72.Jarní závody jednotlivců Luhačovice

Datum akce: 11.5.2024 - Přidat do kalendáře v mobilu

Zaměření: Všeobecné
Kraj: Zlínský

Pravidla pro jarní závody pořádané RSLZ Luhačovice 11.5.2024
Pravidla:
- Koná se za každého počasí, od soboty 11.5.2024 od 12:00 do neděle 12.5.2024 12:00.na revíru Ščávnice1A
- V době konání  je povolen lov ryb pouze na závodní povolenku.
- Po skončení  je lovící povinen povolenku odevzdat  rozhodčímu, nebo na rybářskou chatu.
- Začátek i konec závodu bude vyhlášen zvukovým znamením.
- Rybáři obsadí lovné místo dle úseků označených pořadateli – orientační mapa na stránkách, sekce ke stažení.
- Lovící je povinen dbát a respektovat pokynů a výzev pořadatelů
- Lovící je povinen používat dostatečně velkou plněnou podložku pod ryby při jakékoliv manipulaci s rybou mimo vodu a EKO saky při jejím přechovávání z důvodu ochrany ryb.
- V době konání jarních dospělých závodů není povolen lov dravců. Přívlač je v době konání závodů zakázána.
- Lov se provádí na dva pruty s jednoduchou montáží (jeden háček ) z pevného břehu, pouze úniková montáž.
- Háčky bez protihrou, případně budou zamáčknuty.
- Zavážení, zanášení návnad a nástrah není povoleno.
- V nočních hodinách je lovící povinen lovné místo osvítit bílým neoslnivým světlem
- Vnadění je povoleno pouze v množství 3 kg na lovící osobu.
- Po ukončení závodů je přísně zakázáno vhazovat zbytky návnad i nástrah do přehrady.
- Parkování automobilů je povoleno pouze s povolenkou k vjezdu od městyse Pozlovice, na určených místech podle mapy na stránkách RSLZ, sekce ke stažení.
- Lov  probíhá podle zákona č. 99/2004 sb. a platných podmínek výkonu rybářského práva na vodách RSLZ Luhačovice, které bude mít rozhodčí k nahlédnutí, případně si je může lovící vyzvednout na rybářské chatě. Tento řád je pouze doplnění.
Zakoupením  povolenky se lovící zavazuje k dodržování pravidel podzimních závodů a BPPVRP na revíru Šťávnice 1A . V případě porušení pravidel uvedených v propozicích či neuposlechnutí pokynů pořadatelů bude lovícímu odebrána závodní povolenka bez nároku na vrácení startovného! Zároveň zakoupením povolenky dává startující rybář pořadateli souhlas ke zpracování a užití osobních údajů k propagaci. Pořadatel si v případě nezbytné potřeby vyhrazuje právo ke změně pravidel
Úlovky:
-Závodící rybář si může ponechat (zasáčkovat) na závodní povolenku jeden kus Kapra (případně kombinace)  4 kusy lína a ostatní nehájené druhy ryb  do celkové váhy 7 kg ryb,
- Při zasáčkování ryby je soutěžící povinen rybu nesmazatelným způsobem zapsat do závodní povolenky a nechat podepsat úsekovému rozhodčímu, je zakázáno ryby vyměňovat po zasáčkování.
- Po zasáčkování uvedených limitů, může soutěžící pokračovat v soutěži ale bez možnosti přivlastnění další ryby.
- Míry vybraných druhů ryb: kapr obecný  dolní míra 45 cm - horní míra 65 cm, lín obecný  30 cm,  úhoř říční 60 cm,
- Kapři nad 65 cm, budou váženi pověřenými osobami pořadatele. Ulovený kapr bude kapr šetrně umístěn do dostatečně velkého EKO saku a úsekový rozhodčí zajistí zvážení. Trofejní kapři nad 65cm budou po zvážení u vody zapsáni do závodní povolenky a vypuštěni zpět do vody. Vážení bude probíhat průběžně.
Hodnocení a vážení:
- Hodnotí se váha ryb, cílem je ulovit nejtěžší rybu.
- Hodnocené kategorie:
Nejtěžší ryba (20 cen) - Cena za nejtěžší rybu-vítěz závodu:  Hotovost 15.000,-Kč, Zájezd do Norska od CK Fischtour ze Strážnice , roční povolenka pro revíry RSLZ,  . 2.cena hotovost 13.000,-3.cena hotovost 8.000,-4.cena hotovost 6.000,- 5. Cena hotovost 4.000,-, 6.-7.cena  hotovost 3.000,-8.-10 cena hotovost 2.000,- , 11.-20. cena hotovost 1.000,-  K prvním 10 cenám náleží pohár a ke všem pak povolenka na revíry RSLZ Luhačovice dle umístění. Každý závodník může získat pouze jednu cenu. V případě ulovení více bodovaných ryb, se hodnotí nejtěžší ostatní se nezapočítávají.

Za výbor RSLZ Luhačovice hospodář František Hubáček
Telefon hospodář : 731 615 550; předprodej rybářská chata: 737 538 105                                                                                                                    e-mail: info@rybari-luhacovice.cz    http:  www.rybari-luhacovice.cz

 

RSLZ Luhačovice - Profil - 23.1.2024