Státní rybářský lístek

Pro loňský přestupek (lov sumců po půlnoci) mi nemůže být 3 roky vydán státní rybářský lístek. Pytlačit se bojím a od zahájení sumcařské sezóny je ten absťák nesnesitelný. Neznáte nějaké řešení? Možnosti? Znáte někoho, kdo to nějak vyřešil?
Soukromé vody? Povolenka na manželku? Lov na Slovensku - můžu bez českého stát ryb. lístku získat
povolenku na Slovensku? Když úředně změním trvalé bydliště - získá nový odbor živ. prostředí info o mém přestupku? Mluvilo se o novelizaci - nebude?
Žádné amnestie? Ministerské výjimky?
Autor diskuse: AAAAA - , 7.7.2005 všeobecné - ostatní

XAXAP - Profil | St 13.7.2005 9:14:34

to je zase fajn diskuse! :-) zejmena klika obyvajici pravotocivou zatacku do Vidne se zas vyznamenala (MrKos, hraji).

Mily AAAAA, kdyz budes mit velkej problem, zaridim ti rybarsky listek a klidne i povolenku CRS i MRS, obcanku a trebas papiry na hlavu, to vsechno na jmeno Michael Jackson nebo trebas Hrazdil :-)
Pokud se nechces parat se zakony, tak tady nebul a neparej se s nimi dal! Moznost k tomuhle je.

Robert(původní) - Profil | St 13.7.2005 8:28:09

Zase to uhýbá vedle - problém není v ČRS nebo MRS, ale na MZe, které stanovilo pravidla pro vydávání RL. Ty nemají se svazy nic společného.

Honza Pok. - Profil | St 13.7.2005 8:17:34

V tomto závidím MRS, který má jednoznačnou metodiku kárných opatření a každý ví, do jakého rizika při porušování pravidel jde...

Petrson - Profil | St 13.7.2005 7:21:29

Pamatuji si, že u starého RŘ existovalo něco jako sazebník postihů za jednotlivé přestupky, od prostého napomenutí za nižší přestupky, přes nějaké písemné důtky až po odebrání dokladů. Nebylo to závazné ustanovení, spíše něco jako doporučení vedení svazu, ale rozumnější RS se tím řídili a víceméně to fungovalo. Nechápu, proč něco takového svaz nepřipravil i pro potřeby nového zákona, když už máme na ministerstru dakové diletanty, že nejsou schopni rozlišovat mezi zapomenutím metru a třeba braním podměrečných ryb (zajímalo by mě, jak se tam mohli takový paka dostat, ty bych nepustil ani k míchačce). Rázem by bylo o problém míň. Konkrétně za porušení doby lovu se doporučovalo tuším odebrání povolenky na 1 rok, ale to nevím jistě.

ZN - Profil | Ne 10.7.2005 22:38:43

Bosanac :
Lojzo, jenom jsi potvrdil má slova. Ve firmě se chovají rozumně, váží si dobrých zaměstnanců. Proto mají postihy dle závažnosti. Dík.

Bosanac - Profil | Ne 10.7.2005 22:35:35

ZN: v kazde firme jsou platne jejich BP , podepisujes po nastupu a ridis se dle nich . Konkretne za alkohol u nas v hotelu je vyhazov na hodinu, za opozdeni jenkrat rocne nic , je to odstupnovane . A nemohl jsem kecat do vytvareni BP ve firme , bud souhlasis nebo ne , jestli se ti nelibeji muzes najit jinou firmu. Zel buh svaz nelze vymenit za jiny.

xycht | Ne 10.7.2005 22:04:55

Pike: naprostej souhlas, přesný

Pike | Ne 10.7.2005 18:51:40

Prestupek, coz by treba zapomenuti metru bylo, lze resit ruznymi zpusoby. Kdyz prejdes treba silnici mimo prechod, tak ti policajt nemusi hned davat pokutu, lze to resit domluvou. Prestupky jdou obecne resit nekolika zpusoby - zakaz cinnosti, odebrani veci, pokuta, ale i domluva. Ja osobne bych zde rozlisoval dle zavaznosti. Bosanac tu zminil severske zeme. Tam neni taky vsechno tak skvele, ikdyz je to tam mnohem lepsi nez u nas. Dam priklad Morrum - povolenka je draha, nemusi ti ji vydat automaticky. Tam si rybar da sakra pozor, aby neco spatne neudelal. Na mori je to jine, tam povolenka potreba neni a razem nekteri svedsti kolegove vezmou dokonce i podmirovou rybu.
Podle mne je nas pravni rad hrozne slozity, zamotany, soudnictvi pomale a rekl bych bez respektu. To same bych rekl i o vetsine rybarske straze. Nejsem pro, aby brala papiry na pockani za kazy nesmysl, ale naopak aby byla videt, znala zakony a vyhlasku, tvrde trestala tvrde prestupky, varovala pri drobnych. Musi mit respekt. Verim, ze s prichodem profi sraze se to zlepsi

ZN - Profil | Ne 10.7.2005 18:35:54

Bosanac:
vzpoměl jsi firmu. Představ si, že za jedno zaspání bys letěl stejně jak ten, který se v práci ožírá. Nejde prostě plošně udělat jeden trest. Přece i dobrý a vážený zaměstnanec jednou za rok zaspí.

TomášV. - Profil | Ne 10.7.2005 18:22:05

medvěd: já v žádném případě neházím všechny do jednoho pytle. A přesně jak psal Bosanac , teď platí tohle, až přijdou nové BP a RŘ, bude platit to.

medvěd - Profil | Ne 10.7.2005 18:09:20

Bosanac:stejně si myslím,že se tu bavíme o ničem:zadavatel otázkyvůbec nereaguje na příspěvky,neodpověděl mi,jak dlouho chytal přez čas a pod.Mám za to,že je to podobný typ otázky jako o nástražní rybce,kterou někdo zadal pod cizím jménem.Možná i zadavatel je stejný

Bosanac - Profil | Ne 10.7.2005 18:05:17

medved: na pstruhovkach urcite , ten metr znas kvuli cemu je tam , a ti si jeden z mala kteri ta pravidla dodrzuje . Myslenkovi posun je zdlouhavi proces , trva nekolik generaci .

medvěd - Profil | Ne 10.7.2005 17:58:54

Bosanac:já ty pravidla ctím,i když je nechápu.Ale nebylo by pro ryby lepčí,kdyby bylzakázán protihrot a ten metr byl nechán na nás?

Bosanac - Profil | Ne 10.7.2005 17:54:20

ZN: kazdy neni normalni , viz prispevek TomaseV , a to neni jen o rybach , to je vsude , na uradech , na silnici , ve skole , ve firme . Jasne pravidlo je ted ze potrebujes pean , podberak nebo metr , tak ho mas nebo nemas , a to ze chytas/me bez protihrotu je uz na nas .

medvěd - Profil | Ne 10.7.2005 17:52:44

TomášV:nechápu,proč házet všechny do jednoho pytle.Jezdím na ryby po celý republice.například jedu pětkrát za sebou na Svratku a tam podběrák nepotřebuji,pak jednou zajedu na Moravu a nesmí ho zapomenout.Máš pravdu v tom,že pravidla jsou tu od toho aby se dodržovala.Ale prostě těch pravidel je moc.Ten podběrák jsem letos použil pouze dvakrát,z toho jednou,když jsem si chtěl vzít rybu.Metr jsem použil jednou,abych si mohl rybu změřit.

TomášV. - Profil | Ne 10.7.2005 17:43:57

xycht: ano, nikdo není neomylný,. ale je mezi námi spousta lidí, kteří se snaží ledacos obejít, ojebat, nedodržovat bez postihu. Ano, takový je ve valné většině český prototyp rybáře :o))

ZN - Profil | Ne 10.7.2005 17:43:44

Bosanac:
tvé názory jsou dle mého, podotýkám mého, zcestné. Máš na ně právo. Kdyby nebylo tolik zákazů, pak by se vše zjednodušilo. Proč někomu nakazovat nosit např. metr, pean, podběrák, klobouk, brýle a spousta dalších krávovin. Stačí postih ( a tvrdý ) za podmírovou rybu a překročení jasných pravidel a každý si rozmyslí, jestli metr a další věci potřebuje nebo ne. Pak by ubylo nepřiměřených trestů za zapomenutí píčoviny. Na co mi je metr a podběrák, když chytám na háčky bez protihrotu a ryby neberu? Zachvilku mi bude někdo přikazovat, jestli mám nosit trenýrky nebo slipy a brát mi za to papíry. Každý normální člověk uváží, co potřebuje a co ne. Na to nemusím mít stostránkový elaborát se samýma zákazama.

Bosanac - Profil | Ne 10.7.2005 17:25:26

xycht: ne nedostaneme se do blazince ale do fungujiciho statu viz severske zeme , a nebudou tady, a nejen tady takove stupidni otazky a odpovedi.

xycht | Ne 10.7.2005 15:32:31

Pepino: zase tak jasně ty řády daný nejsou :-) ZN má pravdu, nikdo neni neomylnej. Kdyby se všechny zákony, vyhlášky a nařízení měli bez vyjímky a beze zbytku dodržovat tak se všichni dostanem do blázince...

ZN - Profil | Ne 10.7.2005 14:08:44

Pepino:
zřejmě jsi další z těch, co ještě nikdy nic nezmastili. Nevědomky. Ještě nikdy jsi doma nic nezapoměl. Docela ti závidím.

Pepino | Ne 10.7.2005 13:24:10

Myslím,že řády jsou jasně dané a jejich dodržování by se mělo stát automatické pro každého rybáře.Souhlasím s tím,že každý by měl vědět co ho za porušení čeká a porybní by se toho měli držet stejně bez výlimek trestat!