Carp marathon Praha 2013

Datum akce: 11.8.2013 - Přidat do kalendáře v mobilu

Zaměření: Kaprařina
Kraj: Praha

Carp marathon Praha 2013

Zveme Vás na třetí ročník extrémních kaprařských závodů na řece Vltavě v samém centru Prahy.
Dokážete se poprat s nelehkými podmínkami, které na této těžké svazové řece nejen díky lodní dopravě, která je zde opravdu velice frekventovaná panují?
Mnoho zkušených týmu si zde své kaprařské zuby již vylámalo.

Závod to není jednoduchý a o výsledku může rozhodnout i jedna jediná bodovaná ryba, ulovená v posledních minutách závodu!

Registrovat se můžete na našem webu www.cm-praha.cz


Datum konání: 11.8. - 17.8. 2013
- Lov 120 nonstop
- Startovné 8.000,- Kč za 2 členný tým (Za 3 členný tým 9.000,- Kč, pokud bude třetí člen starší 18 let)
- Počet týmů: 40
Časový rozvrh
- Bude upřesněno v nejbližší době

11.8. 2013

- slavnostní zahájení
- registrace týmů ( je třeba, aby se k registraci dostavil minimálně jeden člen týmu )
- program pro děti nejen z rybářských kroužků,
- soutěže pro závodící týmy
- koncert kapely
- raut

12.8. 2013

14:00  start závodu
17.8. 2013
14:00  konec závodu

Pravidla Carp marathon Praha

Registrace:
- Tým se registruje pomocí řádně vyplněné přihlášky, která je ke stažení na našem webu a okamžitým zaplacením poloviny startovného. Týmy budou registrovány v pořadí, v jakém k nám dorazí registrační emaily. Obratem zašleme číslo účtu a variabilní symbol k zaplacení zálohy startovného 4.000,- Kč. V případě, že do 7 dnů od data přihlášení, nebude uhrazena záloha na zaslaný účet, bude registrace týmu zrušena a místo bude nabídnuto dalším týmům.
- možnost přihlášení od 1.listopadu 2012

- Startovné v celkové výši (8.000-9.000,- Kč) je nutné uhradit do 16. 05. 2013
- Nebude-li celá výše startovného zaplacena v této lhůtě, bude místo nabídnuto náhradnímu týmu.
- Nezaplatí -li tým zbytek startovného včas, nebo neudá -li vážný důvod své neúčasti, záloha propadne v plné výši ve prospěch pořadatele.
- Zruší-li registrovaný tým registraci po 30. 05. 2013, startovné propadá v plné výši.
- Do 30. 05. 2013 bude na internetových stránkách Carp Marathonu Praha vyvěšena nabídka obědů od vybrané společnosti na jednotlivé soutěžní dny, včetně fotografií, jak budou jednotlivé obědy vypadat. Možnost objednat si obědy, včetně jejich zaplacení bude možné do 30. 07 .2013. Po tomto datu již nebude možné si obědy objednat!
Losování:
- První se losuje pořadí, ve kterém se budou následně losovat lovná místa a to podle přidělených variabilních symbolů, v pořadí jakém se týmy postupně registrovali. Losuje se pouze jednou a losuje kapitán týmu. Následně si v druhém kole, dle vylosovaného pořadí, vylosuje každý tým číslo lovného místa. Tým, který se nedostaví včas k prezentaci, bude losovat ze zbylých míst po skončení losování. Vylosované místo si není možné mezi týmy vzájemně měnit.
Každý tým po vylosování lovného místa obdrží informační kartu k lovnému místu. V kartě budou informace o lovném místě (GPS souřadnice), mapa lovného místa, jak se na toto místo tým dostane (včetně GPS souřadnic), jaké jsou v blízkém okruhu restaurace včetně kontaktů na ně, telefonní čísla na pořadatele závodu, hlavního rozhodčího a sektorové rozhodčí. Každý tým navíc dostane upomínkové předměty od pořadatelů Carp Marathon Praha.

Bodování:
- Bodované ryby: Kapr od 55 cm včetně, amur od 60 cm včetně. Ryby se zváží a zadokumentují. Všechny ulovené ryby musí být po zvážení a zdokumentování s náležitou opatrností puštěné zpět do vody.
Minimálně jeden člen týmu musí mít mobilní telefon a při ulovení bodované ryby prozvoní sektorového rozhodčího, který rybu zváží, vyfotí lovce s informační cedulí, kde budou údaje o ulovené rybě a zapíše ulovenou rybu do karty týmu a karty rozhodčího.
Úlovek v kartě stvrdí člen týmu a rozhodčí svým podpisem.
- Loví se způsobem, chyť a pusť.

Protest:
- Každý soutěžící má právo vznést protest a to v případě, že bude mít podezření na porušování pravidel závodu, nikoliv však na pravidla samotná. Protest musí být podán písemně a neprodleně při zjištění podezření k rukám hlavního rozhodčího. Podání protestu je zpoplatněno částkou 1.000.- Kč, která v případě neuznání protestu propadá ve prospěch pořadatele. Na protest podaný v jiné formě nebude brán zřetel a žádný z rozhodčích se jím nebude zabývat. Případný protest řeší protestní komise.
Členové komise: Hlavní pořadatel závodu, hlavní rozhodčí, rozhodčí sektoru, kterého se protest týká a dva kapitáni vylosovaných týmů z daného sektoru. Dále budou pozváni k podání vysvětlení také kapitán týmu, který podal protest a kapitán týmu, kterého se protest týká.
Lov:
- Lov kaprů dle Rybářského řádu platného pro samostatný revír Vltava 6 , platného od 1.1.2013. Lovící musí mít platný rybářský lístek. Zahraniční účastníci musí mít také platný rybářský lístek ve své zemi.
Povolená technika lovu:
- Soutěží dvoučlenná mužstva (mohou mít třetího, který může rovněž chytat a má veškerá práva a povinnosti jako první dva soutěžící). Jeden soutěžní tým chytá na maximálně 4 pruty. Na každém prutu bude povolená pouze taková montáž, aby v případě utržení došlo k uvolnění použité zátěže a pouze s jedním návazcem a jedním háčkem. Protihrot je povolen.
- Nástraha musí být umístěna mimo háček (klasická metoda na vlas). Zákaz používání krmítek a feederových krmítek!
- Povolen pouze lov na položenou.
- Jako nástrahu mohou soutěžící použít boilie (ne však boilie rohlíkové) a pelety. Obalovací těsta na nástrahy, dipy, gely a PVA povoleny. Zarážky imitující partikl jsou zakázány! K vyvážení a k nadzvednutí nástrahy je povoleno pouze plovoucí boilie.
- Partikl povolen.
- Používání methodmixu, lepidel a obalování olov povoleno.
- Rozhodčí má právo kdykoliv zkontrolovat použitou nástrahu, návnadu a montáž, tým je povinen umožnit na žádost rozhodčího kontrolu připraveného krmení např. v autě, bivaku a podobně.
- Krmení možné pouze ze břehu a to pomocí lopatky, kobry, nebo prakem (košíčkové praky povoleny). Ostatní způsoby krmení zakázány.
Co není povoleno, je zakázáno!

Lovný sektor:
- Před zahajovacím signálem je možné si lovné místo zmapovat pomocí člunu s echolotem, olovnicí nebo zavážecí lodičkou, ale po zahajovacím výstřelu a během celého závodu platí přísný zákaz vyplout člunem na vodu! Během mapování dna platí přísný zákaz krmení z lodě, případně zavážecí lodičky!
- zakrmení lovného místa povoleno až po zahájení závodu ve 14. hodin.
- Zákaz označování lovného místa jakýmkoliv způsobem.
- Zavážení zakázáno jakýmkoliv způsobem.
- Lovné sektory budou vyznačené páskou, sprejem a GPS souřadnicemi, které dostane každý tým při losování lovného místa. Vstupovat do lovného místa během závodů smí rozhodčí a pořadatel. Ostatní osoby pouze se souhlasem členů týmu v daném lovném místě.
- V případě, že při zdolávání ryba zajede do sousedního lovného místa a dojde k zamotání udice sousedního týmu, může tento tým podat následně protest a ryba nebude započítána. Protest musí být podán neprodleně ještě před zapsáním ryby rozhodčím. Pokud se stane, že ryba během zdolávání zajede do vázky podél břehu, je možné vstoupit do vody např. v prsačkách a rybu šetrně vyprostit. Použití člunu však není možné.
Týmy v sektorech 3, 4 mohou mít člun na vodě po celou dobu konání závodu, ale smějí ho využít pouze k přejetí na druhý břeh a na převoz věcí. Vše ostatní jako krmení, zavážení, atd je zakázáno. V případě porušení tohoto pravidla bude celý tým diskvalifikován a vyloučen ze závodu.
Povinné vybavení:
- Každý tým musí být vybaven vhodnými kaprařskými podběráky o délce ramene alespoň 70 cm, odháčkovací matrací, dvěma saky k případnému uchovávání bodovaných ryb (v každém saku mohou být maximálně dvě ryby), vyprošťovačem háčků a člunem (vzhledem ke složité dostupnosti některých míst).
Lovný prostor:
- Závodní úsek bude rozdělen na 4 sektory po 10 teamech. Lovná místa a hranice sektoru budou na břehu vyznačené páskou, sprejem a GPS souřadnicemi v kartě lovného místa, vyznačeny budou též v mapě závodního úseku na internetových stránkách a na plakátu v areálu závodu.
Pohyb a chování v průběhu závodu:
- Každý z účastníků závodu včetně jejich doprovodu je povinen chovat se šetrně a ohleduplně k přírodě a k uloveným rybám! Je přísně zakázáno jakkoliv poškozovat pobřežní porosty, rozdělávat oheň jinak, než v nadzemních zařízeních (gril, vařič). Po ukončení závodu je každý povinen odklidit odpadky a tyto odvézt.
Vyhodnocení:
- Vítězí tým s nejvíce kg ulovených ryb.
- V případě rovnosti kil rozhoduje o pořadí nejtěžší ulovená ryba, nejdelší ryba a v případě, že nerozhodne ani toto kritérium, bude rozhodující čas ulovené první bodované ryby.
- Týmy, které se umístí na celkovém prvním, druhém a třetím místě, nemají nárok na cenu za vítěze sektoru.
1. Místo: Hotovost 50.000,–Kč + věcné ceny, volné startovné na další ročník, medaile, poháry a putovní pohár, který si vítězný tým převezme od vítěze minulého ročníku
2. Místo: Hotovost 30. 000,- kč + věcné ceny, poháry a medaile
3. Místo: Hotovost 20. 000,- kč + věcné ceny, poháry medaile

- Ceny jsou připraveny i pro tým, který vyhraje ve svém lovném sektoru, chytí první bodovanou rybu, největší počet bodovaných ryb, nejtěžší rybu, nejdelší bodovanou rybu a poslední bodovanou rybu.
- Jako bonus proběhne losování o hodnotnou cenu mezi týmy, kterým se podaří na Carp Marathonu Praha 2013 chytit bodovanou rybu. (Tohoto losování se nemohou zúčastnit týmy, které skončili na 1-3 místě nebo vyhráli sektor).

Závěrečná ustanovení:
- Pořadatel si vyhrazuje právo v případě důležité potřeby upravit pravidla. Všichni startující souhlasí s těmito pravidly, což potvrdili uhrazením startovného a svým podpisem na registrační kartě. Porušení pravidel znamená, okamžité vyloučení týmu ze závodu bez náhrady!
- pokud bude po registraci některý člen týmu přistižen, že v areálu zázemí závodu, nebo kdekoliv v lovných sektorech narušuje veřejný pořádek (agresivní chování, útoky na ostatní účastníky závodu, atd.) bude celý tým bez náhrady vyloučen a okamžitě je povinen opustit areál závodu nebo své lovné místo.
- Vzhledem k tomu, že se závod koná na řece, je nutno počítat s možností vysokého průtoku, který by znemožňoval závod uskutečnit. V takovém případě si pořadatel vyhrazuje právo na změnu termínu cca o 2 týdny – bude upřesněno. Týmům, kterým by tento náhradní termín nevyhovoval, bude startovné vráceno v plné výši.
- Všichni účastníci 3. Carp marathonu Praha se zúčastňují na vlastní nebezpečí a pořadatel nenese žádnou odpovědnost za žádnou způsobenou škodu.

- Po celou dobu konání akce bude přítomen kameraman a fotograf. Všichni účastníci dávají svým podpisem pravidel souhlas k pořizování záznamů a použití pro komerční užití.

 

Robert Samek - Profil - 4.11.2012