek 2. kola závodu 
17:55 5. signál – 5 min. do konce 2. kola závodu   
18:00 5. signál – konec 2. kola závodu – vážení
19:00 Vyhlášení výsledků, předání cen

Upozornění na některé body závodního řádu:
VI. Signály 1.  První signál - po tomto signálu mohou závodníci vstoupit do svého závodního úseku a začít s přípravou. Závodníci smějí vstoupit do svého vylosovaného závodního úseku až po prvním signálu. Po tomto signálu mohou začít sestavovat rybářské náčiní, měřit hloubku vody, vyzkoušet vlasce a montáže, připravit návnadu a do vody vložit vezírek. Všechny tyto přípravy dělá závodník sám v časovém limitu 90 minut. Závodníci nesmí během přípravy opustit svůj sektor. V případě nutnosti lze závodníkovi ve výjimečných případech poskytnout nápoj, příp. oblečení a prostředky zajišťující ochranu zdraví - léky apod., ale vždy se souhlasem rozhodčího. Platí pro veškeré bodované závody bez výjimky.     

Pravidla závodu: Soutěží se podle aktuálně platného závodního řádu. Každý závodník soutěží na vlastní nebezpečí.

Všichni závodníci musí mít:
- platný státní rybářský lístek, platnou povolenku pro lov na daném revíru a v ní před započetím lovu zapsanou docházku
- sportovní registraci LRU feeder (známka není nutná)
Pořadatelé žádají účastníky o důsledné dodržování pravidel, především odstavců 3, článku VII závodního řádu. Pro toto ustanovení nejsou řádem stanoveny sankce, proto bude při porušení postupováno podle článku X, odst. 3 závodního řádu (viz výtah níže). Nebude tolerováno vržení zvážených ryb z vážícího saku z výšky na vodní hladinu. Je nutné vážící sak ponořit a ryby opatrně vypustit.
Při zjištění nadměrně vysokých sakovaných úlovků (během závodu) si pořadatelé vyhrazují právo postupovat podle odst. 5, článku VII závodního řádu (viz výtah níže).
Výtah ze závodního řádu:
VII. Vážení úlovků 3. Ryby se váží, nepočítají se. Výsledek je oficiálně zapsán. Uhynulé ryby se nepočítají. Po zvážení jsou ryby na pokyn rozhodčího opatrně puštěny zpátky do vody (pokud není stanoveno jinak).  5. Průběžné vážení úlovků: V případě průběžného vážení z důvodu vyšší moci se závod přeruší či předčasně ukončí. Platí pro celé startovní pole. Po zvážení se závod znovu zahájí. Pro přerušení, předčasném zrušení a znovuzahájení platí předem domluvené signály. O přerušení či předčasném ukončení závodu rozhoduje hl. rozhodčí a ředitel závodu.

X. Sankce  3. Pokud závodník po prvním upozornění rozhodčího opakovaně poruší ustanovení ZŘ a SŘ, které nemá stanovené sankce, rozhoduje o postihu hl. rozhodčí.

Přihlášky a startovné:
Přihlášení mailem na vitezslav.vaclav.toman@gmail.com nejpozději do 27.4.2017. Přihlášky posílejte ve tvaru: jméno a příjmení, MO, číslo registrace. Startovné 1. kola krajského přeboru: 200 Kč.
Startovné na všechny 3. kola krajského přeboru: 300 Kč. Při pozdější neúčasti se již zaplacené startovné nevrací.

Krajský přebor je otevřenou soutěží jednotlivců. Startovné do KP se hradí na místě konání závodu, ale hlásit se na místě v den konání závodů nelze. 

Místo srazu: https://mapy.cz/s/y4ED
49.0451017N, 14.4473889E

Výhry: 
poháry pro první tři místa tohoto kola KP  
poháry pro vítěze sektorů
vecne ceny

Občerstvení bude zajištěno (guláš, párky, pivo v lahvi nebo plechovce, nealko, káva, čaj). Ubytování organizátor nezajišťuje. Pořadatel organizuje závod tak, aby byla v maximální míře zaručena bezpečnost všech závodníků včetně doprovodu a diváků. Přesto všechno je účast na této akci výhradně na vlastní nebezpečí. Za nezletilého do 15-ti let ručí rodiče, nebo zákonný zástupce. Pořadatel nenese žádnou odpovědnost za škody na majetku ani zdraví a účastníci závodu berou toto na vědomí. Závodníci i doprovod jsou povinni dbát všech pokynů pořadatele, zejména pokud jde o
parkování vozidel a udržování pořádku v místě závodu. Případné škody na pozemcích a majetku jdou na vrub viníka, nikoliv pořadatele.

Informace na telefonu 728 660 278 nebo na vitezslav.vaclav.toman@gmail.com.

Pořadatelé si vyhrazují právo změny.

 

Bečetka - Profil - 15.4.2017