Dodávkou na ryby? Dodávka jako sklad rybařiny?

Zdravím. Zatím teoretická otázka. Hledám tipy, zkušenosti. Za ty roky jsem rybařiny nespořádal hafo. I když jsem loni a letos masivně upgradoval a přeskládal do lepších obalů stále je toho hodně. Díky zaměstnání manželky se na ryby dostaneme pouze uprostřed měsíce na týden respektive prodloužený víkend. Tím, že bydlíme v paneláku (naštěstí v přízemí) máme rybařinu v bytě, ve sklepě, v další místnosti nebytového prostoru. Nakládání je tak na de fakto dva dny. Vytahat to všechno, dát na jednu hromadu, na střechu vozu rakev a začít to tam nosit. Puzzle jak to celé naložit. Po návratu obrácený postup. Už nějakou dobu mám v hlavě jestli by to nechtělo ojetou dodávku, něco jako caravelle apod, nákladní, s hagusy a tažnou. Celo plechovou, zadní a boční vstup do nákladového prostoru. Tam mít naloženu celou výbavu a mít tak možnost de fakto kdykoliv vyrazit. parkování na modré zóně a nebo i v podzemní garáži kdyby výška nepřesáhla 2,1metru. Mimo autobusu mám papíry na všechno. Otázka zní: je to dobrá myšlenka a nebo utopie kdy mi auto vyberou/šlohnou za týden? Je to blbost kvůli využitelnosti? A nebo to máte, praktikujete to tak a máte nápady jak to ještě víc "vytunit"? Znovu připomínám, že jsou to jen úvahy a nemíním hnedle kupovat dodávku. Přívěs za auto je pro mě nereálné protože ho nemám kde uskladnit - aspoň ne na otočku.

milanpindryc - Profil | Pá 12.4.2024 17:20:03

jurasoft >> no spis ti vyberou co nechas v aute az pudes k vode.

jurasoft - Profil | Pá 12.4.2024 7:09:55

Osobně jsem potřeboval při dojíždění do zaměstnaní nechávat nějakou dobu auto na odstavném hlídaném parkovišti. Jestli mě paměť neklame tak si vzpomínám, že se na tom PR parkovišti na Černém mostě v té době řešilo vykrádání zaparkovaných vozidel. Nevím jestli to byl ojedinělý případ selhání jedince a nebo zda je to normál zaplatit za parkoviště za plotem s výběrčím a de fakto jsem na tom stejně jako bych auto nechal u silnice kdekoliv stát. Proč tohle? Protože v okolí máme 3 "hlídaná" parkoviště. Možná je doba úplně jinde a dneska už nic podobného nehrozí a mohlo by to být řešení kam dodávku/uzavřený přívěs zaparkovat. Ale fakt větší osobní zkušenosti na dlouhodobé parkování nemám. Bylo to u mě vždy jen ráno přijet zaparkovat, šup do metra a odpoledne obráceně.

retrívr - Profil | Čt 11.4.2024 20:17:30

jurasoft >> Myslím, že rozumím. Proto moje reakce a to se opakuji. Pokud můžeš, zvážíš rizika, zhodnotíš " výsledek je fantastický a stojí za zvážení. Vím, že je tu riziko, to ale ty víš. Moc Ti přeju hlavně správné rozhodnutí.retrívr

jurasoft - Profil | Čt 11.4.2024 20:00:25

pls. Řešíme tu zda je dodávka (vozidlo) vhodné skladiště pro rybařinu kdy umožňuje rychlý přesun se vším k vodě a nebo je to špatné. Odbočkou bylo jak zabezpečit a samostatnou kapitolou kdy ti dodávka s výbavou stojí na dvorku a nebo na ulici před domem. Zda budeš za záclonou sledovat jak ti poberta vykrádá výbavu a čekat až přijede přivolaná PČR a nebo zda se sám chopíš iniciativy. Nehodnoťte pls nic jiného. děkuji.

Pindˇa - Profil | Čt 11.4.2024 16:26:25

Mr.Doctor >> 😁 smrad se musi spálit vstoupí do dějin mrku stejně jako nasazení druhého zásobníku 😃

Mr.Doctor - Profil | Čt 11.4.2024 15:58:33

Pindˇa >> Já mám strašně bujnou fantazii, někdy mi to i způsobuje problém 😜😂😂 normálně jsem už živě viděl, jak se “ten smrad musí spálit “ …. to muž s kozenou brašnou je proti tomu vecernicek na dobrou noc 😜😂😂

pikr - Profil | Čt 11.4.2024 14:19:56

Kuban >> Já bych na jeho místě, přehodnotil Nick. Třeba jurahard, jurasoft je málo drsné.

Kuban - Profil | Čt 11.4.2024 10:32:20

Pindˇa >> asi mel v panelaku i krbovy sirky,ze horela tak dlouho 🤣

Pindˇa - Profil | Čt 11.4.2024 9:49:07

jurasoft >> Já už myslel, jak tě zahlédl v tom skle a zohnul se, že jsi si těma nunčakama to sklo rozbil. Ten druhý příběh, je drsnější, než ,, muž s koženou brašnoou ".

jurasoft - Profil | Čt 11.4.2024 9:41:15

Mám několik osobních životních zkušeností co mě nutí nespoléhat se na policii ale na vlastní prostředky. Tam kde by měla zasáhnout policie se nic nestalo a nebo se na následné řešení vykašlali. Proto sám a zatím se mi nestalo, že po mém řešení by si někdo stěžoval. Jen dva příklady. Před hromadou let v Mladé Boleslavi. Byt v přízemí, auto na silnici cca 50 metrů daleko. O víkendu po obědě dcera co měla okno z pokoje směrem na auto, že naše auto houká a u něj někdo stojí. Kouknu z okna a tam shrbená postava u otevřeného motoru. Popadnu nunčaky a papuče a v trenkách a tričku spěchám ven. Jak jsem byl u auta tak ten člověk už se snažil otevřít dveře u řidiče. Rozmáchl jsem se nunčaky a už letí. On mě asi zahlédl ve skle a tak se ohnul a vyrazil pryč. Kdyby zůstal na místě tak mu nunčaky to hlavu rozrazí. Nehonil jsem se na za ním. Papuče, trenýrky, nacpaný břicho po obědě.
O nějakou dobu později v zimě. Propojené dva paneláky, děcka z jedné třídy v obou. Dcera řešila něco do školy nějaký společný úkol a šla sklepem. Přilítla domů celá vyděšená že ve sklepě je pán co strašně smrdí. Tak jsem tam šel s ní protože mi to nebylo jasné a tam pod schody do sklepa na kartonech se spoustou tašek a bordelu bezďák co nasával a smrděl až hrůza. Tak jsem poslal dceru domů a vyzval to individuum aby se sbalilo a vypadlo. On mi odpověděl, že nikam nepůjde, že je venku strašná zima (to tenkrát ještě zima v zimě byla). Tak jsem s ním nediskutoval, zašel domů a vzal benzínový čistič skvrn a sirky. Znovu jsem ho vyzval aby odešel a když odpověď byla stejná odvíčkoval jsem tu lahev a klidně ho od hlavy co se dalo polil. Začal nadávat co to dělám a já začal počítat do deseti a v ruce jsem si připravil sirku a zápalky on se znovu zeptal co to dělám tak jsme mu vysvětlil že smrad se musí spálit. On že prý to neudělám, že by dům shořel. Já na to že dům je z panelu a ten neshoří. Maximálně že se to tu bude muset vymalovat a to že není problém a pokračoval jsem při počítání. Při "7" jsem škrtl. On se najednou zvedl, myslel jsem že na mě chce zaútočit. Sebral ty tašky a rychle na schody a ven z domu. Nechal tam ty kartony. Tak jsem sfoukl sirku a šel domů.
Řešit tohle policií jak by to dopadlo?

Kuban - Profil | Čt 11.4.2024 8:17:22

jurasoft >> dej vedet,to bych pak rad sledoval ve zpravach 🤣

Pindˇa - Profil | Čt 11.4.2024 7:43:19

kubah >> A rázem pro chmatáky Mission Impossible 😀

Pindˇa - Profil | Čt 11.4.2024 7:41:01

Rybkin >> Ale k Jurovimu autu bych se neodvážil přiblížit ani na sto metrů, to smrdí polní lopatkou v zádech.

kubah - Profil | Čt 11.4.2024 7:33:27

jurasoft >> já bych tam rovnou dal nástražný výbušný systém, hotovo i bez druhého zásobníku ...

jurasoft - Profil | Čt 11.4.2024 7:07:53

Da-fakto kdybych parkoval před domem v dosahu signálu HomeAssistanta tak do auta můžu dodělat vlastní zabezpečení že když dovnitř vleze někdo neoprávněně tak se odpálí tělísko se slzným plynem. A dá mi to info na mobil. Kdybych byl doma pak "s výkřikem STŮJ! nasazuji druhá zásobník". Nepřej si poberto abych tě načapal. Následky ať řeší soudy.

hraji - Profil | St 10.4.2024 21:20:27

milanpindryc >> nikdo nezaručí, že se to třeba hned zítra nestane. Ale žiju na jednom místě už 40 let a zatím se nestalo.

milanpindryc - Profil | St 10.4.2024 21:12:26

hraji >> jo me takhle v Konigu zmizelo auto i s vecma…:-)

Klikař - Profil | St 10.4.2024 21:09:30 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

jurasofr: Jirko pokud auto nedáš na placené hlídané parkoviště pak je to veliký hazard a to nemluvím u vás na barandově je to úplnej risk. Někdo si náhodou všimne když to otevřeš a nebo nějaká fetka bude zvědavá a máš po ptákách. Já když bydlel v centru měl jsem zabezpečenou místnost bezpečnostníma dveřma a mřižema, zevnitř roleto. Jednou roleta vlivem tepla spadla a do druhého dne mi zbyly oči pro pláč. Co jde zamknout, přivázat a pod kamery.

retrívr - Profil | St 10.4.2024 20:44:55 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Ahoj, problém krádeže Ti bohužel nepomůžu. U nás v Krkonoších u baráku nic takového nehrozilo.
Co se týče auta " ryby " , tam mám přes deset let super zkušenosti. Měl jsem stsaršího Fordíka s dvěma postelemi, úložný prostor pro rybařinu pod postelemi, vše v koberci, skříňky pod stropem. Vše za pomocoi kamarádů. Vešlo se vaření, voda, bar, i Tv na cca 17 hodin , déle jsem se bál , abych odjel.
V čem byla výhoda. Já nikdy nic nebalil. Vše náhradní bylo v autě. Špinávé prádlo vyndáno, vypráno, vráceno.
Balr doplněn i cestou. Sekera, pila, vaření. Dokonce i " markýzu " jsem udělal na žlábek auta s karavanovým zámkem. Projel jsem za synem Evropu, zvláště proto, že auto nebylo kempové, zastavit kdekoliv a všude se líbilo. O rybách nemluvím super. Já tedy dokud nepřišla vnoučata prožil nejkrásnější léta vlastně i v manželstvé, volnost, nic nemusíš, nikam nepospícháč a pivko si dáš , kde chceš. Pak holt vnoučata a karavan u vody. To je ale život.Neváhej. retrívr

Reznik76 - Profil | St 10.4.2024 19:22:35

Co se ,,hlídaného parkoviště " tak si pamatuju kamaráda kterej na takovém parkoval svou Avii a jedno dne ráno přišel a měl uřiznutej katalyzátor
Nebo aspoň myslím že to byl katalyzátor
Nicméně opravit si to musel za svoje protože provozovatel nenesl žádnou odpovědnost

Rybkin - Profil | St 10.4.2024 18:53:56

Pindˇa >> Přesně tak. Jako řemeslník o tom něco vím. Máme dodávky s vercajkem, Transportéry a teď i Toyoty Pro Ace. Ukradeni nějakého vercajku je v Prahe běžná věc a nijak to neuhlídáš takže bez nějakého hlidaneho parkování ideálně garáže je to nesmysl

kaprus - Profil | St 10.4.2024 18:10:25

Pindˇa >> Brno je jediná obec, kde mi vyjódlovaly auto s vercajkem. A vůbec to netrvalo dlouho😆

Pindˇa - Profil | St 10.4.2024 17:36:42

hraji >> Větší město víc chmatáků. Dodávky a Pick up je teď pro ně největší artikl, obzvláště v Praze vlastni zkušenost někollikrát po sobě, ne kvůli rybařině, ale kvůli nářadí řemeslníků, rybařina už by pro ně byla jen třešnička na dortu😀

hraji - Profil | St 10.4.2024 17:23:56

Pindˇa >> Brno je trošku větší než Prostějov, myslím, že i kdybych napsal čtvrť, tak nebude snadné to auto najít. Když jezdíme na závody, i po světě, vždycky necháváme věci v autě. Protože v hotelu by asi chytli psotník, kdybychom jim nastěhovali vybavení do pokoje.

stefan_pista - Profil | St 10.4.2024 16:55:50

keď dodávku do Tvojho mesta, tak možno vo verzii "pohrebák" (ak sa bojíš vanadalov), ku tomu staršieho zdochnutého vačšieho hlodavca (kvôli autentickej vôni), vzhľadom na to, že nástražné výbušné systémy sú zakázané...
ináč podľa mojich skúseností(odskúšané asi 25ks, každá ca. 2tis. km mesačne, niekoľko rokov ) by som mal takýto názor:
- ak máš možnosť jazdenú a zachovalú VW T4 (pravdepodobnosť že ju kúpiš je mizerná)
- Renault/Opel/Ford sú OK, Ford je najpohodlnejší na dlhé trasy
- nové Fiaty sú o ničom (veľmi veľa skúseností potvrdzuje, že v oblasti ca. 100tis km pustí motor)
Najlepšie boli staré T4 a z menších kombík Dacia Logan, ten starý 1,6 hladký benzín, neskutočná výdrž za tie prachy...
ŠŤastnú ruku

roman - Profil | St 10.4.2024 16:48:33

jurasoft >> vezmi v úvahu i to, že pokud ti ji někdo vybere tak přijdeš o všechno...

rybomil - Profil | St 10.4.2024 16:20:43

Nejsem káčkař ani nikdy nebudu. Mám K kámoše. Vzhledem k délce hliníkový lodi si pořídil Fiat Ducato v rozměru L3 H3. Vejde se ta loď, k ní zastřešená nástavba, gumák, spalovací motor, el. motor, baterky, kotvy, hafo cajku, 1 - 3 soudky krmení či nástražek, spaní + sezení + vaření pro 2 osoby, mnoho dalšího ani nevím co k čemu všechno má, potřebuje, používá nebo jen vozí jako dle mě úplnou zbytečnost. Lednice, varná deska atd. samozřejmostí
Jezdí ze severu na jih, nej Lipno, ale nejen tam. Parkuje před panelákem asi 5. rokem. Až mu do toho vleze čórkař, bude to pro něj trága, nejen finanční, bo na vymazlení od zesílení + zdvojení podlahy až po zateplení stropu mraky hodin práce. Viz Pinďa. Podle mě měl vzít tu největší variantu tedy L4 H3. Myslím, že ho cena 1 hod. rybaření vyjde asi 10 x dráž než kdyby se nechal vozit taxi a spal v kempu :§)
U Ducata hlavně bacha na příslušenství motoru, včetně žhaviček. Pokud přes 10 let nebyly venku bez spešl cajku je nevytočíš, zalomíš a je to servis celkem bagatelní, jen za hodně prašulí. Podobně starter, altík, klimoška.

https://www.camperlife.cz/fiat-ducato-rozmery-a-hmotnosti-variant/

sidneyv - Profil | St 10.4.2024 15:54:29

1568 >> veru treba zatlacit na spravnych miestach !

Pindˇa - Profil | St 10.4.2024 15:38:50

hraji >> Po tomto reportu se jdi podívat jestli tam ty věci stále máš 😀

hraji - Profil | St 10.4.2024 15:33:37 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Já dlouhé roky jezdil na ryby i na závody kombíkem. Když mi po mnoha letech dobré služby odešel motor, zvažoval jsem jaké auto pořídit. Nakonec vyhrála malá dodávka Fiat Dobló s délkou ložné plochy dva metry. Udělal jsem si do ní vestavbu, v podstatě plošinu, která mi umožňuje uložit pod plošinu dlouhé obaly s pruty, a na plošinu potom složím zbytek. Při levé straně jsem vyrobil ještě polici širokou 40 cm po celé délce ložné plochy, na kterou ukládám lehké věci, jako tašky s oblečení, spacák a podobně. Věci nechávám v dodávce, parkuji na ulici v Brně. Myslím, že tohle byla nejlepší volba auta, kterou jsem mohl udělat a měl jsem ji udělat již dávno.

1568 - Profil | St 10.4.2024 15:15:50

sidneyv >> FishHobo má petici aby všude byly sjezdy a parkoviště pro rybáře. Kdyby se dali dohromady, ono by to klaplo...

Pindˇa - Profil | St 10.4.2024 15:11:46

sidneyv >> Zase by mohl parkovat pod kamerama na Florenci 😁

sidneyv - Profil | St 10.4.2024 14:27:10

Pindˇa >> dobry napad, nevyhoda, ze sa s tym nedostanes vsade

Pindˇa - Profil | St 10.4.2024 14:00:25

Škoda že nemáš papíry na ten autobus, koupit nějaký už vysloužilý, to by se nakládalo

bigharrisson - Profil | St 10.4.2024 13:35:05

jurasoft - >> Ahoj, dodávku jen na rybařinu jsem měl napůl s kolegou. I když nebyl problém s bezpečností, parkovali jsme v uzavřené hale, tak otravného vyndavání a nandavání věcí jsem se nezbavil. Vždycky bylo potřeba něco většího převést, někdo se stěhoval apod. Ale to bylo dáno nejspíš způsobem žití na maloměstě, kde se navíc každý zná a nebojí se poprosit o službičku. Sousedovi, který nechával rybařinu v autě před domem, auto vybrali, a to jsme celkem poklidné maloměsto. V Praze předpokládám nenechavců o dost víc.

jurasoft - Profil | St 10.4.2024 12:13:01

Ještě mě napadlo, že v okolí máme několik plácků co se tváří jako placené/hlídané parkoviště. Zatím neznám podmínky ale to by bylo taky řešení tam parkovat. Možná i nějaký přívěsný vozík ale s pevnou konstrukcí ale muselo by se do něj vejít pouzdro na pruty co má 2 metry.

drvoštěp - Profil | St 10.4.2024 11:13:30

Oslov Poušťáka, ten má dodávku jen na ryby.

Začátečník - Profil | St 10.4.2024 9:22:32

jurasoft - >>