Játrový prášek

Zkoušel jste někdo podomácku udělat játrový prášek?
Autor diskuse: PM - , 9.2.2005 kaprařina - nástrahy, návnady

Igo. - Profil | Čt 21.4.2011 15:35:17

JSOB - Profil | Čt 21.4.2011 14:58:31

Pouzivam cerstva jatra a to kolem 70gr na kilo smesi. Prozenu je mixerem a precedim pres jemne sitko. Ty zilky v nem zustanou. Sice to skladuji v mrazaku, ale myslim ze kdyz se to na vetrananem miste dobre vysusi tak i dlouho vydrzi. Mel jsem to sice zatim venku u vody 3 dny, ale plisen se neobjevila.

Bobertik - Profil | Čt 21.4.2011 13:56:47

Tak dá někdo nějakej jednoduchej recept s játry?

DejF - Profil | Po 18.4.2011 19:30:48

zmrtvýchvstání :-))

metal - Profil | Po 18.4.2011 19:21:06

umrtvení tématu ......... R.I.P

Koblizek86 - Profil | Po 18.4.2011 17:46:21

oživení

Bobertik - Profil | Út 15.2.2011 12:53:58

Taky zajímavé téma, nějaké nové info jak nejlíp použít játra? A nějaký recept by někdo nepředal dál? Díky všem

Koblizek86 - Profil | Út 15.2.2011 12:34:37

oživení téma :-)

Zádař | Út 15.2.2005 19:57:06

Pavel P Asi velkej rozdíl nebude ale bude to déle schnout a já protože používám většinou ke vnadění kobru taj potřebuji tvrdé koule které se netrhají a s práškem je lepší práce, když jsem zkoušel umleté tak v tom zustávaly takové cáry a nebylo to ono.

jurasoft | Ne 13.2.2005 19:04:35

no v mrazáku ne, ale venku by ti to vadrželo jen pár hodin, leda bys chytal v zimě. vyrábět sušené není žádnej problém, koukni se od začátku tohoto dotazu...

Pavel P. | Ne 13.2.2005 18:57:56

Myslíš,že na mražáku by se to zkazilo?Ty sušený se nedaj asi dělat doma,když je z toho takovej rigol.

jurasoft | Ne 13.2.2005 18:25:15

tak raději sušený, nebude se ti to pak tolik kazit...

Pavel P. | Ne 13.2.2005 18:17:29

JŠ: na svý panděro prdím.Radši pro kapříčky.Do polívky je to škoda.

jurasoft | Ne 13.2.2005 16:35:37

to Pavel P. : raději vepřová, přidej ještě majoránku, česnek a strouhanku.. a hoď to do polívky s nudlema...

groow | Ne 13.2.2005 16:22:57

Tak jsem očkem sjel tuhle zajímavou diskuzi a mám k tomu jednu připomínku. Pokud by jste dávali maso i jatra tak jak jsou do boilie, tak musite počítat se sniženou trvanlivosti těch kouli. Proto na delší výpravu by jsme si museli dělat koule přímo u vody. Ale jináč fakt dobrý na co českej človíček nepříjde. Chudáci Nash a Hutschinson ... :-)))))))

Pavel P. | Ne 13.2.2005 15:07:01

Zádař: rád bych se tě zeptal,jaký je rozdíl udělat si játrový prášek z hovězích jater a pomlet hovězí játra v mixeru a přidat je do vajec?Díky.

Zádař | Ne 13.2.2005 13:07:41

Hovězí játra uvařim v mikrovlnce, umelu na masovém mlýnku a dám sušit do elektrické trouby na 60 stupňů trvá to asi den a šíleně to smrdí. Pak to semelu na kafemlýnku. Je to krásně jemnej prášek, z 1kg jsou asi 3dcl pro jistotu to skladuji v mrazáku. Dělal jsem tak i krevety ze supermarketu, ale tim se moc neušetří z balíčku toho moc nejni.

shark | Čt 10.2.2005 20:43:29

Taky mě napadlo, že v obchoďákách večer prodávaj rybí jikry za simbolickou cenu. Nenapadá vás ňěkoho jak je využít do boilie?

Labrador Dan - Profil | Čt 10.2.2005 18:36:09

Miras:trochu tě doplním. V sektoru "nic zajímavého" si mimo vína a Metaxy všímám též: rum, vaječný koňak, griotka.. jinak je vidět, že už jsi taky přemýšlel kde hledat netradiční suroviny :-))

Miras | Čt 10.2.2005 9:38:52

Pokud laborujete s bězně dostupnými surovinami, tak malá inspirace je tady: http://www.kapripohoda.webzdarma.cz/index.php?page=boilie&p=inspirace

jurasoft | Čt 10.2.2005 7:23:06

Začal jsem vykupovat v obchoďákách rybičky. Mají výprodeje z vánoc. Děláme si pomazánky a olej si slejvám a schovávám v ledničce. Takže mám sledě ve vlastní šťávě, makrelu v rostliném oleji, tuňáka ve vlastní šťávě, uzené šproty...budou i další. To jsou atraktory ! Nebo rybí tuk z lékárny.
A ten carophyll. Je součástí mnoha směsí pro ptáky. Hledej v zverimexu výrazně červené směsi. Většinou tam píšou, že obsahuje červené barvivo. To je ten carophyll. Je to vitamin (?). Je jedno jestli to vmícháš do papriky nebo to bude v semenech.

milan.b | St 9.2.2005 22:19:44

Nebo treba klasickou sardelovou pastu, pocela to boili prida taky dost cuti a smradu. Nevyhodou bude ze je dost slana.

Pavel P. | St 9.2.2005 21:44:16

Makrelu dávám proto,že to dává perfektní aroma.Vytahnu páteř a oddělám hlavu.Přidám ještě i trochu bílé rybí moučky.Játra semelu v mixeru spolu s vejci a sypu suchou směs.Není to z mé hlavy.Nějaký p.Kadeřábek to popisuje ve své knize Chytejte velké kapry.

shark | St 9.2.2005 21:28:10

A to tam ty játra dáváš jako syrový jo? Když už tu makrelu tak co tomu boilie dá? A co tou makrelou nahradíš?

Pavel P. | St 9.2.2005 21:23:43

Normální,třeba hovězí,vepřový!Nevidím v tom rozdíl.Jde o to do bojlí dostat nějaký aminokyseliny za nevelkej peníz.Kdo na to má,koupí si asi drahé komponenty v krámě,ale já na to prostě nemám.Rovněž si myslím,že je dost účinný namlít do směsi uzenou makrelu/sledě a pod./.Vím o kaprařích,kteří ve svém bojlí tyto věcičky mají a nejsou to zrovna žádní břídilové.

shark | St 9.2.2005 21:17:14

Myslíš normální, třeba drůbeží? Mě se zdá, že lepší budou ty sušený jak psal JŠ.

Pavel P. | St 9.2.2005 21:11:59

shark: ani ho nesháněj - je to zbytečnost!Jinak si myslím,že místo játrového prášku je dost dobrý semlít do směsi játra,která seženete u každýho řezníka za pár kaček.Má to spoustu aminokyselin a člověk dost ušetří.

shark | St 9.2.2005 21:06:16

to JŠ: on ten carophyll red nebude zase tak důležitej, ale stejně ho skusim sehnat. Slyšel si o používání suš. kvasnic? Je to prej dobrej atraktor.

jurasoft | St 9.2.2005 14:57:35

píšu znova, že při sušení mořských potvor je takovej smrad, že i jen čuchnutí tě nutí blejt...chtělo by to sušičku s odvodem někam pryč nebo nějakej starej komín kde je průvan, prostě od lidí kde by to vzduch rychle usušil, nesmí na to slunce jinak by se to kazilo, raději chládek, temno a průvan...

karelc - Profil | St 9.2.2005 14:54:33

JŠ: pokud to zmrazíš a zas rozmrazíš, tak na chuťový vlastnosti to zas takovej účinek mít nebude, ne? No a kdyby jo, tak holt použít jen čerstvý koktejlek. Mi šlo hlavně o to, že sušit to a pak pomlet, by byla pěkná pakárna.

jurasoft | St 9.2.2005 14:50:29

to karelc : jenže voda obsažená v buňkách se mrznutím roztahuje a buňky trhá. zkus si zamrazit mléko a pak ho po rozmrazení vypít.

jurasoft | St 9.2.2005 14:49:27

to shark . jediná věc co by mohla být bezva je jakejsi koktejl mořských živočichů co prodávají zmrazený na tácku...úpravu umí bezva moje manželka, dá na to majonézu, pár kapek citronu, trochu pepře, vyložit misku listem salátu a tuhle směs do toho. k tomu rohlík a vidlička, a pak s plným panděrem na ryba a je mi jedno jestli jdou nebo ne. ne fakt sranda...jo tahle směs by šla, ale je to dost drahý a je to lepší prohnat vlastním žaludkem...jinak nejsem si jistý jestli glm je ta pravá ingredience...
a robinred ? ani nevím od woka, pálivá paprika, sladká paprika, chilli, sušený česnek, pepř 4 barev, a carophyll red...je součástí mnoha směsí pro ptáky, samostatně se dá sehant,a le nemohu prozradit zdroj. to doopravdy nemohu.

karelc - Profil | St 9.2.2005 14:34:20

shark: myslíš, že je nutný to sušit? A pak mlet? nebylo by lepší to mít v mražáku, dle potřeby odebrat, projet mlýnkem a přidat do vajíček? Sice to v sobě váže nějakou vodu, ale myslím, že ostatní suchý komponenty by to mohli pohltit.

shark | St 9.2.2005 14:29:50

Jirka Šachl:Ještě k tomu GLM, co kdybych koupil v obchodě ňáký mořský svině(myslim ňákej "koktejl"), usušil a namlel?

Marfy | St 9.2.2005 14:25:35

než jsem napsal příspěvek, tak už byla odpověď od karlac

shark | St 9.2.2005 14:24:10

Jirka Šachl: Super inspirace mohl bys ještě prozradit dávkování komponentů toho Robin redu a kde si sehnal Carophyll red?

šeptal - Profil | St 9.2.2005 14:20:01

Jirka Šachl: Bacha na to. Ty gamarusáci sice "zajímavě" voní, ale rolovat z toho boilí, to je dobrá házená. Aspoň když já to zkoušel, tak se to těsto příšerně sypalo.

jurasoft | St 9.2.2005 14:17:12

to marfy : koukni se o pár příspěvků dolů, splet sem se v názvu ale něco z ledvin co strašně smrdí mám někde v katalogu...