Máte niekto skúsenosti s navijákmi Jaxon?

Hľadal som nejaký naviják na jemnú prívlač do 2000 Sk a z recenzií som vytypoval Shimano Exage Ra a Ticu SD359, obidve zo zadnou brzdou, ale nakoniec po počte zistených reklamácií u jedného predajcu na obidva navijáky asi pôjdem cestou lacnejšieho navijáka a častejšej výmeny. Mám naviják ABU-Garcia 83 4 roky s max. spokojosťou, ale tieto sa vraj už nevyrábajú.
Autor diskuse: pablo - , 6.7.2005 všeobecné - náčiní, doplňky

rudolf - Profil | St 6.7.2005 22:59:34

Mám Shimano 3000 - Sahara s boj. brzdou na těžší přívlač, Tica 3059 - 2x na lehčí přívlač . Oba typy jsou špičkové. Naviják Jaxon jsem používal na jemnou přívlač a po jedné sezoně nechodí překlap řadiče a je jak starý mlýnek na kafe. Navijáky Jaxon na přívlač již nikdy!!!

Abe | St 6.7.2005 18:07:59

pablo: nevím, jestli naviják v ceně těsně pod 2000 korun je "laciný", ale samozřejmě souhlasím s tebou, klidně to tak může být a za chvilu se může tzv. "vyběhat", nebo odejde bojovka, od toho je ale dva roky záruka

pablo | St 6.7.2005 13:32:18

Abe: neviem ako je to s kvalitou Shimana pri navijáku Exage, nakoľko je oproti bežným Shimanám dosť lacný a kedže sa v tomto prípade platí dosť aj za značku, asi sa to niekde prejaví. Napr. vôľou navijáka alebo zmenou vlastností bojovky

Abe | St 6.7.2005 8:09:54

Nejprve odpovím na otázku a pak bych navodil diskuzi, týkající se konci Tvé otázky. Zkušenost s navijáky Jaxon nemám, vím že tato firma vyrábí slušné feederové a vláčecí pruty. Jinak bych teď polemizoval o navijácích Shimano a Tica. Jak píšeš, udivila mě ta věta,... ale nakoniec po počte zistených reklamácií u jedného predajcu... Nevím, jak jsi zjišťoval počet reklamací, ale pochybuji, že se prodejce bude chlubit počtem, nebo ještě zvýšeným počtem reklamací u zboží, které prodává. U těchto typů navijáků od cenové hranice 2000 Kč se skoro nemá co pokazit, pokud se nebudu chovat ke zboží hrubě. Ale ze zkušenosti vím, že prodejce vezme na reklamaci i to, co je za její stanovenou hranicí, aby nepřišel o klientelu. Z mojí zkušenosti ještě mohu napsat, že používám navijáky Shimano, na přívlač Aernos XT 3000, na feeder Exage RA 2500 a není problém. Taky bych Ti trochu rozmluvil investici do lacinějšího navijáku s následnou častější výměnou. Pokud máš prostředky, doporučil bych kvalitnější věc na delší dobu. Ale i levnější věci nemusí být co do kvality horší, ale většínou platí, za málo peněz, málo muziky.