Kuchař

CHtěl bych se zeptat jestli doma vaříte rybám---kapr---jako naprˇiklad pečete placky,smažite vdolky no prostě cokoliv z vlastní kuchyně no prostě jestli takovího nekdo doma děla mislím tím jako na chytáni přímona háček a jestli jo tak přiložte recept____
Autor diskuse: Novák - , 16.11.2005 kaprařina - nástrahy, návnady

jepice.cz - Profil | Ne 20.11.2005 17:10:50

k tem nastraham- jeden znamej chyta na Oslave hrouzky a plotice na knedli

Azbest - Profil | So 19.11.2005 23:40:22

profo-:-)))))))správně,ale nejen kapr.....

Detreux - Profil | So 19.11.2005 19:36:23

když tady mluvíte o tom lovu amuru narohlik z haldiny pamatuju si jak jsme jednou skamošema jeli na jeden rybnik vyložene na amury. Chytali jsme je na rohlík z hladiny. Pak jsem ale zjistil že ten den nějak zaspaly pekárny takže rohliky vubec nebyli tak jsem koupil obič detské piškoty a ryby na ně šli taky pěkně

MrCement | St 16.11.2005 22:03:37

Jo a taky jsem chytil kapra na rece a nastrahou bylo jablko [tedy kousek o velikosti vetsiho hrasku]. Jinak tuto nastrahu nedoporucuji pouzivat, mnohem lepe brali na rohlik, testo.....

Marsip | St 16.11.2005 15:58:27

jettys: Recept najdeš v časopise 100+1 v zahraničních zajímavostech...

profo - Profil | St 16.11.2005 12:31:45

brach nezapomeň : "kapr nekouše, kapr žužlá"

karelc - Profil | St 16.11.2005 12:25:20

brach: já sice občas při přípravě na ryby smažím, ale jen pro sebe :-) Řízeček nebo i smaženka s chlebem - na to se vždycky nachytám :-)))

brach - Profil | St 16.11.2005 12:23:20

jettys - nezkoušej doma péci perník kvůli rybám. Kup perník na strouhání - vřele doporučuji.
Na otázku - pro ryby vařím těsto z krupice a kolínka. Nepeču, ani nesmažím. Nevěřím, že bych něco chytnul na španělského ptáčka....

Milda | St 16.11.2005 11:37:34

Já použil párkrát klasickou perníkovou buchtu(já péct teda neumím,to vždycky uzmu mamce),ze které jsem uhnětl jen těsto tak jak ze střídky chleba,docela to chutnalo línům a karasům.Jinak jsem zkoušel ještě buchtičky,co se dávají k vanilkovému krému na oběd.S těma jsem chytal na hladině,nějací menší amurci a kapříci,ale dost ozobkávaly aj malé rybky.

jettys - Profil | St 16.11.2005 10:33:23

Marsip -a o jaký perník se jednalo?můžeš mi napsat recept?

profo - Profil | St 16.11.2005 9:37:52

Maty : rozlomil jsem tu buchtu a udělal kuličku z části těsta a části náplně cca o velikosti 0,5-1 cm, pak jsem do toho zabalil háček nebo když byla tužší (tvaroh) tak jsem ji napíchnul na háček. Jenom povidla jsem nezkoušel, ale myslím, že by to s nimi taky šlo. Jinak co se týká okrajů, nechají se při troše okorání a zaschnutí napíchnout jako kůrka chleba, ale vydrží na háčku to samý co patka rohlíku. To co jsem nezkoušel tak bylo vzít tu buchtu kleštěma na rohlík (tenkrát jsem je ještě neměl)

Marsip | St 16.11.2005 9:14:05

profo: Máčel jsem je v co*a co*e... :o)

maty: Někde v časopise (100+1) :o) jsem četl, že perník funguje, ale jednalo se zřejmě o úplně jiný perník.

Maty - Profil | St 16.11.2005 9:01:09

Marsip: a proč zrovna perník na amura? co Tě k tomu vedlo?
profo: jak jsi ty buchty nastražoval? Myslím ,že to nemohlo držet na háčku

profo - Profil | St 16.11.2005 8:56:32

Novák . promiň ale nedá mi to.
Marcip : a namáčel si je do rumu nebo jsi si se sebou vzal plechový zuby, když píšeš, že ti ztvrdly...:-))))

Jinak k otázce : zkoušel jsem lov na tvarohový a makový kynutý buchty a nebylo to sice žádný termo, ale dva kapříky a 1x tlouště to zaujalo dostatečně, že neodolali, ale trochu málo za celé dopoledne. Byly to zbylé a čéstečně okoralé buchty co se už nesnědly.

Marsip | St 16.11.2005 8:48:05

Na ulovení amura z hladiny jsem jednou zkoušel upéct malé perníčky. Nějak mi v troubě ztvrdly, že jsem je musel vrtat. Nakonec jsem na ně stejně nic nechytil a tak jsem je u vody zdlábnul sám...

MrCement | St 16.11.2005 8:29:08

I kdyz vlastne ano. Mimo hacek jsem vesel koule udelane z knedlikoveho testa tuzsi konzistence do ktereho jsem daval masokostni moucku a dalsi susene komponenty do boilies. Nakonec vyhrala kukurice.

Robert(původní) - Profil | St 16.11.2005 8:25:45

Vždy, když žena vaří halušky, tak jich udělá víc abych měl něco pro kapry. Je to skvělá nástraha. Recept je v každé slušné kuchařce.

MrCement | St 16.11.2005 8:21:28

Silena otazka :-) ... ale proc ne.
Jednou tak ve 10-11 letech jsem to zkusil na bramborak ...... jedinym vysledkem byly mastna kola na hladine..... ale mozna ten den sli na livance.
Pristi rok zkusim koblihy ..... a napisi ti :-) ..... snad uz budes mit kompletni mailovou adresu.