přechovávání mraženého boilie

přechovávání mraženého boilie

Jak a v čem přechováváte mražené boilie při delších výpravách (týden a více) ? V termotašce se to musí během jednoho dne rozpustit. Za jak dlouho je rozražené boilie nepoužitelné ?Autor diskuse: Carlos - Profil , 23.1.2005 kaprařina - nástrahy, návnady

0x v oblíbených a 0x v ignorovaných.

Nemůžete zapisovat do této diskuse, protože nejste zaregistrován nebo přihlášen.

Nbart | St 2.2.2005 9:32:31

Márty-taky by mne to zajímalo.Dík. A jaké máte zkušenosti s použitím soli.

NMiras | St 2.2.2005 7:43:28

Márty - zajímavý nápad, pošli mi, prosím, také postup.

NCarlos - Profil | Út 1.2.2005 21:13:22

Márty : a jak to zavařuješ ? Zalejváš to nějakým speciálním nálevem ? Docela bych to skusil. Pokud to tu nechceš zveřejňovat, prosím na mail.

NMárty - Profil | Út 1.2.2005 19:07:59

Carlos.: jo je to trochu pakárna, ale mám na to fígl. Mám jednu přepravku a v tom koule vozim. Dá se to boilies je opravdu jak čerství a nestrácí žádné látky třeba mražením. Víhoda je v tom, že když mi nějaký zbyde tak se nic nestane , ze zmraženym se to udělat nedá. Dobrý je i to,že je sklenice (1l) jedna dávka na den, tak se zbytečně neplejtvá.

Njurasoft | Út 1.2.2005 7:20:25

Mám právě kompletní sadu VacSy s tou vakuovkou folií. Nemáte někdo s přechováváním vakuovaného boilei zkušenosti ?

NCarlos - Profil | Po 31.1.2005 22:03:01

Márty : a to jako taháš s sebou k vodě sklenice ?

NMárty - Profil | Po 31.1.2005 21:11:49

Pánové, když se bavíte o tom přechovávání boilie. Nezkoušeli jste boilie zavařit. je to dobrý a nic se s nástrahou nestane. Co se nespotřebuje to se použije příště. Nástraha je jako čerstvá.

NCarlos - Profil | Po 31.1.2005 19:23:34

To vakuování už mi taky napadlo ale nejsem na to technicky vybavený. Chtělo by to Vacsy nebo něco podobnýho.

Njurasoft | Po 31.1.2005 19:06:03

Jinak špica pytle na sušení jsou pytle na prádlo, ty co se používají do pračky. Mám 2 malé co se dávali k aviváži. Vejde se do každého tak kilo. Na větší množství mám velký pytel...

Njurasoft | Po 31.1.2005 19:04:11

Zkoušeli jste někdo vakuaci ? Kvasný proces jakožto plesnivění je způsobeno přítomností vzduchu. Mohu do aleluja vakuovat. Zatím jsem to zkoušel jsem jednou a dopadlo to neslavně kvůli dětem které zajímalo co to mám zavákouváno a napustily mi do toho vzduch na což jsem přišel až těsně před odjezdem k vodě...

NMirek S - Profil | Po 31.1.2005 16:52:27

Loni v srpnu jsem měl sebou asi 60 kg mražené kukuřice, tím jsem obložil chladicí bednu z polysterenu s boilím a zásobami a vydrželo to cca 5 dní zmrzlé. Chce to dát do stínu, obalit igelitama a ještě jsem to přihodil suchou trávou. Je dobré to moc často neotvírat.

Nmilan.b | Po 24.1.2005 16:01:48

Ja jsi nechal zase usit pytliky z podsivky od bundy. Jinak je fakt ze rybina, nebo ptaci zoby jsou na prechovani v poho. Mlecne protejny......po pak pokusech si je radeji pripravujem cerste, jinak s tim prechovanim nekde v mrazaku je to dobry napad.

NMiras | Ne 23.1.2005 22:48:46

Nechal jsem si udělat pytlíky ze záclon, je to stejný systém jako u pytlíků od cibule, ale jsou menší, čímž odpadá problém, který popisuje milan.b. U kuliček z ptačích mixů nebo rybiny není problém je uchovat delší dobu, ale u boilies, které obsahuje větší množství mléčných proteinů a je náchylnější ke zkysnutí to řeším tak, že se dohodnu v nějaké hospůdce do pár kiláků od loviště , aby mi boilies hodili do mrazáku (je to vyzkoušené) a tam si v případě potřeby dojedu.

Nmilan.b | Ne 23.1.2005 16:39:06

Souhlas PH, pockam az rozmrzne a trochu se osusi, pak ho vsypu do prodyšneho pytle, dam ho nekde na misto kde fouka vitr. Sem tam s nim protrepu. Chce to ale davat mensi mnozstvi do saku, protoze pokud je säk plny, spatne to v nem schne a plesnivi.

N izi | Ne 23.1.2005 15:43:32

Mražené používám jen snad na první 2 dny a pak si u vody vařím nové,není žádný problém si vzít několik druhů mixů a u vody si dělat čerstvé a také můžu reagovat na nezájem kaprů změnou složení a aromat,po uvaření jdou do třech hodin do vody a jsou čerstvé

NPCT - Profil | Ne 23.1.2005 13:53:35

v termotasce vydrzi asi 3 dny pak max jeste jeden den rozmzli a pak splesnivy... mnohem lepsi je predchozi spusob..

NPetr Havlíček - Profil | Ne 23.1.2005 11:33:10

Mražené boilie dej do prodyšného saku (od cibule) apod. a někam ho pověs ať na to nemůžou myši. Jednou dvakrát za den ho protřepu a tím to končí. Boilie pomalu vysychá, ale nesplesnivý. Hlavně ať to máš prodyšný a na vzduchu.