Úraz, zdravotní indispozice na rybách - jak vyřešit.

Napadají mě situace co přináší život a co jako na potvoru se stanou mimo civilizaci na rybách. Když jsi tam sám, nebo jen ty a malé děti případně s partnerkou před kterou se chceš ukázat. Na najednou tě postihne běhavka, popíchají tě vosy, pokouše tě krokodýl. No prostě něco co se na rybách stane, musí se to řešit a mnohdy to ani nemá řešení a musí přijet odborná pomoc. Takže co vás postihlo, co a jak jste to řešili a změnilo to ve vás něco? Vozíte si třeba víc léků, víc obvazů, víc toaleťáku?
Autor diskuse: jurasoft - Profil , 26.1.2023 všeobecné - příhody, kuriozity

EdoPaR - Profil | Pá 27.1.2023 13:39:44 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Cca 50 cm šťučka. Peán som mal asi 30 metrov od seba, reku vyberiem jej voba aj bez toho. Mykla hlavou, voba si vybrala sama a mne ostal v prste. Tesne vedľa nechta. Skúšal som si ho vytiahnuť kliešťami, ale nešlo to, nakoniec mi ho vybrali na pohotovosti. Inak v lete na stanovačky nosím okrem lekárničky, ktorá je v aute krém na poštípanie hmyzom, párkrát som ho už použil, v lete je dosť ôs a sršňov pri vode a hlavne keď jete zeleninu, alebo ovocie tie mrchy sú hneď pri vás a otravujú, treba na nich dávať pozor.

jurasoft - Profil | Pá 27.1.2023 7:20:23

Loni Norsko. Jak jsem si přál žraloka na prutu tak pak jsem žádal aby už raději ne. Všechno domotají, jako by se v tom váleli. Kůži mají tuhou. A tak když vymotáš jeden háček hnedle s sebou zavrtí a zamotá se ještě víc. Prej nerezovej háček a pevnej na moře..na pilkru. Takže když jsem se ho snažil osvobodit..být to ryba co beru dostane po palici a preventivně i podříznout ale žraloka? Tak jak s sebou švihnul tak ani nevím jestli zub nebo trojhák ..něco mě štejchlo o ruku. No a takhle pěkně se to na druhý den podebralo...holt má tu krev jedovatou...

Lasskoun - Profil | Pá 27.1.2023 2:27:21 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

jurasoft >> ... jinak na různé naraženiny velmi docela dobře funguje klasický pepřák ve spreji, neb kapsaicin působí i analgeticky, osobně mockrát vyzkoušeno ... sice to po aplikaci v tom místě pálí, zároveň však ustupuje bolest ... v přírodě a u vody dobrý ... nejen coby obraný prostředek proti nevítaným návštěvám ...

Lasskoun - Profil | Pá 27.1.2023 2:19:40 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

jurasoft >> ... ad léky na tlak ... roky preventivně všude sebou nosím nitroglycerinové tablety (mám je v dokladech, ve všech autech, v kanclu, v dílně atd., pochopitelně i u rybářského vercajku), ani ne kvůli sobě, ale jelikož několika lidem to už zachránilo život, jednou dokonce i na rybách ... naposledy pak v jedné firmě, kam jsem právě přijel, náhodou zrovna ve chvíli, když se jednomu z jejich postarších techniků udělalo blbě ... jelikož z něj vypadlo, že občas mívá problémy s vysokým tlakem, ale nic na to neužívá + zároveň jevil docela jasné známky nastupujícího infarktu, nabídl jsem mu jednu "tabletu pod jazyk" a vysvětlil, jak to funguje ... nejdřív nechtěl, že si prej raději počká na záchranku, která tou dobou už byla zavolaná, nakonec ale souhlasil ... díky tomu zkolaboval až v nemocnici (a ne ještě před příjezdem sanity), kde ale již nebyl problém ho udržet při životě ... takže se možná dočká aj důchodu, do něhož má příští rok nastoupit ... ta sanita, totiž, jak je poslední dobou dosti časté, klasicky přijela bez doktora ...

... tyto léky jsou sice na předpis, ale rozumný obvoďák Vám je předepíše, zvláště pokud máte v rodinné anamnéze někoho s příslušnou diagnózou, klidně i v předchozích generacích hodně zpátky ... myslím (/jsem přesvědčen), že by je měl mít u sebe i každý, kdo nedávno prodělal Covida (a preventivně každodenně neužívá Aspirin protect 100), jelikož nitrák mj. dokáže do jisté míry aj eliminovat náhle vzniklé sraženiny, které docela dlouho po prodělání Covida ještě někdy vznikají ... jinak, je to docela bezpečný prostředek, snadno aplikovatelný, co velmi rychle zabírá, téměř okamžitě, nicméně i k němu je nutno přistupovat s rozumem - hlavně se nepředávkovat ... https://www.lekarna.cz/nitroglycerin-slovakofarma-20x0-5mg-tablety-rozp-pod- jazykem/ ...

Alex dvaka - Profil | Čt 26.1.2023 21:00:40

S kamarádem loni na kaprech - ráno probuzení - bivak plnej zkrvavenejch papirovejch kapesníků - v noci šel na malou a po pádu čelovka obtisknutá na čelo.

Big Mike - Profil | Čt 26.1.2023 20:38:39 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Předloni natržený quadriceps napříč 3 hlavami - po dostoupnutí na kámen na kameném srázu kámen povolil, vzal jsem kolmo na svah váhu na druhou nohu, noha zůstala pode mnou, úhel svahu tomu nepomohl, dosedl na prdel a zvuk, jak když trháte plátno. První pohled patřil prutu, se kterým jsem někam flákl, byl OK.)) V broďákách na ostrově, seděl jsem asi 5 minut v mrákotách, bolest strašná, jenže jsem holt musel přebrodit zpět po pás ve vodě zpět, odřídit 5 km domů s rukou pod nohou abych jakž takž mohl šlápnout spojku, opět mžitky na omdlení... Dojel OK, stažení broďáku, maskáčů a pohled na nohu - stehno jak Tom Platz. Šlacha to vydržela, neodtrhl se celý quad od čéšky, ale "jen" rupnul sval. Soused naštěstí večer ještě bez piva, odvezl na pohotovost, měsíc klid, stehno poloviční, pojišťovna byla v plnění rozumná:) Nyní už lezu svahy bokem.

Marek_R - Profil | Čt 26.1.2023 17:00:49 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Zažil som 4x háčik v ruke. 1x zubac, 1x šťuka, 1x jalec, 1x vlastná nešikovnosť. 2x mi háčik vybral kamoš, 2 som si vybral sám. Raz mi prešiel háčik prstom , stačilo odcvaknúť protihrot a vybrať. 3x sa háčik trhal jednoduchým trikom pomocou šnúry. Bezbolestne a rýchlo. Od posledného incidentu už nosím 25cm dlhy pean 😂😂😂
K tomu samovytrhnutiu by som podotkol. Treba prehodnotiť vážnosť zranenia, netrhať háčik zo šľachy alebo ak prepichol žilu.
Zvládnete si takto háčik vybrať aj sami. Treba dlhší kúsok šnúry. Dôležité je tlačiť očko hačiku ku koži, aby pre protihrot vznikol priestor, aby mohol voľnejšie von. Potom už stačí zaťať zuby a trochu uvoľniť šnúru a silno trhnúť. Je to podobne náročné ako odtrhnúť nitku z gatí. Tak veľa štastia.


TEZAR - Profil | Čt 26.1.2023 15:50:26

jurasoft >> To jsou drsný zkušenosti.Ale zas se člověk poučí a víc si dává bacha.Už taky vozím dezinfekci a obvazy...

jurasoft - Profil | Čt 26.1.2023 15:33:53

TEZAR >> to mi připomnělo rok 2019 Norsko. 3 na lodi taháme rybu za rybou. Najednou já na prutu cosi většího , kolega taky. Dotáhli jsme k lodi dvě ryby cca 80cm každá zamotané do sebe. Tak mrk na sebe a taháme naráz obě přes bord. Ryby v klidu na dně lodi kolega se je snaží vyplést a najednou se obě probrali a začali s sebou škubat. On zrovna v ruce držel pilker s dvěma trojháky. Jak sebou ta ryby škubla tak mu ho vyrvala z ruky a jeden trojhák mu projel (fuj sotva si na to vzpomenu a oklepu se) palcem, že mu prošel prostředkem nehtu. No snad i kostí...takže rychle ryby zabít ať sebou neškubou, na rozmotávání se vykašlat a vybrat které kleště mají tu sílu aby přeštíply trojhák snad 8/0, No podařilo se. Od tý doby mám na lodi nepromokavou tašku s obvazy, akutolem, desinfekcí na kovid, náplasti, framykoin...prostě lékárnička. Tohle bych už nechtěl zažít..20 km od břehu tohle řešit.

drvoštěp - Profil | Čt 26.1.2023 13:34:57

Já měl v botě kamínek. To byl horor😂😂😂

TEZAR - Profil | Čt 26.1.2023 13:34:12 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Ahoj,před pár roky jsem chtěl do lodě vytáhnout sumce chyceného na velkého woba,kterého měl napříč v hubě.No a když jsem mu dal palec do huby,tak se rychle otočil a bylo...Tenkrát mi Dalas napsal,že jsem měl kliku,že neměl třeba přes dva metry.-)Naštěstí se mnou byl kamarád a ten už něco podobného zažil,tak rychle rybu zpacifikoval a woba vypnul z karabinky a potom jsem si to pokoušel vyrvat,ale nešlo to-hák byl moc velkej a hluboko v mase.Tak jsem si zavolal pohotovost-kousek bylo větší město a tam mi to na chirurgii vyndali-musel jsem je při tom navigovat,že nejdřív vytočit woba z kroužku,pak ucvaknout špici háčku s protihrotem a pak vytáhnout...-)Kamarád zatím v lodi chytal dál a jen přijel blíž k městu,kde mě pak zas naložil a chytali jsme ještě asi tři hodiny,kdy jsem čapnul ještě jednoho fouse-zkrátka,,dobrej lov".-))))))))Jo a od té doby jim do huby s wobem už ruce nestrkám.

jurasoft - Profil | Čt 26.1.2023 13:08:10

Začnu sám. Za ty roky si vzpomínám na situaci kdy jsem měl střevní chřipku a proseděl 3 dny v kadibudce. Nic moc když se pak nedá pořádně kde osprchovat. Tak se mi stalo před hromadou let kdy jsem byl se synem na závodech kde jsem hnedle první den uklouzl po trávě a kecnul si na pravou ruku tak nešťastně, že jsem pak nemohl v ruce držet ani lžičku. Pak za dva dny odjet domů byl horor jak zařadit a řídit. Syn v tý době měl tak 4 roky a moc to nechápal a chtěl funkčního tátu. Pak taky jednou jsme doma nechali léky na tlak a za 3 dny jsem jel domů jako v tranzu. Taky šlo dost o hubu.