Jak na RS?

2/5/2005 mě kontrolovala rybářská stráž tradičně ve stilu zapsání kontroly do legitky a nic víc, pak se mě zeptal, jestli to auto co mám za sebou na poli je moje, řekl jsem že jo a on co tady dělám, že po poli se jezdit nesmí a podobné rozumy a že by to měl prý snad hlásit zemědělcům atd., do této chvíle je to asi OK, potom ty řeči, že by mi sebrali papíry na celej rok sem taky odkejval i když si myslím, že je to blbost, max. bych dostal pokutu od švestek, páč podle mě RS nemá v tomhle žádnou pravomoc, ale dál...uznal sem že se po poli nejezdí (dokonce sem se i trochu zastyděl) a tak sem nerejpal a šel vklidu přeparkovat cca 200m od místa kde chytám. Při zpáteční cestě mě málem trefil šlak, onen RSák si to hasý na fekáloj (moped) po poli jako by se nechumelilo, (myslím si totiž že je prakticky stejný jestli někdo oře pole 1 nebo 2 stopami od vozidla) co by ste v tý chvíli udělali, měl sem celkem dobrou náladu a tak sem jen skřípal zubama.
Podotázka: Co je povinností kontrolujícího, mě se vždy jen zapíší, že mě zkontrolovali, ale nikdy nic nekontrolujou, neni to jen jejich vykazování činnosti, takzvaně "aby se neřeklo"?
Jinak aby nedošlo k omylu - Rybářské kontroli vítám a mohlo by jich být víc, ale smysluplnějších.
Autor diskuse: Salám - Profil , 5.5.2005 všeobecné - příhody, kuriozity

Holátko Josef | Út 10.5.2005 17:15:11

Karbo> Vsadím se, že mezi těmi 40ti rybáři jeden porybný sedí... a jsme opět u lidských kvalit. Není porybný jako porybný, klidně mohl být porybným i ten, který skopával bílou rybu ze břehu do vody ... :o( A k tvé otázce. Za pokus by stálo mít tam svědka a seznámit se s porybným, který by byl ochoten věc řešit na MO. Zabavit papíry na základě svědectví dvou lidí bych si osobně netroufl. Dal bych na hlášence RS vědět, že tam ten a ten údajně něco takového páchá a doufal, že budu mít štěstí a příště ho chytnu při činu. Je to o osobní aktivitě.

brach - Profil | Út 10.5.2005 15:57:08

rybomil - a proč ne? Nech prut doma a budeš mít brigádnické hodiny:-((((

rybomil | Po 9.5.2005 12:49:37

Jednou jsem potkal RS, takovýho mladýho ( možná horlivýho ) co nevěděl, že v tý době dělám RS na vedlejším revíru. Chtěl po mě, abych uklízel všechna místa, na kterých při obcházení řeky zastavím a začnu vláčet.

Nikita - Profil | Po 9.5.2005 10:56:05

Karbo - vše je v lidech. Jsou rybáři, kteří si po upozornění dají říct a zamyslí se nad sebou, ale jsou výjimky s kterými se těžko komunikuje. Záleží na koho zrovna narazíš a zda pochopí, že nejde o šikanu, ale o kritiku jeho špatného chování. Myslím si, že přes to zlé, je dobré upozornit na nepravost a to proto, že si rybář uvědomí, že byl viděn.

Karbo - Profil | Pá 6.5.2005 22:17:52

holátko josef> zvlášť dva rybníky jsou celkem profláklý a je tam dost velký rybářský tlak. Na 10 ha rybníku je v sobotu a v neděli kolem 40 rybářů, těžko sehnat místo, ale porybnýho jsem neviděl. Přijde mě to škoda, protože je často k vidění to, co by člověk radši neviděl.
Mimojiné, když jsi RS: co můžu jako rybář dělat, když vidím, jak "blbec" rve větve stromů, protože špatně nahodil a visí mu tam háček nebo chlapa co zkopává bílou rybu ze břehu do vody???Když mu něco řeknu, pošle mě do p.....e.Když zavolám na Městskou nebo státní policii nic mu nedosvědčím....

Karbo - Profil | Pá 6.5.2005 22:13:06

holátko josef> nechodím na jeden revír, na řece (MP) je jasný, že RS moc nepotkám, zvláště v "divočejších" místech. Jinak chodím na 5 rybníků (MP) na střídačku,přehradu nemáme (MO Jihlava). Neříkám, že RS pracuje špatně, ani je nekritizuju, myslím, že jsou mnohdy v nezáviděníhodné situaci. Mám spíš pocit, že je jich u nás málo. Jeden chlap z RS mě taky zná, pozdravíme se, pokeáme a to je vše, zapíše mi vždycky první kontrolu za rok.

Holátko Josef | Pá 6.5.2005 22:01:33

Karbo> Já mám na ryby 2 vycházky a na kontroly, moment ... 16x. Jde o to kam chodíš a v který čas. Já jsem třeba vyčleněn na pstruhovku a na těch 16 docházek mám 18 kontrol, kdežto na mimosptruhovce 74 a to znám chlapy už od vidění a kontroly jim samozřejmě nepíšu. Na té mimo vidím z jednoho místa na celou přehradu a na kole ji objedu za 15 min. Nedovedu si předsavit dělat RS na Hartě tak, abych měl přehled o celé přehradě. Těch 60 - 80 vycházek máš do jednoho a toho samého místa? Těžko se to hodnotí, obhajuje, vysvětluje, kritika je snadná. Já mám ročně na ryby 30 docházek, převážně P a porybný mne nekontroloval 10 let. Policajti mne staví 1x ročně a také netvrdím, že zanedbávají svou práci a málo dělaji ...

Rapalla - Profil | Pá 6.5.2005 21:58:42

I já používám polní, lesní, luční a další cesty bych se dostal k vodě co nejblíž. Hlavním důvodem je netahat svých 110 prohulenejch a léty zdevastovanejch kilo spolu s dalším metrákem výbavy zbytečně daleko. Sám před sebou se ospravedlňuji, že proto, abych na auto aspoň viděl. Samozřejmě jezdím tudy, kudy již přede mnou někdo jel. Vymyslet a postavit svoji cestu bych nedokázal, takže jezdím pouze po vyjetých kolejích. Jsem prase a měl bych za to pykat. Párkrát se stalo: Tříhodinové noční vyprošťování auta jedním volem( mnou) z bahna, proražená vana o šutr v trávě mezi kolejemi (ten šutrák tam nikdy před tím nebyl) tzn. ekologie v pr..li, motor skoro taky, dvě hoďky čekání na kámoše s lanem.....
Dvě proražený pneu, v každé 3 lochny od řádnejch krováků, chytře maskovanech v "cestě". To se naštěstí přihodilo jinýmu praseti. Spolu jsme pak došli k závěru, že tuto past nastražil někdo, komu vadí, že někdo jezdí až k vodě autem, když on má jenom motorku. Doufám, že hajzl zapomene až pojede zpátky, do který tý brázdy to dal.
Zejtra jedu na ryby a jestli tam od minulýho týdne neudělali asfaltku, tak zase po polňačce. Akorát mě se.e, že budu zase muset uklízet po kolegovi Holátkovi Pepovi, ten po sobě pořádek nikdy neudělá o)))

Karbo - Profil | Pá 6.5.2005 20:56:27

holátko josef: já netvrdím, že bysme měli s...t na uklízení u vody, to v žádným případě, dyť jsou vlastně naše:-) Jen říkám, že rybáři nejsou ti, kdo toho bordelu dělají nejvíc a jako jediní jsou postihovaní...
Uvítal bych více návštěv RS u vody. Mám za rok tak cca 60-80 docházek a z toho 1-2 kontroly!

Holátko Josef | Pá 6.5.2005 20:33:31

rybomil> Jestli to není tím, že dobrovolných členů RS je více než ochránců přírody. Možná jsou někdy více zabednění a ochotnější plnit nesmyslné pokyny vedení MO a proto také hlásají bludy, ale pořad je to lepší než z titulu funkce ochránce přírody ochraňovat škodnou zvěř a ptactvo.
Představte si, jak by to dopadlo, kdyby více policistů jezdilo kolem vody a snažilo se zjištěné přestupky "proti přírodě" postupovat orgánům pravomocným k jejich řešení. Za chvíli by toho byla plná televize a noviny, že se cajti chodí opalovat k vodě a nejsou vidět v ulicích měst :o)
Karbo> A jak by to vypadalo, kdyby jsme všichni na uklízení bordelu u vody s...i s argumentem -já to neudělal. Tak si alespoň my rybáři, které je u vody vidět nejvíce trochu ten pořádek uděláme a tím, že tě RS muže zdrbat je to jenom OK, takhle ten pořádek (čistě teoreticky) udělá každý rybář. Mimochodem, já ten pořádek dělám vždycky po někom, nikdy ne po sobě.

Karbo - Profil | Pá 6.5.2005 19:14:49

Tak to u nás vede k jednomu rybníku prašná cesta (mimojiné i k chatové osadě) a souběžně vyjetý koleje vedle na poli, protože ta prašná cesta je děsně rozbitá. Sám jsem na kole použil jednou vyjetý koleje a domů jsem šel pěšky. Jezedáci tam vysypali hřebíky a já si jich nevšiml. Od tý doby (asi 4 roky) už tam nikdy vyjetý koleje nebyly:-) Zabralo to....
Bordel od chatařů, vodáků a koupajících se lidí je několikanásobně větší a je fakt, že po nich nikdo nejde. Kolikrát si musíš uklidit místo kde chytáš, abys nedosal "po prdeli" od RS, žes tam udělal bordel.

Stilet - Profil | Pá 6.5.2005 17:15:26

rybomil : rozumím Ti, ale má reakce směrovala k jednostrannému hodnocení popisované story.

rybomil | Pá 6.5.2005 10:59:30

Stilet : Vím že Ty, hraji, brach a mnoho dalších RS z MRKmanů dělá čest té RS a jsou jak mají být. Jen mi z principu lehce vadí, že na rybáře může různě " přitlačit " RS, poliši, orgány ŽP apod. Zatímco na vodáky, tůristy co jima ani nazvat nedaj, koupíče nebo chataře a trampy nejde prostě téměř nikdo a je po nich bordelu mnohokrát více.
Např. V Nespekách ( S3 a ) vede vyježděná cesta přes louku cca 500m od chatařů a vodáků asi 20 let.
Jen tam zajede rybář, už ho někdo bere hákem., že parkuje u vody.

Salám - Profil | Pá 6.5.2005 10:19:28

Hraji: já sem si taky myslel, že tam jedu po polňačce. Přeji Ti taky krásný zážitky na rybách a už se tím netrápím.:-) a protože jsem si dal dokupy horáka, tak budu jezdit na kole.

hraji - Profil | Pá 6.5.2005 9:00:42

Salám: tak už se tím netrap. Teď víš co RS může, a taky víš, že bys neměl jezdit po poli. Mimochodem, to jsem přehlédnul, já myslel, že jsi tam dojel po polňačce.
Já myslím, že toto setkání bylo oboustranně prospěšné a přeji Ti, aby jsi nemusel už řešit žádné podobné storky a hodně úlovků.

Salám - Profil | Pá 6.5.2005 8:41:18

Hraji: bohužel se mi nezdá, že by si mě pochopil, tak tedy - Kdybych věděl, že sem se ničeho nedopustil, tak toho RS prostě utřu, já sem si byl vědom svého přestupku a bylo mi v tu chvíli jedno že mi ho ozřejmil RS a proto sem mu nic neřekl. A co se týče povinností RS při kontrole, tak to si mi vysvětlil a já to beru.

To už nevim kdo: Napsal si že sem jasný příklad toho, že stačí udělat bubu že příjdu o povolenku a je to. Jen že ono je to jinak, já sem nepřeparkoval, protože sem měl strach z odebrání povolenky, já přeparkoval proto, že mi řekl, že sem přijel po poli a ne po polní cestě.

švec - Profil | Čt 5.5.2005 21:49:01

No vidíš že to jde.Škoda že jseš z Ostravy,z Brna je to docela daleko.Lovu zdar a do smrti dobrý.

Hary | Čt 5.5.2005 21:45:50

Jo máš pravdu. Přeji ti mnoho úspěchů. Třeba se někdy potkáme na rybách a nebo u toho piva. Lovu zdar. PS: Nikoho jsem se nechtěl dotknout, pokud ano, tak se omlouvám.

švec - Profil | Čt 5.5.2005 21:36:26

Hary:To máš těžký,někdo pomlouvá kritizuje a někdo zas bezdůvodně napadá a pokouší se urážet ostatní.Od nezaregistrovaných je to normální, ale od reg.mě to překvapuje.Napadáš mě uplně zbytečně.Vůbec mě neznáš a nevíš kdo jsem,věřím že jsme oba z podobnýho těsta a jen se tady dohadujeme o hov.ě. s kterým stejně nic nenaděláme a když se potkáme u škopku (piva) tak si třeba budeme aji rozumět.
Salám:sorry,vím že je to mimo téma.

Hary | Čt 5.5.2005 21:21:59

A myslel jsem, že tady na MRKU se rybáři normálně baví, ale zatím pár zajimavých lidí pouze kritizuje, pomlouvá, kdo jak ošidil fotku, atd. Hmmm zajímavé.

Hary | Čt 5.5.2005 21:18:00

To jsem rád, že jsem tě poznal. Zkus si vylepšit právní vědomí a potom vyskakuj. A na mou nemoc už to nezabírá, zkus mi doporučit něco jiného, když si takový Chytrák. Možná by mě pomohla jedna rána z tvého koltu. Věnuješ mi nějakou? Budu velmi rád, aspoň už nebudu muset poslouchat kecy jedné lopaty. Lovu zdar.