Kde koupit mušky v Brně?

Zdravím, začínám tento rok s muškařením a nemám momentálně finance/čas k tomu ještě přihodit i vázání mušek, tak se chci zeptat, jestli by jste pro nákupy mušek doporučili někoho v rámci Brna nebo shánět po lokální výrobě nemá smysl a je lepší jít cestou eshopu jako třeba czechnymph (pokud je pro mušky lepší eshop, tak taky ocením radu jaký). Pro upřesnění je cílová voda mimopstruhová (cílová ryba je kapr, jelec, cejn, prostě jakákoliv ryba, co zrovna zabere) a z 85% stoják a z 15% řeka.
Děkuji za odpověď a radu
PS: Je v tomto ročním období rozumné použít montáž "hopper-dropper" pro začátečníka nebo jít raději jinou cestou?
PSS: Jak je to momentálně s muškařením na stojáku? V řádu je zakázáno "oživovat" nástrahu, ale bez proudu s ní přece musím pohnout nebo jak to funguje?
Autor diskuse: arkto - Profil , 3.4.2023 muškaření - nástrahy, návnady

senmut - Profil | Pá 7.4.2023 17:09:03

Kdyz jsem zacinal, tak jsem zajel do obchodu pana Klimy v Zidenicich a nechal si poradit tam. Prodavaji i hotove musky, na prvni sezonu jsem mel skoro vsechno vybaveni prave od tama. Na online nakupy jsem presel az kdyz jsem trochu vic tusil, co vlastne potrebuju.

Muj nejoblibenejsi obchod je lamafly, ale mam dobre zkusenosti i s czechnymph.

Ja bych za sebe doporucil zacinat na nejake mensi rece s trochu proudu, stojak je pro me osobne mnohem tezsi.

Ryb. rad moc neznam, chytam v UK, ale na stojaky je moje oblibena sestava prut #7 10", plovouci snura, delsi navazec a dva buzzery, defacto bez ozivovani, jen dorovnavat snuru.

medvěd - Profil | Út 4.4.2023 18:58:25

u x a >> já myslel, že z toho vyrosteš, ale Ty jsi furt stejně hloupý

u x a - Profil | Po 3.4.2023 15:42:52

já být z Brna tak kontaktuju zdejšího dlouholetého mrkmena a člena s nickem medvěd a toho bych poprosil o vzory na konkrétní typ vody kolem Brna,je to velmi hodný člověk a vždy rád poradí..