Uchování potravin u vody - delší pobyty

Vše se vyvíjí a tak je třeba založit novou otázku s odstupem let na téma : v čem přepravujete, v čem skladujete potraviny pro vás ale třeba i psi (pokud jedou barf). Několik let jsem vozil zdravotní box na převoz krve pak malou ledničku do auta ale vše je jen na dva dny max. Co ale když jste sám na revíru kde nemáte "za zadkem" asijskou večerku? Kdo vám pohlídá lovné místo když by jste museli cca 20 minut pryč na nákup. Takže v čem dnes je možné a jak ukládat potraviny? Jak to máte vychytané?

Nkaprus - Profil | Út 7.11.2023 15:57:20

1Mara >> hoja. Zkusil bych menší výkon a dýl. Ať se teplo stíhá rozlézt. Polívka je taky vždycky studená a okraj misky vařící když to hrotíš.

NRadek Ráliš - Profil | Út 7.11.2023 15:25:42 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Ahoj, sliboval jsem ten recept. Jen dávám maso skoro do celé sklenice, dolů pod něj a pak nahoru dávám čtvereček kůže z bůčku a do celé skleničky tři lžíce vody, aby se udělal vynikající sosík. Pepř narozdíl od receptu nedávám. Zrovna dělám další várku ;-)

Zde je - https://www.toprecepty.cz/recept/49733-domaci-veprovka/

Nroce - Profil | Út 12.9.2023 20:04:48

Šikovná diskuze, bohužel se nemohu účastnit a ani přesněji číst.....doma by byl asi zase nějaký průšvih,ale závidím těm co umí 👍

Njurasoft - Profil | Út 12.9.2023 11:38:39


Nmurphyy - Profil | Út 12.9.2023 9:50:29

kurnik, ja som asi stara skola asi aj v tomto, ale co sa tyka zavarania tam by som mikrovlnku netahal, vlastne tu by som kompletne vyhodil aj na kazde ine prihrievanie jedla :)

NF16 - Profil | Po 11.9.2023 21:52:38

1Mara >> Plním to tak cenťák pod víčko. S tím výkonem nevím. Buď uber nebo jak začne pára syčet ven, tak to vypni. Nevzdávej to. Já už jinak zavařovat nebudu.

N1Mara - Profil | Po 11.9.2023 21:06:32

F16 >> Tak jsem to vyzkoušel, domácí bramboračku a po minutě a deset vteřin to začalo syčet a polévka se valila skoro ven, ihned jsem to vypl. Takže s takhle to dělat nebudu, ono spíše asi to jde, ale jen na určitou teplotu a né na plný výkon .-(

EDIT : Ono tyhle víčka jsou vlastně jen do max, 105st. a na plný kule tohle asi nepujde ty tři minuty .-)

N1Mara - Profil | Po 11.9.2023 20:01:00

F16 >> Objednal jsem si teď 50 sklenic a víčka a bude se zavařovat :-)))))

NF16 - Profil | Po 11.9.2023 19:37:50

1Mara >> no vidíš, net je mocný :-)

Njurasoft - Profil | Po 11.9.2023 19:24:04

Ještě otázka. Zavaříte když vám něco zbyde a nebo schválně vaříte co pak zavaříte? Já třeba neumím uvařit pro dva a tak je toho hrnec tak pro 6 dospělých...ale je pravda, že hovězí vývar se zeleninou a játrovou zavářkou když uvařím v hrnci z ikea co má 7 lt tak to za dva dny sním i sám...

N1Mara - Profil | Po 11.9.2023 19:18:18

F16 >> :-)) Koukni :-))) Dají tam i sklenici s víčkem, ale řeší žárovku :-)))

NF16 - Profil | Po 11.9.2023 19:14:51

Radek Ráliš >> Radek Fox - 11.9.2023 19:07:01 >> zase kámoš je s tou elektrikou spokojený, ale stejně mě naučil on zavařovat v mikrovlnce. Způsobů je spousta a na každém z nás je co mu vyhovuje nebo čemu věří.

NF16 - Profil | Po 11.9.2023 19:11:22

1Mara >> nevím, mám takovou mikrovlnku ještě z první republiky :-) tam moc funkcí na výběr není. Tak jak vše ohřívám, tak i zavařuji. Myslím ale, že na netu nějaké návody budou.

NRadek Fox - Profil | Po 11.9.2023 19:07:01

F16 >> Kámoš koupil ten elektrický a byl na nervy. Přidával a ubíral teplotu, aby se mu to vařilo - třeba je osel a neumí to :-)) Já přivedu vodu v hrnci k varu, pak stáhnu plyn na takové nastavení, aby voda pořád probublávala, ale sklenice se netřásly. Tak vařím celé dvě hodiny s občasným dolitím vody z rychlovarné konvice. Jo, a víčka mám stále pod vodou ;-)

N1Mara - Profil | Po 11.9.2023 18:59:35

F16 >> Ještě k té mikrovlnce, na jakou teplotu to tam děláš ? na kolik watů ?

NF16 - Profil | Po 11.9.2023 18:57:18

Radek Ráliš >> Radek Fox - 11.9.2023 18:33:02 >> však jo, mě zase nebaví hlídat tu teplotu v hrnci. Asi by byl lepší elektrický.
Jo do mikrovlnky na tři minuty. Jednou byla nehoda. Zkoušel jsem zavařit kysané zelí a byl výbuch a malování kuchyně :-) Myslím, že tam byl přetlak tím, že to bylo studené a rychle se to zahřálo.

N1Mara - Profil | Po 11.9.2023 18:56:49

F16 >> Díky :-)) Ono hlavně asi i jde o to, aby se to víčko zatáhlo , aby se ten vzduch co tam je při zavření jakoby dezinfikoval ty bakterie. Pak se víčko v tom horku vypoulí a když vychladne tak se zatáhne a tím by to mělo být zavařený. Já to v té mikrovlnce zkusím :-)))

NF16 - Profil | Po 11.9.2023 18:53:00

1Mara >> kupuji víčka z Kaufu. Na každém tom balení je napsáno do jaké teploty můžeš zavařovat. v té mikrovlnce je důležité, aby jsi to do ní dával vařící. Takže další sklenici plním, až mám tu před tím zavařenou. Když jsem zavařoval ve vodě, sklenice jsem měl asi cenťák nad vodou. Netvrdím, že když jsou pod vodou je to špatně. Je to zvyk.

Ndrvoštěp - Profil | Po 11.9.2023 18:51:35

Žerte rum. Ten se nekazí😂😂😂😂

N1Mara - Profil | Po 11.9.2023 18:46:59

F16 >> hmm. já to dělám v troubě no, ale asi to začnu zavařovat ve vodě, nevím. Ja nemám žádné zkušenosti právě s těmito víčky, jestli se taky musí dát pod vodu .-))

NF16 - Profil | Po 11.9.2023 18:42:18

1Mara >> neudělá to vůbec nic.

N1Mara - Profil | Po 11.9.2023 18:39:31

A co s těmahle víčky , nemáte někdo zkušenosti to zavařit tak, jak to děláte ? https://www.eva.cz/zbozi/DOP01937/vicka-zavarovaci-omnia-68-20-ks-mala/?

NRadek Fox - Profil | Po 11.9.2023 18:35:29

1Mara >> Jo, některá jídla jsou po zavaření ještě skvostnější, jak píšeš ,,dodělaná". Ty uzavřené ingredience v té teptotě ještě začarují a je to prvotřídní mňam ;-))

N1Mara - Profil | Po 11.9.2023 18:34:58

F16 >> To víčko do mikrovlnky nesmí né, jestli se nepletu. tedy já to vyzkoušený nemám, ale třeba kov, zlato, celé vajíčko atd. Nic to té mikrovlnce neudělá ?

Njurasoft - Profil | Po 11.9.2023 18:34:27

Já zkusím zavařit. Asi byli u nás problém s několikrát použitým víčkem..nakoupím teď když je prodej. Ty s červenou gumou co jsou na maso a ne ty z kupovaných okurek jak jsem to já zkoušel...

NRadek Fox - Profil | Po 11.9.2023 18:33:02

F16 >> Ahoj, to je šílené "sraní" zavařovat to na 3x a ještě s hlídáním teploty. Jak jsem psal, zavařuji dvě hodiny od doby varu a vše je ok. Tudíž nemám, co měnit. Okurky a kysané zelí zavařujeme v myčce na nejvyšší možnou teplotu. Pouze naplněné sklenice naskládáme do myčky, pustíme celý program na špinavé hrnce, ten má nejvyšší telotu a je po ukončení programu je hotovo. Vše vydrží v klidu do příštího roku či do kus dalšího, kdy už zpracujeme novou úrodu.

Přesně, čisté sklenice i víčka je základ. Ty dáš do mikrovlnky kovové víčko na sklenici a pustíš ji na 3 minuty?