Krátkodobý lov kaprov

Diskusia len o víkendovom love kaprov (2 - 3 DNI). Aké boilies s rýchlym účinkom a krátkou dobou rozpustnosti používate? Aký zvýrazňovač, dip, pop-up používate? Aký partikel, pelety, method mix používate na zakŕmenie? Aká taktika lovu sa Vám osvedčila? Budem vďačný za každá postreh.
Autor diskuse: stenly88 - Profil , 16.6.2017 kaprařina - techniky lovu

Gregor - Profil | Čt 26.7.2018 14:37:12

stenly88 - >> On celej víkend zas tak krátká doba neni a dá se narazit i na pěkný ryby. Myslim ale, že nejdůležitější je výběr místa. V tomhle horku hledam spíš tvrdší dno s hloukou od 2,5 metru víš. Krmim směsí kuku, řepka, konopí a krmný pelety, jeden prut většinou kuku pod háček, druhej s peletou. Nejsem kaprař, ale feederař ale i takhle narážim na kapry mezi 5 - 8 kilo. Koule ti sice neporadim, ale ono je to stejně tak, že na co jeden den jdou jak divý, druhej den vůbec nemusí fungovat. Takže zkoušet, zkoušet a zkoušet. A soustředit se spíš na brzký ráno a na večer, popř. přes noc pokud můžeš - a s tim spojený naprostej klid u vody 😉

miskamiska - Profil | Čt 26.7.2018 12:02:50

hanyking >> Házíš VKCH 2 na sucho, vlhčíš u vody, nebo spaříš horkou vodou a do krmítka?

jackalx - Profil | So 17.6.2017 18:09:01 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Na zakrmování používám mix partiklu kukuřice (nejlépe fermentovaná), řepka, pšenice, konopné semínko (nejlépe naklíčené) + pelety + trochu boilies. Na zvýraznění chuti se dá použít booster, melasa, CSL sirup, nebo teď v létě i olej. Pod háček rozpustné boilies expres, spicemann od Mikbaits, v kombinaci s cestíčkem nebo pop up na panáčka, příp. peletu (Robin red od Dynamit baits). Při častých záběrech od menších rýb se pak dá selektovat velkostí nástrahy, vzdáleností nástrahy od háčku nebo vyvezení (nahození) montáže na okraj lovného místa. Neldůležitější je ale výběr lovného místa, co na větší vodní ploše (přehradě) bez sonaru může bejt problém... Ale dá se pomoct např. markerem (zjistit hloubku a hrany).
Není v tom žádná věda, chce to jen zkoušet. Tak přeji hodně štěstí a úspěchů :-)

musiláč - Profil | So 17.6.2017 17:05:40

stenly88 >> No,to moc teda nevypadá............

Rudy16 - Profil | Pá 16.6.2017 20:25:17

1. Den chytám po staru na krmítka, nějaký těsto, kukuřice. 2. - 3. Den krmení ubírám a chytám na nejúspěšnější nástrahy 1. dne. Při víkendovkách mi jde o to abych si co nejvíce zachytal, nejde mi o kapitální kusy, to znamená, že boiliem hodně šetřím.

Ivan. - Profil | Pá 16.6.2017 19:41:46 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Vikendovky uz nepokladam za vyslovene kratkodoby lov. Chytam podla toho, ci mi ide o mnozstvo ryb, ale chcem dostat nejakeho miestneho mohykana. V prvom pripade krmim pelatami, partiklom a navnady boostrujem, chytam na pop up, ale dipovane chytacky v kombin. s pop up. Druh volim podla reviru a obdobia. V druhom pripade si vytipujem miesta, na ktore kladiem, alebo nahadzujem montaz s jednou, alebo dvoma gulami na dno, ktore podla situacie dipujem, alebo naopak vymacam. Okolo hodim jednu max dve hrste boliesu. Montaz volim podla typu reviru, z FC a stuzenej snurky ked nahadzujem, z makkej snurky ked vozim. Tolko v skratke, treba skusat, sledovat vodu a vzdy aj trocha porozmyslat a uspech sa dostavi;)

hanyking - Profil | Pá 16.6.2017 17:39:53

Granule na výkrm kačen VKCH 2 granulovaná (25 kg). Je to lepší než řepka. Rychleji to láká a když v tom zaryje tek to dělá mrak a to láká další. Já bez toho k vodě nechodím. 25kg stojí 270Kč. A na krátkej lov je to podle mě nenahraditelné. Nic jinýho tak dobře nefunguje.

svaro - Profil | Pá 16.6.2017 13:54:12

stenly88 >> Ak chceš niečo s krátkou dobou rozpadu a rýchlou učinnosťou, tak to čo hľadáš sú pelety (prípadne čokoľvek zabalené v cestíčku).

stenly88 - Profil | Pá 16.6.2017 12:39:13

musiláč >> jasné to už zvládam pár rokov :D

musiláč - Profil | Pá 16.6.2017 12:34:45

A chytat budeš sám?

stenly88 - Profil | Pá 16.6.2017 7:16:26

Kuku s nejakým partiklovým mixom používam na lov rád a bežne ale na feeder a matchku pri poldenných vychádzkach, kde kŕmim prakom alebo krmítkom. To ma vyjde na pár kačiek, keďže kuku mám v zásobe. Je to super, skoro nič ma to nestojí ale chytám viac menej menšie kapry a často. Skôr mi ide o to, že keď idem od piatku do nedele na priehradu, vezmem čln a v rámci oddychu si radšej počkám dlhšie na záber od trochu väčšej ryby ako každú polhodinku ťahať kapríka. Keby dám na háčik kuku tak sa nevyhnem pleskáčom, ktorých máme u nás na priehrade naozaj požehnane.

S lovom na boilies nemám veľa odskúšané, preto sa pýtam na možnosti. Ja používam väčšinou to isté na zakŕmenie 1 kg kuku, 1 kg mix partiklu, 1 kg pelety rôznych veľkostí, zalejem trochou ryb. oleja a melasou a zasypem pol sáčkom method mixu, premiešam a nechám odstáť. Na prúty väčšinou pik. švestku alebo hot demon + menší farebný pop up. Snažím sa loviť v hĺbkach okolo 3 m a nástrahy ukladám z kraja kŕmneho miesta + cca 10 ks boiliesu hodím okolo nástrahy. Čo myslíte môže byť? Ak môžte, dajte typ na nejaké boilies s kratšou dobou rozpadu na rýchly lov.

Ako si vyberáte miesto, nemám sonar tak väčšinou idem tam, kde nikto nie je a hľadám miesto, kde sa už voda začína klesať pred korytom.

Ďakujem za všetky postrehy.

Wako - Profil | Pá 16.6.2017 6:19:47

Par kg repky s kuku a je vyhrano , neni v tom zadna veda

swedo - Profil | Pá 16.6.2017 5:37:19

Ja som typ, ktoreho primarne nezaujimaju velki kapri a potesim sa velmi aj malym velkostiam,takze to neselektujem boilesom a davam 2-3 kukurice pod hacik,a z peliet nieco od Nikla,pripadne Mikbaits.A chytam na feeder.